Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(Iruciukass @ 2015 11 04, 23:07)
Ir viskas. Lygiai nerašomi. Lygiais juk vertinami tik pusmečio rezultatai, konkretūs darbai lygiais nevertinami. Bent jau mums tai draudžia daryti. O dėl skyrybos ženklų, rašau geba dėti skyrybos ženklus ar negeba, skiria sakinio ribas ar ne. Tėvams ir vaikams to pakanka. O sau aš vaikų darbus įsivertinu pažymiais (atskirame sąsiuvinyje), taip man būna lengviau vesti pusmečius lygiais.

Tai tą ir turėjau omenį, dvigubą vertinimą, nes kas man iš tų įrašų pusmečio gale, jeigu negaliu iš jų išvesti lygio biggrin.gif .Taigi, kaip rašot pažymį pagal teisingai parašytus žodžius?pagal kokią sistemą, formulę?Juk diktantas gali būti iš skirtingų žodžių skaičių? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2015 11 04, 21:22)
Tai tą ir turėjau omenį, dvigubą vertinimą, nes kas man iš tų įrašų pusmečio gale, jeigu negaliu iš jų išvesti lygio biggrin.gif .Taigi, kaip rašot pažymį pagal teisingai parašytus žodžius?pagal kokią sistemą, formulę?Juk diktantas gali būti iš skirtingų žodžių skaičių? 4u.gif

Aukšt. lygis - 0- 1 kl., Pagr, l. - 2-6 kl., Patenk. l. - 6 - 8 kl. O žodžių skaičius tai pagal klasę - trečiokai rašo apie 50 ž., ketvirtokai - apie 70. Vertinu klaidas vienodai. Jokių procentų neskaičiuoju.
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2015 11 04, 23:53)
Aukšt. lygis - 0- 1 kl., Pagr, l. - 2-6 kl., Patenk. l. - 6 - 8 kl. O žodžių skaičius tai pagal klasę - trečiokai rašo apie 50 ž., ketvirtokai - apie 70. Vertinu klaidas vienodai. Jokių procentų neskaičiuoju.

Taip ir aš vertinu, tai, vadinasi, teisingai parašytų žodžių skaičiavimas neturi prasmės? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2015 11 04, 22:04)
Taip ir aš vertinu, tai, vadinasi, teisingai parašytų žodžių skaičiavimas neturi prasmės? g.gif

Kaip jau rašiau - teisingai parašytų ž. skaičius tik tėvams ir vaikams. Nežinau, kaip kitaip teisingai parašyti įvertinimą. Man tai pikta, kad nėra vieningos vertinimo sistemos pradinukams. Kas kaip išmano, tas taip vertina. Ir sukritikuoti galima bet kokį vertinimą. O juk pradinukus turime vertinti ideografiniu vertinimu. Bet lygiai - tai jau kriterinis vertinimas. Kaip čia išeina?
Giri vaiką už bet kokią padarytą pažangą, lygini jo pasiekimus su jo ankstesniais pasiekimais. Atrodo sumažėjo klaidų skaičius, sakai, kad šaunuolis. Giri tėvams už padaytą pažangą. O pusmečio gale - patenkinamas (nepatenkinamas) lygis. Kažkokia nesąmonė.
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2015 11 04, 22:53)

vadinasi , darau gerai smile.gif vertinu panašiai. Tik va dar man keblumas, pvz, netaiko taisyklės ka veikia? , dviejuose žodžiuose ta pati klaida, tai skaičiuot kaip viena, nes neišmoko taisyklės, ar dvi klaidos ?
Atsakyti
QUOTE(VAMI @ 2015 11 04, 22:30)
vadinasi , darau gerai  smile.gif  vertinu panašiai. Tik va dar man keblumas, pvz, netaiko taisyklės ka veikia? , dviejuose žodžiuose ta pati klaida, tai skaičiuot kaip viena, nes neišmoko taisyklės, ar dvi klaidos ?

Aš skaičiuoju kaip vieną klaidą.
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2015 11 04, 22:35)
Aš skaičiuoju kaip vieną klaidą.

O aš girdėjau, kad viena klaida tik tada laikoma, kai tokiame pat žodyje (pvz. piešia - du vienodi žodžiai su ta pačia klaida, o jei piešia, čiuožia, tai jau dvi atskiros klaidos). Juk diktante gali būti 5-6 žodžiai, kurie atsako į klausimą ką veikia?
Atsakyti
Labas rytas

QUOTE(VAMI @ 2015 11 04, 18:14)
Merginos, pasidalinkit, ka rašot po diktantu?

Aš du kartus tų pačių komentarų nerašau. Taisydama darbus iš karto rašau į dienyną kas gerai ir kas blogai. O pas save susirašau į suvestinę, kokios klaidos dažniausios, ko nemoka.

Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2015 11 05, 00:23)
Kaip jau rašiau - teisingai parašytų ž. skaičius tik tėvams ir vaikams. Nežinau, kaip kitaip teisingai parašyti įvertinimą. Man tai pikta, kad nėra vieningos vertinimo sistemos pradinukams. Kas kaip išmano, tas taip vertina. Ir sukritikuoti galima bet kokį vertinimą. O juk pradinukus turime vertinti ideografiniu vertinimu. Bet lygiai - tai jau kriterinis vertinimas. Kaip čia išeina?
Giri vaiką už bet kokią padarytą pažangą, lygini jo pasiekimus su jo ankstesniais pasiekimais. Atrodo sumažėjo klaidų skaičius, sakai, kad šaunuolis. Giri tėvams už padaytą pažangą. O pusmečio gale - patenkinamas (nepatenkinamas) lygis. Kažkokia nesąmonė.

Visokius komentarus apie pažangą rašau po savarankiškais darbais, į sąsiuvinius ir pan. Bet testus ir diktantus Tame vertinu konkrečiai: surinko 20 taškų iš 20 galimų. Atitinka aukštesniojo lygio požymius. Nes rašyti tėvams tik bla bla, o pačiai dar rašytis atskirai papildomus vertinimus, na, sorry ax.gif . Pasimokiau iš ketvirtokų pasirengimo standartizuotiems testams pratybų. Ten konkrečiai po kiekvienu testu buvo vertinama lygiais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnele2 @ 2015 11 05, 00:18)
O aš girdėjau, kad viena klaida tik tada laikoma, kai tokiame pat žodyje (pvz. piešia - du vienodi žodžiai su ta pačia klaida, o jei piešia, čiuožia, tai jau dvi atskiros klaidos). Juk diktante gali būti 5-6 žodžiai, kurie atsako į klausimą ką veikia?

Mums pavaduotoja išaiškino irgi, kad nebent toks pat žodis su ta pačia klaida, bet jei tik ta pati taisyklė, tada visos atskiros klaidos. Kaip viena klaida pagal taisyklę tik mokiniams, kuriems taikoma speciali programa. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivajazz @ 2015 11 05, 20:33)
Mums pavaduotoja išaiškino irgi, kad nebent toks pat žodis su ta pačia klaida, bet jei tik ta pati taisyklė, tada visos atskiros klaidos. Kaip viena klaida pagal taisyklę tik mokiniams, kuriems taikoma speciali programa. smile.gif

Tai aš ir sakau, kad blogai, jog nėra vieningos pradinukų vertinimo sistemos. Kas kaip nori, taip ir vertina. Žinau net tokių mokytojų, kurios vertina mokinius pataikaudamos tėvams - rašo aukštesnįjį lygį nepriklausomai nuo vaiko gebėjimų. Dėl šventos ramybės.
Atsakyti
QUOTE(Iruciukass @ 2015 11 05, 21:57)
Tai aš ir sakau, kad blogai, jog nėra vieningos pradinukų vertinimo sistemos. Kas kaip nori, taip ir vertina.

drinks_cheers.gif
Atsakyti