Sveikutės,
Aš kiek kitu klausimu. Gal teko kažką matyti ar patiems statyti Kalėdinį vaidinimą, kuriame veikėjai tėveliai. Gal turite kokių pavyzdžių, pasiūlymų.
Kas geba remdamasis sena atrasti nauja, vertas būti mokytoju Konfucijus
RESPUBLIKINĖ METODINĖ-PRAKTINĖ KONFERENCIJA-IDĖJŲ MUGĖ
KAIP ĮDOMIAI IR VEIKSMINGAI VESTI TĖVŲ SUSIRINKIMUS?
KONFERENCIJOS PROGRAMA:
MUGĖ (II aukšto foje)
Leidyklų Raidynėlis ir Lucilijus ugdymo(si) priemonės ir metodinė literatūra
Konsultuoja Angelė Rinkevičienė, UAB Raidynėlis leidyklos direktorė ir Danguolė Vasiliauskienė, leidyklos Lucilijus vyriausioji redaktorė
Konferencijos dalyvių autoriniai darbai
SVEIKINIMO ŽODIS. KONFERENCIJOS ATIDARYMAS
Vilma Petrulevičienė, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos direktorė
Danguolė Kviliūnienė, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė
Meninė programa Vaiko kelias į meną tėvų sielos ramybė
Loreta Palavenienė, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos muzikos mokytoja metodininkė
PLENARINIS POSĖDIS (Aktų salė)
Tėvų susirinkimas/ARBAtGĖRIS
Audrius Murauskas, lektorius, Lietuvos tėvų forumo pirmininkas
KAVOS PERTRAUKA (skaitykla)
Tėvų dalyvavimas švietimo sistemoje: misija įmanoma
Kristina Paulikė, Asociacijos Vakarų Lietuvos tėvų forumas vadovė, Klaipėdos miesto sav. Šeimos tarybos pirmininkė, Švietimo tarybos pirmininko pavaduotoja
Tėvystės kaina. Ką susirinkime nori girdėti/matyti/jausti tėvai?. Knygos Pypliotyra pristatymas
Jūratė Jadkonytė Petraitienė, UAB AJA Viešieji ryšiai direktorė, leidinio T klasė redaktorė, rašytoja, žurnalistė
PIETŪS
PRANEŠIMAI. DARBAS GRUPĖSE
I DARBO GRUPĖ (Konferencijų salė, 2 a. )
Moderatorės Asta Lopato ir Dalia Mačėnienė
Tėvų susirinkimas sunki pareiga ar bendravimo džiaugsmas
Ina Povilaitienė, Panevėžio lopšelio-darželio ,,Rūta direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Matulienė Maiga, Panevėžio lopšelio-darželio ,,Rūta priešmokyklinio ugdymo vyresnioji auklėtoja
Kad susirinkimas netaptų našta tėvams...
Daiva Jankauskienė, Kauno Viktoro Kuprevičiaus pagrindinė mokykla pradinių klasių vyresnioji mokytoja
Danguolė Gilienė, Kauno Viktoro Kuprevičiaus pagrindinė mokykla pradinių klasių mokytoja metodininkė
Mokyklos bendruomenės kūrimas: iššūkiai ir galimybės
Jovita Starkutė, Vilniaus ,,Šiaurės licėjaus direktorė
Tėvų susirinkimai kitaip
Ekaterina Vanagienė, Kupiškio rajono Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ekspertė
Sėkmės formulė: Aktyvūs tėvų susirinkimai, kuriuose tėvai dalyviai
Danguolė Kviliūnienė, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė
II DARBO GRUPĖ (Koplytėlė, 3 a.)
Moderatorės Elena Oldenburg ir Dainora Raudienė
Lina Dzimidavičienė, Kauno Viktoro Kuprevičiaus pagrindinė mokykla pradinių klasių mokytoja metodininkė
Vida Katinauskienė, Kauno Viktoro Kuprevičiaus pagrindinė mokykla pradinių klasių mokytoja metodininkė
Sėkmingas klasės vadovo ir tėvų bendradarbiavimas. Galimybės ir būdai
Alina Armonienė, Vilniaus Gabijos gimnazijos lietuvių kalbos vyresnio mokytoja
Jūratė Kalverš, Vilniaus Gabijos gimnazijos lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja
Kviečiu į tėvų susitikimą
Dainora Raudienė, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos vokiečių kalbos mokytoja metodininkė
Netradiciniai tėvų susirinkimai
Danutė Zovienė, Kupiškio raj. Salamiesčio pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė
Tėvų susirinkimas būdas prakalbinti tėvus
Laimutė Lumbienė, Zarasų Santarvės pradinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ekspertė
Nijolė Ragauskienė, Zarasų Santarvės pradinės mokyklos pradinio ugdymo skyriaus vedėja
Sėkmingas tėvų susirinkimas
Elena Oldenburg, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė
Vaida Kielienė, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė
REFLEKSIJA (aktų salė)
KONFERENCIJOS APIBENDRINIMAS IR UŽDARYMAS
Laukiame visų užsiregistravusių!
RESPUBLIKINĖ METODINĖ-PRAKTINĖ KONFERENCIJA-IDĖJŲ MUGĖ
KAIP ĮDOMIAI IR VEIKSMINGAI VESTI TĖVŲ SUSIRINKIMUS?
KONFERENCIJOS PROGRAMA:
MUGĖ (II aukšto foje)
Leidyklų Raidynėlis ir Lucilijus ugdymo(si) priemonės ir metodinė literatūra
Konsultuoja Angelė Rinkevičienė, UAB Raidynėlis leidyklos direktorė ir Danguolė Vasiliauskienė, leidyklos Lucilijus vyriausioji redaktorė
Konferencijos dalyvių autoriniai darbai
SVEIKINIMO ŽODIS. KONFERENCIJOS ATIDARYMAS
Meninė programa Vaiko kelias į meną tėvų sielos ramybė
Loreta Palavenienė, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos muzikos mokytoja metodininkė
PLENARINIS POSĖDIS (Aktų salė)
Tėvų susirinkimas/ARBAtGĖRIS
Audrius Murauskas, lektorius, Lietuvos tėvų forumo pirmininkas
KAVOS PERTRAUKA (skaitykla)
Tėvų dalyvavimas švietimo sistemoje: misija įmanoma
Kristina Paulikė, Asociacijos Vakarų Lietuvos tėvų forumas vadovė, Klaipėdos miesto sav. Šeimos tarybos pirmininkė, Švietimo tarybos pirmininko pavaduotoja
Tėvystės kaina. Ką susirinkime nori girdėti/matyti/jausti tėvai?. Knygos Pypliotyra pristatymas
Jūratė Jadkonytė Petraitienė, UAB AJA Viešieji ryšiai direktorė, leidinio T klasė redaktorė, rašytoja, žurnalistė
PIETŪS
PRANEŠIMAI. DARBAS GRUPĖSE
I DARBO GRUPĖ (Konferencijų salė, 2 a. )
Moderatorės Asta Lopato ir Dalia Mačėnienė
Tėvų susirinkimas sunki pareiga ar bendravimo džiaugsmas
Ina Povilaitienė, Panevėžio lopšelio-darželio ,,Rūta direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Matulienė Maiga, Panevėžio lopšelio-darželio ,,Rūta priešmokyklinio ugdymo vyresnioji auklėtoja
Daiva Jankauskienė, Kauno Viktoro Kuprevičiaus pagrindinė mokykla pradinių klasių vyresnioji mokytoja
Danguolė Gilienė, Kauno Viktoro Kuprevičiaus pagrindinė mokykla pradinių klasių mokytoja metodininkė
Mokyklos bendruomenės kūrimas: iššūkiai ir galimybės
Jovita Starkutė, Vilniaus ,,Šiaurės licėjaus direktorė
Tėvų susirinkimai kitaip
Ekaterina Vanagienė, Kupiškio rajono Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ekspertė
Sėkmės formulė: Aktyvūs tėvų susirinkimai, kuriuose tėvai dalyviai
II DARBO GRUPĖ (Koplytėlė, 3 a.)
Moderatorės Elena Oldenburg ir Dainora Raudienė
Lina Dzimidavičienė, Kauno Viktoro Kuprevičiaus pagrindinė mokykla pradinių klasių mokytoja metodininkė
Vida Katinauskienė, Kauno Viktoro Kuprevičiaus pagrindinė mokykla pradinių klasių mokytoja metodininkė
Sėkmingas klasės vadovo ir tėvų bendradarbiavimas. Galimybės ir būdai
Alina Armonienė, Vilniaus Gabijos gimnazijos lietuvių kalbos vyresnio mokytoja
Jūratė Kalverš, Vilniaus Gabijos gimnazijos lietuvių kalbos vyresnioji mokytoja
Kviečiu į tėvų susitikimą
Dainora Raudienė, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos vokiečių kalbos mokytoja metodininkė
Netradiciniai tėvų susirinkimai
Danutė Zovienė, Kupiškio raj. Salamiesčio pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja metodininkė
Tėvų susirinkimas būdas prakalbinti tėvus
Laimutė Lumbienė, Zarasų Santarvės pradinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ekspertė
Nijolė Ragauskienė, Zarasų Santarvės pradinės mokyklos pradinio ugdymo skyriaus vedėja
Sėkmingas tėvų susirinkimas
Elena Oldenburg, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė
Vaida Kielienė, Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė
REFLEKSIJA (aktų salė)
KONFERENCIJOS APIBENDRINIMAS IR UŽDARYMAS
Laukiame visų užsiregistravusių!
QUOTE(Vaivorytė @ 2015 10 20, 15:57)
UŽKNISO pirmokų ,,Pupa" Nėra ką skaityt Sudėtingesnių tekstų neįkertam, o tų pirmokiškų, kurie įvardinti ,,silpnesniesiems", labai mažai. Rašau rašau ant lentos........
Ką daryt, klausiu kaip koks Radžis:)))?????
Ką daryt, klausiu kaip koks Radžis:)))?????
Vaivoryte, o skaitymo kortelių nenaudoji? Jos man labai patinka
QUOTE(Bebras2014 @ 2015 10 24, 00:26)
Vaivoryte, o skaitymo kortelių nenaudoji? Jos man labai patinka
Naudoju individualiai , kažkas perskaitė dešimt, kažkas dvi, dauguma nė vienos, kortelės man irgi patinka, bet turėčiau kiekvienos turėti po 25, kad galėčiau pamokoj normaliai skaityti :
Mes tuos Pupos pamokos skaitinius skaitome, aišku, bet gaunasi nei vienas, nei du. Vidutiniokų vadinamą tekstą choru visi pakaito, bet iš tikrųjų, tie, kurie tik pagal išmokta raideles, tai su tom išmoktom ir turėtų skaityt, pas mane tokių dauguma, o jiems tik po kelis žodelius paruošta ir dar pavadinta silpnesniesiems. Tai vadinasi, ateina pirmokas, kaip priklauso, neskaitydamas, mokosi, pradeda skaityt, o jį turiu silpnesniuoju laikyt??Tai kokie jie turi ateiti į pirmą klasę???Viską mokėdami?? Oi, parinuosi jau čia aš , einu pyragą kept, gi atostogos
QUOTE(Vaivorytė @ 2015 10 24, 11:19)
Naudoju individualiai , kažkas perskaitė dešimt, kažkas dvi, dauguma nė vienos, kortelės man irgi patinka, bet turėčiau kiekvienos turėti po 25, kad galėčiau pamokoj normaliai skaityti :
Mes tuos Pupos pamokos skaitinius skaitome, aišku, bet gaunasi nei vienas, nei du. Vidutiniokų vadinamą tekstą choru visi pakaito, bet iš tikrųjų, tie, kurie tik pagal išmokta raideles, tai su tom išmoktom ir turėtų skaityt, pas mane tokių dauguma, o jiems tik po kelis žodelius paruošta ir dar pavadinta silpnesniesiems. Tai vadinasi, ateina pirmokas, kaip priklauso, neskaitydamas, mokosi, pradeda skaityt, o jį turiu silpnesniuoju laikyt??Tai kokie jie turi ateiti į pirmą klasę???Viską mokėdami?? Oi, parinuosi jau čia aš , einu pyragą kept, gi atostogos
Aš tai kiekvieno teksto turiu po 3 kopijas. Ir padalinu visiems skirtingus - stipresniems duodu sunkesnius tekstus, vidutiniokams duodu šiek tiek lengvesnius, o visai silpniems - tik skiemenis. Perskaito, pasižymiu kokį skaitė, pakaitalioju tekstukus Neduodu visiems vienodų, nes jie beklausydami klasės draugų, tekstą išmoksta atmintinai Skanaus pyrago!!!
QUOTE(Vaivorytė @ 2015 10 24, 12:19)
Vidutiniokų vadinamą tekstą choru visi pakaito, bet iš tikrųjų, tie, kurie tik pagal išmokta raideles, tai su tom išmoktom ir turėtų skaityt, pas mane tokių dauguma, o jiems tik po kelis žodelius paruošta ir dar pavadinta silpnesniesiems. Tai vadinasi, ateina pirmokas, kaip priklauso, neskaitydamas, mokosi, pradeda skaityt, o jį turiu silpnesniuoju laikyt??Tai kokie jie turi ateiti į pirmą klasę???Viską mokėdami?? Oi, parinuosi jau čia aš , einu pyragą kept, gi atostogos
Anksčiau galvojau, kad neskaitantis pirmokas - tai norma, o dabar pradedu abejot... Sūnus priešmokyklinukas ir vis save guosdavau, kad dar visko išmoks, bet kai pavarčiau priešmokyklinių pratybas, tai net silpna pasidarė... Jie metų pabaigoj jau atliks sudėties, atimties veiksmus iki 10, turės pažinti visas spausdintines raides ir rašys nesunkius žodžius.
QUOTE(naminukė @ 2015 10 21, 22:45)
nepagalvojau, kad ir būrelio veiklą gali stebėt. IKT būrelyje prie 10 kompiuterių sėdi 27 pirmokai ir man jau stogą baigia nunešt. Gal grupėm skirstysiu, nes tokio vaizdelio auditui nenorėčiau parodyt.
Gali ir dar kaip gali. Turėjau tokią patirtį.
Aš IT būrelyje vaikus taip pat padalinau į grupes, kad dirbti būtų įmanoma ir jiems, ir man.
Aš grįžau penktadienį susinervinusi, direktorius išsakė pastabą, kad rėkiau ant mokinių....Aš kalbėjau pakeltu tonu, bet tai nebuvo rėkimas, jam už durų kitaip pasirodė.... Toks vaizdas, kad jau nebemoku dirbti. Dar prašė susisiekti per savaitgalį su mokinių tėvais ir ryt pasakyti, kurie galėtų pasiiimti globoti vaiką iš globos namų, nes juos uždaro. Kažkokia nesąmonė, net nežinau kaip man skambinti tėvama ir apie tai sakyti....
QUOTE(NOKIA @ 2015 10 25, 15:02)
Aš grįžau penktadienį susinervinusi, direktorius išsakė pastabą, kad rėkiau ant mokinių....Aš kalbėjau pakeltu tonu, bet tai nebuvo rėkimas, jam už durų kitaip pasirodė.... Toks vaizdas, kad jau nebemoku dirbti. Dar prašė susisiekti per savaitgalį su mokinių tėvais ir ryt pasakyti, kurie galėtų pasiiimti globoti vaiką iš globos namų, nes juos uždaro. Kažkokia nesąmonė, net nežinau kaip man skambinti tėvama ir apie tai sakyti....
QUOTE(NOKIA @ 2015 10 25, 15:02)
Suintrigavo situacija Direktoriaus nekompetetingas poelgis( nejaugi jis pasidomėjo pakelto tono priežastimi, ar tik rėžė savo griežtą nuomonę? Ir vaiko globa - siūlymas ... ar tie tėvėliai pažįsta tuos vaikus, ar tai tik laikina globa?? Kodėl pats vadovas netarpininkauja tokiu "slidžiu" klausimu
QUOTE(R.@usra @ 2015 10 25, 18:00)
Suintrigavo situacija Direktoriaus nekompetetingas poelgis( nejaugi jis pasidomėjo pakelto tono priežastimi, ar tik rėžė savo griežtą nuomonę? Ir vaiko globa - siūlymas ... ar tie tėvėliai pažįsta tuos vaikus, ar tai tik laikina globa?? Kodėl pats vadovas netarpininkauja tokiu "slidžiu" klausimu
Vienai mamai paskambinau, pasakiau situaciją dėl vaikų globos ir ji ramiai atsakė, kad jei būtų norėjusi, tai seniai vaiką pasimtų iš globos namų, tad siūlymų tikrai nereikia...Ir už tokią sumą, kokią siūlo tikrai vaiko neišlaikys. Iš to pokalbio supratau, kad daugiau tikrai niekam neskambinsiu, o rytoj vadovui pasakysiu, kad ne mano pareigybė ieškot globėjų...
QUOTE(NOKIA @ 2015 10 25, 21:04)
Vienai mamai paskambinau, pasakiau situaciją dėl vaikų globos ir ji ramiai atsakė, kad jei būtų norėjusi, tai seniai vaiką pasimtų iš globos namų, tad siūlymų tikrai nereikia...Ir už tokią sumą, kokią siūlo tikrai vaiko neišlaikys. Iš to pokalbio supratau, kad daugiau tikrai niekam neskambinsiu, o rytoj vadovui pasakysiu, kad ne mano pareigybė ieškot globėjų...
Manau, kad teisingai