Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(Tili Mili @ 2015 09 29, 21:50)
4u.gif Sveikos
Paskaitau nuolatos, rašyt nebespėju...
Mergaitės, paprotinkit blush2.gif Nusipirkau šiandien "kas skaito, rašo" 3 klasei. Ta, su įgarsintais diktantais. Pasileidau paklausyt ir likau išsižiojus.  doh.gif Tai kaip tie vaikai turi rašyt? Išklausom sakinį ir stabdau įrašą, o jie rašo? Ar tiesiog visą paleist ir jie rašo? Pvz. antro diktanto užduotis- rašyk tik tuos žodžius, kuriuose yra  mišrusis dvigarsis. Dar ir pati turėčiau pagalvot, jei tokiu tempu diktuotų... Ar čia aš spec. poreikių ir kažko nesuprantu? g.gif

drinks_cheers.gif Man tas pats, nesupratau.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

QUOTE(smilga1972 @ 2015 09 29, 17:57)
Jau pradedu bijoti laukti ateinančių metų, kai turėsiu pirmokus  doh.gif . Negali žmogau ramiai dirbti - tai standartizuoti testai, tai nevaldomi pirmokai  doh.gif ...

Manęs ir tas pats laukia doh.gif
Atsakyti
Sveikutės, nu jooo bent kiek nuraminot, aš maniau, kad mane jėgos apleido ir aš nesuvaldau savo pirmokų, pasirodo ne aš viena tokia doh.gif žiauriai sunki pradžia, per penktą pamoką jau esu be balso, šiandien paskutinė muzika, o aš tik cyp cypt doh.gif turiu ir siaučiančių per pamokas ir raidės nuo skaičiaus neatskiriančio, nu bet kažkaip tikiuosi, kad po naujųjų metų bus geriau smile.gif geriau gyvent su viltimi biggrin.gif vis dar ieškau kaip juos suvaldyti...........
Atsakyti
Gerai, kad yra toks PIRMOKIŲ paguodos kampelis 4u.gif
Pirmokėlės, ar jūs duodate vaikams Pupos skaitinių korteles?
Nesugalvoju kokią įsivesti atsiskaitymų sistemą, kiek tų kortelių prisispausdinti, juk jeigu kiekvienam, tai kiek popieriaus doh.gif Patarkit, prašau
Atsakyti
QUOTE(calkusl @ 2015 09 29, 21:55)
Nesugalvoju kokią įsivesti atsiskaitymų sistemą, kiek tų kortelių prisispausdinti, juk jeigu kiekvienam, tai kiek popieriaus doh.gif Patarkit, prašau

Aš duoddu kiekvienam. Skaito kiekvienas (išskyrus tą, kuris raidžių nuo skaitmenų neskiria) smile.gif
Atsakyti
jungiuos ir aš į nepaklusnių pirmokų būrį. siaubas ir pas mane. bet aš jau gavau pylos, kad nesusitvarkau

gal kuri turit nusiskanavę pupos skaitymo korteles. neradau nei vienam knygyne pas mus
Atsakyti
QUOTE(calkusl @ 2015 09 29, 23:55)

Mes jau pradėjom.Leidžiu imti, kas nori. Kortelės guli dėžėje atviroj vietoj. Kiekvienos po keturis variantus. Atsiskaitymo kortelės pas mane. Pasidariau jų kompiuterinį variantą, Atsiųsiu į paštą. Truputį perdariau. Pavadinau MINI skaitytojas, ULTRA skaitytojas ir Turbo skaitytojas. Langelį tiesiog pažymiu x.Po antro lygio galės eiti į biblioteką. Nespausiu ir neversiu, susimotyvuos patys. Tikėtis, kad rugsėjo mėnesį visi pirmokai įkirs skaitymo kortelių sistemą nerealu. Viena mano mergaičiukė man pasakė: viskas, pradedu mokintis skaityti. Ir paėmė kortelęsmile.gif)).Na, pamaniau, tėvams amen:))).(Tėvus įspėjau iš anksto). Manau,kad čia ir yra ta tikroji motyvacija:)). 4u.gif
Atsakyti
Gal kas dirbat su naujais 'Pupos" pratybų sąsiuviniais 1 klasei? Gal paaiškintumėt, ką ten reikia žymėti puslapiuose 'raidės draugauja'? Čia aš apie tuos trikampėlius, skrituliukus tarpuose tarp raidžių.
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2015 09 29, 22:34)
Gal kas dirbat su naujais 'Pupos" pratybų sąsiuviniais 1 klasei? Gal paaiškintumėt, ką ten reikia žymėti puslapiuose 'raidės draugauja'? Čia aš apie tuos trikampėlius, skrituliukus tarpuose tarp raidžių.

Manau vaikai patys save įsiverina. Kiek gražiai parašė, tiek nusispalvina.
Atsakyti
QUOTE(Tili Mili @ 2015 09 29, 20:50)
4u.gif Sveikos
Paskaitau nuolatos, rašyt nebespėju...
Mergaitės, paprotinkit blush2.gif Nusipirkau šiandien "kas skaito, rašo" 3 klasei. Ta, su įgarsintais diktantais. Pasileidau paklausyt ir likau išsižiojus.  doh.gif Tai kaip tie vaikai turi rašyt? Išklausom sakinį ir stabdau įrašą, o jie rašo? Ar tiesiog visą paleist ir jie rašo? Pvz. antro diktanto užduotis- rašyk tik tuos žodžius, kuriuose yra  mišrusis dvigarsis. Dar ir pati turėčiau pagalvot, jei tokiu tempu diktuotų... Ar čia aš spec. poreikių ir kažko nesuprantu? g.gif

Praeitais metais aš bandžiau su vaikais rašyti pagal šiuos įrašus, tai buvo nelengva. Aš pauzės pagalba ties tašku stabdydavau. Mačiau http://www.vma.lt/ spalio 16 d. yra webinaras šia tema (Renata Bernotienė. Paskaita „Patrauklus lietuvių kalbos mokymas(is) su įgarsintais diktantais“) . Gal paprotins kaip su jais reikia dirbti smile.gif
Atsakyti
Aš duoddu kiekvienam. Skaito kiekvienas (išskyrus tą, kuris raidžių nuo skaitmenų neskiria
[/quote]

lotuliukas.gif o tokių turbūt kone visos turim.
Ir ką tokiu atveju g.gif nei skiria , nei linijų langelių mato, + dar šveplavimas kokio neteko sutikt, kartais pagalvoji koks japonas klasèn įsimaišęs....
Tik mes ir mūsų artimieji mato koks tas mokytojo
gyvenimas puikus ir pilnas nuotykių cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo La farfalla: 30 rugsėjo 2015 - 04:52
Sveikos ,mergaités. Pasiguosiu ,o gal nuraminsiu kitas pirmoke, o ir pati turbūt geriau pasijausiu... Klasêje turiu du nekalbancius vaikus. Apie koki nors darba net minties nêra. Patys nieko nedirba. Jei padeda kas, tai gali brūkšniukus tik rašineti, o svarbiausia tai, kad abiems tik pritaikyta programa... Cia jau išvis i jokias lankas nesipiešia. Vienas iš ju per pamoka gali rêkauti, ūkauti, kojomis trypti, vaikšcioti, spjaudytis, net ir man liezuvi rodo. Kitas ramesnis, sêdi vietoje. Turiu ir trecia jaunuoli palikta antriems metams. Zodziu klaseje visa puokste moksliuku. I kelias pamokas per savaite ateina logopede , i kelias mokytojos padejeja, o kitomis pamokomis zaliuoju pati. Kantrybe senka ne dienomis, o valandomis juo labiau, kad kiti vaikai drausme irgi neblizga... Va tokia mano pirmoku klase...
Atsakyti