Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(naminukė @ 2015 09 26, 18:36)
Manau, kad abi klasės turėtų sportuoti po 45 min.. Tos 35 min. pamokos pirmokams tikriausiai tam, kad jiems sunku ilgėliau išlaikyt dėmesį, gal jie pavargsta greičiau. Per kūno kultūros pamokas jie aktyviai sportuoja ir tikrai nepervargsta tiek, kad reikėtų trumpesnės pamokos. Labiau užkliūtų tai, jei jie liktų be priežiūros.

drinks_cheers.gif arba jie pabaigoje ilgiau raminantį žaidimą pažaidžia...
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 09 28, 15:27)
Sveikutės,
Na negaliu apsakyti, trūksta žodžių. Negana, kad sėdi pirmokas ir „žiopso“ nesuprasdamas kur esąs, bet dar ir blusos šokinėja. Super . Ką darote tokiais atvejais? Dar to betrūko, kad namo parsineščiau.

Prieš porą savaičių ir pas mane tai buvo (gal ir dabar dar tebėra). Viena mama paskambino ir pasakė, kad vaiko uniformoje rado blusą ir mergaitė yra visa sukandžiota. Pranešiau soc.pedagogei, sesutei. Manęs tik paklausė, ar ta mergaitė iš tvarkingos šeimos. Taip, iš tvarkingos šeimos. Tuom viskas ir baigėsi...
O aš vargstu su savo pirmokais... per pertrauką negaliu nei žingsnio išeit iš klasės, iškart prasideda - tai su skudurėliu per veidus trankosi, tai sugalvojo su plunksnakočiais pasitaškyti, tai laisvalaikio kambaryje su sėdmaišiais mėtėsi, ko pasekoje mergaitė atsidūrė ligoninėje... nebežinau ką daryti... nebijo nieko.. dar tik apsidžiaugia, kai pasakau, kad nuvesiu pas direktorę...

šiandien, grįžtu iš valgyklos, o viena mama knisasi po mano stalą ieškodama vaiko sąsiuvinio... apšalus likau, nurijau seilę ir nieko nesakiau, nors norėjosi akis iškabinti...
Atsakyti
QUOTE(Bebras2014 @ 2015 09 29, 16:12)

šiandien, grįžtu iš valgyklos, o viena mama knisasi po mano stalą ieškodama vaiko sąsiuvinio... apšalus likau, nurijau seilę ir nieko nesakiau, nors norėjosi akis iškabinti...

doh.gif Vat seilės nuryt ir nereikėjo. Kitą kartą ir po rankinuką pasiraus.....
Atsakyti
Sveikutės,
Kas čia darosi šiemet su pirmokais. Ar čia tokie metai pasitaikė? Kuo tolyn, tuo visur, kur tik pasiklausai, tuo įdomiau darosi. SOS! Man reikia vėl Jūsų patarimo. Kokius patarimus turėčiau duoti tėvams. Pirmokas iš jau išmoktų 7 raidžių, nepažįsta nei vienos, apie skiemenų dėjimą nėra kalbos, pamokoje su klase negeba dirbti todėl, kad per savo judrumą nieko negirdi, nesusikaupia net 10 min. Namuose raideles į sąsiuvinį parašo, nors ir nežino kokios tai raidės, matematiką išsprendžia. Tėvai sėdi su juo po kelias valandas. Prašo patarimų, ką toliau jiems daryti. Dabar patarkite man.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 09 29, 18:38)
Sveikutės,
Kas čia darosi šiemet su pirmokais. Ar čia tokie metai pasitaikė? Kuo tolyn, tuo visur,  kur tik pasiklausai, tuo įdomiau darosi. SOS! Man reikia vėl Jūsų patarimo. Kokius patarimus turėčiau duoti tėvams. Pirmokas iš jau išmoktų 7 raidžių, nepažįsta nei vienos, apie skiemenų dėjimą nėra kalbos, pamokoje su klase negeba dirbti todėl, kad per savo judrumą nieko negirdi, nesusikaupia net 10 min.  Namuose raideles į sąsiuvinį parašo, nors ir nežino kokios tai raidės, matematiką išsprendžia. Tėvai sėdi su juo po kelias valandas. Prašo patarimų, ką toliau jiems daryti. Dabar patarkite man.

Jau pradedu bijoti laukti ateinančių metų, kai turėsiu pirmokus doh.gif . Negali žmogau ramiai dirbti - tai standartizuoti testai, tai nevaldomi pirmokai doh.gif ...
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 09 29, 17:38)
Sveikutės,
Kas čia darosi šiemet su pirmokais. Ar čia tokie metai pasitaikė? Kuo tolyn, tuo visur,  kur tik pasiklausai, tuo įdomiau darosi. SOS! Man reikia vėl Jūsų patarimo. Kokius patarimus turėčiau duoti tėvams. Pirmokas iš jau išmoktų 7 raidžių, nepažįsta nei vienos, apie skiemenų dėjimą nėra kalbos, pamokoje su klase negeba dirbti todėl, kad per savo judrumą nieko negirdi, nesusikaupia net 10 min.  Namuose raideles į sąsiuvinį parašo, nors ir nežino kokios tai raidės, matematiką išsprendžia. Tėvai sėdi su juo po kelias valandas. Prašo patarimų, ką toliau jiems daryti. Dabar patarkite man.

Pasisekė, kad bent tėvai dirba, o aš turiu lygiai tokį pat, bet ir tėvams dzin... ateina ir sako, jau jeigu jūs nepriverčiate jo dirbti, tai aš tikrai nepriversiu.. juokas pro ašaras..
Atsakyti
SVEIKOS.
KAI PASKAITAU, KAIP JŪS VARGSTAT SU PIRMOKAIS, TAI MAN GERIAU ANT ŠIRDIES PASIDARO..... doh.gif .VADINASI NE MAN VIENAI TAIP. VISAI NESUKAUPIA DĖMESIO, KALBA VISI KARTU, NUOLATINIUS NESIBAIGIANČIUS REIKALUS PER PAMOKAS SPRENDŽIA, O SULAUKĘ PERTRAUKOS URMU Į LAUKĄ IR PARLEKIA GARUODAMI. DIRBU JAU 20 METŲ, BET TOKIOS SUNKIOS PRADŽIOS DAR NEBUVO......... gAL KOKĮ STEBUKLINGĄ RECEPTĄ TURIT..... PASIDALINKIT....... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2015 09 29, 18:38)
Sveikutės,

Tokiu atveju fiksuok viską, kai rašot kokį testuką ar raidžių diktantėlį, rašyk komentarą, kad nemoka to ar ano, ir duok pasirašyti tėveliams, kad susipažino. O paskui galėsi pradėt galvot apie programos lengvinimą, jei reikalai nepagerės.
Atsakyti
QUOTE(smilga99 @ 2015 09 29, 19:21)
SVEIKOS.
KAI PASKAITAU, KAIP JŪS VARGSTAT SU PIRMOKAIS, TAI MAN GERIAU ANT ŠIRDIES PASIDARO..... doh.gif .VADINASI NE MAN VIENAI TAIP. VISAI NESUKAUPIA DĖMESIO, KALBA VISI KARTU, NUOLATINIUS NESIBAIGIANČIUS REIKALUS PER PAMOKAS SPRENDŽIA, O SULAUKĘ PERTRAUKOS URMU Į LAUKĄ IR PARLEKIA GARUODAMI. DIRBU JAU 20 METŲ, BET TOKIOS SUNKIOS PRADŽIOS DAR NEBUVO......... gAL KOKĮ STEBUKLINGĄ RECEPTĄ TURIT..... PASIDALINKIT....... verysad.gif

Maniškiai žino, kad skambutis yra mokytojai, o ne jiems ir tik su mano leidimu, kad pamoka baigta, gali išeiti iš klasės. Dvi dienas per savaitę budžiu... po pertraukos einu į klasę ir galvoju, ką ten rasiu..
Atsakyti
4u.gif Sveikos
Paskaitau nuolatos, rašyt nebespėju...
Mergaitės, paprotinkit blush2.gif Nusipirkau šiandien "kas skaito, rašo" 3 klasei. Ta, su įgarsintais diktantais. Pasileidau paklausyt ir likau išsižiojus. doh.gif Tai kaip tie vaikai turi rašyt? Išklausom sakinį ir stabdau įrašą, o jie rašo? Ar tiesiog visą paleist ir jie rašo? Pvz. antro diktanto užduotis- rašyk tik tuos žodžius, kuriuose yra mišrusis dvigarsis. Dar ir pati turėčiau pagalvot, jei tokiu tempu diktuotų... Ar čia aš spec. poreikių ir kažko nesuprantu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(VAMI @ 2015 09 28, 22:16)
labas vakaras  4u.gif  po 5 metų pertraukos vėl noriu prisijungti prie jūsų šaunaus būrelio  ax.gif  taip netikėtai šiemet gavau trečiokus  bigsmile.gif  tai pirmąjį mėnesį jau beveik įveikėm  thumbup.gif  tėvelių skenavimą praėjau, o su vaikais lyg ir draugaujam  thumbup.gif

sveika sugrįžus į šeimą smile.gif

QUOTE(smilga99 @ 2015 09 29, 21:21)
SVEIKOS.

galiu nuraminti: pas mane pirmokai ir ne geresni... rupi pertraukos, bėgiojimai, valgymas, kiek dar liko pamokų ir kada išleisiu namo... Reikia rašyti rašytines raides, o jie rašo spausdintines i sąsiuvinį. Vis dar nesugebam pertraukos metu pasiruošti sekančiai pamokai.... PASIGUODŽIAU smile.gif
Atsakyti
Turiu ir aš pirmoką, kokio neturėjau šešiose savo laidose. Dėmesį sukaupia kelioms minutėms, tada leidžia sau rėkti, švilpti , vaikščioti po klasę, imti kitų vaikų daiktus, vaikus įvairiais būdais skriausti. Vaikas nuo trejų metų augo savaitiniame darželyje, mama neturi jam jokios įtakos. Kiekvieną dieną kviečiu į klasę socialinę pedagogę, kad nors kuriam laikui jį išsivestų. Pildau netinkamo elgesio lapus visą mėnesį, spalio pradžioje vaiko gerovės komisija spręs ką toliau su tuo vaiku ir jo mama daryti. O man jau norisi siuntimo pas psichiatrą verysad.gif nebeturiu sveikatos. Gal kas buvot susidūrę su tokiu vaiku? Patarkit ką daryti.
Atsakyti