Baklažanų gratin'as su Mimolette sūriu (receptas su gaminimo eigos foto)
2-4 asmenims
Reikės :
2 ilgų baklažanų
2 kiaušinių
120 ml grietinėlės (10 % riebumo arba galima keisti pienu)
50-100 g smulkinto Mimolette sūrio ( galima keisti kitu sūriu)
1 česnako skiltelė
alyvuogių aliejaus
džiovinto baziliko
druskos
maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Supjaustyti pusantro baklažano kubeliais, likusią dalį plonais griežinėliais.
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti baklažanų kubelius su sutrinta česnako skiltele ir geru žiupsniu džiovinto baziliko. Perdėti į kitą indą, kad kiek pravėstų.
Atskirai keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepti ir baklažanų griežinėlius , juos pagardinant druska ir maltais pipirais.
Giliame inde išplakti kiaušinius, grietinėlę (pieną), suberti smulkintą Mimolette sūrį , pagaldinti druska ir maltais pipirais.
Sudėti apkeptus baklažanų kubelius , viskas gerai permaišyti, supilti į kepimo formą, išteptą riebalais ( aš netepiau).
Paviršių uždengti apkeptais baklažano griežinėliais.
Pastatyti kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180-210 laipnių karščio ~ 35 minutes.
Patiekti iš karto.
Skanaus
QUOTE(bea @ 2003 10 26, 18:52)
Baklažanų ritinukai
Reikės:
1 baklažano
1 svogūno
100 g ryžių
2 pomidorų
1 skiltelės česnako
½ paprikos
žalumynų
druskos, pipirų
200 g grietinėlės
Reikės:
1 baklažano
1 svogūno
100 g ryžių
2 pomidorų
1 skiltelės česnako
½ paprikos
žalumynų
druskos, pipirų
200 g grietinėlės
Ką tik padariau šitą, pamiršau svogūną ir šiek tiek su padažu susimoviau, bet visa šeima viską labai greit sukapojo. Liuks receptas!
Baklažanai su Tofu įdaru
2-4 asmenims
Reikės:
* 2 dailių baklažanų
* 250 g Tofu su žalumynais
* 1 pomidoro
* 2 kiaušinių
* 4 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmenzano
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 skiltelės česnako
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* džiovintų čiobrelių ir rozmarino
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Baklažanus nuplauti , apipjaustyti žalias jų uodegėles.
Juos perpjauti pusiau, odelėmis į apačią sudėti į kepimo skardą. Pastatyti į orkaitę kepti 30 minučių.
Apkepusias baklažanų puses ištraukti iš orkaitės, išskobti jų vidų, palikti atvėsti.
Įkaitinti keptuvę, supilti alyvuogių aliejų, sudėti trintą česnako skiltelę, suberti smulkiai supjautytus baklažanų išskobtus viduriukus. Palikti troškintis ant silpnos ugnies.
Mažais kubeliais supjaustyti pomidorą, sudėti į keptuvėje besitroškinančius baklažanų viduriukus, išmaišyti, palikti toliau troškintis 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, kad truputį atvėsti.
Kiaušinius išplakti šluotele.
Tofu su žalumynais gerai pertrinti šakute arba sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, suberti 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio - viską gerai permaišyti.
Sudėti atvėsusį baklažanų viduriukų/pomidoro troškinį - viskas gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais bei džiovintais čiobreliais ir rozmarinu.
Baklažanų puseles sudėti ant kepimo skardos, į jų vidų pridėti paruošto tofu įdaro, paviršių apibarstyti likusiu tarkuotu Parmezano sūriu ir pastatyti kepti 15-20 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temperatūros.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
2-4 asmenims
Reikės:
* 2 dailių baklažanų
* 250 g Tofu su žalumynais
* 1 pomidoro
* 2 kiaušinių
* 4 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmenzano
* 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
* 1 skiltelės česnako
* druskos, maltų juodųjų pipirų
* džiovintų čiobrelių ir rozmarino
Gaminimo eiga:
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.
Baklažanus nuplauti , apipjaustyti žalias jų uodegėles.
Juos perpjauti pusiau, odelėmis į apačią sudėti į kepimo skardą. Pastatyti į orkaitę kepti 30 minučių.
Apkepusias baklažanų puses ištraukti iš orkaitės, išskobti jų vidų, palikti atvėsti.
Įkaitinti keptuvę, supilti alyvuogių aliejų, sudėti trintą česnako skiltelę, suberti smulkiai supjautytus baklažanų išskobtus viduriukus. Palikti troškintis ant silpnos ugnies.
Mažais kubeliais supjaustyti pomidorą, sudėti į keptuvėje besitroškinančius baklažanų viduriukus, išmaišyti, palikti toliau troškintis 5-10 minučių. Nuimti nuo ugnies, kad truputį atvėsti.
Kiaušinius išplakti šluotele.
Tofu su žalumynais gerai pertrinti šakute arba sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su išplaktais kiaušiniais, suberti 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio - viską gerai permaišyti.
Sudėti atvėsusį baklažanų viduriukų/pomidoro troškinį - viskas gerai išmaišyti. Pagardinti druska, pipirais bei džiovintais čiobreliais ir rozmarinu.
Baklažanų puseles sudėti ant kepimo skardos, į jų vidų pridėti paruošto tofu įdaro, paviršių apibarstyti likusiu tarkuotu Parmezano sūriu ir pastatyti kepti 15-20 minučių orkaitėje įkaitintoje iki 180°C temperatūros.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
japonu restorane valgiau labai skanius baklazanu su jautiena vidui,gal kas zino koki panasu receptuka,nes taip patiko ir vyrui ir dukrytei,buciau dekinga
Sakykit ar baklažanų sėklytes reikia išimti prieš darant kokį patiekalą iš baklažanų??
QUOTE(Cocacola28 @ 2012 10 31, 15:10)
Sakykit ar baklažanų sėklytes reikia išimti prieš darant kokį patiekalą iš baklažanų??
man atrodo, kad nereikia
QUOTE(himalaia @ 2009 11 08, 21:44)
Kiniškas saldžiarūgštis baklažanų "stir-fry"
2 vidutiniai baklažanai, pjaustyti apie 1 cm storio juostelėmis
apie 1/4 puodelio aliejaus kepimui (skanu su žemės riešutų aliejumi, bet tiks ir paprastas, bet ne alyvuogių)
Nedidelis pundelis svogūnų laiškų (4-5 svogūnai)
Padažui:
3 skiltelės smulkinto česnako
pora cm smulkinto imbiero
šaukštelis čili pastos ar smulkinto čili pipiro
po 0.5 puodelio rudojo cukraus, ryžių acto ir vandens
šaukštas kukurūzų ar bulvių krakmolo, tirpinto vandenyje
Į wok'e įkaitintą aliejų (pusę aliejaus porcijos) suberti pusę pjaustytų baklažanų (t.y. 1 baklažaną), mentele nuolat maišant kepti ant stiprios liepsnos apie 5-7 minutes, priklausomai nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustytas baklažanas, kol paruduoja ir suminkštėja. Svarbu neperkepti, kad nepavirstų į košę.
Atidėti, geriausiai ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Antrą baklažaną iškepti taip pat.
Į įkaitintą wok'ą suberti imbierą ir česnaką, pakepinti maišant apie 30 sekundžių. Cukrų ištirpinti vandenyje ir acte. Į keptuvę supilti cukraus mišinį, užvirti. Labai palengva, stebint tirštumą ir maišant supilti vandenyje ištirpintą krakmolą. Galima pilti daugiau ar mažiau, iki norimo tirštumo. Suberti baklažanus, svogūnų laiškus ir apie porą minučių maišant pakepinti, kol baklažanai sugers padažą.
Valgyti su baltais ryžiais.
Pastebėjimas: prieš pradedant kepti, visi produktai turi būti jau paruošti, supjaustyti ir po ranka, nes pradėjus kepti viskas vyksta labai greitai.
Manau, kad tokį patį patiekalą galima bandyti daryti paprastoje tefloninėje keptuvėje, kepant ant aukščiausios ugnies. Tik greičiausiai kepimo laikas bus ilgesnis.
Didelis cukraus kiekis tegu negąsdina, jį puikiai subalansuoja actas, išeina lengvai saldžiarūgštis padažas.
Skanaus
2 vidutiniai baklažanai, pjaustyti apie 1 cm storio juostelėmis
apie 1/4 puodelio aliejaus kepimui (skanu su žemės riešutų aliejumi, bet tiks ir paprastas, bet ne alyvuogių)
Nedidelis pundelis svogūnų laiškų (4-5 svogūnai)
Padažui:
3 skiltelės smulkinto česnako
pora cm smulkinto imbiero
šaukštelis čili pastos ar smulkinto čili pipiro
po 0.5 puodelio rudojo cukraus, ryžių acto ir vandens
šaukštas kukurūzų ar bulvių krakmolo, tirpinto vandenyje
Į wok'e įkaitintą aliejų (pusę aliejaus porcijos) suberti pusę pjaustytų baklažanų (t.y. 1 baklažaną), mentele nuolat maišant kepti ant stiprios liepsnos apie 5-7 minutes, priklausomai nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustytas baklažanas, kol paruduoja ir suminkštėja. Svarbu neperkepti, kad nepavirstų į košę.
Atidėti, geriausiai ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Antrą baklažaną iškepti taip pat.
Į įkaitintą wok'ą suberti imbierą ir česnaką, pakepinti maišant apie 30 sekundžių. Cukrų ištirpinti vandenyje ir acte. Į keptuvę supilti cukraus mišinį, užvirti. Labai palengva, stebint tirštumą ir maišant supilti vandenyje ištirpintą krakmolą. Galima pilti daugiau ar mažiau, iki norimo tirštumo. Suberti baklažanus, svogūnų laiškus ir apie porą minučių maišant pakepinti, kol baklažanai sugers padažą.
Valgyti su baltais ryžiais.
Pastebėjimas: prieš pradedant kepti, visi produktai turi būti jau paruošti, supjaustyti ir po ranka, nes pradėjus kepti viskas vyksta labai greitai.
Manau, kad tokį patį patiekalą galima bandyti daryti paprastoje tefloninėje keptuvėje, kepant ant aukščiausios ugnies. Tik greičiausiai kepimo laikas bus ilgesnis.
Didelis cukraus kiekis tegu negąsdina, jį puikiai subalansuoja actas, išeina lengvai saldžiarūgštis padažas.
Skanaus
labai geras receptas - puikiai pavyko, gavosi grynai kaip kiniečių restorane tik aš vietoje ryžių acto naudojau vyno, nieko blogo nenutiko. Ir pastebėjimas: krakmolą iš tiesų reik labai pamažu pilti ir žiūrėti tirštumą. pirmą kartą supyliau iš karto ir sušoko man į gumulą valgėm su traškia saldžiarūgšte vištiena
QUOTE(mamulka10 @ 2011 02 09, 16:20)
o as baklazanus orkaiteje kepu , papjaustau rutuliukais, tada prieskoniu pabarstau arba druska tik, isspaudziu cesnaka antkiekvieno baklazano pagal skoni, kiek kas megsta, supjaustau rutuliukais pomidora ir ji taip pat ant kiekvieno baklazano rutuliuko sudedu , is virsaus dar po gabaliuka surio fermeninio izdedu, ir idedu i orkaite ant 20 min , skanumelis
as darau taip oat, tik apkepu pries tai baklazanus, ir dar majonezu patepu:)
Gal kuri bandėt iš baklažanų padaryt užkandžio juosteles, kad neprisigertų riebalų? Labai norėtųsi vietoj traškučių kažko panašaus Aliejuj kepti skanu, bet tie riebalai
Papildyta:
Ar perkepė baklažanas? O aliejaus neprisigėrė" ?
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 05 01, 00:05)
Kaip,jau anksčiau rašiau kepiau baklažanus tešloje.
Į tešlą įmušiau kiaušinį įbėriau prieskonių,sutryniau{tris skilteles česnako},kepiau aliejuje{ant nedidelės temperatūros}Valgiausu jogurtu{naminiu.}
Papildyta:
Pyliau miltų,vandens,druskos.
Tešlą dariau grietinės tirštumo.
Į tešlą įmušiau kiaušinį įbėriau prieskonių,sutryniau{tris skilteles česnako},kepiau aliejuje{ant nedidelės temperatūros}Valgiausu jogurtu{naminiu.}
Papildyta:
Pyliau miltų,vandens,druskos.
Tešlą dariau grietinės tirštumo.
Ar perkepė baklažanas? O aliejaus neprisigėrė" ?