Sveikutes
matau temuke apmirus,mes lb miegstam restoranuose valgyt green curry su baklaznais ir vistiena as turiu mada is vyro pasigrobt baklazanus ,o jam palieku mesyte namie negaminau sio patiekalo bet turbut subres ir tam laikas.
Siaip balkazanus gaminu kaip ir visos anksciau rasiusios kepu liezuvelius ir valgom su mocarelos suriu,reiks dar pabandyti su riesutais, dar lb skanu issikepti baklzanus kubeliais su astriais prieskoniais ir pasitiekti prie jazminu ryziais mmm .Skanaus!
Imesiu as savo recepteli baklazanu su vistiena. Reikia:
1 vnt. vistienos krutineles
2 vnt. vidutinio dydzio baklazanu
Druskos
puodelis vistienos sultinio (as darau is puses kubelio)
kelios skilteles cesnako
aliejaus kepimui
2 valg. saukstai miltu
2-3 valg. saukstai pomidoru padazo arba keciupo
puse arb. saukstelio cukraus
Darbo eiga:
Baklazanus nuplauti, supjaustyti isilgai i 4 dalis ir kiekviena dali supjaustyti 1 cm plocio griezineliais. Tada baklazanus sudeti i dubeni, gausiai apibarstyti druska, ismaisyti, pridengti ir palikti 20-30 min (tik ne ilgiau nei 30 min). Tada supjausti vistiena gabaliukais (kasnio dydzio, kaip guliasui) ir iskepti keptuveje su trupuciu aliejaus, jokiu prieskoniu nereikia. Kai iskepa isimti i lekste. Tada nuplauti baklazanus nuo druskos, nusausinti. I keptuve ipilti aliejaus ir kokiu 30 sek apkepinti smulkiai pjaustytus cesnakus, i juos suversti baklazanus ir kepti kol bus beveik minksti. Tada i baklazanus suversti vistiena ir kepti kol baklazanai jau bus minkstuciai. Iberti miltus ismaisyti ir supilti sultini, kai uzvirs, sudeti pomidoru padaza, ismaisyti ir pabarstyti cukraus, vel ismaisyti ir paruosta Skanaus
Man si patiekala uztrunka pagaminti 1 val. (cia nuo baklazanu plovimo). Patiekti reikia su ryziais, bet man labai skanu ir su bulviu kose
1 vnt. vistienos krutineles
2 vnt. vidutinio dydzio baklazanu
Druskos
puodelis vistienos sultinio (as darau is puses kubelio)
kelios skilteles cesnako
aliejaus kepimui
2 valg. saukstai miltu
2-3 valg. saukstai pomidoru padazo arba keciupo
puse arb. saukstelio cukraus
Darbo eiga:
Baklazanus nuplauti, supjaustyti isilgai i 4 dalis ir kiekviena dali supjaustyti 1 cm plocio griezineliais. Tada baklazanus sudeti i dubeni, gausiai apibarstyti druska, ismaisyti, pridengti ir palikti 20-30 min (tik ne ilgiau nei 30 min). Tada supjausti vistiena gabaliukais (kasnio dydzio, kaip guliasui) ir iskepti keptuveje su trupuciu aliejaus, jokiu prieskoniu nereikia. Kai iskepa isimti i lekste. Tada nuplauti baklazanus nuo druskos, nusausinti. I keptuve ipilti aliejaus ir kokiu 30 sek apkepinti smulkiai pjaustytus cesnakus, i juos suversti baklazanus ir kepti kol bus beveik minksti. Tada i baklazanus suversti vistiena ir kepti kol baklazanai jau bus minkstuciai. Iberti miltus ismaisyti ir supilti sultini, kai uzvirs, sudeti pomidoru padaza, ismaisyti ir pabarstyti cukraus, vel ismaisyti ir paruosta Skanaus
Man si patiekala uztrunka pagaminti 1 val. (cia nuo baklazanu plovimo). Patiekti reikia su ryziais, bet man labai skanu ir su bulviu kose
o as baklazanus orkaiteje kepu , papjaustau rutuliukais, tada prieskoniu pabarstau arba druska tik, isspaudziu cesnaka antkiekvieno baklazano pagal skoni, kiek kas megsta, supjaustau rutuliukais pomidora ir ji taip pat ant kiekvieno baklazano rutuliuko sudedu , is virsaus dar po gabaliuka surio fermeninio izdedu, ir idedu i orkaite ant 20 min , skanumelis
QUOTE(DaivaVe @ 2010 09 28, 20:20)
Imesiu as savo recepteli baklazanu su vistiena. Reikia:
1 vnt. vistienos krutineles
2 vnt. vidutinio dydzio baklazanu
Druskos
puodelis vistienos sultinio (as darau is puses kubelio)
kelios skilteles cesnako
aliejaus kepimui
2 valg. saukstai miltu
2-3 valg. saukstai pomidoru padazo arba keciupo
puse arb. saukstelio cukraus
Darbo eiga:
Baklazanus nuplauti, supjaustyti isilgai i 4 dalis ir kiekviena dali supjaustyti 1 cm plocio griezineliais. Tada baklazanus sudeti i dubeni, gausiai apibarstyti druska, ismaisyti, pridengti ir palikti 20-30 min (tik ne ilgiau nei 30 min). Tada supjausti vistiena gabaliukais (kasnio dydzio, kaip guliasui) ir iskepti keptuveje su trupuciu aliejaus, jokiu prieskoniu nereikia. Kai iskepa isimti i lekste. Tada nuplauti baklazanus nuo druskos, nusausinti. I keptuve ipilti aliejaus ir kokiu 30 sek apkepinti smulkiai pjaustytus cesnakus, i juos suversti baklazanus ir kepti kol bus beveik minksti. Tada i baklazanus suversti vistiena ir kepti kol baklazanai jau bus minkstuciai. Iberti miltus ismaisyti ir supilti sultini, kai uzvirs, sudeti pomidoru padaza, ismaisyti ir pabarstyti cukraus, vel ismaisyti ir paruosta Skanaus
Man si patiekala uztrunka pagaminti 1 val. (cia nuo baklazanu plovimo). Patiekti reikia su ryziais, bet man labai skanu ir su bulviu kose
1 vnt. vistienos krutineles
2 vnt. vidutinio dydzio baklazanu
Druskos
puodelis vistienos sultinio (as darau is puses kubelio)
kelios skilteles cesnako
aliejaus kepimui
2 valg. saukstai miltu
2-3 valg. saukstai pomidoru padazo arba keciupo
puse arb. saukstelio cukraus
Darbo eiga:
Baklazanus nuplauti, supjaustyti isilgai i 4 dalis ir kiekviena dali supjaustyti 1 cm plocio griezineliais. Tada baklazanus sudeti i dubeni, gausiai apibarstyti druska, ismaisyti, pridengti ir palikti 20-30 min (tik ne ilgiau nei 30 min). Tada supjausti vistiena gabaliukais (kasnio dydzio, kaip guliasui) ir iskepti keptuveje su trupuciu aliejaus, jokiu prieskoniu nereikia. Kai iskepa isimti i lekste. Tada nuplauti baklazanus nuo druskos, nusausinti. I keptuve ipilti aliejaus ir kokiu 30 sek apkepinti smulkiai pjaustytus cesnakus, i juos suversti baklazanus ir kepti kol bus beveik minksti. Tada i baklazanus suversti vistiena ir kepti kol baklazanai jau bus minkstuciai. Iberti miltus ismaisyti ir supilti sultini, kai uzvirs, sudeti pomidoru padaza, ismaisyti ir pabarstyti cukraus, vel ismaisyti ir paruosta Skanaus
Man si patiekala uztrunka pagaminti 1 val. (cia nuo baklazanu plovimo). Patiekti reikia su ryziais, bet man labai skanu ir su bulviu kose
isbandziau, bet su kiauliena labai patiko ir man ir MB
QUOTE(Realybe @ 2011 02 04, 18:31)
nu nevisi supranta tokia kalba
Merginos visur ieskojau, deja, neradau baklazanu su medumi recepto..
Gal kuri turite
Gal kuri turite
QUOTE(Atlante @ 2011 04 13, 12:01)
Merginos visur ieskojau, deja, neradau baklazanu su medumi recepto..
Gal kuri turite
Gal kuri turite
http://www.viskasmot..._su_medumi.html sito reikejo?
per paieska ivedziau ir radau
dievinu baklayanus! gali but paprasati apslakstzti aliejum ir druskyte ir kepti ant gritliu keptuveje
Nezinau ar buvo paminetas sis receptas, bet dabar mano favoritas:
http://www.skaniai.l...klazanu-padazu/
http://www.skaniai.l...klazanu-padazu/
Baklažanų rutuliukai su Mimolette įdaru ( receptas su gaminimo eiga)
20~22- čiai rutuliukų
Reikės:
* 3 didelių baklažanų
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 arbat. š. smulkintų petražolių
* 1 arbat. š. smulkinto baziliko
* 120 g maltų džiūvėsių
* 1 kiaušinis
* 2 sutrintos skiltelės česnako
* 1/2 smulkinto poro
* šlakelio alyvuogių aliejaus
* 1/2 valg. š. druskos
* 1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
Įdarui : ( nebūtinai)
* kvadratėliais pjaustyto Mimolette sūrio
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
Nuplauti ir nulupti baklažanus.
Supjaustyti griežinėliais, sudėti ant aliejumi pateptos kepimo skardos ( ar ištiestos kepimo popieriumi) ir pastatyti kepti 45 minutes iki baklažanų griežinėliai dailiai paruduos (apkeps).
Kol vėsta baklažanai : giliame inde suberti tarkuotą Parmezano sūrį, maltus džiūvėsius, sudėti smulkintas pertažoles ir baziliką, sudėti trintas česnako skilteles ir smulkintą porą, įmušti kiaušinį.
Viską išmaišyti, pagardinti druska ir maltais pipirais.
Atvėsusius baklažanų griežinėlius sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės.
Gautą tyrę supilti į sausų ingridientų mišinį - viską labai gerai išmaišyti / išminkyti.
Delnuose suformuoti blynelius.
Į vidų įspausti po gabaliuką Mimolette sūrio. Suformuoti rutuliukus paslepiant sūrio gabaliuką rutuliuko viduje.
Pastatyti kepti ~ 25 min. iki rutuliukų paviršius lengvai ir gražiai apskrus.
Nepalikti kepti per ilgai , nes rutuliukai gali perdžiūti.
Išimti iš orkaitės ir uždengti aliuminine kepimo folija iki patiekimo.
Patiekti su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus
20~22- čiai rutuliukų
Reikės:
* 3 didelių baklažanų
* 100 g tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 arbat. š. smulkintų petražolių
* 1 arbat. š. smulkinto baziliko
* 120 g maltų džiūvėsių
* 1 kiaušinis
* 2 sutrintos skiltelės česnako
* 1/2 smulkinto poro
* šlakelio alyvuogių aliejaus
* 1/2 valg. š. druskos
* 1 žiupsnis maltų juodųjų pipirų
Įdarui : ( nebūtinai)
* kvadratėliais pjaustyto Mimolette sūrio
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 180ºC temperatūros.
Nuplauti ir nulupti baklažanus.
Supjaustyti griežinėliais, sudėti ant aliejumi pateptos kepimo skardos ( ar ištiestos kepimo popieriumi) ir pastatyti kepti 45 minutes iki baklažanų griežinėliai dailiai paruduos (apkeps).
Kol vėsta baklažanai : giliame inde suberti tarkuotą Parmezano sūrį, maltus džiūvėsius, sudėti smulkintas pertažoles ir baziliką, sudėti trintas česnako skilteles ir smulkintą porą, įmušti kiaušinį.
Viską išmaišyti, pagardinti druska ir maltais pipirais.
Atvėsusius baklažanų griežinėlius sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės.
Gautą tyrę supilti į sausų ingridientų mišinį - viską labai gerai išmaišyti / išminkyti.
Delnuose suformuoti blynelius.
Į vidų įspausti po gabaliuką Mimolette sūrio. Suformuoti rutuliukus paslepiant sūrio gabaliuką rutuliuko viduje.
Pastatyti kepti ~ 25 min. iki rutuliukų paviršius lengvai ir gražiai apskrus.
Nepalikti kepti per ilgai , nes rutuliukai gali perdžiūti.
Išimti iš orkaitės ir uždengti aliuminine kepimo folija iki patiekimo.
Patiekti su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus