keliu temukę, ar nebegaminat?
Gaminam
Baklazanai su krevetemis. Tiesiog apkepiau ant alyvuogiu aliejaus baklazanus ir ant galo idejau kreveciu ir ispaudziau cesnako. Dar pabarsciau krapais.
Baklazanai su krevetemis. Tiesiog apkepiau ant alyvuogiu aliejaus baklazanus ir ant galo idejau kreveciu ir ispaudziau cesnako. Dar pabarsciau krapais.
as darau taip:
morkas, baklazana, svoguna, cesnaka, cukinija, pomidora (viskas kubeliais) apkepinu alyvu aliejuje, prieskoniuoju, druskinu, sauksta pomid padazo, patroskinu 2-5min, ir prasom Galima i gaminimo pabaiga fetos isimest, o jei gaminsite be fetos, tai tinka prie visu darzoviu dar+sv. kopustas.
Skanu ir saltas su batonu ir karstas su bulvemis
morkas, baklazana, svoguna, cesnaka, cukinija, pomidora (viskas kubeliais) apkepinu alyvu aliejuje, prieskoniuoju, druskinu, sauksta pomid padazo, patroskinu 2-5min, ir prasom Galima i gaminimo pabaiga fetos isimest, o jei gaminsite be fetos, tai tinka prie visu darzoviu dar+sv. kopustas.
Skanu ir saltas su batonu ir karstas su bulvemis
net geda, bet niekada neragavau baklazano nu niekaips nesuprantu koks ten jo skonis, tai net nezinau prie ko ji galima deti?
Siūlau pasigaminti baklažanus su ankštiniais pipirais
reikes:mazdaug
500g fetos surio,100g lydyto sūrio,
200g. varskes surio,
4raudonuju ankstiniu pipiru,
2baklazanu,
3šaukštų juoduju alyvuogiu be kauliuku,
6-7v.š. alyvų aliejaus ,
smulkintų žalumynų.
Ankštinius pipirus geriau paruošti iš vakaro.
Juos aptepti aliejumi sudėti į kepimo formą įkišti į orkaitę įkaitintą ,kepti kol ant odeles iškils pūslelės.
Iškepusius sudėti į maišelį ir palikti per naktį kol atvės,
Kitą dieną nudirti odelę o ankštis supjaustyti placiomis juostelemis.
baklazanus supjaustyti griezineliais ir
apibarstyti druska.
po to nuoplauti nusausinti ir kepti is abieju pusiu iki gelsvos spalvos.
Griežinėlius išgriebti ant virtuvinio popierinio ranksluostuko,kad nuvarvetu aliejus.
visų triju rūšių sūrius sutrinti iki vientisos masės ,sudėti juostelėmis supjaustytas alyvas smulkintus žalumynus ir atsargia išmaišyti.
I lga siaura paštetams skirta forma iškloti plevele arba folijos lakštiu dvigubai didesniu už indą.
Ant dugno dėti pusę ankštinų pipirų ,ant jų pusę sūrio masę .
Po to visus baklažanus,likusį sūrį .
Viršų užkloti dar vienu pipirų sluoksniu.
Viską užkloti išlindusiais folijos kraštais ,viršų prislėgti,ir ,per naktį laiktyti šaldytuve
Iš šaldytuvo išimtą patiekalą supjaustyti stambiais griežinėliais,
Valgyti su balta duona.
Tai nepakeičiamas pusryčių gaminys,galima valgyti gamtoje.
reikes:mazdaug
500g fetos surio,100g lydyto sūrio,
200g. varskes surio,
4raudonuju ankstiniu pipiru,
2baklazanu,
3šaukštų juoduju alyvuogiu be kauliuku,
6-7v.š. alyvų aliejaus ,
smulkintų žalumynų.
Ankštinius pipirus geriau paruošti iš vakaro.
Juos aptepti aliejumi sudėti į kepimo formą įkišti į orkaitę įkaitintą ,kepti kol ant odeles iškils pūslelės.
Iškepusius sudėti į maišelį ir palikti per naktį kol atvės,
Kitą dieną nudirti odelę o ankštis supjaustyti placiomis juostelemis.
baklazanus supjaustyti griezineliais ir
apibarstyti druska.
po to nuoplauti nusausinti ir kepti is abieju pusiu iki gelsvos spalvos.
Griežinėlius išgriebti ant virtuvinio popierinio ranksluostuko,kad nuvarvetu aliejus.
visų triju rūšių sūrius sutrinti iki vientisos masės ,sudėti juostelėmis supjaustytas alyvas smulkintus žalumynus ir atsargia išmaišyti.
I lga siaura paštetams skirta forma iškloti plevele arba folijos lakštiu dvigubai didesniu už indą.
Ant dugno dėti pusę ankštinų pipirų ,ant jų pusę sūrio masę .
Po to visus baklažanus,likusį sūrį .
Viršų užkloti dar vienu pipirų sluoksniu.
Viską užkloti išlindusiais folijos kraštais ,viršų prislėgti,ir ,per naktį laiktyti šaldytuve
Iš šaldytuvo išimtą patiekalą supjaustyti stambiais griežinėliais,
Valgyti su balta duona.
Tai nepakeičiamas pusryčių gaminys,galima valgyti gamtoje.
Svaigstu nuo baklažanų Galiu vienus pakepintus valgyti. Gamindama juos dažniausiai naudoju ir čili pipiriukus, man jie skaniai gaunasi
turiu pora baklazanu,reikes kazka su jais sumastyti o koks butu dietinis patiekalas is ju skanus?
Mano pastarųjų savaičių topas su baklažanais- orkaitėj keptos daržovės.
Baklažaną, moliūgą supjaustyti ~2cm kubeliais (moliūgią kiek mažesniais, jis lėčiau kepa), pridėti juostelėm pjaustytą didelį svogūną, vyšninių pomidoriukų.
Viską padengti alyvuogių aliejum, pridėti druskos, pipirų, šaukštą balzaminio acto (galima ir daugiau nei norisi rūgščiau), šviežių čiobrelių, šalavijų ir gerai išmaišyti.
Paskleisti ant skardos ir kepti 200 laipsnių orkaitėj apie 30 min arba kol daržovės suminkštės.
Idealiai tinka prie avienos, riebios mėsos. Bet skanu valygti ir vieną, arba ant skrudintos duonos.
Baklažaną, moliūgą supjaustyti ~2cm kubeliais (moliūgią kiek mažesniais, jis lėčiau kepa), pridėti juostelėm pjaustytą didelį svogūną, vyšninių pomidoriukų.
Viską padengti alyvuogių aliejum, pridėti druskos, pipirų, šaukštą balzaminio acto (galima ir daugiau nei norisi rūgščiau), šviežių čiobrelių, šalavijų ir gerai išmaišyti.
Paskleisti ant skardos ir kepti 200 laipsnių orkaitėj apie 30 min arba kol daržovės suminkštės.
Idealiai tinka prie avienos, riebios mėsos. Bet skanu valygti ir vieną, arba ant skrudintos duonos.
baklazanai su jautiena:
0.5kg jautienos
1 baklazanas
1 skardine pomidoru
2 vidutiniuo dydzio svogunai
2-3 skilteles cesnako
druskos juodu pipiru ir cili milteliu
pakepinti jautiena smulkiais gabaliukais sudedame svogunus ir cesnaka, pakepinam kol svogunai suminksteja, sudedame prieskonius pagal skoni, supilame skardine pomidoru dar perkepame galiausiai sudedame kubeliais pjaustytus baklazanus valome su ryziais,
0.5kg jautienos
1 baklazanas
1 skardine pomidoru
2 vidutiniuo dydzio svogunai
2-3 skilteles cesnako
druskos juodu pipiru ir cili milteliu
pakepinti jautiena smulkiais gabaliukais sudedame svogunus ir cesnaka, pakepinam kol svogunai suminksteja, sudedame prieskonius pagal skoni, supilame skardine pomidoru dar perkepame galiausiai sudedame kubeliais pjaustytus baklazanus valome su ryziais,
vakar dariau baklazanus idarytus vistiena ir uzkeptus su suriu.
reikes: 2 baklazanu
200 gr vistienos file
1 mazo svoguno
5 didelius pievagrybius
2 morkas
sviesto/aliejaus
suri0
per puse perpjauni baklazana,isskabliuoji vidu.
Idaras-
apkepu ant sviesto ( na poto galima ir aliejuko dapilti) sutarkotas morkas,svogunus,pievagrybius.Poto smulkiais gabaliukais supjaustaustau vistienos file,apkepu,sumaisau su apkeptom morkom,svogunais ir pievargybais.
sutepu baklazanu vidu su majonezu,tada idedu idara i vidu ir i orkaite.30 min. Poto pries gala uztarkuoju suriu ir
beje dar ta kur isskabliavau is baklazanu irgi sumaisau kartu i idara.
reikes: 2 baklazanu
200 gr vistienos file
1 mazo svoguno
5 didelius pievagrybius
2 morkas
sviesto/aliejaus
suri0
per puse perpjauni baklazana,isskabliuoji vidu.
Idaras-
apkepu ant sviesto ( na poto galima ir aliejuko dapilti) sutarkotas morkas,svogunus,pievagrybius.Poto smulkiais gabaliukais supjaustaustau vistienos file,apkepu,sumaisau su apkeptom morkom,svogunais ir pievargybais.
sutepu baklazanu vidu su majonezu,tada idedu idara i vidu ir i orkaite.30 min. Poto pries gala uztarkuoju suriu ir
beje dar ta kur isskabliavau is baklazanu irgi sumaisau kartu i idara.
šiltnamyje užaugo baklažanas, teko įjungus fantaziją jį įdaryti. Gavosi visai neblogai, kokių daržovių turėjau ir dėjau...
Pirmiausiai perpjovus per pus išskobiau minkštimą. Per mėsmalę sumaliau jo masę, prie to pačio vid.dydžio svogūno galvutę, raudoną papriką, nedidelę morkytę, petražoės, lapkotinio saliero. Turėjau apie 300gr. maltos kiaulienos, į ją įdėjau maltų pipirų, druskytės , prieskoninių augalų mišinio. Keptuvėje, įpylus nedaug aliejaus, viską gerai patroškinau, sumaišiau mėsytę su daržovėmis. Masę atvėsinau, įpyliau plaktą kiaušinį, įtarkavau "picarelos" sūrio(nedaug), viską išminkiau ir sudėjau į baklažano išskobtus laivelius. Laivelius sudėjau į pakaitintą bergof keptuvę, įpyliau nedaug vandens, grietinėlės, uždengus keptuvę ant silpnos ugnelės troškinau apie 15 min. Baigus troškinti ant patiekalo viršaus pabarsčiau krapiukų. Prie baklažano įdėjau virtų bulvių, žalių agurkų bei pomidorų Druskytę , prieskonius dėti pagal skonį
Tokį variantą galima atlikti ir su cukinijomis, tik daržovės turi būti jaunutės, neperaugusios.
Pirmiausiai perpjovus per pus išskobiau minkštimą. Per mėsmalę sumaliau jo masę, prie to pačio vid.dydžio svogūno galvutę, raudoną papriką, nedidelę morkytę, petražoės, lapkotinio saliero. Turėjau apie 300gr. maltos kiaulienos, į ją įdėjau maltų pipirų, druskytės , prieskoninių augalų mišinio. Keptuvėje, įpylus nedaug aliejaus, viską gerai patroškinau, sumaišiau mėsytę su daržovėmis. Masę atvėsinau, įpyliau plaktą kiaušinį, įtarkavau "picarelos" sūrio(nedaug), viską išminkiau ir sudėjau į baklažano išskobtus laivelius. Laivelius sudėjau į pakaitintą bergof keptuvę, įpyliau nedaug vandens, grietinėlės, uždengus keptuvę ant silpnos ugnelės troškinau apie 15 min. Baigus troškinti ant patiekalo viršaus pabarsčiau krapiukų. Prie baklažano įdėjau virtų bulvių, žalių agurkų bei pomidorų Druskytę , prieskonius dėti pagal skonį
Tokį variantą galima atlikti ir su cukinijomis, tik daržovės turi būti jaunutės, neperaugusios.