supjaustau kubeliais, pasudau, apibarstau trintu cesnaku ir kepu kepruveje su pora saukstu vandens.
vieno tokio skonis nuobodokas, tad galima valgyti prie salotu, bulviu ar tiesiog paprastos duonos
QUOTE(Ugnis @ 2009 10 08, 16:52)
Aciukas su cesnaku dar nebandziau, labai aktualu tokiu oru Kurdama tema dariau paieska, niekur baklazano nesurado, bet po kiek laiko netycia aptikau tokia tema, gaila, kad nera nustatymo, kur pati ja galeciau istrinti
O gal kas zino receptuka, kaip baklazanus padaryti, kaip kinieciuose buna?
Ten jie apkepti buna pluteleje, bet dieviskai skanus..
Ten jie apkepti buna pluteleje, bet dieviskai skanus..
QUOTE(Saldainė @ 2009 10 13, 00:28)
O gal kas zino receptuka, kaip baklazanus padaryti, kaip kinieciuose buna?
Ten jie apkepti buna pluteleje, bet dieviskai skanus..
Ten jie apkepti buna pluteleje, bet dieviskai skanus..
Man taip pat patiko sie kinietiski baklazanai. Gardumelis
Gal kas zino receptuka, paslaptis?
Siandien dariau keptus idarytus baklazanus
Perpjoviau baklazana isilgai pusiau, isskaptavau vidu, baklazana padruskinau ir palikau 20 min pastoveti. Baklazano vidurius supjausciau kubeliais, sutarkavau dvi morkas, ipjausciau svoguno, idejau prieskoniu, druskos, pipiriuku ir apkepiau keptuveje, tada i keptuve idejau pjaustytu krabu lazdeliu (galima ir vistienos file, farso), itarkavau lydomo surio, viska permaisiau keptuvej, dar kelias minutes pakepiau. Tada istepiau baklazano puseles sviestu ir sudejau idara. Orkaitej kepiau apie 30 min. Ir viskas, rezultatas fotkej
Perpjoviau baklazana isilgai pusiau, isskaptavau vidu, baklazana padruskinau ir palikau 20 min pastoveti. Baklazano vidurius supjausciau kubeliais, sutarkavau dvi morkas, ipjausciau svoguno, idejau prieskoniu, druskos, pipiriuku ir apkepiau keptuveje, tada i keptuve idejau pjaustytu krabu lazdeliu (galima ir vistienos file, farso), itarkavau lydomo surio, viska permaisiau keptuvej, dar kelias minutes pakepiau. Tada istepiau baklazano puseles sviestu ir sudejau idara. Orkaitej kepiau apie 30 min. Ir viskas, rezultatas fotkej
Dar vieni farsiruoti baklazanai:
Iskobiau vidu,pabarsciau prieskoniu,paslaksciau majonezo ir ketciupo padazu.
Idarui: paruosti farsa,ipjaustyti cesnako,svoguno. I ta pacia mase deti sauksta majonezo,konservuotu ar zaliu pjaustytu pomidoru,tarkuoto surio,. Paruosta mase dedam i baklazanus,juos dedam ant groteliu i skarda ipilam vandens.Kepam uzdengus folija.Baigiant iskept dar dedu ant virsaus truputi grietines ir surio,Leidziu apkept be folijos
Iskobiau vidu,pabarsciau prieskoniu,paslaksciau majonezo ir ketciupo padazu.
Idarui: paruosti farsa,ipjaustyti cesnako,svoguno. I ta pacia mase deti sauksta majonezo,konservuotu ar zaliu pjaustytu pomidoru,tarkuoto surio,. Paruosta mase dedam i baklazanus,juos dedam ant groteliu i skarda ipilam vandens.Kepam uzdengus folija.Baigiant iskept dar dedu ant virsaus truputi grietines ir surio,Leidziu apkept be folijos
Labai skanus padazas makaronams
Creste di Gallo su keptais baklažanais
http://www_neringa-b...aklazanais.html
Creste di Gallo su keptais baklažanais
http://www_neringa-b...aklazanais.html
QUOTE(Jurga_urte @ 2009 10 25, 20:48)
Siandien dariau keptus idarytus baklazanus
Perpjoviau baklazana isilgai pusiau, isskaptavau vidu, baklazana padruskinau ir palikau 20 min pastoveti. Baklazano vidurius supjausciau kubeliais, sutarkavau dvi morkas, ipjausciau svoguno, idejau prieskoniu, druskos, pipiriuku ir apkepiau keptuveje, tada i keptuve idejau pjaustytu krabu lazdeliu (galima ir vistienos file, farso), itarkavau lydomo surio, viska permaisiau keptuvej, dar kelias minutes pakepiau. Tada istepiau baklazano puseles sviestu ir sudejau idara. Orkaitej kepiau apie 30 min. Ir viskas, rezultatas fotkej
Perpjoviau baklazana isilgai pusiau, isskaptavau vidu, baklazana padruskinau ir palikau 20 min pastoveti. Baklazano vidurius supjausciau kubeliais, sutarkavau dvi morkas, ipjausciau svoguno, idejau prieskoniu, druskos, pipiriuku ir apkepiau keptuveje, tada i keptuve idejau pjaustytu krabu lazdeliu (galima ir vistienos file, farso), itarkavau lydomo surio, viska permaisiau keptuvej, dar kelias minutes pakepiau. Tada istepiau baklazano puseles sviestu ir sudejau idara. Orkaitej kepiau apie 30 min. Ir viskas, rezultatas fotkej
Daugiau niekas nebande sito darytis? noriu isbandyti siandien..
Kiniškas saldžiarūgštis baklažanų "stir-fry"
2 vidutiniai baklažanai, pjaustyti apie 1 cm storio juostelėmis
apie 1/4 puodelio aliejaus kepimui (skanu su žemės riešutų aliejumi, bet tiks ir paprastas, bet ne alyvuogių)
Nedidelis pundelis svogūnų laiškų (4-5 svogūnai)
Padažui:
3 skiltelės smulkinto česnako
pora cm smulkinto imbiero
šaukštelis čili pastos ar smulkinto čili pipiro
po 0.5 puodelio rudojo cukraus, ryžių acto ir vandens
šaukštas kukurūzų ar bulvių krakmolo, tirpinto vandenyje
Į wok'e įkaitintą aliejų (pusę aliejaus porcijos) suberti pusę pjaustytų baklažanų (t.y. 1 baklažaną), mentele nuolat maišant kepti ant stiprios liepsnos apie 5-7 minutes, priklausomai nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustytas baklažanas, kol paruduoja ir suminkštėja. Svarbu neperkepti, kad nepavirstų į košę.
Atidėti, geriausiai ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Antrą baklažaną iškepti taip pat.
Į įkaitintą wok'ą suberti imbierą ir česnaką, pakepinti maišant apie 30 sekundžių. Cukrų ištirpinti vandenyje ir acte. Į keptuvę supilti cukraus mišinį, užvirti. Labai palengva, stebint tirštumą ir maišant supilti vandenyje ištirpintą krakmolą. Galima pilti daugiau ar mažiau, iki norimo tirštumo. Suberti baklažanus, svogūnų laiškus ir apie porą minučių maišant pakepinti, kol baklažanai sugers padažą.
Valgyti su baltais ryžiais.
Pastebėjimas: prieš pradedant kepti, visi produktai turi būti jau paruošti, supjaustyti ir po ranka, nes pradėjus kepti viskas vyksta labai greitai.
Manau, kad tokį patį patiekalą galima bandyti daryti paprastoje tefloninėje keptuvėje, kepant ant aukščiausios ugnies. Tik greičiausiai kepimo laikas bus ilgesnis.
Didelis cukraus kiekis tegu negąsdina, jį puikiai subalansuoja actas, išeina lengvai saldžiarūgštis padažas.
Skanaus
2 vidutiniai baklažanai, pjaustyti apie 1 cm storio juostelėmis
apie 1/4 puodelio aliejaus kepimui (skanu su žemės riešutų aliejumi, bet tiks ir paprastas, bet ne alyvuogių)
Nedidelis pundelis svogūnų laiškų (4-5 svogūnai)
Padažui:
3 skiltelės smulkinto česnako
pora cm smulkinto imbiero
šaukštelis čili pastos ar smulkinto čili pipiro
po 0.5 puodelio rudojo cukraus, ryžių acto ir vandens
šaukštas kukurūzų ar bulvių krakmolo, tirpinto vandenyje
Į wok'e įkaitintą aliejų (pusę aliejaus porcijos) suberti pusę pjaustytų baklažanų (t.y. 1 baklažaną), mentele nuolat maišant kepti ant stiprios liepsnos apie 5-7 minutes, priklausomai nuo to, kokio dydžio gabaliukais supjaustytas baklažanas, kol paruduoja ir suminkštėja. Svarbu neperkepti, kad nepavirstų į košę.
Atidėti, geriausiai ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus. Antrą baklažaną iškepti taip pat.
Į įkaitintą wok'ą suberti imbierą ir česnaką, pakepinti maišant apie 30 sekundžių. Cukrų ištirpinti vandenyje ir acte. Į keptuvę supilti cukraus mišinį, užvirti. Labai palengva, stebint tirštumą ir maišant supilti vandenyje ištirpintą krakmolą. Galima pilti daugiau ar mažiau, iki norimo tirštumo. Suberti baklažanus, svogūnų laiškus ir apie porą minučių maišant pakepinti, kol baklažanai sugers padažą.
Valgyti su baltais ryžiais.
Pastebėjimas: prieš pradedant kepti, visi produktai turi būti jau paruošti, supjaustyti ir po ranka, nes pradėjus kepti viskas vyksta labai greitai.
Manau, kad tokį patį patiekalą galima bandyti daryti paprastoje tefloninėje keptuvėje, kepant ant aukščiausios ugnies. Tik greičiausiai kepimo laikas bus ilgesnis.
Didelis cukraus kiekis tegu negąsdina, jį puikiai subalansuoja actas, išeina lengvai saldžiarūgštis padažas.
Skanaus
Aš irgi dariau penktadienį įdarytą baklažaną-mūms su vyru patiko, o dukra nevalgė
QUOTE(himalaia @ 2009 11 08, 20:44)
Kiniškas saldžiarūgštis baklažanų "stir-fry"
skamba gardžiai
kazkas buvo cia ikeles EGIPTIETISKA DARZOVIU TROSKINY SU BAKLAZANAIS,vakar pagaliau gaminau,patiekaiu prie folijoj keptos kiaulienos nugarines su kaulu...nu zinokit pasaka labai rekomenduoju!