na zinau tiok ne ziemai baklazanu ikru recepta, bet jei uzvakuotum gal ir laikytusi
Baklazanu ikra
didelis baklazanas, didelis svogunas, 1/2 citrinos sulciu, skiltele cesnako, saukstas sviesto, 2 v. saukstai alyvuogiu aliejaus, druska, pipirai (jei astriau - keli lasai tabasko)
baklazana subatydi, apvynioti folija ir valandai laiko i okaitinta orkaite, po to nulupt. Smulkiai supjaustyta svoguna pakepinti ant sviesto. Baklazana smulkiai supjaustyti sumaisyti su svogunu, cesnaku, alyv. aliejum, druska, pipirais arba visus produktus sublenderiuoti. Mase ideti 15 min. i saldytuva, o po to tempti ant paskrudintos sumustiniu duonos
Baklazanu ikra
didelis baklazanas, didelis svogunas, 1/2 citrinos sulciu, skiltele cesnako, saukstas sviesto, 2 v. saukstai alyvuogiu aliejaus, druska, pipirai (jei astriau - keli lasai tabasko)
baklazana subatydi, apvynioti folija ir valandai laiko i okaitinta orkaite, po to nulupt. Smulkiai supjaustyta svoguna pakepinti ant sviesto. Baklazana smulkiai supjaustyti sumaisyti su svogunu, cesnaku, alyv. aliejum, druska, pipirais arba visus produktus sublenderiuoti. Mase ideti 15 min. i saldytuva, o po to tempti ant paskrudintos sumustiniu duonos
[quote=Nerytė,2009 08 07, 19:37]
na zinau tiok ne ziemai baklazanu ikru recepta, bet jei uzvakuotum gal ir laikytusi
Baklazanu ikra
didelis baklazanas, didelis svogunas, 1/2 citrinos sulciu, skiltele cesnako, saukstas sviesto, 2 v. saukstai alyvuogiu aliejaus, druska, pipirai (jei astriau - keli lasai tabasko
Neryte,beskaitant šį receptuką kilo didelis noras jį išbandyti,nes jaučiu,kad gal ibūti labai skanu.
AČIŪ -Tavo receptai ydomūs.
na zinau tiok ne ziemai baklazanu ikru recepta, bet jei uzvakuotum gal ir laikytusi
Baklazanu ikra
didelis baklazanas, didelis svogunas, 1/2 citrinos sulciu, skiltele cesnako, saukstas sviesto, 2 v. saukstai alyvuogiu aliejaus, druska, pipirai (jei astriau - keli lasai tabasko
Neryte,beskaitant šį receptuką kilo didelis noras jį išbandyti,nes jaučiu,kad gal ibūti labai skanu.
AČIŪ -Tavo receptai ydomūs.
[quote=regna,2009 08 07, 21:54]
[quote=Nerytė,2009 08 07, 19:37]
na zinau tiok ne ziemai baklazanu ikru recepta, bet jei uzvakuotum gal ir laikytusi
Baklazanu ikra
didelis baklazanas, didelis svogunas, 1/2 citrinos sulciu, skiltele cesnako, saukstas sviesto, 2 v. saukstai alyvuogiu aliejaus, druska, pipirai (jei astriau - keli lasai tabasko
Neryte,beskaitant šį receptuką kilo didelis noras jį išbandyti,nes jaučiu,kad gal ibūti labai skanu.
AČIŪ -Tavo receptai ydomūs.
[/quote]
[quote=Nerytė,2009 08 07, 19:37]
na zinau tiok ne ziemai baklazanu ikru recepta, bet jei uzvakuotum gal ir laikytusi
Baklazanu ikra
didelis baklazanas, didelis svogunas, 1/2 citrinos sulciu, skiltele cesnako, saukstas sviesto, 2 v. saukstai alyvuogiu aliejaus, druska, pipirai (jei astriau - keli lasai tabasko
Neryte,beskaitant šį receptuką kilo didelis noras jį išbandyti,nes jaučiu,kad gal ibūti labai skanu.
AČIŪ -Tavo receptai ydomūs.
[/quote]
Egiptietiskas darzoviu troskinys su baklazanais (ms'aa)
reikes baklazanu 0.5 - 1 kg priklauso kiek norit pagamint patiekalo
bulviu tiek pat
papriku (250 - 500g)
svogunu(2-3 galvos)
pomidoru arba pomidoru tyres (300-500g)
prieskoniai
Nulupti baklazanus, supjaustyti pirsto storumo riekemis, pasudyti ir palikti valandai. Apkepti baklazanus aliejuje, taip pat bulves supjaustytas siaudeliais(kol iskeps bet neapskrus), bei paprikas (viska apkepam atskirai). svogunus supjaustyti apkepti, tada sudrebti pomidoru tyre (jei turit svieziu pomidoru pagaminti is ju tyre) viska sudedam i viena puoda pasudom pridedam prierskoniu pagal skoni, patroskinam, o tada valgom su duona..... Skanaus
reikes baklazanu 0.5 - 1 kg priklauso kiek norit pagamint patiekalo
bulviu tiek pat
papriku (250 - 500g)
svogunu(2-3 galvos)
pomidoru arba pomidoru tyres (300-500g)
prieskoniai
Nulupti baklazanus, supjaustyti pirsto storumo riekemis, pasudyti ir palikti valandai. Apkepti baklazanus aliejuje, taip pat bulves supjaustytas siaudeliais(kol iskeps bet neapskrus), bei paprikas (viska apkepam atskirai). svogunus supjaustyti apkepti, tada sudrebti pomidoru tyre (jei turit svieziu pomidoru pagaminti is ju tyre) viska sudedam i viena puoda pasudom pridedam prierskoniu pagal skoni, patroskinam, o tada valgom su duona..... Skanaus
QUOTE(Triniti @ 2009 08 10, 09:56)
Egiptietiskas darzoviu troskinys su baklazanais (ms'aa)
atrodo super skaniai
QUOTE(edi75 @ 2009 08 10, 12:03)
O kokie prieskoniai dedami i Egiptietiskas darzoviu troskini?
siaip pagal skoni, o cia jos deda viska ka randa, indiskus kmynus (kumina), pipirai cili pipirai, kardamona ir t.t
QUOTE(Nerytė @ 2009 07 15, 17:48)
Baklažanai su sezamo sėklom
Ačiū už receptą Gaminau šiandien, nerealiai skanu
QUOTE(Triniti @ 2009 08 10, 07:56)
Egiptietiskas darzoviu troskinys su baklazanais (ms'aa)
nu net seile nutyso pagalvojus apie skoni-butinai bandysiu
Sveikos,
Labai megstu baklazanus, bet nelabai ka temoku is ju pasigaminti, gal pagelbesit?
Siaip dievinu prancuziska virtuve, bet brangoka daznai gamint... nes beveik visiems patiekalams alkoholio reikia tureti ir ivairiu prieskoniu
Labai megstu baklazanus, bet nelabai ka temoku is ju pasigaminti, gal pagelbesit?
Siaip dievinu prancuziska virtuve, bet brangoka daznai gamint... nes beveik visiems patiekalams alkoholio reikia tureti ir ivairiu prieskoniu