Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

Labutis.Labai noriu pasigaminti baklažanu ikrus žiemai.Gal kas žinot koki recepta? Bučiau labai dekinga. 4u.gif
Atsakyti
na zinau tiok ne ziemai baklazanu ikru recepta, bet jei uzvakuotum gal ir laikytusi g.gif

Baklazanu ikra

didelis baklazanas, didelis svogunas, 1/2 citrinos sulciu, skiltele cesnako, saukstas sviesto, 2 v. saukstai alyvuogiu aliejaus, druska, pipirai (jei astriau - keli lasai tabasko)

baklazana subatydi, apvynioti folija ir valandai laiko i okaitinta orkaite, po to nulupt. Smulkiai supjaustyta svoguna pakepinti ant sviesto. Baklazana smulkiai supjaustyti sumaisyti su svogunu, cesnaku, alyv. aliejum, druska, pipirais arba visus produktus sublenderiuoti. Mase ideti 15 min. i saldytuva, o po to tempti ant paskrudintos sumustiniu duonos rolleyes.gif
Atsakyti
[quote=Nerytė,2009 08 07, 19:37]
na zinau tiok ne ziemai baklazanu ikru recepta, bet jei uzvakuotum gal ir laikytusi g.gif

Baklazanu ikra

didelis baklazanas, didelis svogunas, 1/2 citrinos sulciu, skiltele cesnako, saukstas sviesto, 2 v. saukstai alyvuogiu aliejaus, druska, pipirai (jei astriau - keli lasai tabasko
Neryte,beskaitant šį receptuką kilo didelis noras jį išbandyti,nes jaučiu,kad gal ibūti labai skanu.
AČIŪ 4u.gif -Tavo receptai ydomūs. 4u.gif
Atsakyti
[quote=regna,2009 08 07, 21:54]
[quote=Nerytė,2009 08 07, 19:37]
na zinau tiok ne ziemai baklazanu ikru recepta, bet jei uzvakuotum gal ir laikytusi g.gif

Baklazanu ikra

didelis baklazanas, didelis svogunas, 1/2 citrinos sulciu, skiltele cesnako, saukstas sviesto, 2 v. saukstai alyvuogiu aliejaus, druska, pipirai (jei astriau - keli lasai tabasko
Neryte,beskaitant šį receptuką kilo didelis noras jį išbandyti,nes jaučiu,kad gal ibūti labai skanu.
AČIŪ 4u.gif -Tavo receptai ydomūs. 4u.gif
[/quote]
4u.gif
Atsakyti
Egiptietiskas darzoviu troskinys su baklazanais (ms'aa)
reikes baklazanu 0.5 - 1 kg priklauso kiek norit pagamint patiekalo
bulviu tiek pat
papriku (250 - 500g)
svogunu(2-3 galvos)
pomidoru arba pomidoru tyres (300-500g)
prieskoniai

Nulupti baklazanus, supjaustyti pirsto storumo riekemis, pasudyti ir palikti valandai. Apkepti baklazanus aliejuje, taip pat bulves supjaustytas siaudeliais(kol iskeps bet neapskrus), bei paprikas (viska apkepam atskirai). svogunus supjaustyti apkepti, tada sudrebti pomidoru tyre (jei turit svieziu pomidoru pagaminti is ju tyre) viska sudedam i viena puoda pasudom pridedam prierskoniu pagal skoni, patroskinam, o tada valgom su duona..... Skanaus
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Triniti @ 2009 08 10, 09:56)
Egiptietiskas darzoviu troskinys su baklazanais (ms'aa)

bigsmile.gif atrodo super skaniai
Atsakyti
O kokie prieskoniai dedami i Egiptietiskas darzoviu troskini?
Atsakyti
QUOTE(edi75 @ 2009 08 10, 12:03)
O kokie prieskoniai dedami i Egiptietiskas darzoviu troskini?

siaip pagal skoni, o cia jos deda viska ka randa, indiskus kmynus (kumina), pipirai cili pipirai, kardamona ir t.t
Atsakyti
o as neseniai gaminau skania baklazanu pasta, gal ka sudomins
http://www_neringa-b...zanu-pasta.html

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 07 15, 17:48)
Baklažanai su sezamo sėklom


Ačiū už receptą aciuks.gif Gaminau šiandien, nerealiai skanu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Triniti @ 2009 08 10, 07:56)
Egiptietiskas darzoviu troskinys su baklazanais (ms'aa)

nu net seile nutyso pagalvojus apie skoni-butinai bandysiu cool.gif
Atsakyti
Sveikos,

Labai megstu baklazanus, bet nelabai ka temoku is ju pasigaminti, gal pagelbesit? wub.gif

Siaip dievinu prancuziska virtuve, bet brangoka daznai gamint... nes beveik visiems patiekalams alkoholio reikia tureti ir ivairiu prieskoniu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inculto: 29 rugsėjo 2009 - 11:21