Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

QUOTE(regna @ 2009 07 22, 10:47)
Man labai patinka baklazanai su graikiskais riesutais,cesnaku,granatu seklomis

Taip  pat patinka apkepti baklazanai ,apkeptapaprika,apkepti pomidorai ,cesnakas ,jogurtas,uzdedama ant skruduko.

Gal smulkiau galima? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2009 07 22, 13:15)
Gal smulkiau galima?  unsure.gif

Baklzanus nuplautus ,nusausintus,supjaustau isilgai plonomis riekelemis,apibarstome druska
Sudemame viena ant kito ir stipriai suspaudziame.
Po 20min. juos nuplauname,nusausiname Riekeles apkepame is abieju pusiu ,kol graziai apskkrus.
Reik ziuret ,kad netrukt aliejaus,nes jie geria .
Iskeptus dedame ant popierinio ranksluoscio,kad sugrt aliejaus pertekliu.
Idarui susmilkiname riesutus,maisome su sugrustu cesnaku.,jeigu megstate astriau dekite daugiau cesnakuDekite po sauksteli idaro,vyniokite suktinukus.
Dekite i lekste puoskit zalumynais ir granato seklomis
REIKIA ,BAKLAZANU,GRAIKINIU RIESUTU,CESNAKO,ALIEJAUS,DRUSKOS,ZALUMYNU GTANATO SEKLU.
Atsakyti
QUOTE(remako @ 2009 02 23, 14:28)
Baklažanų apkepėlė su faršu

Bulves supjaustyti stambiai apkepinti, bet neiškepti (kai neturėjau  keptuvės kur be riebalų kepa, tai aš trumpai apvirdavau), tada dėti į tą stiklinį/molinį indą, faršą apkepinti, paskui ant bulvių, pomidorą supjaustyti, ant faršo, baklažaną apkepint ant pomidorų, po to pritarkuoti sūrio, bei užpilti padažą.
Padažas: miltus truputi pakepinti, supilti stiklinę pieno, prieskonių, pakaitint ir užpilam ant baklažanų.
Kepam orkaitej apie valandą uždarytam inde

user posted image

Receptas vertas dėmesio thumbup.gif
Tik dėjau vieną sluoksnį bulvių, o farša pakepinau su smulkintais svogūnais ir paprika. Kadangi dariau su apvirtom bulvėm, o visa kita apkepiau, tai užteko orkaitėje kepti kokias 30min.
Tikrai buvo skanu visai šeimynai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amadeja: 22 liepos 2009 - 13:07
QUOTE(regna @ 2009 07 22, 12:41)
Baklzanus nuplautus ,nusausintus,supjaustau isilgai plonomis riekelemis,apibarstome druska
Sudemame viena ant kito ir stipriai suspaudziame.
Po 20min. juos nuplauname,nusausiname Riekeles apkepame is abieju pusiu ,kol graziai apskkrus.
Reik ziuret ,kad netrukt aliejaus,nes jie geria .
Iskeptus dedame ant popierinio ranksluoscio,kad sugrt aliejaus pertekliu.
Idarui susmilkiname  riesutus,maisome su sugrustu cesnaku.,jeigu megstate astriau dekite daugiau cesnakuDekite po sauksteli idaro,vyniokite suktinukus.
Dekite i lekste puoskit zalumynais ir granato seklomis
REIKIA ,BAKLAZANU,GRAIKINIU RIESUTU,CESNAKO,ALIEJAUS,DRUSKOS,ZALUMYNU GTANATO SEKLU.

wow kaip skaniai skamba wub.gif tik ar idaras nekrenta, nes nera surisamosios dalies - aliejaus, majonezo, jogurto, pom. padaro ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 07 21, 10:47)
4u.gif aciu

tik atsargiai su druska, kad nepersudytum 4u.gif

Išbandžiau - skanumynas thumbup.gif Manau, įdomus derinys būtų ir su kuskusu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 07 22, 14:13)
wow kaip skaniai skamba  wub.gif tik ar idaras nekrenta, nes nera surisamosios dalies - aliejaus, majonezo, jogurto, pom. padaro ar pan.

Kažką panašaus esu mačius, kai įdaras 'surišamas' feta sūriu, kuris baisiai tinka prie baklažanų.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 07 22, 18:32)
Išbandžiau - skanumynas thumbup.gif Manau, įdomus derinys būtų ir su kuskusu smile.gif

Ziaugiuosi, kad patiko, mums irgi skanu. Vakar dar viena troskinuka gaminau su baklazanu, bet jis ten tik viena is sudedamuju daliu

QUOTE(*~sniege~* @ 2009 07 22, 19:09)
Kažką panašaus esu mačius, kai įdaras 'surišamas' feta sūriu, kuris baisiai tinka prie baklažanų.

mmm... kaip skanu turetu buti, reiks isbandyti rolleyes.gif
Atsakyti
Mano seimynai labai patiko idarytas baklazanas su kumpiu,raud.paprika,morkom,cesnaku ir grietinele bei ferm.suriu.
Kumpi,paprika supjausciau kubeliais,morka sutarkavau smulkia suriam skirta trintuve,cesnaka susmulkinau.Viska kepiau keptuveje su trupuciu aliejaus,kol suminkstejo darzoves,ipyliau 35 % rieb.grietineles ir troskinau tol kol ji pradejo tirsteti,aisku nepagailejau ivairiausiu zoleliu bei druskos smile.gif pacioj pabaigoj sudejau tarkuota ferm.suri.
Baklazanus perpjoviau per puse ir 20 min.laikiau sudytam vandenyje.Tada isskobiau vidu,bet ne per plonai,truputi pasudziau ir idejau idara.Kiekviena baklazana apvyniojau folija,virsu palikau neuzdengta,ir idejau i orkaite 200C temp.kepti 20 min.
Labai patiko.
Dariau ta pati ir su farsu,bet deja kumpis zymiai skaniau.
Patiekalas labai graziai atrodo,o kaip kvepia ir labai skanu.
Proporciju tiksliai nematavau,bet vienam baklazanui is kurio gaunasi dvi porcijos pakako,puses paprikos,nedideles morkos,kumpio apie 50g,grietineles taip pyliau is akies ir surio dejau gera sutarkuota sauja,nors man skaniau kai jo daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Tinaite @ 2009 07 25, 14:02)
Mano seimynai labai patiko idarytas baklazanas su kumpiu,raud.paprika,morkom,cesnaku ir grietinele bei ferm.suriu.
Kumpi,paprika supjausciau kubeliais,morka sutarkavau smulkia suriam skirta trintuve,cesnaka susmulkinau.Viska kepiau keptuveje su trupuciu aliejaus,kol suminkstejo darzoves,ipyliau 35 % rieb.grietineles ir troskinau tol kol ji pradejo tirsteti,aisku nepagailejau ivairiausiu zoleliu bei druskos  smile.gif pacioj pabaigoj sudejau tarkuota ferm.suri.
Baklazanus perpjoviau per puse ir 20 min.laikiau sudytam vandenyje.Tada isskobiau vidu,bet ne per plonai,truputi pasudziau ir idejau idara.Kiekviena baklazana apvyniojau folija,virsu palikau neuzdengta,ir idejau i orkaite 200C temp.kepti 20 min.
Labai patiko.
Dariau ta pati ir su farsu,bet deja kumpis zymiai skaniau.
Patiekalas labai graziai atrodo,o kaip kvepia ir labai skanu.
Proporciju tiksliai nematavau,bet vienam baklazanui is kurio gaunasi dvi porcijos pakako,puses paprikos,nedideles morkos,kumpio apie 50g,grietineles taip pyliau is akies ir surio dejau gera sutarkuota sauja,nors man skaniau kai jo daugiau.

o koks kumpis rūkytas? g.gif
Atsakyti
mane sudomino baklažanų suktinukai ax.gif visai išvaizdžiai atrodo. . tik ką vidun įdėt kaži?
kas tinka prei baklažanų? 4u.gif
ačiū už atsakymus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2009 08 04, 22:33)
mane sudomino baklažanų suktinukai ax.gif  visai išvaizdžiai atrodo. . tik ką vidun įdėt kaži?
kas tinka prei baklažanų? 4u.gif
ačiū už atsakymus mirksiukas.gif

user posted image
mozzarella, pomidoras, bazilikas
user posted image
pomidoras, majonezas (ar varsks surelis)+ cesnakas
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 08 05, 10:59)
mozzarella, pomidoras, bazilikas
pomidoras, majonezas (ar varsks surelis)+ cesnakas

bigsmile.gif dėkui. pirmieji netiktų MB, o va antrus jaučiu šiandien teks išbandyt blush2.gif
Atsakyti