Sveikos baklazu myletojos Va viena diena ir as nusipirkau sita nuostabios spalvos darzove Tai pasiskaiciau apie idarytus baklazanus, prigrudau ten visko kaip reik, pakepiau, aisku ir suvalgem visai skaniai, tik va su vyru nusprendem, kad kai grauzi ta baklazana tai jis isvis beskonio, o kaip jo skoni atskleist?
jeigu gaminu farsiruota baklazana as ji siek tiek apverdu, o jeigu kepu keptuveje grezinelius ar juosteles palaikau baklazana gausiai apibarstyta druska is abieju pusiu po kokiu 20-30 minuciu nuplaunu druska , nusausinu ir kepu... tuomet jie neprisigeria tiek aliejaus...
QUOTE(bea @ 2003 10 26, 20:12)
Baklažanų ikra (acimenat budavo tokia pirkti???)
Pora baklažanų
Pora paprikų
pora svogūnų
keleta česnako skiltelių
Pomidorų arba pomidorų tyrės
Baklažaną supjaustom kubeliais ir troškinam aliejuje. Tuo tarpu paprikas, svogūnus, česnakus ir pomidorus sumalam (aš su kombainu, kas neturit galit su mėsmale). Į patroškintą baklažaną, supilam tą pertrintą tyrę ir dar troškinam 10-20 min. Pridedam prieskonių (pipirų, vegetos, žolelių) ir viskas. Aš aplamai tai mėgstu šitą aštriai daryti. Labai skanu tiek karštas, tiek šaltas. Aš padarau daug, dalį valgom karštai, dalį dedam į stiklainį ir į šaldytuvą. O po to ant duonytės ar šiaip su šakute ir kabinam
Pora baklažanų
Pora paprikų
pora svogūnų
keleta česnako skiltelių
Pomidorų arba pomidorų tyrės
Baklažaną supjaustom kubeliais ir troškinam aliejuje. Tuo tarpu paprikas, svogūnus, česnakus ir pomidorus sumalam (aš su kombainu, kas neturit galit su mėsmale). Į patroškintą baklažaną, supilam tą pertrintą tyrę ir dar troškinam 10-20 min. Pridedam prieskonių (pipirų, vegetos, žolelių) ir viskas. Aš aplamai tai mėgstu šitą aštriai daryti. Labai skanu tiek karštas, tiek šaltas. Aš padarau daug, dalį valgom karštai, dalį dedam į stiklainį ir į šaldytuvą. O po to ant duonytės ar šiaip su šakute ir kabinam
cia tik pavyzdys,tikras baklazanu receptas kitoks.italijos receptu juos gaminu visai kitaip..................
Nuo antradienio Maximoje baklažanai po 1. 49 lt (1 vnt)
niu nusipirkau šian Maximoj baklažanų,akcija kaip tik buvo,tai bandysiu daryt pirmą kart aš juos gaminsiu,ti nžn. kaip ten man gausis,bet tikiuosi,kad patiks šeimynai
labai skanus kepti ant zariju,kartu su saslyku niam niam
Labuka,mergaites Labai skani darzove tas baklazanas, as esu gyvenus gruzijoj jie ten tokiu patiekalu prigmaindavo is ju
Mano receptelis butu toks: baklazana, pomidora(nulupta), bulves, paprika viska pakepinti, tada mesyte atskirai pakepinti ,galima vistienos krutinele, arba pagal skoni, tada pakepinus viska deti i puoda ir troskinti ipilus vandens siek tiek, ant galo prideti prieskoniu ir kajeno pipiru (kas megsta astriau), ir ispausti keleta censako skilteliu
Kitas: supjaustyti baklazana isilgai ir plonai, ispreskoniuoti pakepinti, paruosti riesutu mase ( graikinius riesutus sumalti, truputeli virinto vandens turi tokia tirsta mase gautis,prieskoniu ivairiu - kaukazietisku, pipiru ir pan. ir ispausti cesnako kelias skilteles) ta gauta mase tepti ant pakepinto baklazano ir vynioti i suktinuka.
mmm..nerealus skonis
Mano receptelis butu toks: baklazana, pomidora(nulupta), bulves, paprika viska pakepinti, tada mesyte atskirai pakepinti ,galima vistienos krutinele, arba pagal skoni, tada pakepinus viska deti i puoda ir troskinti ipilus vandens siek tiek, ant galo prideti prieskoniu ir kajeno pipiru (kas megsta astriau), ir ispausti keleta censako skilteliu
Kitas: supjaustyti baklazana isilgai ir plonai, ispreskoniuoti pakepinti, paruosti riesutu mase ( graikinius riesutus sumalti, truputeli virinto vandens turi tokia tirsta mase gautis,prieskoniu ivairiu - kaukazietisku, pipiru ir pan. ir ispausti cesnako kelias skilteles) ta gauta mase tepti ant pakepinto baklazano ir vynioti i suktinuka.
mmm..nerealus skonis
o to baklazano nulupti nereikia troskinant?
Nereikia lupti baklazanu
QUOTE(vetruze @ 2009 07 17, 17:59)
o to baklazano nulupti nereikia troskinant?
GRAIKIŠKOS ŠLEPETĖS
Baklažanus perpjauti perpus, išskobti minkštimą, baklažanus ištepti aliejumi.
Minkštimą susmulkinti, išmaišyti su plaktu kiaušiniu, tarkuotu sūriu, petražolėm, druska, pipirais, aliejumi ir sudėti į baklažanus.
Viršų aptepti kremu ir kepti orkaitėj ~30min.
Graikiškai patiekalas vadinasi PAPOUTSAKIA, galit rasti analogiškų receptų internete, iš ten įdedu foto, nes pati neturiu.
Beje, galima improvizuoti pomidorais, česnaku, graikiniais riešutais, kas irgi labai dera su baklažanais.
Ingredientai:
2 baklažanai
1 kiaušinis
100g parmezano arba liet. Džiugo
šviežių petražolių, druskos, pipirų pagal skonį
šlakelis aliejaus
Aptepui gerai ištrinti iki kreminės masės 1 kiaušinį, 4 valg. šaukštus pieno ir 8 valg. šaukštus fetos.
Baklažanus perpjauti perpus, išskobti minkštimą, baklažanus ištepti aliejumi.
Minkštimą susmulkinti, išmaišyti su plaktu kiaušiniu, tarkuotu sūriu, petražolėm, druska, pipirais, aliejumi ir sudėti į baklažanus.
Viršų aptepti kremu ir kepti orkaitėj ~30min.
Graikiškai patiekalas vadinasi PAPOUTSAKIA, galit rasti analogiškų receptų internete, iš ten įdedu foto, nes pati neturiu.
Beje, galima improvizuoti pomidorais, česnaku, graikiniais riešutais, kas irgi labai dera su baklažanais.
Ingredientai:
2 baklažanai
1 kiaušinis
100g parmezano arba liet. Džiugo
šviežių petražolių, druskos, pipirų pagal skonį
šlakelis aliejaus
Aptepui gerai ištrinti iki kreminės masės 1 kiaušinį, 4 valg. šaukštus pieno ir 8 valg. šaukštus fetos.