na mes Japonijoj gyvenam, tai maciau kazkur uz 2.5Lt trys dideli baklazanai
QUOTE(kittychan @ 2009 05 25, 17:03)
na mes Japonijoj gyvenam, tai maciau kazkur uz 2.5Lt trys dideli baklazanai
Japonijoj.. vaje kaip pavydziu.. svajone nuvaziuoti Japonija... o baklazanai tai tikai papigiai gaunasi
QUOTE(Nerytė @ 2009 05 26, 00:25)
Japonijoj.. vaje kaip pavydziu.. svajone nuvaziuoti Japonija... o baklazanai tai tikai papigiai gaunasi
prasom apsilankyt tada va siandien gaminom pica, tai dejom baklazanu ant virsaus, skanumelis
QUOTE(kittychan @ 2009 05 26, 14:40)
prasom apsilankyt tada
ale tamsta tuoj prisisnekesite ...
Na aisku, kad prasom atvykti i Japonija, ne i svecius (na gal po to ir i svecius), tokija galiu aprodyt, kiek zinau pati na bet cia ir ne i tema apie baklazanus
O tarp kitko, ryt su anyta gaminsim tuos kiniskus baklazanus, na tiksliau turbut anyta gamins, as tik pastovesiu ir paziuresiu, po to gal ir pati bandysiu
O tarp kitko, ryt su anyta gaminsim tuos kiniskus baklazanus, na tiksliau turbut anyta gamins, as tik pastovesiu ir paziuresiu, po to gal ir pati bandysiu
Na va, jau pagaminom ir suvalgem, skonis super ir tikrai jauciasi kiniskos virtuves skonis. O darem taip: apkepem susmulkinta cesnaka ir imbiera aliejuje, supjaustem baklazanus, morka, zaliasias paprikas juostomis, apkepinome, sudejome farsa (anyta dejo sau tuna is konservu, nes vegetare), baigiant kept supyleme jau paruosto padazo, nusipirkto is parduotuves o kaip ta padaza pasigamint tai neturiu supratimo bet manau, kad kiniska sknoni siam patiekalui suteikia butent jis. Na jei kas susidomejo gali paieskot anglu kalba, patiekalas vadinasi Mabo Nasu arba Fried Spicy Eggplant
QUOTE(kittychan @ 2009 05 28, 15:23)
Na va, jau pagaminom ir suvalgem, skonis super ir tikrai jauciasi kiniskos virtuves skonis. O darem taip: apkepem susmulkinta cesnaka ir imbiera aliejuje, supjaustem baklazanus, morka, zaliasias paprikas juostomis, apkepinome, sudejome farsa (anyta dejo sau tuna is konservu, nes vegetare), baigiant kept supyleme jau paruosto padazo, nusipirkto is parduotuves o kaip ta padaza pasigamint tai neturiu supratimo bet manau, kad kiniska sknoni siam patiekalui suteikia butent jis. Na jei kas susidomejo gali paieskot anglu kalba, patiekalas vadinasi Mabo Nasu arba Fried Spicy Eggplant
skamba super skaniai
QUOTE(DiD @ 2009 05 07, 16:14)
sveikos cia kazkuri klause apie kinietiskai paruostus baklazanus, tai va pasakysiu, kaip mano vyras daro, jis kinieciu patiekaluose namie asas jis ju nei mirko kur, nei sudo, o paprieskoniuoja rytietiskais zuvies prieskoniais ir palieka keliom minutem isigerti, tada i kiausinio baltyma mirko ir i kukuruzu krakmola sumaisyta su trupuciu druskos. o tada meta i verdanti alieju super gaunasi ir traskus ir labai skanus
Dievinu baklazanus, bet tokiu dar nevalgiau.pagaminsiu butinai kita savaite! O man toks klausimas... kur galima isigyti kukuruzu krakmolo? Pirmakart girdziu, kad toksai yra
QUOTE(nippe @ 2009 05 30, 18:30)
Dievinu baklazanus, bet tokiu dar nevalgiau.pagaminsiu butinai kita savaite! O man toks klausimas... kur galima isigyti kukuruzu krakmolo? Pirmakart girdziu, kad toksai yra
O kukurūzų miltai tam reikaliukui netinka?
QUOTE(bea @ 2003 10 26, 20:52)
Baklažanų ritinukai
Reikės:
1 baklažano
1 svogūno
100 g ryžių
2 pomidorų
1 skiltelės česnako
½ paprikos
žalumynų
druskos, pipirų
200 g grietinėlės
Baklažaną supjaustykite pailgais griežinėliais, pabarstykite prieskoniais ir apkepinkite aliejuje. Griežinėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumaišykite su smulkintais žalumynais, paprika ir česnaku. Po šaukštą šio įdaro dėkite ant baklažanų juostelių, suvyniokite ir susmeikite mediniais pagaliukais. Pomidorais nulupkite, sutrinkite, sudėkite į keptuvę, įpilkite pusę stiklinės sultinio ir troškinkite, kol sultinys išgaruos. Paskui supilkite grietinėlę, paskaninkite prieskoniais ir maišant kaitinkite kol padažas sutirštės. Į padažą sudėkite baklažanų ritinėlius ir kelias minutes patroškinkite. Baklažanus patiekite kartu su padažu, kuriame troškinote.
Reikės:
1 baklažano
1 svogūno
100 g ryžių
2 pomidorų
1 skiltelės česnako
½ paprikos
žalumynų
druskos, pipirų
200 g grietinėlės
Baklažaną supjaustykite pailgais griežinėliais, pabarstykite prieskoniais ir apkepinkite aliejuje. Griežinėlius sudėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų aliejus. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir sumaišykite su smulkintais žalumynais, paprika ir česnaku. Po šaukštą šio įdaro dėkite ant baklažanų juostelių, suvyniokite ir susmeikite mediniais pagaliukais. Pomidorais nulupkite, sutrinkite, sudėkite į keptuvę, įpilkite pusę stiklinės sultinio ir troškinkite, kol sultinys išgaruos. Paskui supilkite grietinėlę, paskaninkite prieskoniais ir maišant kaitinkite kol padažas sutirštės. Į padažą sudėkite baklažanų ritinėlius ir kelias minutes patroškinkite. Baklažanus patiekite kartu su padažu, kuriame troškinote.
net nespejau apsisukti, siema jau viska suvalgius buvo. man tik nelabai sekes susimaigstyti, tad palikau, kai kuriuos tokius 'palaidus'
QUOTE(nippe @ 2009 05 30, 19:30)
kur galima isigyti kukuruzu krakmolo? Pirmakart girdziu, kad toksai yra
šiandien mačiau "Mados" IKI
siandien gaminau idarytus baklazanus gavosi tikrai labai skaniai net MB valge o jis tokiu eksperimentu (ale moliugu) ne ragaut neragauja o dariau taip:
reikia: baklazano, pomidoru, pievagryviu,farso,svoguno, fermentinio surio.
Baklazana perpjoviau ir 1h palaikiau saltame suriame vandenyje, po to isskobiau vidu ir siek tiek apkepiau kad suminkstetu (tame skystyje kuris liko nuo farso). Idaras: farsa su smulkiai supjaustytu svogunu sudejau i keptuve su trupuciu aliejaus ir kepiau po to sudejau smulkiai supjaustytus pievagrybius, supjaustyta pomidora (nulupta zievele) kubeliais supjaustytus baklazano vidurius, paskaninau prieskoniais, druska (pagal skoni) ir dar siek tiek patroskinau. i orkaitei skirta inda idejau baklazano puseles pridejau idaro ir kepiau orkaiteje apie 30 min tada apibarsciau tarkuotu suriu ir dar pakepiau ko issilyde suris Skanaus!
reikia: baklazano, pomidoru, pievagryviu,farso,svoguno, fermentinio surio.
Baklazana perpjoviau ir 1h palaikiau saltame suriame vandenyje, po to isskobiau vidu ir siek tiek apkepiau kad suminkstetu (tame skystyje kuris liko nuo farso). Idaras: farsa su smulkiai supjaustytu svogunu sudejau i keptuve su trupuciu aliejaus ir kepiau po to sudejau smulkiai supjaustytus pievagrybius, supjaustyta pomidora (nulupta zievele) kubeliais supjaustytus baklazano vidurius, paskaninau prieskoniais, druska (pagal skoni) ir dar siek tiek patroskinau. i orkaitei skirta inda idejau baklazano puseles pridejau idaro ir kepiau orkaiteje apie 30 min tada apibarsciau tarkuotu suriu ir dar pakepiau ko issilyde suris Skanaus!