baklazanuose kiek zinau yra magnio, kalio, gelezies, folines rugsties, vitaminu b1,b2,b6,b12. Visos sitos medziagos yra reikalingos o ypac nestukems ir planuojancioms pastoti, juk netgi rekomenduojama gerti siu medziagu turincius vitaminus. Pasidalinkit savo virtuves paslaptimis, ka darot is baklazanu.
O stai ir mano pasiulymas jums is turkiskos virtuves: Produktai: 2-3 baklazanai
1 skiltelė cesnako
Naturalus jogurtas (be priedu, toks rugstokas buna pirkti prekybos centruose"danone" (500 ml) ir "joy" (500 ml ir maziukai (gal po 100 ml).
taip pat reikes druskos, aliejaus, popierinio ranksluoscio ir keptuves
Paruosimas: Baklazanus supjaustyti grizineliais arba juostelem (man skaniau juostelem) mazdaug 0,5 - 0,6 cm storio (plotis nesvarbu), kepti keptuveje kol gerai paruduos, kepant griezinelius keptuveje deti salia vienas kito, apkeptus baklazanus deti i lekste (pries tai itieskite popierini ranksluosti, kad sugertu riebalus, nes baklazanai kepdami labai daug ju sugeria). Druska barstykite ant iskeptu ir is keptuves isimtu baklazanu (tik nepersistenkite, nes baklazanai ir druska gerai sugeria)
Padazas: apie 200 ml jogurto supilti i dubeneli, itarkuoti cesnaka.
Uzpilkite padaza ant paruostu baklazanu, (pries tai aisku isimkite popierini ranksluosti). Labai skanu su svieziu batonu (mano vyras batona skandina padaze ir dar kartais valgo be sakutes tiesiog su batono gabaliukais gaudo baklazanus as irgi jau ismokau
)
Skanaus