Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

Mmartaa,jeigu baklaž anai prisigeria aliejaus juos reikia nusausinti padėjus ant popierinio rankšluosčio.
Gal,tas jums padės.
Atsakyti
reiks pameginti doh.gif
Atsakyti
Gaivios Jemeno salotos is baklazanu.

user posted image

Du baklazanai, supjaustyti nestoromis riekelemis
Apie du saukstai susmulkintu juoduju alyvuogiu
Apie du saukstai susmulkintu petrazoliu
Apie du saukstai susmulkintu marinuotu agurku
Apie du saukstai susmulkintu konservuotu papriku
Susmulkinta cesnako skiltele
Druska
Aliejus kepimui

Baklazanus pakepinam ant aliejus ant nedideles ugnies is abieju pusiu. Iskeptus dedam and popierines serveteles ir gerai nusausinam alieju. Supjaustom kubeliais ir sumaisom su visais kitais ingridientais.
Skanaus rolleyes.gif

user posted image

user posted image

Atsakyti
Baklažanų apkepėlė su faršu

Bulves supjaustyti stambiai apkepinti, bet neiškepti (kai neturėjau keptuvės kur be riebalų kepa, tai aš trumpai apvirdavau), tada dėti į tą stiklinį/molinį indą, faršą apkepinti, paskui ant bulvių, pomidorą supjaustyti, ant faršo, baklažaną apkepint ant pomidorų, po to pritarkuoti sūrio, bei užpilti padažą.
Padažas: miltus truputi pakepinti, supilti stiklinę pieno, prieskonių, pakaitint ir užpilam ant baklažanų.
Kepam orkaitej apie valandą uždarytam inde

user posted image
Atsakyti
Remako,labai ydomiai sumąstyta,ir,antra sotus patiekalas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos.Ir aš parašysiu, kaip mane vyro sesuo Moldavijoje išmokė gaminti BAKLAŽANŲ IKRĄ: baklažanai dedami ant grotelių arba veriami ant iešmo ir deginami ant žarijų.Deginami(kepami) tol kol suminkštės ir pradės luptis oda.Vaizdelis būna ne koks pirmąkart, bet visa esmė kepime ant žarijų(turiu galvoje skonis).Apkepintus baklažanus nulupame ir gerai nuplauname po šaltu vandeniu.Imame didelį indą (kad gerai apsemtų visus baklažanus)sudedame nuluptus baklažanus ir idedame druskos.Laikome apie 1val., paskui vėl nuplauname ir vėl dedame į pasūdytą vandenį, dar laikome 1val.Paskui baklažanus gerai "Nugrežiame", kad išbėgtų kartusis vanduo.Supjaustome kubeliais ir kepiname keptuvėje, pilame aliejaus.Dedame susmulkintus svogūnus ir dar kepame, druską dėti pagal skonį.Skanaus....
Atsakyti
Noriu pasiūlyti tokį baklažanų apkepą,kurį valgiau pas draugę,galir ,jums patiks.
reikia:
pora nemažų baklažanų,
pipirų
druskos,
svogūno,
česnako,,
kiaušinio,
vieno šaukšto pakepintų sezamo sėklų,
400g pomidorų,
250 vvarškės sūrio,
150ml.alyvų aliejaus,
Baklažanus supjaustome rieelėmis apibarstome druska ir,palaikome valandą.
Po to nuplauname ir gerai nusausiname.
Pora šaukštų aliejaus į kaitiname keptuvėje,suberiame sukapota svogūną ,pakepiname kol suminkštėja.
Sudedame supjaustytą česnako skiltelę,nuluptus supjaustytus pomidorus,kepiname5-8min.
Įvarškę įmušame kiaušinį ,įberiame pipirų,druskosir išmaišome.
Likusį aliejų supilame į keptuvę,įkaitinamę ir sudedame baklažanų griežinėlius.
Apkeptus išimae ant sarvietėlės.
Į kepimo formą dedame baklažanų puselių,ant jų sukrečiame pusė pomidorų troškinio-pusę varškės.
Sluoksniuojame dar kartą.
Viršutinį sluoksnį dedame baklažanų puselių,
Uždengiame kepimo folijair kepame180C.-40-50min.
Iškeptą apkepą apibarstome sezamo sėklomis.
Patiekiame karštą.
Atsakyti
gruzinai ir armenai turi labai daug receptu su baklazanais. armene drauge vaisino labai riebiom , bet ziauriai skaniom salotom tik gaila tikslau srecepto nezinau, bet mazdaug taip: pakepinti baklazanus ant aliejaus , nusausint riebalus mesti viska i bliuda ir sudviem sakutem suplesyti viska gabaliukais tada dejo majonezo sauksta, graikisko jogurto ir armenisko prieskoniu misinio ( atrodo ten buvo cesnakas, kalendros yvairios zoleles..) daugiau nepamenu , bet buvo labai skanu.o vienas gruzinas vaisino riesutu i baklazanu pastetu , bet recepto neisdave - skonis dieviskas!
Atsakyti
Restorane Taline teko valgyt baklažanų suktinukus, įdarytus fetos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais, meniu buvo pristatytas kaip nacionalinis patiekalas, kuom nelabai tikiu biggrin.gif

Baklažanas buvo supjaustytas plonomis juostelėmis išilgai, juostelės apkeptos iš abiejų pusių. Feta sutrinta (aš sumaigiau šakute), pagardinta prieskoniais (aš dėjau bazilikų ir Santa Marijos picos prieskonių), įdaras uždėtas ant baklažano juostelės pradžios, šalia įspausta džiovinto pomidoro juostelė, ir gražiai susukta (aš dar persmeigiau mediniu pagaliuku). Labai skanu ir gražu - skonių jūra thumbup.gif

Man baklažanas gavosi riebokas, nors nusausinau ant pop. rankšluoščio. Svarbu nusipirkti skanius saulėje džiovintus pomidorus. Aš pataupiusi pirkau Norfoj berods, buvo kažkokie sausi, bet vistiek buvo laaabai skanu smile.gif
Atsakyti
Kaip tik ruošiu baklažanus,recepto neturiu,bet man pasakojo,kad baklažanus
supjaustyti griežinėliais padruskinti,palaikyti paslėgtus,nuplauti.
Padaryti skystą tešlą iš miltų,prieskonių,pamirkyti plakiny,iškepti aliejuje.
Bandysiu,jeigu išeis parašysiu.
Atsakyti
As taip darau baklazanus, skanu su bulvytemis thumbup.gif Tik nelaikau ju suslegtu...Padruskinusi palieku pastoveti, po to servetele nusausinu...
QUOTE(regna @ 2009 04 30, 19:55)
Kaip tik ruošiu baklažanus,recepto neturiu,bet man pasakojo,kad baklažanus
supjaustyti griežinėliais padruskinti,palaikyti  paslėgtus,nuplauti.
Padaryti skystą tešlą iš miltų,prieskonių,pamirkyti plakiny,iškepti aliejuje.
Bandysiu,jeigu išeis parašysiu.

Atsakyti
Kaip,jau anksčiau rašiau kepiau baklažanus tešloje.
Į tešlą įmušiau kiaušinį įbėriau prieskonių,sutryniau{tris skilteles česnako},kepiau aliejuje{ant nedidelės temperatūros}Valgiausu jogurtu{naminiu.}
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2009 05 01, 00:03)
Kaip,jau anksčiau rašiau kepiau baklažanus tešloje.
Į tešlą įmušiau kiaušinį įbėriau prieskonių,sutryniau{tris skilteles česnako},kepiau aliejuje{ant nedidelės temperatūros}Valgiausu jogurtu{naminiu.}

Pyliau miltų,vandens,druskos.
Tešlą dariau grietinės tirštumo.
Atsakyti