Įkraunama...
Įkraunama...

Baklažanai

QUOTE(marlena24 @ 2008 09 08, 11:58)
Gal patarsit kaip skaniai iskepti baklazanus ant groteliu?nes kai paskutini karta kepiau, tai skonis buvo kaip kokio tualetinio popieriaus,o tiksliau visai be skonio doh.gif juos tiesiog supjausciau, apibarsciau druska, po to nuploviau ir kepem...s... gavosi blush2.gif

as juos supjaustau griezineliais, pamirkau vandeni su druska, priprieskoniuoju grilliaus prieskoniais, apkepu is vienos puses, apverciu ir dedu pomidoro griezineli ir surio griezineli, pakepu siek tiek kol suris pradeda lydytis ir skanaus thumbup.gif
Atsakyti
ui, kaip skainiai skamba, reiks siandien pamegint su sonkauliukais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2008 09 08, 14:10)
ui, kaip skainiai skamba, reiks siandien pamegint su sonkauliukais ax.gif

pabandyk, tik plonai pjaustyk baklazanus wink.gif
Atsakyti
opa blink.gif o maniskis kaip tik staugia,kad storiau pjauxtyciau,nes sudega tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2008 09 08, 16:46)
opa blink.gif o maniskis kaip tik staugia,kad storiau pjauxtyciau,nes sudega tongue.gif

g.gif nezinau kokiu budu jus kepat... mes megstam ploniau, tada greiciau iskepa, o ir odele buna minkstesne ax.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,
Na va, ir aš pirmąkart bandžiau daryt baklažanus.
Dariau pagal šį receptą receptas
, tik dar pridėjau raudonųjų paprikų bei voveraičių. Gavosi tikrai laaaabai skaniai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza: 14 rugsėjo 2008 - 17:57
O gal kas gali pasakyti kodėl baklažanas gali būti labai aitrus? Kepiau pagal vieną iš pirmųjų šioje temoje parašytų receptų. Plonai pjausčiau, apvoliojau tešloje ir t.t. Aitriųjų pipirų nedėjau, nes nemėgstu aštriai. Įdomu, kad ne visi gabaliukai buvo aitrūs. Vieni visai nieko, o kiti - tiesiog neįmanoma valgyt verysad.gif Gal reikia kažką žinot, kai renkiesi baklažaną parduotuvėje? blush2.gif
Atsakyti
Na as baklazanus tiesiog dievinu ir kiekviena savaite kazka gaminu su jais!

Siandien gaminau paprastai: baklazanus supausciau uostelem, apibarsciau druska ir po 15 min apkepiau alyvu alieuje. Svarbu, kad aliejus butu labai karstas, nes tada graziai apskrunda! Nusausinau alieaus pertekliu popieriniumi ranksluosciu ir apipyliau baklazanus naturalaus ogurto padazu su cesnaku ir citrinos sultimis bei druska. Labai skanu!!!

user posted image

Na cia jau nepagailejau padazo, nes mums visada jo pritruksta!!! ax.gif


Baklazanu suktinukai su baltu suriu ir keptom paprikom. Baklazanu juosteles apkepti, susukti su fetos suriu ar kitu baltu suriu, orkaiteje siek tiek apkepti. As dar salia apkepiau paprikas ir pomidora! Veliau uzpiliau citrinos, alyvu alieaus ir cesnako padazu! Skanu!!!

user posted image
Atsakyti
Ikeliu ir nuotraukyte blush2.gif
user posted image
QUOTE(Vakarė @ 2008 08 07, 16:42)
Sveikutes  4u.gif
Mano baklazanu suktinukai: baklazana supjaustau liezuveliais, pabarstau druskyte, ir palieku paguleti, tuo metu ruosiu idara: sutarkuoju morka, pakepinu aliejuje kartu su pomidoru (nuluptas), tuomet, kai atsala, idedu cesnakiuko, tarkuoto surio, sumaisau viska su majonezu. Baklazanu liezuvelius nusausinu, apkepu aliejuje is abieju pusiu, tuomet, kai atsala, nusausinu, dedu idara ir vynioju...Liezuvelius dedu i lekste, apibarstau petrazolemis ir i saldytuva trumpam...Laaabai skanu su bulvytemis, mesyte... wub.gif

Atsakyti
Štai keletas parimų,nors kai kas ir yra paminėta 4u.gif

Baklažanai bus ne tokie kartūs, jeigu supjaustysite riekelėmis, pasūdysite ir palaikysite penkias minutes, o paskui nuplausite. Riekeles galima palaikyti pasūdytame vandenyje – rezultatas bus tas pats.
Kepimui baklažanai dedami tik į gerai įkaitusius riebalus, nes jie sugeria didelę dalį riebalų, įgauna nemalonų skonį ir yra blogai virškinami.
Kepamus orkaitėje baklažanus reikia subadyti šakute arba dvejose trijose vietose įpjauti odą, nes kepant baklažanų oda traukiasi ir plyšta.
Darant ikrus, negalima baklažanų trinti metaliniame inde, nes jie tamsėja ir įgauna metalo skonį. Jie kapojami mediniu peiliu ir trinami medinėje grūstuvėje.
Geriausia baklažanus kepti ant ugnies. Nulupus odą reikia kurį laiką palaikyti šaltame vandenyje



Man beskaitant visus cia receptukus,pradėjo pilvas gurkti blush2.gif biggrin.gif ,gaminsiuosi ir aš ką nors iš čia. assa.gif
Papildyta:
Ir dar 4u.gif ax.gif





3 baklažanai,
200 g fermentinio sūrio,
3 kiaušiniai,
1,5 stiklinės šviežio arba rūgusio pieno,
2 šaukštai sviesto,
druskos.


Baklažanus supjaustyti, pasūdyti ir palikti 30 minučių pastovėti. Po to nusausinti ir apkepti. Keptus baklažanus sudėti į skardą, apibarstyti tarkuotu sūriu. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su pienu ir užpilti baklažanus . Viską kepti orkaitėje, kol pagels. Skanaus
Atsakyti
Baklazanai su darzovemis:
Baklazanus supjaustyti riekutemis(geriau butu pjaustytu keramikiniu peiliu).Pamerkti baklazana i suru vandeni valandai, o kas nenori, kad jaustusi joks baklazano aitrumas reiktu gausiai apibarstyti druska is abieju pusiu ir gerokai paslegti.Po valandos perplauti, uzlasinti truputi citrinos sulciu ir palaikyti dar kokias 5-10 min.Pavolioti riekutes miltuose ir kepti gerai ikaitintame aliejuje, padeti ant serveteliu, kad sugertu riebalus.Darzoviu idarui reikia visko lygiomis dalimis pagal turi.Supjaustytus pomidorus ir iv. paprikas truputi pasudome ir paliekame nakciai.Ryte susidariusi skysti nusunkiame(kad nesijaustu paprikos aitrumas)I nesvylanti puoda pilame nemazai aliejaus, kepame pusziedziais supjaustytus svogunus, morkas, kai apkepa sukreciame vakarykscia nusunkta misraine ir dar sutarkuojame nuluptu obuoliu tiek pat, kaip ir kitu darzoviu.Idedame druskos, truputi cukraus, pipiru, ispaudziame citrinos sulciu mazumele, ipilame sweet cili sause kelis saukstus ir i orkaite troskinti 40-50min.
user posted image
Atsakyti
gal kuri mamyte zino receptu su konservuotais baklazanais?Va, nusipirkau stiklaini ir nezinau, ar juos vienus valgyti, ar ka nors paruosti.... ax.gif
Atsakyti