Štai keletas parimų,nors kai kas ir yra paminėta
Baklažanai bus ne tokie kartūs, jeigu supjaustysite riekelėmis, pasūdysite ir palaikysite penkias minutes, o paskui nuplausite. Riekeles galima palaikyti pasūdytame vandenyje rezultatas bus tas pats.
Kepimui baklažanai dedami tik į gerai įkaitusius riebalus, nes jie sugeria didelę dalį riebalų, įgauna nemalonų skonį ir yra blogai virškinami.
Kepamus orkaitėje baklažanus reikia subadyti šakute arba dvejose trijose vietose įpjauti odą, nes kepant baklažanų oda traukiasi ir plyšta.
Darant ikrus, negalima baklažanų trinti metaliniame inde, nes jie tamsėja ir įgauna metalo skonį. Jie kapojami mediniu peiliu ir trinami medinėje grūstuvėje.
Geriausia baklažanus kepti ant ugnies. Nulupus odą reikia kurį laiką palaikyti šaltame vandenyje
Man beskaitant visus cia receptukus,pradėjo pilvas gurkti
,gaminsiuosi ir aš ką nors iš čia.
Papildyta:Ir dar
3 baklažanai,
200 g fermentinio sūrio,
3 kiaušiniai,
1,5 stiklinės šviežio arba rūgusio pieno,
2 šaukštai sviesto,
druskos.
Baklažanus supjaustyti, pasūdyti ir palikti 30 minučių pastovėti. Po to nusausinti ir apkepti. Keptus baklažanus sudėti į skardą, apibarstyti tarkuotu sūriu. Kiaušinius išplakti, sumaišyti su pienu ir užpilti baklažanus . Viską kepti orkaitėje, kol pagels. Skanaus