Įkraunama...
Įkraunama...

Nuomos sutartis

QUOTE(ooo @ 2007 02 13, 15:21)
kai kas nors, turintis panaudos sutarti realiai su mokesciu inspekcija susidursit, tada ir galesim spresti ar panaudos sutartis yra gerai ar ne, bet manyciau, kad mokesciu inspekcijoj irgi ne kvailiai sedi  ax.gif


svarbiausia, kad tik niekas nepaskustu.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2007 02 13, 16:51)
svarbiausia, kad tik niekas nepaskustu.


jei bus susipykta su nuomininkais, jie patys pirmi puls skusti doh.gif
Atsakyti
Mano panaudos sutartį patvirtino notaras,tegu skundžia ,sutartyje yra punktas,kad panaudos davėjas t.y. aš gali iškeldinti panaudos gavėją,jei butas reikalingas panaudos davėjo reikmėms.Jei skūsis,eis į gatvę.
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2007 02 13, 14:21)
kai kas nors, turintis panaudos sutarti realiai su mokesciu inspekcija susidursit, tada ir galesim spresti ar panaudos sutartis yra gerai ar ne, bet manyciau, kad mokesciu inspekcijoj irgi ne kvailiai sedi  ax.gif

Su mokesciu inspekcija galima susidurti pasirasant ir panaudos sutarti, ir nuomos ir visai be sutarties nuomojant cool.gif
O jei bus panaudos sutartis ir bus bedos su mok.insp. ir nuomininkas sauks "as moku nuoma", o nuomotojas sakys "as neimu nuomos mokescio", tai irodymai kurio pusej bus?! Kas ir kaip irodys, kad nuomotojas gauna nuomos mokesti, jei jokio popieriuko niekas su tuo netures? Tegul ir sedi ne kvailiai, bet juk viskam reikalingi irodymai. O cia gautusi tik vieno zmogaus zodziai pries kito.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2007 02 15, 13:29)
Su mokesciu inspekcija galima susidurti pasirasant ir panaudos sutarti, ir nuomos ir visai be sutarties nuomojant  cool.gif 
O jei bus panaudos sutartis ir bus bedos su mok.insp. ir  nuomininkas sauks "as moku nuoma", o nuomotojas sakys "as neimu nuomos mokescio", tai irodymai kurio pusej bus?! Kas ir kaip irodys, kad nuomotojas gauna nuomos mokesti, jei jokio popieriuko niekas su tuo netures? Tegul ir sedi ne kvailiai, bet juk viskam reikalingi irodymai. O cia gautusi tik vieno zmogaus zodziai pries kito.

O jei nuomininkai turės liudininkų? Na jeigu nebūna smile.gif būna tik taip arba ne smile.gif
Atsakyti
Aš problemas sprendžiu tada kai jos būna ,iš anksto negalvoju'' kas būtų jei būtų''.Su nuomininkais visada kyla problemų,kažkodėl žiemą pradeda dėjuoti,kad reikia mokėti už šildymą(pasiūliau butą išsinuomoti afrikoje),tai kaimynais skundžiasi,bet jokių konkrečių skundų dėl buto,baldų,remonto neturi.Per 8 metus tame bute gyveno trys nuomininkai,pirmi norėjo numušti nuomos kainą ir pasakė,kad susirado kitą butą,aš pasiūliau kraustytis(išsikraustė pas savo tėvus),kiti-pabėgo(buvo surasti) tik dabartinis nuomininkas nerealus-laiku sumoka,tvarka kaip operacinėje,kaimynai patenkinti,tik gaila kad ženijasi ir išsikrausto pas žmoną gyventi.TRIS METUS GYVENAU BE JOKIŲ PROBLEMŲ.
Atsakyti
Sigita,
manai, kad geriau nuomos sutarti duot pasirasyt, o ne panaudos? Kodel? Butu idomu suzinoti argumentus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2007 02 16, 16:00)
Sigita,
manai, kad geriau nuomos sutarti duot pasirasyt, o ne panaudos? Kodel? Butu idomu suzinoti  argumentus  ax.gif


Su šiuo nuomos būdu esu geriausiai susipažinus, o apie panaudos sutartį žinau mažai... Mano sutartyje aiškiai nurodyti mokesčių mokėjimo terminai ir dydžiai , ko negali parašyti panaudos sutartyje. Dar pasilikau teisę keisti nuomos mokesčio dydį, kuris taip pat pažymėtas sutartyje. O panaudos sutartis miglota (čia mano nuomonė). Mano teta puskei nupirko butą ir nenori užrašyti jos vardu- tai pasirašo panaudos sutartį, kad ji galėtų be atlygio, tik mokėdama už patarnavimus gyventi. Iš panaudos sutarties tik tiek gerai, kad nuomininkai, jei paliks skolų už komunalinius patarnavimus- tai antstoliai išieškos iš jų, o ne šeimininkų kišenės, bet čia irgi nepatvirtinta informacija.
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2007 02 07, 15:56)
Pasiulysiu labai negrazu dalyka (bent as taip padariau).
Nuomos sutarti pavadinau Panaudos sutartim (aisku, joj ner nuomos mokescio). Panaudos sutartis apsaugos nuo mokesciu inspekcijos, o turta apsaugos nuo nuomininku taip paciai kaip ir nuomos sutartis.
Aisku, galit gincytis, jog jei nebus nuomos mokesio ir mokejimo terminu, tai kils del to sunkumu, bet jei man taip bus su savo nuomininkais - iskart mesiu juos lauk (o uzstatas liks pas mane).


thumbup.gif pati sugalvojai mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti

keliu tema i virsu ax.gif
Atsakyti
sigita> vel teko pakeisti nuomos sutarti?
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2007 02 16, 16:19)
Iš panaudos sutarties tik tiek gerai, kad nuomininkai, jei paliks skolų už komunalinius patarnavimus- tai antstoliai išieškos iš jų, o ne šeimininkų kišenės, bet čia irgi nepatvirtinta informacija.

schmoll.gif
Čia tik iš dalies tiesa. Tiek turint panaudos, tiek nuomos sutartis, skolos išieškomos iš nuomininkų, o ne iš savininkų tik tuo atveju, jei juos galima surasti. Priešingu atveju skolą padengti turi savininkas ir tada jau jis gali kreiptis į teismus ir išsiieškoti iš buvusių nuomininkų doh.gif
Atsakyti