QUOTE(Atėnė V @ 2007 02 15, 22:06)
Aš problemas sprendžiu tada kai jos būna ,iš anksto negalvoju'' kas būtų jei būtų''.Su nuomininkais visada kyla problemų,kažkodėl žiemą pradeda dėjuoti,kad reikia mokėti už šildymą(pasiūliau butą išsinuomoti afrikoje),tai kaimynais skundžiasi,bet jokių konkrečių skundų dėl buto,baldų,remonto neturi.Per 8 metus tame bute gyveno trys nuomininkai,pirmi norėjo numušti nuomos kainą ir pasakė,kad susirado kitą butą,aš pasiūliau kraustytis(išsikraustė pas savo tėvus),kiti-pabėgo(buvo surasti) tik dabartinis nuomininkas nerealus-laiku sumoka,tvarka kaip operacinėje,kaimynai patenkinti,tik gaila kad ženijasi ir išsikrausto pas žmoną gyventi.TRIS METUS GYVENAU BE JOKIŲ PROBLEMŲ.
Na, kaip man patiko sis nuosirdus ir emocinis minciu destymas
Iki kaulu ciulptu visos sitaucijos pazistamos. Tik mums dar neteko pasiulyti niekam issinuomoti buto Afrikoje
Menka pastabele. Vis tik geriau apie galimas problemeles pagalvoti is anksto. Daug galvos skausmo sutaupoma
As dabar pasidalinsiu mintimis is visai kitos operos. Galit mane paskaityti praradus nuovoka, bet si problema nera isgalvota.
Taigi, man galvos skausma kelia pirmas dalykas: kaip elgtumetes, reguotumete, jei suzinotumete, esant jusu nuomininkus/nuomininka(-e) tuberkuliozes nesiotojais ar net ligoniais? Problema rimta, jei isivaizduojate, kokios yra pavojingos TB viruso lazdeles, kurios perduodamos oru, (kvepuojant, ciaudint ir t.t.), per virsutinius kvepavimo takus (nosi). I toki buta, issikelus tokiems nuominikams nei pats gali keltis, nei kitiems isnuomoti, nes butas yra KONTAMINUOTAS, tai ya uzkrestas ir reikalinga radioaktyvus aparatas tom lastelem sunaikinti. Naikinimas vyksta apie 7dienas, berods.
Tokia ir panasi problema su kt. virusais mane siuo metu kankina.
Esu susidurus su seima, kuri ieskodama buto pranese mums, kad ju sunus alergikas. Bet dazniausia tai juk nuomininkai tokiais dalykais neatvirauja
Antras klausimas
oooo. Kaip suprantu, tu savo NS kaip ir leidi nuomininkams laikyti gyvunus. Ar del to pakeli aukstesne nuomos kaina, ar uzstato dydi ar dar kaip nors stengiesi apsaugoti savo turta leisdama gyvunus i savo isnuomojama busta. JAV nuomos busto praktikoje issinuomoti busta gyvunu laikytojams yra gan sunku. Arba ju nuoma yra aukstesne, nei rinkos arba/igi imamas aukstesnis uzstatas, nes ileidziant nuomininka su gyviais, busto verte krenta, ne tik del nugyvenamu patalpu: kates, sunys, ziurkenai ir pan. "apkramto tapetus ar kitaipapgadina sienas ar grindis, bet higienos tarnybos irode, kd tokie butai yra veliau alergiju, sunkiai isnaikinamu mikroorganizmu ("gyviu") saltiniai.
Sia tema siuo metu nenoriu plestis, bet siuo metu man sios temos aktualios.
Idomu butu isgirsti jusu nuomone. Savo sprendimo, JAV, Vokietijos siu problemu budus parasysiu kada nors veliau.
Santraukoje, mane domina jusu mintys apie infekcinemis ligomis sergantys nuomininkai, kurie yra realus jusu NT "gadintojai", kaipas minejau TBC "uzkratas"
(Roto ir visokie vejaraupiai manes nedomina). Antra, kaip sprendziate su nuomininku gyvunais, kurie yra realus sunkios alergijos sukelejai, neisnaikinamu mikroorganizmu rezervuarai ar net vektoriai.
Aciu uz demesi