Įkraunama...
Įkraunama...

Vyras nepasveikino su gimtadieniu

Man tai galvos neskauda, nei kai mano gimtadieni draugai uzmirsta, nei kai per mano gimtadieni vyras tik apkabina ir pasako ka meilaus ar juokingo smile.gif . Sureiksminat jus tuos gimtadienius kazkaip (o gal save? rolleyes.gif ). Man tie proginiai kvietkai- tai nei galvoj, nei uodegoj.

Mes vienas kita per gimtadienius ir kitas sventes tiesiog pasveikinam smile.gif . Nusirdziai, graziai pasveikinam. Na, kartais, laabai retai buna dovana. Kazkas spontanisko. Arba ilgai ruostas siurprizas, turintis kazkokia didesne prasme, nei jo barkodas. O jei kazkuris is musu neturejo laiko sirprizams, tai irgi ne beda- zinom, kad abu kasdien dirbam del vienas kito ir del musu vaiku (na, as vaikus dabar auginu, bet cia kaip ir darbas del seimos smile.gif ).

Niekad nedarom gimtadieniniu uzstaliu. Jei kas uzeina, pasveikina, tai koki vyno buteli atidarom. Snekames, ragaujam, kaip ir eilini susitikima su draugais.

Visai neseniai vaziavom i viena dideli gimtadieni. Tai uzklausiau vyro (atseit, pravierka bojiem)- gal ir mums reiketu tavo gimtadienio svente suruosti. Vyras toks uzsigalvojes- gal. Sakau, na, kur uzmiestyje isnuomotume namuka koki. Vyras- mmm gal. Sakau, na, pakviestume kokiu 20 draugu, visi susirinktu su dovanom, su sveikinimo kalbom, suruostume vaises, muzika. Vyras, lyg atsibudes is trazno - tik ne tai.... laugh.gif

Svarbiausia, kad abu sutuoktiniai turetu sutarima del jiems svarbiu-nesvarbiu dalyku. Nes bjektyviai jokios svarbos kazikokiose progose juk nera. Kiekviena diena vienodai reiksminga tiek zmogaus augimui ar senejimui, tiek savitarpio santykiu puoselejimui... wink.gif
Atsakyti
Ash irgi nesureikshminu gimtadieniu ( savo wink.gif ), bet ish vyro visada gaunu ir kvietuku, ir niekuchiu, ir ne niekuchiu biggrin.gif . Ir be progos gaunu (pvz. po pagalve randu megstama saldaini smile.gif ), o jei kartais pamirshta kvietkeliu padovanot - be menkiausiu skurpulu pati sau nusiperku wink.gif . O shiaip man mieliausios tokios, kaip chia pasakius, neiprastos progos rolleyes.gif ... Pvz. shiemet viena diena, lygiai kazhkuria tai valanda (ash net nepamenu!) atvazhiuoja vyras su geliu glebiu ir sako: "Lygiai priesh metus, shia diena ir shia valanda suzhinojau, kad busiu tetis..." smile.gif . Ar kazhka panashaus, pazhodzhiui tikrai nepamenu, bet tai buvo thumbup.gif . Net ishsizhiojau ish nuostabos smile.gif ...
Atsakyti
Pasiskaiciau, tikrai mano vyras nemoka dovanu pirkti. sad.gif Jis isvis nemoka linksmintis, ir visokiausi baliai tai jam kelia neigiamus emocijus, ta prasme jiegu sakiciau, ateina mano gimtadienis pakvieskim sveciu i NAMUS, turbut butu skandalas. Kur nors iseit dar puse bedos, bet pas save name neuzka blink.gif blink.gif blink.gif Gal jam tos dovanos visai nesvarbios, bet as ji buvau pasveikinus ir pirkau geliu, ir taip koki miela nikuti nuperku, nedaznai aisku, bet diemesi jam tikrai rodau smile.gif
Papildyta @ [mergetime]1093000619[/mergetime]
Pasiskaiciau, tikrai mano vyras nemoka dovanu pirkti. sad.gif Jis isvis nemoka linksmintis, ir visokiausi baliai tai jam kelia neigiamus emocijus, ta prasme jiegu sakiciau, ateina mano gimtadienis pakvieskim sveciu i NAMUS, turbut butu skandalas. Kur nors iseit dar puse bedos, bet pas save name neuzka blink.gif blink.gif blink.gif Gal jam tos dovanos visai nesvarbios, bet as ji buvau pasveikinus ir pirkau geliu, ir taip koki miela nikuti nuperku, nedaznai aisku, bet diemesi jam tikrai rodau smile.gif
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 08 20, 10:31)
Aš vyrą, kuris man gimtadieniui nenupirktų dovanos (žinodamas ir prisimindamas, kad mano gimtadienis) išmesčiau už durų kaip šlapią skudurą. Gal ir aštriai pasakiau, bet kalbu apie savo temperamentą. Fui, man tokia nepagarba tie pinigų pagailėjimai/tingėjimai ir pan. Sutinku, kad gal nemoka/negali išrinkti, bet tada nors tegu nusiveda, kad pati išsirinktumm, nors kokią smulkmeną blink.gif

thumbup.gif KO GERO AS PANASIAI PASIELGCIAU, NU MANO TEMPERAMENTAS MATYT KAIP RASMOS... wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 08 20, 10:37)
nu va......jau duskusiju pagalba issiaiskinome, jeigu dovanu nenuperka, tai ir netikras vyras. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ....... ko gero vel liepsiu kad maniskis pratintusi prie dovanu......reiks tik lentyna nukraustyti naujom vazom sudeti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
vo tada bus tikras vyras biggrin.gif biggrin.gif

Labai vienpusiškai čia pasakyta.
jau tik nereikia sakyti, kad jei vyras tyli kaip žiobris, dėmesio=0, o j8s katut4m plojat. Tokių temų čia nebūtų.

Konkrečiai man tikras vyras ir yra vyras, kuris rodo dėmesį, moka sakyti komplimentus, netaupo dovanų sąskaita. Jei jam vaza yra fetišas ir jomis reik lentynas krauti, tai jau klausimas vertas atskiros temos laugh.gif
Atsakyti
QUOTE (norge @ 2004 08 20, 10:48)

Mes vienas kita per gimtadienius ir kitas sventes tiesiog pasveikinam smile.gif . Nusirdziai, graziai pasveikinam. Na, kartais, laabai retai buna dovana. Kazkas spontanisko. Arba ilgai ruostas siurprizas, turintis kazkokia didesne prasme, nei jo barkodas. O jei kazkuris is musu neturejo laiko sirprizams, tai irgi ne beda- zinom, kad abu kasdien dirbam del vienas kito ir del musu vaiku (na, as vaikus dabar auginu, bet cia kaip ir darbas del seimos smile.gif ).

Svarbiausia, kad abu sutuoktiniai turetu sutarima del jiems svarbiu-nesvarbiu dalyku. Nes bjektyviai jokios svarbos kazikokiose progose juk nera. Kiekviena diena vienodai reiksminga tiek zmogaus augimui ar senejimui, tiek savitarpio santykiu puoselejimui... wink.gif

Bet pasveikinat nuoširdžiai, tikitės siurprizų wink.gif O čia kalbama tik apie rytinį (gal net tokį patį kaip kasdienis, bučkį) ir toliau..NIEKO. Ai ir kam apsimetinėti, kad jau darbas ir tuo pačiu švenčių nesureikšminimas vardan šeimos ir vaikų svarbiau už žmogišką šilumą..man tai kvepia moterų saviguoda ir pateisinimu..

Man irgi nesvarbu kokia tai dovana, gal pėdų masažas eteriniu aliejumi, bet kad BŪTŲ.

O su Norges posto pabaiga nuoširdžiai sutinku. Kam svarbu, tam svarbu..kam ne, tai ne..tada ir klausimai tokie nekeliami "ką daryt, nepasveikino.."..Jei visgi kyla, vadinais šeimoje lūkesčiai labai skiriasi ir to nepasitenkinimo užgniaužti nereikia. Tiesiog galbūt reiktų dažniau apie poreikius kalbėtis..
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 08 20, 13:40)
[/QUOTE]
Labai vienpusiškai čia pasakyta.
jau tik nereikia sakyti, kad jei vyras tyli kaip žiobris, dėmesio=0, o j8s katut4m plojat. Tokių temų čia nebūtų.

Ka reiskia tyli ir nerodo demesio?

Na, as kasdien girdziu daug graziu zodziu, labai. Bet isivaizduoju, kad buna ir nekalbiu vyru. Santurumas gi ne yda. Svarbiausia, kad jausmai nuosirdus butu.

Na, nepykit, bet poreikio smulkiom-stambiom dovanelem tai as is vis nesuprantu. Gal jis atsiranda, kai nesijauti vertinama? Kai jauti demesio trukuma ir nori, kad kazkokie reguliarus "tikros meiles atributai" tai paneigtu? Jau pats zodziu derinys "dovana gimtadienio proga" man kazkaip labai jau nesventiskai skamba, reguliarumu ir nuoboduliu atsiduoda...

Hmmm... Dar sumasciau- gal cia beda tu seimu, kuriose biudzetai atskiri. Gal tomis dovanomis bandoma "atsirokuoti"- na, vyksta griezta apskaita- kas kam ka ir kada dave ar liko skoloj g.gif .

Nesakau, kad dovanu nereikia. Sakau, kad gal neverta ju akcentuoti? Kai jos dovanojamos spontaniskai ir nuosirdziai, nors ir be jokios progos, tai tikrai malonu gauti. O jei dovanele ispuola butent gimtadienio diena, tai ji ne ka nebrangesne (turiu omeny ne pinigine israiska), nei gauta siokia diena. Kaip ir zodziai. Man patinka kasdieniai komplimentai, o ne progines kalbos.

Nors, ka cia gincytis... Skirtingi zmones, skirtingos seimos. Skirtingas laimes pojutis. Gal tikrai kazkam kuo didesne puokste ir naujutelis automobilis gimimo dienos proga reiskia laime rolleyes.gif ... Nors man geriau tokias dovaneles gauti be progos, kasdien, skant laugh.gif ...
Atsakyti
QUOTE (Rasma @ 2004 08 20, 13:46)
[/QUOTE]
Bet pasveikinat nuoširdžiai, tikitės siurprizų wink.gif

Kad ne, nesitikiu as jokiu siurprizu...
Atsakyti
As kazkaip jau nebesureiksminu tu geliu ir dovanu. Ne visi vyrai "gabus" tokiems dalykams, bet to ir nereikia.
Pirmas mano vyras dovanodavo geles. Na ir kas? Didelio cia daikto - nueiti ir nuprikti kvietka. Man labiau norejosi, kad jis patikimesnis kaip zmogus butu, kad uz jo kaip uz sienos jausciausi, jei kas atsitiktu. Geles dovanojo, bet tikro vyriskumo truko.
Dabartinis geliu ir dovanu beveik nedovanoja. Jam nepriimtinas pats principas, kad jis turi dovanoti geles tik todel, jog kazkas nusprende, kad jas reikia dovanoti kovo 8 ar dar kokia kita proga. Taciau ta a la "trukuma" kompensuoja savo demesiu kasdien. Tai komplimentas, tai paflirtavimas, tai netiketas buckis netiketoj vietoj, apkabinimai, meilus zodeliai. Po to pagalvoji, nu ir velniop tas progines kvietkas, kai sitiek demesio ir meiles kasdien, kai zinai, jog salia zmogus, kuris neatsuks nugaros pirmai progai pasitaikius.
Atsakyti
laugh.gif
QUOTE (norge @ 2004 08 20, 12:04)

Ka reiskia tyli ir nerodo demesio?

Na, as kasdien girdziu daug graziu zodziu, labai. Bet isivaizduoju, kad buna ir nekalbiu vyru. Santurumas gi ne yda. Svarbiausia, kad jausmai nuosirdus butu.

Nesakau, kad dovanu nereikia. Sakau, kad gal neverta ju akcentuoti? Kai jos dovanojamos spontaniskai ir nuosirdziai, nors ir be jokios progos, tai tikrai malonu gauti.

Reiskia, kad kasdien negirdi daug gražių žodžių wink.gif Ir ne santūrume esmė, nes vyras sugeba labai šiltai ir temperamentingai aptarti lietuvių krepšininkų pergalę prieš Graikijos rinktinę su bendradarbiu, o norint pasakyti gerą žodį mylimam žmogui staiga ima ir suparalyžuoja visus 7 (berods g.gif ) pagridninius liežuvio raumenis.
Ir reikšmink - nereikšmink, skaudu ir tiek.

O ką gyvenime reikia akcentuoti? Visas gyvenimas sudėtas iš mažų smulkmenų, kurios būna beje ir malonios. Jei dovanos negauni net per gimtadienį, tai norėčiau paklausti: jūs tikit, kad gautumėt įprastą dieną?? laugh.gif

Man gimimo dienos proga nereikia kasdienybės wink.gif Jei kasdien gaučiau dovanėles, tai per gimtadienį mielai priimčiau ir dar vieną..manau,..o gal ir išvaryčiau diedą sakydama "ir vėl dovana"
Atsakyti
QUOTE (Saga @ 2004 08 20, 10:23)
....jau neturiu kur deti vazu, mato ir vis tiek dovanoja.....

Hahahahahhaha laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Nu prajuokinai ,Saga, su tuom vazom-jezau, nu tie vyrai rimtai, kaip mazi vaikai smile.gif
Maniskis tai nepamirsta mano gimtadieniu, tik va, paprasta geliu nedovanoja, o kartais tikrai noretusi sad.gif Sakau jam, tu man lauke kokia gele nuskink, man taip patiks, o jis, kaip cia atrodys huh.gif
Nu bent jau nesu jokiu niekalu gavusi, a-la porcelianinis sudniekis, aciu jam uz tai wub.gif
Atsakyti
Man reikia visko ir daug.
Tinka viskas: gėlės, gėrimai, vaisiai, vazos, bučiniai, komplimentai, automobiliai, kvepalai, flirtas, grabinėjimąsis, vilnonės kojinės ir t.t.
Niekas nemaišo, niekas nekenkia..

O obelį aš apkabinsiu pas močiutę į kaimą nuvažiavus, man namie pliauskės vyrišku vardu ačiū nereikia... laugh.gif
Atsakyti