Įkraunama...
Įkraunama...

Škotų nulėpausiai ir stačiaausiai

Laba diena. Pradėsiu klausimu smile.gif Ar čia priimami tik Škotukai su dokumentais? Įsigijome, tiksliau dar ji pas mamytę, Škotukę, bet reiktų konsultacijų ir šiaip žinių, apie auginimą, maitinimą, priežiūrą ir t.t. Ar priimsite ax.gif
Atsakyti
Sveika, Bijuna,
Na, mūsų temoje daug katinėlių ir be dokumentų, bendraujame su visais, tačiau, visada pasisakome, kad be dokumentų, t.y. ne iš veislyno perkant nereikėtų rizikuoti,
nes gali būti ir sveikatos sutrikimų ar genetinių ligų, ypač jeigu pirkote pagal skelbimus iš nepažįstamų, tiesiog, jeigu veisia neregistravę veislyno, apeina daug reikalavimų, kurie keliami veisiant kačiukus, t.y. perdažnos vados dažniausia, nesilaikoma tėvų sveikatos patikrinimų ir t.t.
Bet jeigu Jūsų pasirinkimas buvo toks, papasakokit plačiau, ar kokią nuotraukytę...
Patarimų turėtumėt gauti ir atsiimant kačiuką - kaip maitino, kokį kraiką naudojo, koks charakteris ir pan. Stenkitės, kad kuo ilgiau pabūtų su kate-mama, nes tik ji išmokina visų katiniško gyvenimo įpročių. Veislynai atiduoda 3-4 mėn. amžiaus, kai kačiukas praktiškai jau viską moka - valgymas, draskyklė, WC, neagresyvūs žaidimai ir t.t.
Atsakyti
Ačiū, kad neišvarėte aciuks.gif
Dėl kačiuko "be dokumentų" aš sutinku blush2.gif Ną pabendravau ir toliau bendrauju su "pardavėja" ( siunčia man įrašus su mūsų mažyle ), pasidomėjau katytės tėvais, matau auga tvarkingai, švariai, mama labai myli mažuliukus kačiukus. Ną kiek įmanoma aš tuo domiuosi, nes ną būkime realistai nevisi juk galime už katinuką sumokėti 600€ ir daugiau ax.gif
Katytė mūsų dar mažytė, todėl palikome pas katę mama dar mėnesiui kad paauktų, sustiprėtų. O mes tuo metu norime suruošti jai saugius ir gražius namus smile.gif
Sakau atvirai, niekada neauginau kačių, šunis taip, o kačių ne, todėl nelabai žinau kas tikrai joms būtina. Man reikia žinių nuo pradžiamokslio biggrin.gif Ną lopšelis/namelis (?), draskyklė, tualetas ( koks jis geresnis būtų ), maitinimo indukai, žaisliukai keli. Kokia Škotukų priežiūrą? Šukuoti, valyti ausytes? Žinau, kad su laiku viską sužinosiu, žinoma bendraujant daug pardavėja pasakys, bet reikia ir noriu būti kuo geriau pasiruošusi priimant naująją šeimos narę wub.gif
P.s. O gal tiesiog patarsite kur galėčiau pasiskaityti apie tai. Ačiū aciuks.gif
Atsakyti
Bijuna, kačiukus auginti man atrodo paprasčiau, negu šunis bigsmile.gif
Jie gi nieko nereikalauja, žaidžia namuose arba miega, net vedžioti į WC nereikia biggrin.gif
Aišku, toks kraitelis būtinas ir viską teisingai surašėte. Svarbu draskyklė ir nuo pradžios parodyti, kad ant jos gali nagučius galąsti, dar žirklutės nagų karpymui ir karpyti ne rečiau kaip kartą per mėnesį, tiesiog įpratinti. Tualetas man geriau uždaras, tik dureles aš nuėmusi, manau ir katinėliams "saugiau", nes jie nori šiek tiek privatumo savo WC, ir iškapsto mažiau. Kraiką reiktų pirkti panašų, kad nebūtų pasikeitimo, atvykus į kitus namus, silikoninis mažiems kačiukams bado pėdutes, maistą - irgi pratęsti buvusį, tik vėliau galima pamažu keisti, jeigu manoma, kad buvęs netinka ar nekokybiškas, ar norite kuo nors papildyti.
O paskaityti šiais laikais galima internete, tiesiog uždėkit "mažo kačiuko priežiūra" ar pan., ir atrasite daug patarimų. Kailis škotukų reikalauja min.priežiūros, kai jau pradeda šertis reikia pašukuoti, ausis karts nuo karto būtina apžiūrėti ir pavalyti, ypač nulėpausiam, su akytėm - atsargiai, ypač mažiems, nebent matote, kad tikrai yra kažko iš tų akyčių. Tada vėlgi pagal situaciją - vandenuku, ramunėlėm, o jei kas rimčiau - tartis su vetu.
Na, ir užsiimti žaidimais, auklėjimais, vakare nužaidinti, kad naktimis miegotų, kaip ir žmonės, o ne medžiotų, kaip naktiniai gyvūnai... biggrin.gif
Dėl kainos - manau, veislynuose prasideda nuo 200 Eur, o už 450 Eur mačiau tiesiog karališkus ilgaplaukius labai gražius škotukus ax.gif
Atsakyti
Ar čia jau pavasaris ? g.gif
user posted image

Tai koks čia pavasaris ? g.gif g.gif
user posted image

Tuoj tuoj aš prislinksiu, nusitaikysiu, pagausiu.... doh.gif doh.gif
user posted image
Atsakyti
Labas, Buguti, seniai matytas mielas katinėli 4u.gif
O kur dingo "prislinksiu, nusitaikysiu, pagausiu"? Gerai, kad darbe spėjau pamatyti tongue.gif
Labai labai visų pasiilgau smile.gif

Bijuna, sveika atėjus pas škotukus 4u.gif

O čia mudu abudu
user posted image

user posted image

Aš irgi kaip Bugis labai laukiu pavasario, o jis, begėdis, vis neateina.
Norėčiau pasakyt, kad mes sveiki, gyvi, bet taip nėr, esam truputį nesveiki verysad.gif Šelmiui viena akytė pradėjo šlapiuoti. Pernai taip buvo, ir šiemet tas pats. Lašinamės lašiukus, gydomės.

doh.gif Kažkodėl nerodė man paskutinės nuotraukos. Dabar jau matau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Riolita.: 21 balandžio 2016 - 22:25
Sveika, Riolita,
Aš irgi pasiilgau bendravimo škotukų temoje smile.gif
Puma tuoj naują maišiuką okupavo biggrin.gif
O Šelmiui - sveikatėlės, greičiau pasveikti. Su tom akytėm ... Mano tai Katytė paašaroja, tai Persiukas pasidarė visai jautruolis, vos išeina į lauką, tuoj čiaudi, ašaroja... unsure.gif O kokius lašiukus lašinat ?
Bugutis atspariausias iš visų ir labai į lauką nori, jau keletą kartų pabėgiojo, bet dar nedrąsiai, jaučia, kad lauke nėra šilumos ir jaukumo, tai pats pasiprašo atgal bigsmile.gif O kurią čia dieną išsiprašė, o už 5 min. prasidėjo liūtis su ledais, namo durys nuo vėjo užsidaro, aš kieme katinus gaudau, jie po mašina slepiasi, nu, kaip cirke mes ten, kol į namus sulėkėm bigsmile.gif
Bugis iš tiesų kažką ten gaudė visas šliauždamas..., nespėjau net pamatyt, kas ten buvo, atrodo, paukščiukai, visur aplink jie ten čiulba, bet pamatyt aš nematau... biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū Sidabre už patarimus, skaitau, domiuosi, nes man tai tikrai nauja, nors pati jau ir vaikus beveik užauginau biggrin.gif
Štai čia mūsų mažylė, tiesa dar ne pas mus, pas mamytę. Susipažinkite, ji Mėta ax.gif

user posted image

Ną Jūsų katinai jau visi vyrai, tiesiog ponai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2016 04 22, 09:05)
Štai čia mūsų mažylė, tiesa dar ne pas mus, pas mamytę. Susipažinkite, ji Mėta  ax.gif

Vai vai vai, Bijuna, kokia mažutė ta Mėta, ir ausyčių neina suprasti - ar ji čia bus nulėpausė, ar stačiaausė ? g.gif Tegul auga dar pas mamą kuo ilgiau ... ax.gif

O čia toks buvo mano ponas, pirmą vakarą, kai parsivežiau bigsmile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
Mėta kokia dar mažutė, visai kūdikėlis wub.gif
Ir Bugutis vazelėje labai gražiai atrodo thumbup.gif

Parodysiu ir aš Šelmį pirmą dieną pas mus
user posted image

Sidabre, aš lašinu Tobrex. Jau po dienos akytė atrodė gražiai, bet dar lašinsiu kelias dienas, kad nutraukus neatsinaujintų.

Bijūna, minėjai apie kraitelį katytei. Jei pirksite draskyklę, tik nepirkit mažos, nes bus naudojama labai trumpai. Geriau paprastutę, bet tokią, kad ir užaugusi katytė galėtų draskyti atsistojus visu ūgiu mirksiukas.gif

Kaip Bugučiui smagu, kad gali išeiti pasivaikščioti. Bet turbūt jį vistiek prižiūrit, Sidabre? O kaip Persiukas? Ar eina apžiūrėti savo valdų?
Aš sode tų dviejų mažulių nematau po žiemos. Paskutinį kart mačiau sausio gale.
Atsakyti
Labas vakaras,
Riolita, pasiguosiu apie Persiuką unsure.gif Na, jis ištisai ligonis.... verysad.gif
Net nežinau ką ir bedaryti, matomai, mano entuziazmas buvo nepamatuotas unsure.gif
O žiūrėt kažkaip skausminga...
Dabar jam visai neauga plaukai, atrodo tragiškai, kur šonuose paaugo netaisyklingai ir ne juodi, o tokie pilki, ant šlaunies vienos niekaip nepradeda augti...
Neatsparus visai - vos išlenda iš sandėliuko, tuoj sloga ir akys ašaroja. Dabar prasidėjo dantų ir dantenų problemos, visiškai nieko nebegali valgyti, siaubingas kvapas iš burnos, kniaukia, vaikšto apsiseiliojęs, sustiręs... verysad.gif
Niekam jis čia nereikalingas, o aš lakstau pirmyn atgal pas jį.. doh.gif Kiti stebisi - ką tu čia augini ? g.gif
O mano padėtis irgi visai apgailėtina, negaliu net savo katinėliams skiepams sutaupyti, tiesiog kol kas tokia padėtis, perbrangiai kainavo man įsikūrimas tam namelyje verysad.gif
Dar mano naują mašiną pervažiavo viena ponia su džipu - sugalvojo apsisukti pagrindiniam kelyje, dar ir per ištisinę juostą, kad pagrindiniu keliu aš važiavau, ji šito nematė, nes jai veidrodis nerodė blink.gif Gerai, kad draudimas reikalus sprendžia, o tai būčiau pėsčiomis į darbą žygiavusi 30 km į vieną pusę.. unsure.gif
Bando sutaisyti, užsakinėja detales, laukiu ar bus bent važiuojanti...

Taip, lauke savo katinėlius ganau, šiek tiek trumpam ir palieku, vartų apačią dar užsandarinu, bet, žiūriu, grįžta jie greit atgal, - nevilioja toks šaltas oras rolleyes.gif

O Šelmis labai patogiai ir minkšai užmigęs,- reiškia greitai pripažino naujus namus bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Sidabrė @ 2016 04 24, 22:35)

* Riolita, pasiguosiu apie Persiuką  unsure.gif

** Dar mano naują mašiną pervažiavo viena ponia su džipu

* Vajej console.gif Net nežinau, ką pasakyti ar patarti... Bet labai užjaučiu... Kažkas iš gyvūnų globos jums lyg žadėjo pagalbą? Ar pažadėjo ir pradingo?

** Mašinos, aišku, gaila, bet svarbu, kad jums nieko blogo nenutiko. Mašiną suremontuos, ir vėl važinėsit. Per daug nesinervinkit ir negadinkit sau sveikatos mirksiukas.gif Viskas bus gerai.
Matykim puspilnę stiklinę vandens mirksiukas.gif
Atsakyti