Taip, mergaitės, tikras galvos skausmas su tais kieminukais
Riolita, tikrai neišeina užsimerkt, nežinau, kaip kiti žmonės gali..
Dabar su jumoru šiek tiek papasakosiu apie juodąjį persą. Jis jau manęs laukė ant kelio po darbo, akys tik šviečia tamsoje, kaip vilkiuko, sakau, traukis, dar suvažinėsiu, nukeliavo į mano kiemą, o ten vartai pradėjo važiuoti, vėl teko jam bėgti
Tai štai - aš esu nupirkusi juodojo perso namą t.y. jo šeimininkė pardavė tą namelį tokiam jaunuoliui, gal prieš 3-is ar daugiau metus, patys pasistatė gražų namą per keliuką priešais mane, bet ten pagrinde gyvena tik sūnus, jisai sakė - katinas yra ne mano ir aš jo neglobosiu, nors šiaip labai paslaugus ir malonus jaunas kaimynas, bet tuo pačiu jis turi ir savo reikalų, būna-nebūna ir t.t. Ta šeimininkė retai būna ir pastovios priežiūros katinui neskiria. Kitas kaimynas senelis visą vasarą iš prūdo žuvytes mažytes jam žvejoja.
Tai štai - kol vyko pardavimai, statybos, mano namą tas jaunas pirkėjas rekonstravo ir pardavė man, tai katinėlis persas liko be namų, tik keliauja aplink šitą teritoriją - pas senelį žuvytės, prie naujo savo šeiminkės sūnaus namo pasitrina, ir prie mano durų atsisėda, o paskui eina ir pro duris tiesiu taikymu, juk čia jo namai ir jis kažkada čia gyveno, statybos baigėsi, o jo nieks neleidžia
Pradėjau jam valyti akis su ramunėlėm, nelabai patinka, bet visai neprieštarauja, tik rankele šiek tiek pastūmė, kad nemakaluočiau jam po tas akis, bet be jokių nagų, tik nesustabdomas murkimas - mur mur mur
Iškirpau dar šone tokią sąvėlą, ir leidau gyvent sandėliuke, nors aš tą sandėliuką uždarau, bet dabar palikau atvirą ir ant fotelio padėjau pledą - tik murkimas
Anksčiau jis pats nedrįsdavo eiti į sandėliuką, o kai pasodinau - įsitaisė.
Nupirksiu nuo parazitų, užlašinsiu, dabar kailis jo gražus, gal šiek tiek susivėlęs vietomis, to kokio nors grybelio nesimato, ir aplamai - gražus ir protingas katinas, ir gana didelis
Namo negaliu imti - jau yra 2 katinai ir gana sudėtingas ligonis, kuris gali ir savaip sureaguoti, nes turi psichikos negalią
Man rodosi, kad jis kastruotas, nes vasarą čia kokių tai koncertų nebūdavo...
Bet tas "sterilizuok-paleisk" man irgi nepatinka, kažkada prie mano daugiabučio gyveno trys tokios katės, aš bijodavau žiūrėt joms į akis ( valgyti mes joms duodavom su kaimyne ), nes tai buvo didelio skausmo ir liūdesio akys ...
Ir aplamai aš pastebėjau, kad jeigu katinui skauda, darosi labai prigesę akys, tokios kenčianšios, aš savo Bugučio balso stygų uždegimą ir iš akių galėjau apibūdint, ar jam dar skauda, ar gerėja.
Ai. prirašiau...., ateityje stengsiuosi mažiau išsilieti...
QUOTE(Sidabrė @ 2015 11 02, 20:37)
Taip, mergaitės, tikras galvos skausmas su tais kieminukais
Dabar su jumoru šiek tiek papasakosiu apie juodąjį persą. Jis jau manęs laukė ant kelio po darbo, akys tik šviečia tamsoje, kaip vilkiuko, sakau, traukis, dar suvažinėsiu, nukeliavo į mano kiemą, o ten vartai pradėjo važiuoti, vėl teko jam bėgti
Tai štai - aš esu nupirkusi juodojo perso namą t.y. jo šeimininkė pardavė tą namelį tokiam jaunuoliui, gal prieš 3-is ar daugiau metus, patys pasistatė gražų namą per keliuką priešais mane, bet ten pagrinde gyvena tik sūnus, jisai sakė - katinas yra ne mano ir aš jo neglobosiu, nors šiaip labai paslaugus ir malonus jaunas kaimynas, bet tuo pačiu jis turi ir savo reikalų, būna-nebūna ir t.t. Ta šeimininkė retai būna ir pastovios priežiūros katinui neskiria. Kitas kaimynas senelis visą vasarą iš prūdo žuvytes mažytes jam žvejoja.
Tai štai - kol vyko pardavimai, statybos, mano namą tas jaunas pirkėjas rekonstravo ir pardavė man, tai katinėlis persas liko be namų, tik keliauja aplink šitą teritoriją - pas senelį žuvytės, prie naujo savo šeiminkės sūnaus namo pasitrina, ir prie mano durų atsisėda, o paskui eina ir pro duris tiesiu taikymu, juk čia jo namai ir jis kažkada čia gyveno, statybos baigėsi, o jo nieks neleidžia
Pradėjau jam valyti akis su ramunėlėm, nelabai patinka, bet visai neprieštarauja, tik rankele šiek tiek pastūmė, kad nemakaluočiau jam po tas akis, bet be jokių nagų, tik nesustabdomas murkimas - mur mur mur
Iškirpau dar šone tokią sąvėlą, ir leidau gyvent sandėliuke, nors aš tą sandėliuką uždarau, bet dabar palikau atvirą ir ant fotelio padėjau pledą - tik murkimas
Nupirksiu nuo parazitų, užlašinsiu, dabar kailis jo gražus, gal šiek tiek susivėlęs vietomis, to kokio nors grybelio nesimato, ir aplamai - gražus ir protingas katinas, ir gana didelis
Namo negaliu imti - jau yra 2 katinai ir gana sudėtingas ligonis, kuris gali ir savaip sureaguoti, nes turi psichikos negalią
Bet tas "sterilizuok-paleisk" man irgi nepatinka, kažkada prie mano daugiabučio gyveno trys tokios katės, aš bijodavau žiūrėt joms į akis ( valgyti mes joms duodavom su kaimyne ), nes tai buvo didelio skausmo ir liūdesio akys ...
Ir aplamai aš pastebėjau, kad jeigu katinui skauda, darosi labai prigesę akys, tokios kenčianšios, aš savo Bugučio balso stygų uždegimą ir iš akių galėjau apibūdint, ar jam dar skauda, ar gerėja.
Labas vakarelis.
Sidabre, kaip saunu, kad priglaudei vargsiuka. Persai visai nepritaikyti gyventi lauke. Medzioti jiems sunku del nosiuko. Ir kailiukui prieziuros reikia, nes po koltunais atsiranda netgi zaizdos.
Pabandyk nauju namuciu jam paieskot.
liala, aš nežinau, aš nemoku surasti namus katinui
Ir bijau, kad trupinėlis gerumo jo neišgelbės.... Jam reikia rimtos pagalbos : akys, čiaudulys, kosulys ir net šnopavimas - gali būti jau ir plaučių uždegimas, įpyliau vandens su antibais, bet kas gi jį gers
Nu bet katinas - vos prieinu murkia, sukinėjasi, stengiasi nors kaip nors prisiglausti, o tokį sergantį nelabai noriu glostinėt, tai ištiesė leteną, įdėjo į mano ranką, glaudžia galvą prie rankos - nu, kaip galima taip mokėti ....
Ir kaip jis išgyveno jau porą žiemų iki nuplikimo ir vis dar gyvas, vasarą atsistato, nu, nežinau, iš kur tiek stiprybės Nosis jo gana tiesi, neturi to tikrojo perso, tik kailis ir galva primena persą
O čia aplinkiniai tikrai jam nieks nepadeda, saviškiam vasarą leido palakstyt, o dabar jau visus susirinkę, nėra klaidžiojančių kačių, sulindo į šiltus namus.
Ai, einu geriau žuvytę Bugiui atšildyt, vaikis laukia, valgyt nori
Ir bijau, kad trupinėlis gerumo jo neišgelbės.... Jam reikia rimtos pagalbos : akys, čiaudulys, kosulys ir net šnopavimas - gali būti jau ir plaučių uždegimas, įpyliau vandens su antibais, bet kas gi jį gers
Nu bet katinas - vos prieinu murkia, sukinėjasi, stengiasi nors kaip nors prisiglausti, o tokį sergantį nelabai noriu glostinėt, tai ištiesė leteną, įdėjo į mano ranką, glaudžia galvą prie rankos - nu, kaip galima taip mokėti ....
Ir kaip jis išgyveno jau porą žiemų iki nuplikimo ir vis dar gyvas, vasarą atsistato, nu, nežinau, iš kur tiek stiprybės Nosis jo gana tiesi, neturi to tikrojo perso, tik kailis ir galva primena persą
O čia aplinkiniai tikrai jam nieks nepadeda, saviškiam vasarą leido palakstyt, o dabar jau visus susirinkę, nėra klaidžiojančių kačių, sulindo į šiltus namus.
Ai, einu geriau žuvytę Bugiui atšildyt, vaikis laukia, valgyt nori
Pas mus viena is priezasciu, kodel is namo i lauka isejo suo gyvent, kad nebutu kaciu svetimu kieme. Gyvunu ziauriai gaila ir pikta aisku ant kitu... pvz. Labai pikta esu ant tu, kur isleidzia pasilakstyt, pas mergas nueit... mano kalė nesterelizuota, teritorija musu visad uzdaryta, bet prie vartu ateina pasedi koks kavalierius. Vienas ciauciau toks atkaklus buvo, net su paurzgimais kad varau ji lauk. O pvz. Kai kas randa namini gyvuna, priziureta su antkakliu... ir ideda skelbima kad rastas suo, daznas komentaras, gi pas mergu pabego, paleiskit gris. Alementu gi nemoketu ir suniukais ne jie rupintusi. Jau nekalbant apie ligas, kuriu dabar begales. Zodziu... opi tema yra gyvunai lauke...
Tai jau taip - veikia ta gyvūnų nepriežiūra ir požiūris, kad čia ne mano, o ką kitiems pridarys, visai nesvarbu.
O jau gatvėse klajojantys šunys, ir dar būriais - baisu...
Tiesiog gaila, kad tie kieminukai, nu nėra jie laukiniai, ir jiems išgyventi nepaprastai sunku, ir medžioti ne kažin ką jie ten gali, taigi - pastovus badas, šaltis, ligos ir nuolatinis skausmas juos pribaigia, arba žūsta per neatsargumą...
Klaipėdoje, skaičiau, įrengs kačių maitinimo vietas, bet tai problemos neišspręs, nes katinėliam reikia ne tik maisto ...
Persas dieną praleido sandėliuke, vakare pavalgė ir vėl miega, akis pavaliau...
Aš tai ne kieminis katinėlis, aniaaa ?
O jau gatvėse klajojantys šunys, ir dar būriais - baisu...
Tiesiog gaila, kad tie kieminukai, nu nėra jie laukiniai, ir jiems išgyventi nepaprastai sunku, ir medžioti ne kažin ką jie ten gali, taigi - pastovus badas, šaltis, ligos ir nuolatinis skausmas juos pribaigia, arba žūsta per neatsargumą...
Klaipėdoje, skaičiau, įrengs kačių maitinimo vietas, bet tai problemos neišspręs, nes katinėliam reikia ne tik maisto ...
Persas dieną praleido sandėliuke, vakare pavalgė ir vėl miega, akis pavaliau...
Aš tai ne kieminis katinėlis, aniaaa ?
Lepusiukas Sidabrės
Aš tai žinias pasižiūrėjau galėjo kas įspėt, tikrai nebūčiau žiūrėjus...
Aš tai žinias pasižiūrėjau galėjo kas įspėt, tikrai nebūčiau žiūrėjus...
Kokie katukai pilvelius vedina
Malena, ka toookio rodė?
Malena, ka toookio rodė?
QUOTE(Stebukle @ 2015 11 04, 10:47)
Galvoju ar verta pasakoti- buvo daug blogų naujienų gyvūnų mylėtojams. Ne vienas reportažas kaip gyvūnai nukentėjo ar žuvo. Labiausiai gaila nušauto katino. Šeimininkas išleido pasivaikščioti iš privataus namo. Kažkoks pabaisa peršovė katinui dvi letenas iš kovinio pistoleto. Šeimininkui, pasitarus su veterinaru, teko užmigdyti augintinį. Rodė kūnelį, tikrai labai gražus katukas buvo Jeigu neklystu, veiksmas Klaipėdoj.
QUOTE(Malena @ 2015 11 04, 14:32)
Galvoju ar verta pasakoti- buvo daug blogų naujienų gyvūnų mylėtojams. Ne vienas reportažas kaip gyvūnai nukentėjo ar žuvo. Labiausiai gaila nušauto katino. Šeimininkas išleido pasivaikščioti iš privataus namo. Kažkoks pabaisa peršovė katinui dvi letenas iš kovinio pistoleto. Šeimininkui, pasitarus su veterinaru, teko užmigdyti augintinį. Rodė kūnelį, tikrai labai gražus katukas buvo Jeigu neklystu, veiksmas Klaipėdoj.
Nieko bemaciau ... taip yra su tais isleidimais, jei isleidai turi savo gyvuna matyt. Mano kaimynas irgi nusove katina per langa, nes katinas ilipes i medi inkila tarse ir i sukavimus nereagavo Aisku savo butu nesoves... bet kiekvienas ziuri saves...
O as ieskau kur apsistot Vilniuj, tai kainos vaikai iki 12 metu nemokamai, gyvunas 10-15. Vaikui pusryciai nemokami, gyvunui net lekstutes vandeniui neduoda is tikro nesamone kazkokia. Ir kainos kai soktelėje...
QUOTE(Riolita. @ 2015 11 04, 00:15)
Ir aš moku taip išversti pilvą
Tam persui sandėliukas - tai kaip penkių žvaigždučių viešbutis
Šelmio kokios lūpos gražios - ir dar juodos
Agam, tikrai viešbutis, gyvena jis ten, valgyti gauna, toks patenkintas, pašukavau, viršuje tai kailis kaip šilkinis, o papilvę nebent parsigriauti, bet nenoriu, bet nėra taip jau tragiškai susivėlęs, labai laimingas, kai šukuoju. Labiausia noriu išgydyti jam akis, jau šiek tiek matosi tos akys. Šiaip matyt, jis jau senas katinas ir vistik nuo jo smirdi, dezinfekuojuosi po bendravimo su juo, kad tik ko nepartempčiau į namus
Papildyta:
QUOTE(Malena @ 2015 11 04, 14:32)
Ne vienas reportažas kaip gyvūnai nukentėjo ar žuvo. Labiausiai gaila nušauto katino.
Malena, aš stengiuosi tokių laidų nežiūrėti, tiek apie žmonių nelaimes, tiek apie gyvūnų
Ir taip aplinkui tiek daug negatyvo....
Kai prisimenu savo jaunystę ir ne tik - kokie mes buvome nerūpestingi, (aišku, čia ir nostalgija ), bet mūsų neslėgė tokios problemos, kurios yra dabar - ir jauniems ir seniems. Viskuo buvom užtikrinti, galėjom matyt ir įsivaizduoti ateitį, ir nebuvo to pykčio, pavydo ir.... pistoletų, kur taip paėmei laisvai ir nušovei gyvūną
Ir visko visiems užteko - atrasdavom ir tos mėsos, ir džinsų firminių, ir kelionės buvo prieinamos
Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2015 11 04, 20:44)
O as ieskau kur apsistot Vilniuj, tai kainos
Stebukle, tikriausia į parodą susiruošėt, jeigu ir su gyvūnais ?
Nepamenu, kada ir kur turi būti ?
QUOTE(Sidabrė @ 2015 11 05, )
Stebukle, tikriausia į parodą susiruošėt, jeigu ir su gyvūnais ?
Nepamenu, kada ir kur turi būti ?
Aham, 14-15 vyks panoramoje
Vienas ir bajeriu... klausiu ar su gyvuneliais priima, sako taip, su suniukais. Su katem ne, nes direktoriai alergiski katems tai kazkaip pakele nuotaika toks pasakymas 😂