Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių- meilenių palata

QUOTE(Daisoja @ 2015 12 18, 21:05)
Gal nupjaukit. Jei pirkot ligonį, tai greičiau sveiks.
Prastas žydėjimas ir neišsivystęs žiedynkotis - svogūno problemų požymis. Aš pernai irgi panašų nusipirkau, tai radau narcizinės musės lervos išėstą vidų.
Papildyta:
Iš mano stebėjimų, tai nupjovus ar nenupjovus, vistiek auginasi tai, kam pasiruošė per vasarą. Jeigu nesuformavo viduje antro ar trečio žiedinio pumpuro, tai ir neaugins. O jeigu tokius turi, tai ir pirmo nenupjovus augins.

Siandien perskaiciau komentarus, kad geriau perzydejusi ziedynstiebi nenupjauti, kol jis nenugelsta ir nesuglemba, reikia tik ziedus nukirpti, kad neatiduotu jegu seklu brandinimui. Leidziabt ziedynkociui sunykti jo nenupjaunant, naudingos medziagos sugrizta i svoguna.
Atsakyti
Dėl žiedynkočių nuomonės skirtingos. Man žiemą yra progų, tai labai gerai, kai turiu dovanojimui. Nepastebėjau kažkokių skirtumų augime tarp nupjautų ir paliktų. Kai leidžiu namie žydėti iki galo, tai nulaužiu tik nuvytusius žiedus, bet ne dėl jėgų atidavimo. Man atrodo, kad taip saugiau - mažesnis žaizdos plotas patekti kokiam užkratui, jei toks būtų ir neišteka daug ,,kraujo". Kai pjaunu dovanojimui, tada pjūvio vietą stengiuosi kuo greičiau išdžiovinti servetėle.
Kažkuriam angliškam forume skaičiau, kad sėklų auginimas neišsekina meilenių. Nors tai ir nelabai logiška, bet pernai specialiai pabandžiau. 'Limona' užaugino tik vieną sėkladėžę, turbūt todėl, kad kryžminau su netinkamais kavalieriais (ką turėjau tuo metu žydinčio, tuo ir tepliojau), bet šiemet vėl ruošiasi žydėti. 'Charisma' užmezgė daug sėkladėžių, bet tik pati su savimi, kitų nepriėmė. Dabar dar miega, bet svogūnas nemažas.
Mano nuomone, gyvybingoms veislėms negresia nusilpimas. Kai kurie pilnaviduriai meileniai pas mane pramečiuodavo nuo ilgo žydėjimo, tuos gal ir reikėjo skinti merkimui. O 'Pasadena' žydėdavo du kartus metuose.
Atsakyti
Merginos,ar gerai suprantu,kad čia surašyti šių 4spalvų pavadinimai?
Leverbare kleuren: - Galimos spalvos
klausiu,nes jau keli metai iš tokios pakuotės baltą auginu,o pavadinimo taip ir nežinojau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Komilfo* @ 2015 12 19, 11:57)
Merginos,ar gerai suprantu,kad čia surašyti šių 4spalvų pavadinimai?
Leverbare kleuren: - Galimos spalvos
klausiu,nes jau keli metai iš tokios pakuotės baltą auginu,o pavadinimo taip ir nežinojau  4u.gif

čia ne pavadinimai, o žiedų spalva. ir tai užrašu neina pasitikėti
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2015 12 19, 12:49)
čia ne pavadinimai, o žiedų spalva. ir tai  užrašu neina pasitikėti

Tai jau taip smile.gif . Apsidrausdami, gal būt, kad nereikėtų mokėti procentų už dauginimo licenziją, pardavėjai nerašo pavadinimų. O parduoda abstrakčiai pavadintus meilenius. Tai yra biznis. Kam jam pardavinėti pvz. Inokazi baltą meilenį ir už kiekvieną parduotą mokėti 0.0?% kažkam, kas atstovauja jo teises. Daug paprasčiau parduoti meilenį pavadintą Arctic white ar Royal red ir niekam nieko nemokėti.
Kiti prisėję bele kokių hibridų, kurie jau neatitinka pavadinimo, tai vėl parduoda si tuo pačiu bendriniu vardu Arctic white ar Royal red. Ir niekas negali prikibti, kad tai neatitinka veislės.
Atsakyti
Prisipažinkite, kuri iš Supermamų 2010 m. žalioje palapinėje Kauno Ąžuolyne pirko baltą puikiąją amarilę, kuri nebuvo amarilė. Turėjo žydėti taip:
https://picasaweb.go...861473146857522
Atsakyti
O kaip teisingai, nepazeidziant motininio svoguno ir vaiku, juos atskirti? Nulauzti, nupjauti, jei jie prie svoguno dugnelio priauge?
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 12 21, 20:51)
O kaip teisingai, nepazeidziant motininio svoguno ir vaiku, juos atskirti? Nulauzti, nupjauti, jei jie prie svoguno dugnelio priauge?

Beveik visada pažeidžiamas motininis svogūnas, nes vaikas auga nuo jo. Reikia įvertinti ar jau laikas atskirti, ar ne t.y vaikas turi būti paaugęs , turėti bent 2 lapus ir savo šakneles. Atskirti geriausia persodinant svogūną atsargiai nulaužus nuo motinos. Žaizdas pabarstyti medžio anglimi, leisti apdžiūti ir tada sodinti.
P.S.
Šiaip tai tokius darbus geriau atlikti pavasarį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 22 gruodžio 2015 - 08:16
Dalele,pasigirsiu, mano naujasis draugas jau parode ziedo nosi,laukiu nesulaukiu,o antasis dar miega smile.gif
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2015 12 23, 19:03)
Dalele,pasigirsiu, mano naujasis draugas jau parode ziedo nosi,laukiu nesulaukiu,o antasis dar miega smile.gif

Mano visi 3 nubudo, tik dar nesimato kas bus smile.gif anyway, kitais metais pirksiu dar wink.gif
Atsakyti
QUOTE(juskirena @ 2015 12 23, 19:03)

Čia ne tas geltonas iš Ali? Kaip ten reikalai?
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2015 12 23, 22:18)
Čia ne tas geltonas iš Ali? Kaip ten reikalai?

As turite galvoje Aliexpress? Pirkote amariliu svogunu? As kaip tik turejau minciu ir noru pirkti is ten amariliu svo gunu, bet bjjojau, o dar ziema pries akis. Nors kaliju gumbiukai atejo sekmingai per menesi, mazose dezutese, gerai, kad nesalta, jei mjnus 15 saltuko, tikrai vjetoj svogunu, butu kose.
Atsakyti