Dar lb grazus svogunas tik stebek ar neruduoja toliau. O svoguna tupdyk ant zemes su priemoliu ir nelaistyk kol neisleis lapu sprindzio dydzio, nes saknu jis iki tolei netures
QUOTE(GIZZI5 @ 2015 12 11, 09:12)
Kas čia per miltai?
Radau, kad pelenukai, jei sąžiningai išpjaustei tai kaip ir nieko blogo jam nėra, šaknų matau turi. Nuotrauka labai nekokybiška, sunku įžiūrėti, man dar prie viršaus norėtųsi nulupti tuos parudavimus. Pabarsčius angliuku turėtų užtekt.
Radau, kad pelenukai, jei sąžiningai išpjaustei tai kaip ir nieko blogo jam nėra, šaknų matau turi. Nuotrauka labai nekokybiška, sunku įžiūrėti, man dar prie viršaus norėtųsi nulupti tuos parudavimus. Pabarsčius angliuku turėtų užtekt.
Aciu uz atsakyma, bandysiu pakrapstyti dar ir virsuje. Siandien visas itartinas vietas nudaziau zaluma. o sakykite, kokio smelio sluoksnis turetu butu, ant kurio tupdyti svoguna?ar jis visai sausas turi butu ar siek tiek dregnas? o jei patupdyti svoguna ant smeliuko, o giliau palikti durpiu substrata?
o paskutineje foto matosi lyg mazas paraudimas, ar tai ne raudonliges pozymiai?
Turiu tik kambarinems gelems durpiu substrato ir zemu kapu gelynams, galiu dar smelio is kiemo pasikasti arba is darzo zemes. is visko daryti misini?
QUOTE(zygintama @ 2015 12 11, 11:44)
Aciu uz atsakyma, bandysiu pakrapstyti dar ir virsuje. Siandien visas itartinas vietas nudaziau zaluma. o sakykite, kokio smelio sluoksnis turetu butu, ant kurio tupdyti svoguna?ar jis visai sausas turi butu ar siek tiek dregnas? o jei patupdyti svoguna ant smeliuko, o giliau palikti durpiu substrata?
Turiu tik kambarinems gelems durpiu substrato ir zemu kapu gelynams, galiu dar smelio is kiemo pasikasti arba is darzo zemes. is visko daryti misini?
Smėlio per du pirštus, visiškai sauso. O durpės prie ko? Čia jau parduotuvinis išmislas Aš durpėse neauginu, žemės yra. Jei žemė iš daržo tai reikia pakaitint orkaitėj, brudnas darbas, bet geriau negu po vazoną besiraitantis sliekas. Iš to ką turi imčiau žemių kapų gėlytėms.
Jei kyla minčių apie raudonligę, išpjauk aštriu peiliu ir žaizdą apdorok angliuku, ir stebėk kad nešlapiuotų. Ir geriau nedalieti, negu perlaistyti. Lieti tik į lėkštutę.
QUOTE(GIZZI5 @ 2015 12 11, 10:35)
Smėlio per du pirštus, visiškai sauso. O durpės prie ko? Čia jau parduotuvinis išmislas Aš durpėse neauginu, žemės yra. Jei žemė iš daržo tai reikia pakaitint orkaitėj, brudnas darbas, bet geriau negu po vazoną besiraitantis sliekas. Iš to ką turi imčiau žemių kapų gėlytėms.
Jei kyla minčių apie raudonligę, išpjauk aštriu peiliu ir žaizdą apdorok angliuku, ir stebėk kad nešlapiuotų. Ir geriau nedalieti, negu perlaistyti. Lieti tik į lėkštutę.
Supratau, einu parsinesti smeliuko, padesiu dziuti, po to pacirskinsiu mikrobangeje.
Ir dar zemes pakaitinsiu, kiek cia tereikia ju vienam cibuliukui :-)
Lenkiu galva zemai, Jusu zinioms :-)
QUOTE(zygintama @ 2015 12 11, 11:49)
Supratau, einu parsinesti smeliuko, padesiu dziuti, po to pacirskinsiu mikrobangeje.
Smėlis ne šiaip sau sausas turi būti, o sterilus t.y. iškaitintas
QUOTE(Slanka5 @ 2015 12 11, 14:06)
Kokioj temperatūroj kaitinat žemes?
Dezinfekuodama stiklainius uogienems, as kaitinu 4 min mikrobangeje, didziausiu galingumu, palieku atvesti ir kraunu uogiene, obuoliu tyres, burokelius marinuodama. Puiki dezinfekcija. Su zememis bandysiu daryti panasiai.
Nu bet svogunu didumas,aciu Dalelei,
QUOTE(juskirena @ 2015 12 11, 17:53)
Nu bet svogunu didumas,aciu Dalelei,
Merginos, ne man dėl svogūnų dydžio dėkokite, o olandams Iš tikro, jų svogūnai tikrai labai geri. Geresni, nei Royalcolor.
Beje. Lūtpėde, atrodo dėl FB, būsi užsikalbėjusi Gal prieš dvi dienas radau FB hippeastrum grupę. Visai neblogai, nes joje ne vien lietuviai. Neperseniausiai viena mergina iš Taivanio tokį savo žydinčio meilenio žiedą parodė, kad aš vos neapsiseilėjau, nuo jo grožio