Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilių- meilenių palata

QUOTE(zygintama @ 2015 12 09, 16:00)

Visai nesenai prisijungiau prie jusu burelio, vis paskaitineju, pasigroziu jusu gelytemis. Patarkite, siandien nusipirkau is senuku amarili, svogunas neblogai atrodo, ziedkotis apie 40 cm su bepradedanciu skleistis ziedu, lapu nera, vos vienas ciu ciut kisa nosyte. zeme vos vos dregna. patarkite, ar lieti, ar tresti, ar leisti adaptuotis namuose?

Jei žemė drėgna- nelieti. Lapai pradeda augti vėliau, o kartais ir kartu. Tai normalu. Šiaip aš raučiau svogūną, gerai apžiūrėčiau dėl puvinio ir jei ką suteikčiau "med. pagalbą" svogūnui. Žiedas niekur nedigs, paržys
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2015 12 09, 16:05)
Jei žemė drėgna- nelieti. Lapai pradeda augti vėliau, o kartais ir kartu. Tai normalu. Šiaip aš raučiau svogūną, gerai apžiūrėčiau dėl puvinio ir jei ką suteikčiau  "med. pagalbą"  svogūnui. Žiedas  niekur nedigs, paržys

O ziedui persodinimas nepakenks? Ok, ryt rausiu lauk, ziuresim, kokias kasas vazone uzsiaugines?
Ir dar, Senukuise pastebejau parduodamus amarilius dezuteje, atidariau, ten vazonelis su isodintu amarilio svoguneliu, bet ne zemeje, o lyg pusies zieves susmulkintame substrate, giliau, nematyti kas. svoguneliai lyg ir nieko isoriskai, bet lapeliu ir ziedstiebio gyvybes nematyti. Kazin, ar tokia "dovanele" verta isigyti? Ale, cia nupigintas variantas...?
Atsakyti
Buna kad nudziusta lapas ir pradeda pavandenijusiu darytis gilyn i svoguna, tada as pripilu cinamono - padeda. O zelionke as profilaktiskai tepu. Bet turiu kita beda - musytes, jos puvinius sukele. Todel smaigau limpancius lapelius joms gaudyt. Kad kiausineliu ant svogunu nedetu ir lervos svoguno nepudytu. Ermitazo, senuku geles izoliuoju,nes zeme uzkresta jomis.
Siuo metu visi sveiki meileniai. Apsisprendziau jog pirksiu tik olandu. Bent nereiks apie sveikus namie esancius 36 sokinet biggrin.gif vyras jau net neklausia ka veikiu kai i geles ilendu - gydau reiskias....

A dar dryzuoti lapai nebutinai virusas. Reik gerai palaistyti triguba norma actaros ir dryziai dingsta smile.gif pasiteisino su dviem meileniais nusilpusiais nuo kenkeju kuriu plika akim neina iziuret beveik - vaiko mikroskopa tam panaudojau. Taigi tai nebutinai dryzlige, bet svoguna geriau izoliuot. Tokis pas mane zieda krauna, ziuresim kas bus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziurkytes: 09 gruodžio 2015 - 19:41
QUOTE(ziurkytes @ 2015 12 09, 19:36)
Buna kad nudziusta lapas ir pradeda pavandenijusiu darytis gilyn i svoguna, tada as pripilu cinamono -  padeda. O zelionke as profilaktiskai tepu. Bet turiu kita beda - musytes, jos puvinius sukele. Todel smaigau limpancius lapelius joms gaudyt. Kad kiausineliu ant svogunu nedetu ir lervos svoguno nepudytu. Ermitazo, senuku geles izoliuoju,nes zeme uzkresta jomis.
Siuo metu visi sveiki meileniai. Apsisprendziau jog pirksiu tik olandu. Bent nereiks apie sveikus namie esancius 36 sokinet biggrin.gif vyras jau net neklausia ka veikiu kai i geles ilendu - gydau reiskias....
A dar dryzuoti lapai nebutinai virusas. Reik gerai palaistyti triguba norma actaros ir dryziai dingsta smile.gif pasiteisino su dviem meileniais nusilpusiais nuo kenkeju  kuriu plika akim neina iziuret beveik - vaiko mikroskopa tam panaudojau. Taigi tai nebutinai dryzlige, bet svoguna geriau izoliuot. Tokis pas mane zieda krauna, ziuresim kas bus biggrin.gif

Va va, papasakokite placiau apie limpancius lapelius mazoms musytems, jos pas mane irgi gyvena, iz mazu kirminuku pstebejau, gal parsinese nuo pelargoniju, arba zeme uzkresta. Bet tuomet kaip yra su tom zemem, ir tais augalais, kuriuos rekomenduoja retkarciais palepinti arkliu, krviu ar vistu meslu? tai ten gyvybes irgi turetu buti...? gal taip ir parsinesiau? kur isigyti lipniu lapiuku? gal naudoti tuos, kur ukinese buna, gaudyti musems vasara?
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 12 09, 21:02)
Va va, papasakokite placiau apie limpancius lapelius mazoms musytems, jos pas mane irgi gyvena, iz mazu kirminuku pstebejau, gal parsinese nuo pelargoniju, arba zeme uzkresta. Bet tuomet kaip yra su tom zemem, ir tais augalais, kuriuos rekomenduoja retkarciais palepinti arkliu, krviu ar vistu meslu? tai ten gyvybes irgi turetu buti...? gal taip ir parsinesiau? kur isigyti lipniu lapiuku? gal naudoti tuos, kur ukinese buna, gaudyti musems vasara?

Jeigu skraidzioja juodos mazos musytes, bet ne tos kur ant vaisiu buna, citrinas megsta labai. Jas reik skraidancias sugaudyt, nesidaugina ir ramu. Geltonos juosteles, geliu parduotuvese turi buti, as kazkada maximoje maciau. 5 vnt buna pakelyje. O zeme laistyti dviguba norma actara, svoguninem stipresne. Po kazkiek laiko kartoti. Bet lipukai butini, nes skraidziojanciu nesugaudysi ir vel viskas is pradziu. Netresiam mes cia meslu geliu, o tik dilgeliu raugu. Meileniai bus tresiami po zydejimo tik. Visi pirktiniai nauji prifarsiruoti trasu, todel per anksti tresiant supus arba sirgs raudonlige - vistiek pus.
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2015 12 09, 16:05)
Jei žemė drėgna- nelieti. Lapai pradeda augti vėliau, o kartais ir kartu. Tai normalu. Šiaip aš raučiau svogūną, gerai apžiūrėčiau dėl puvinio ir jei ką suteikčiau  "med. pagalbą"  svogūnui. Žiedas  niekur nedigs, paržys

Vaje, paklausiu jusu patarimo, itraukiau svoguna lauk. ir nusiminiau! ogi is viso grazaus svoguno liko nuluptas, is kupstelio saknu liko tik nuplesytu supuvusiu saknu likuciai, gyvos vos dvi mazytes saknytes, puvinio nesimate, raudonu demiu nera, svoguna pamerkiau i kalio permanganato tirpala, palaikysiu per nakti. Apvertus svoguna is svoguno serdies, kur lenda ziedstiebis, isbego net slakelis vandenuko, vadinasi palaistytas buvo parduotuveje... :-(
Papildyta:
Netresiam mes cia meslu geliu, o tik dilgeliu raugu. Meileniai bus tresiami po zydejimo tik. Visi pirktiniai nauji prifarsiruoti trasu, todel per anksti tresiant supus arba sirgs raudonlige - vistiek pus.
[/quote]

Na, kanoms rekomenduoja i vazono dugna dei mesliuko, kitoms irgi patinka...
bet pas mane matyt is lauko parsinese geris, nors mesliuko ir nedejusi...
buvau liejusi nuo vabaliuku tirplu geles, bet kirminukai neisnyko, permanganato tirpalo irgi nepabijojo, gyvena... bijau stipresnius tirpalus daryti, augaliukai nusiraitys...
bandysiu ieskoti lapiuku...
Atsakyti
kur perkat actarą?
Atsakyti
QUOTE(Loram @ 2015 12 09, 21:58)
kur perkat actarą?

Agromedoj, bet mes ukininkai todel parduoda. As galiu nebent tarpininkauti jeigu reikia. Dabar dar analogas yra truputi veiksmingesnis, bet pavadinimo nzn.

Kanas reik laistyti irgi actara stipre, nes jai i saknis isisuka tas geris, per ziema supuva. O ir lapai buna dryzuoti vasara, toki lyg sirgtu kuo. Beja juos jau puola amaras smile.gif mutuoja ....

zygintama - kalio permangantas nepadeda, palergonijas anyta atcata trigubo stiprumo tirpalu laiste,kelis kart, atrodo kas 10 d. parasyta kada kartoti. Ir dejo lipnius smeigtukus motinelem gaudyti, tik tada baigesi bedos. O pinigu medzio taip ir neisgelbejo is tu padaru. Man pavyko pasodinus i zvyriu su grynu moliu. Nepatiko matyt jiems gyvenimo salygos, nesiveise. O anyta pavelavo sad.gif

Su meileniais kai pamatai jau deme raudona buna baisu ir pagalvoti kas laukia....atlupi raudona luksta, o net vabaliukai balti tik duodasi...as net ir sausu nepalieku lukstu ant svoguno, kad laiku viska suziureciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziurkytes: 09 gruodžio 2015 - 23:01
QUOTE(ziurkytes @ 2015 12 09, 22:51)
As galiu nebent tarpininkauti jeigu reikia.
Aš labai labai noriu smile.gif atsibodo su deciais žaisti...
Atsakyti
Siandien visa diena skaiciau senasias amariliu prieziuros temas, ui, mergaites, kokiu jusu auginamu groziu prisiziurejau... :-) akys net isvarvejo...
Mano mazyle naujoke, kuria vakar papilkau, pe nakti laikiau kalio permanganate, apziurejau svoguna is apacios, pats svogunas is apacios niekur nepapuves, tik kad saknu nebera, tik vos dvi mazytes. pibarsciau pelenukais, isukau laikrastin, padejau ant radiatoriaus. Pumpuras skleistis pradejo. kazin, nepatinka jam sios mano proceduros... ryt numalevosiu zelionka dugneli. ka dar reiketu padaryti?
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 12 10, 16:19)

Rodyk nuotrauką? Negalim burti iš kavos tirščių smile.gif
Atsakyti
Kam reik Actaros man rašykit až. važiuosiu iki švenčių į agromedą, kam reik paimsiu ir pasiūsiu per paštą. Man numeriuką kuriuo susisiekti galėčiau ir adresiuką duokit iškarto mirksiukas.gif
Atsakyti