Įkraunama...
Įkraunama...

80m2 namo sildymas

QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 17, 14:11)
Nuotrauka http://banga.tv3.lt/.....-=(3658838111

Toki pajungi prie boilerio/buferines talpos ir pamirsti

QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 18, 16:39)
o mano tikslas pameteti sprendima, padiskutuoti... ir tiketis, kad zmones susidomes ir, pavyzdziui greitai vyksiancioje parodoje, ims klausineti statybininku.
galima butu su 100% pelnu, nes jo pacio kaina ne ka kainuoja. O meistrai darbo turetu, o as patenkintas buciau, kad nereikia "zvirbli is patrankos saudyti" ir dar uz tai didelius pinigus moketi

Ir kiek jus galvojate su 100pr. pelnu jis turetu ,,atsistoti'' smile.gif ?
Pasvaigti galima ,kodel gi ne ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 18 kovo 2016 - 15:54
Sveiki,
kiek čia skaičiau visgi yra keli kurie turi 80 kv. namus smile.gif.
Pats dabar toki bandau suręsti.
Silikatiniai blokai, sienu putplastis 20cm, stogo vata 30cm, rostverkas 10cm. grindu apsiltinimo dar nenusprendziau. Langus imsiu vidutiniokus. Yra suprojektuotas kaminas. katilinė 2.5kv. Židinį statysiu bet kokiu atveju (aisku didelis šalčio tiltas kada nesikūrena, bet noriu ir viskas smile.gif ). taip pat šildomos grindys - Must have.
Mano pamastymai apie šildymą tokiam namui (neskaičiuojant vandens paruošimo):
1) KKK- daug priežiuros, o statyti didelę akumuliacinę talpa, kad galeciau pakurinėti kas antrą dieną neturiu vietos. Taip pat nenoriu štabeliuoti malku.
2) Granulinis, truputėli geriau, bet vėlgi, užima vieta, reikalauja priežiuros, granuliu laikymas.
3) Dujų neturiu.
Lieka ŠS ir elektra.
ŠS oras vanduo. Geras- nėra pigus. šiek tiek bjauroja namo išvaizda įpač tokio mažo. Kai kas skundžiasi vintiliatoriaus garsais kai atitirpinėja. Krenta efektyvumas prie didesniu šalčiu, bet kad mes tų šalčių (>-15) turim gal dvi savaites. plius pas mane būtų židinys kaip po pagalbininkas. Bet man siūlo ne ką brangiau įsirengti geoterminį.
Geoterminis, kaip ir idealiausias, tokiam namui reiketu tik vieno vertikalaus grežinio, plius vandenys pas mane gan aukštai, siurbli deti 3-4kw. Man paskaičiavo kad visas tai atseitu ~6500euro. Minusas šiu dalykų, kad siurbliai genda, įpač pasibaigus garantijai smile.gif.
Kitkas apie ka galvoju tai: grindu danga deti akmens masės plyteles, o po jom i klijus sumesti šildomus kilimelius (dabar jau jų visokių yra" Carbon fiber" ir t.t.).
1kv max galingumu naudoja 100w (paprastai max galingumu niekas nekepina naudoja net mažiau nei 70w).
taigi padengiu 50kv grindų šiuo kilimėliu, užprogramuoju veikimą, 1h ryte ir 4h i vakarą gaunasi 50kv x 0,070kw x 5val x0,13eur/kw (su mintim kad brangs)x 30dienu x 5 mėnesiai =341euras metam (plius minus 50 euru), aišku as neskaičiuju malku ar briketų, ka įmesiu į židinį kad palaikyčiau optimalę 21c temp.
Įsirengti tokį šildyma man kainuos max 1000 euru, taigi tai pasirinkęs vietoj geoterminio aš sutaupau 5000eur, ir už juos šildausi šiek tiek daugiau nei 14 metu.
Aišku geoterminis irgi ne už dyką dirba, jis naudoja tą pačią elektrą tik kad tris penkis kartus mažiau, bet kaip suprantu jam reikia aptarnavimų ir per 20 m tikrai suges, kas bus ne pigu. tai grubiai sakant Geoterminis taps pigesniu už elektra tik po kokiu 20-25 metu o po to kas žino, gal globalinis atšilimas ir gyvensim visi kaip Ispanijoje smile.gif
Tai va ar teisingai mastau, kad tokiam mažam namui patogumo ir kainos atžvilgiu geriausias sildymas elektra+ židinys ar aš čia į pievas nuvažiavau?

Atsakyti
QUOTE(Rockandroll @ 2016 03 19, 22:40)
Sveiki,
kiek čia skaičiau visgi yra keli kurie turi 80 kv. namus smile.gif.
Pats dabar toki bandau suręsti.
Silikatiniai blokai, sienu putplastis 20cm, stogo vata 30cm, rostverkas 10cm. grindu apsiltinimo dar nenusprendziau. Langus imsiu vidutiniokus. Yra suprojektuotas kaminas. katilinė 2.5kv. Židinį statysiu bet kokiu atveju (aisku didelis šalčio tiltas kada nesikūrena, bet noriu ir viskas smile.gif ). taip pat šildomos grindys - Must have.
Mano pamastymai apie šildymą tokiam namui (neskaičiuojant vandens paruošimo):
1) KKK- daug priežiuros, o statyti didelę akumuliacinę talpa, kad galeciau pakurinėti kas antrą dieną neturiu vietos. Taip pat nenoriu štabeliuoti malku.
2) Granulinis, truputėli geriau, bet vėlgi, užima vieta, reikalauja priežiuros, granuliu laikymas.
3) Dujų neturiu.
Lieka ŠS ir elektra.
ŠS oras vanduo. Geras- nėra pigus. šiek tiek bjauroja namo išvaizda įpač tokio mažo. Kai kas skundžiasi vintiliatoriaus garsais kai atitirpinėja. Krenta efektyvumas prie didesniu šalčiu, bet kad mes tų šalčių (>-15) turim gal dvi savaites. plius pas mane būtų židinys kaip po pagalbininkas. Bet man siūlo ne ką brangiau įsirengti geoterminį.
Geoterminis, kaip ir idealiausias, tokiam namui reiketu tik vieno vertikalaus grežinio, plius vandenys pas mane gan aukštai, siurbli deti 3-4kw. Man paskaičiavo kad visas tai atseitu ~6500euro. Minusas šiu dalykų, kad siurbliai genda, įpač pasibaigus garantijai smile.gif.
Kitkas apie ka galvoju tai: grindu danga deti akmens masės plyteles, o po jom i klijus sumesti šildomus kilimelius (dabar jau jų visokių yra" Carbon fiber" ir t.t.).
1kv max galingumu naudoja 100w (paprastai max galingumu niekas nekepina naudoja net mažiau nei 70w).
taigi padengiu 50kv grindų šiuo kilimėliu, užprogramuoju veikimą, 1h ryte ir 4h i vakarą gaunasi 50kv x 0,070kw x 5val x0,13eur/kw (su mintim kad brangs)x 30dienu x 5 mėnesiai =341euras metam (plius minus 50 euru), aišku as neskaičiuju malku ar briketų, ka įmesiu į židinį kad palaikyčiau optimalę 21c temp.
Įsirengti tokį šildyma man kainuos max 1000 euru, taigi tai pasirinkęs vietoj geoterminio  aš sutaupau 5000eur, ir už juos šildausi šiek tiek daugiau nei 14 metu.
Aišku geoterminis irgi ne už dyką dirba, jis naudoja tą pačią elektrą tik kad tris penkis kartus mažiau, bet kaip suprantu jam reikia aptarnavimų ir per 20 m tikrai suges, kas bus ne pigu. tai grubiai sakant Geoterminis taps pigesniu  už elektra tik po kokiu 20-25 metu o po to kas žino, gal globalinis atšilimas ir gyvensim visi kaip Ispanijoje smile.gif
Tai va ar teisingai mastau, kad tokiam mažam namui patogumo ir kainos atžvilgiu geriausias sildymas elektra+ židinys ar aš čia į pievas nuvažiavau?

I sienas 35 cm, į stogą 40cm vatos + 5cm PIR plokštės, į grindis 40 cm. Daryti viską sandariai ir tada nematau bėdų vien elektra pleskinti tokį plotą, židinį uošvei dar galėtum padovanoti smile.gif
Atsakyti

Jei namą apšiltintum šiek tiek labiau tai viskas kaip ir ok būtų. Beje, apie rekuperatorių nerašei, jis irgi kaip ir privalomas būtų.
Atsakyti

pasistatyk zidini su vandens konturu ir akumuliacine katilinej kokiu 200 litru ir visur sildomas grindis.kursi kas antra diena sudeginsi apie 3 kubus malku per sezzona. pats tiek sunaudoju 105 kvadratam su analogiskai tavo planuojamies duomenimis
Atsakyti
grindu danga deti akmens masės plyteles

Kažin ar plytelėmis džiaugsies, nebent basas niekuomet nevaikštai smile.gif Aš plyteles nebent į koridorių dėčiau (žinoma ir tradiciškai WC/vonia).
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 17, 12:11)
Nuotrauka http://banga.tv3.lt/.....-=(3658838111
Orginalas
http://www.masterflu...Catalog_English. pdf

Toki pajungi prie boilerio/buferines talpos ir pamirsti

Nuorodoje idetas saldymo agregatas, nieko bendro su SS neturi. Ji pajungti prie boilerio taip pat lengva, kaip ir buitini saldytuva. Gal pakaks jau nusisneketi?
Atsakyti
QUOTE(RTL290 @ 2016 03 20, 12:42)
Nuorodoje idetas saldymo agregatas, nieko bendro su SS neturi. Ji pajungti prie boilerio taip pat lengva, kaip ir buitini saldytuva. Gal pakaks jau nusisneketi?

O tai kuom skirtusi paveiksliukas, jeigu tai butu silumos siurblys?
QUOTE(vaikis_ @ 2016 03 19, 22:58)
I sienas 35 cm, į stogą 40cm vatos + 5cm PIR plokštės, į grindis 40 cm. Daryti viską sandariai ir tada nematau bėdų vien elektra pleskinti tokį plotą, židinį uošvei dar galėtum padovanoti smile.gif

Siltinimu polistirolu (geriau neoporu) storiu minimalios proporcijos turi buti tokios:
Sienos - 20cm, sildomos grindys (ne maziau kaip M100) - 25cm, stogas - 30cm.
Naudojant vata karkase (pvz. tarp gegniu) storinti reikia arti 2 kartu, ivertionant ne tik salcio tiltus, bet nesandarumus ir dregme.
Taip siltinti nama yra beprotybe, jeigu nebus naudojamas rekuperatorius.
Artimiausias praktiskai priimtinas rekuperatorius, pajungtas prie pozeminio oro paemimo, butu is Lenkijos:
http://www.pro-vent....geo400Ec,0.html
Tuomet elektriniai kilimeliai naudotu elektra ne sildymui, o grindu temperaturai palaikyti.
Jeigu grindis sildysite vandeniu tai reiketu isigyti karsto vandens silumos siurbli ir jungti nuo dar vieno pozeminio oro paemimo, nes tokie silumos siurbliai paprastai butu oras-vanduo. Ir vasara naudoti patalpu vesinimui, kad isildyti pozemini oro paemimo kanala ziemai.
Zemes geotermini galima naudoti darant 100m gylio grezini, kad kuo daugiau butu pozeminiame vandenyje arba varini kolektoriu skaiciuojant 50m/kW. Bet tai butu atskira tema.
Rezervinis silumos saltinis pas mane butinai bus krosnis.

Pas mane katilines patalpa nenumatyta. Statau 80m2 ukini pastata prie kurio bus (jau lyg ir apsisprendziau 7x8) garazas, naudojamas, reikalui esant, kaip svetaine. Sildymas jame butu oro kondicionieriumi tik reikalui esant. Bet tokiam garazui reikia ruosti projekta.

Papildyta:
Nuorodoje pateiktas rekuperatoriaus kaina 20,000 zlotu. Uz tokia kaina gautusi paprastas rekuperatorius ir karsto vandens silumos siurblys nuo to pacio pozeminio oro paemimo, nes paprasto rekuperatoriaus ismetamas oras butu 5-10 laipsniu silumos, pats tas panaudoti karsto vandens siurblyje. Problema yra kaip tarpusavyje suderinti rekuperatoriaus ir karsto vandnes silumos siurblio ventilaitoriu darba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 21 kovo 2016 - 08:38
QUOTE(RTL290 @ 2016 03 20, 12:42)

Kas ten per aparatas?
Atsakyti
Labiausiai prajuokino ši frazė lotuliukas.gif

QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 21, 08:30)
garazas, naudojamas, reikalui esant, kaip svetaine.

Atsakyti
QUOTE(remiga @ 2016 03 21, 09:11)
Labiausiai prajuokino ši frazė  lotuliukas.gif

https://www.google.l...0.0.iaLwb7fQgv4
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 21 kovo 2016 - 09:55
O gal geriau šitas lotuliukas.gif
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 21, 09:53)

Atsakyti