Sveiki,
kiek čia skaičiau visgi yra keli kurie turi 80 kv. namus
.
Pats dabar toki bandau suręsti.
Silikatiniai blokai, sienu putplastis 20cm, stogo vata 30cm, rostverkas 10cm. grindu apsiltinimo dar nenusprendziau. Langus imsiu vidutiniokus. Yra suprojektuotas kaminas. katilinė 2.5kv. Židinį statysiu bet kokiu atveju (aisku didelis šalčio tiltas kada nesikūrena, bet noriu ir viskas
). taip pat šildomos grindys - Must have.
Mano pamastymai apie šildymą tokiam namui (neskaičiuojant vandens paruošimo):
1) KKK- daug priežiuros, o statyti didelę akumuliacinę talpa, kad galeciau pakurinėti kas antrą dieną neturiu vietos. Taip pat nenoriu štabeliuoti malku.
2) Granulinis, truputėli geriau, bet vėlgi, užima vieta, reikalauja priežiuros, granuliu laikymas.
3) Dujų neturiu.
Lieka ŠS ir elektra.
ŠS oras vanduo. Geras- nėra pigus. šiek tiek bjauroja namo išvaizda įpač tokio mažo. Kai kas skundžiasi vintiliatoriaus garsais kai atitirpinėja. Krenta efektyvumas prie didesniu šalčiu, bet kad mes tų šalčių (>-15) turim gal dvi savaites. plius pas mane būtų židinys kaip po pagalbininkas. Bet man siūlo ne ką brangiau įsirengti geoterminį.
Geoterminis, kaip ir idealiausias, tokiam namui reiketu tik vieno vertikalaus grežinio, plius vandenys pas mane gan aukštai, siurbli deti 3-4kw. Man paskaičiavo kad visas tai atseitu ~6500euro. Minusas šiu dalykų, kad siurbliai genda, įpač pasibaigus garantijai
.
Kitkas apie ka galvoju tai: grindu danga deti akmens masės plyteles, o po jom i klijus sumesti šildomus kilimelius (dabar jau jų visokių yra" Carbon fiber" ir t.t.).
1kv max galingumu naudoja 100w (paprastai max galingumu niekas nekepina naudoja net mažiau nei 70w).
taigi padengiu 50kv grindų šiuo kilimėliu, užprogramuoju veikimą, 1h ryte ir 4h i vakarą gaunasi 50kv x 0,070kw x 5val x0,13eur/kw (su mintim kad brangs)x 30dienu x 5 mėnesiai =341euras metam (plius minus 50 euru), aišku as neskaičiuju malku ar briketų, ka įmesiu į židinį kad palaikyčiau optimalę 21c temp.
Įsirengti tokį šildyma man kainuos max 1000 euru, taigi tai pasirinkęs vietoj geoterminio aš sutaupau 5000eur, ir už juos šildausi šiek tiek daugiau nei 14 metu.
Aišku geoterminis irgi ne už dyką dirba, jis naudoja tą pačią elektrą tik kad tris penkis kartus mažiau, bet kaip suprantu jam reikia aptarnavimų ir per 20 m tikrai suges, kas bus ne pigu. tai grubiai sakant Geoterminis taps pigesniu už elektra tik po kokiu 20-25 metu o po to kas žino, gal globalinis atšilimas ir gyvensim visi kaip Ispanijoje
Tai va ar teisingai mastau, kad tokiam mažam namui patogumo ir kainos atžvilgiu geriausias sildymas elektra+ židinys ar aš čia į pievas nuvažiavau?