Įkraunama...
Įkraunama...

80m2 namo sildymas

QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 09, 11:24)
Cirkuliaciniai siurbliukai, skirti recirkuliacijai, turi buti varinia, kad vandenyje esantis deguonis nesugrauztu. Tik tiek ir skirtumo.
http://www.elmitra.l...acinis-siurblys
Savaime suprantama, kad ir visa kita iranga turetu buti skirta geriamam vandeniui. Bet grindiniame sildyme kitokios ir nebuna. Kalbant apie akumuliacine talpa tai tikrai turi buti naudojama geriamam vandeniui skirti boileriai. Is miesto vandentiekio ateinantis vanduo pakliutu i toki buferini boileri, kuriame butu sildoma iki 30 laipsniu grindiniam sildymui ir sito sito boilerio pasildytas vanduo butu imamas i elektrini boileri tolimesniam pakaitinimui. Tokiu atveju turesime apie 300 litru bendra talpa, kuri atliktu ir karsto vandens boilerio funkcijas ir akumuliacines talpos funkcijas silumos siurbliui uz zenkliai nedidele kaina.
Jus matote kazkur minusus, o as tik pliusus?

Beje, nedidelio namo sildymui nereikia galingo silumos saltinio. Bet toki atveju jau nebegalima tiketis, kad atsukus karsto vandens ciaupa silumos siurblys gamins karsta vandeni "on line". Turint buferine talpa pritekejes is miesto vandentiekio keliu laipsniu saltas vanduo butu kaitinamas ne tik mazo galingumo silumos siurbliu, bet maisomas su grindyse vandeniu, kuris pernestu akumuliuota siluma is grindu. Del to patalpos net nepradetu vesti. Tokiu atveju karstas vanduo butu gaminamas silumos siurbliu, grindu akumuliuota siluma ir elektriniame boileryje.

Nelabai supratau su boileriais, pasitikslinsiu:
ss jungiamas prie 160ltr boilerio is kurio keliauja į namus ir is namu į boilerį
is to paties boilerio prijungtas kitas boileris jau maudynems?
tuomet islieka klausimas:
pirmas boileris tures tarkim 40C (tiek rasete)
antras boileris tures kiek? 50C?
tai gaunasi taip kad pirma karta i geriama boileri nukeliauja +40C ir ji prisildo iki +40C
tada klausimas:
antrame elektriniame boileryje norime +50C (na normalios temperaturos), tai tuos +10C 'dakels' elektrinis tenas - ok suprantu.
Tuomet kaip bus uztikrintas pastovus +50C elektriniame boileryje? nes jeigu elektrinio boilerio temperatura kris zemiau +50C, isijungs tenas ir dasildys iki +50C. Ka darys tas +40C kitame boileryje - jis necirkuliuos per elektrini.
Turesi priverstinai elektrini boileri ir tiek...
su ss juk daroma paprasciau, kombinuotas boileris ir pavara. Kai reikia sildyti boileri, ss kaista iki +55C (turbut), permeta pavara, kuri nukreipia srauta i boileri. Kai sis pasyla, ss grizta i pries tai nustatyta temp. ir permeta pavara kad sildytu namus.
Eigoje reikia tik vieno boilerio ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 03 09, 11:57)
Nelabai supratau su boileriais, pasitikslinsiu:
ss jungiamas prie 160ltr boilerio is kurio keliauja į namus ir is namu į boilerį
is to paties boilerio prijungtas kitas boileris jau maudynems?
tuomet islieka klausimas:
pirmas boileris tures tarkim 40C (tiek rasete)
antras boileris tures kiek? 50C?
tai gaunasi taip kad pirma karta i geriama boileri nukeliauja +40C ir ji prisildo iki +40C
tada klausimas:
antrame elektriniame boileryje norime +50C (na normalios temperaturos), tai tuos +10C 'dakels' elektrinis tenas - ok suprantu.
Tuomet kaip bus uztikrintas pastovus +50C elektriniame boileryje? nes jeigu elektrinio boilerio temperatura kris zemiau +50C, isijungs tenas ir dasildys iki +50C. Ka darys tas +40C kitame boileryje - jis necirkuliuos per elektrini.
Turesi priverstinai elektrini boileri ir tiek...
su ss juk daroma paprasciau, kombinuotas boileris ir pavara. Kai reikia sildyti boileri, ss kaista iki +55C (turbut), permeta pavara, kuri nukreipia srauta i boileri. Kai sis pasyla, ss grizta i pries tai nustatyta temp. ir permeta pavara kad sildytu namus.
Eigoje reikia tik vieno boilerio ir tiek.

Pirmas boileris (buferine talpa) sildymo sezono metu tures tiek kiek reikia grindu sildymui. Plius atliks akumuliacine funkcija tam atvejui kai puse namo grindu uzdaryta (del saules, zidinio). Silumos siurbliui akumuliacine talpa tokiu atveju butina.

Antras boileris butu grynai elektrinis. Jame pakeliama temperatura dar 10-20 laipsniu. Atkreipkite demesi, kad visuose silumos siurbliuose yra elektriniai tenai. Kodel jie reikalingi? Siuo metu turimame mano boileryje nustatyta, kad silumos siurblys keltu temperatura iki 50 laipsniu. Kad pasiekti tokia temperatura termofikatas yra kaitinamas iki 60 laipsniu. Kaitinant karsta vandeni nuo 40 iki 50 grynai elektra gauname tas pacias elektros saunaudas kaip kaitinant kompresoriumi termofikata iki 60 laipsniu tik tam kad pakaitinti vandeni iki 50 laipsniu.

O kiek "pavara" kainuoja? Pavara kainuoja tiek kiek boileris. Bet ne cia dar ne viskas. Automatika darosi rimta ir ji jau kainuoja tiek kiek visa sistema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo FIEDZIA: 09 kovo 2016 - 12:18
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 09, 13:17)
Pirmas boileris (buferine talpa) sildymo sezono metu tures tiek kiek reikia grindu sildymui. Plius atliks akumuliacine funkcija tam atvejui kai puse namo grindu uzdaryta (del saules, zidinio). Silumos siurbliui akumuliacine talpa tokiu atveju butina.

Antras boileris butu grynai elektrinis. Jame pakeliama temperatura dar 10-20 laipsniu. Atkreipkite demesi, kad visuose silumos siurbliuose yra elektriniai tenai. Kodel jie reikalingi? Siuo metu turimame mano boileryje nustatyta, kad silumos siurblys keltu temperatura iki 50 laipsniu. Kad pasiekti tokia temperatura termofikatas yra kaitinamas iki 60 laipsniu. Kaitinant karsta vandeni nuo 40 iki 50 grynai elektra gauname tas pacias elektros saunaudas kaip kaitinant kompresoriumi termofikata iki 60 laipsniu tik tam kad pakaitinti vandeni iki 50 laipsniu.

O kiek "pavara" kainuoja? Pavara kainuoja tiek kiek boileris. Bet ne cia dar ne viskas. Automatika darosi rimta ir ji jau kainuoja tiek kiek visa sistema.

Pavaros kaina su trieigiu 100Eur
http://smartenergy.l...as-su-pavara-75
aprisimo schema:
http://www.soras.lt/...stematic(1).jpg

paprasta kaip 2x2

tenai siurbliuose naudojamas tam (turbut) kad (tarkim) 2kW silumos siurblys ruosiantis karsta vandeni (boileriui) tures zema COP, automatiskai ir galingumas jo kris, o karsto vandens reikia visuomet cia ir dabar, todel tam reikalui isijungia el. tenas
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 03 09, 12:27)
Pavaros kaina su trieigiu 100Eur
http://smartenergy.l...as-su-pavara-75
aprisimo schema:
http://www.soras.lt/...stematic(1).jpg

paprasta kaip 2x2

tenai siurbliuose naudojamas tam (turbut) kad (tarkim) 2kW silumos siurblys ruosiantis karsta vandeni (boileriui) tures zema COP, automatiskai ir galingumas jo kris, o karsto vandens reikia visuomet cia ir dabar, todel tam reikalui isijungia el. tenas

100 euru uz pavara, bet be automatikos. Kai rinkausi silumos siurbli tai man sake, kad triegis kainuos apie 500 litu. Matyt visokiu kainu yra. As laikinai buvau nusipirkes 100 litru boileri uz 250 litu su visa "automatika". Dabar jis pas mane palepeje guli.

Tai as ir sakau, kad su aukstomis temperaturomis silumos siurblys per gyvatuka toks pat ne/efektyvus lyg butu kaitinama isimtinai elektra. Bet niekas nevertina silumos siurblio darbo valandu ir amortizacijos. Efektyviau tena tureti paciame boileryje, o ne silumos siurblyje. Taip ir butu, jeigu tenas silumos siurblyje nebutu dar ir rezervinis silumos saltinis.
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 09, 14:09)
100 euru uz pavara, bet be automatikos. Kai rinkausi silumos siurbli tai man sake, kad triegis kainuos apie 500 litu. Matyt visokiu kainu yra. As laikinai buvau nusipirkes 100 litru boileri uz 250 litu su visa "automatika". Dabar jis pas mane palepeje guli.

jeigu 100ltr boileris kombinuotas - megink prigaivint saules kolektoriui, bus daugiau naudos
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 09, 15:09)
100 euru uz pavara, bet be automatikos. Kai rinkausi silumos siurbli tai man sake, kad triegis kainuos apie 500 litu.

Tai as ir sakau, kad su aukstomis temperaturomis silumos siurblys per gyvatuka toks pat ne/efektyvus lyg butu kaitinama isimtinai elektra. Bet niekas nevertina silumos siurblio darbo valandu ir amortizacijos. Efektyviau tena tureti paciame boileryje, o ne silumos siurblyje. Taip ir butu, jeigu tenas silumos siurblyje nebutu dar ir rezervinis silumos saltinis.

tokia uz 100 Eur Honeiwell pavara pas mane stovi http://www.part.lt/i...7e51ee3a287.jpg
Na jau na smile.gif kaitinant vandeni iki 50lC su inverteriniu silumos siurbliu tikrai cop zemiau 3 nekrenta .Ta grubiai pasiskaiciavau sildant 200 boileri nuo 40iki 48lC . Turiu pasistates elektros suvartojimo skaitliuka .
O i menesi pora kart padarau boilerio atkaitinima tenu ,kuris imontuotas boileryje, iki 68lC .
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 08, 14:49)
Nesupratau. Siulo kintamo galingumo silumos siurbli, kurio galia kinta nuo 3kW iki 12kW. . Kazkada NIBE siule kazka panasaus uz 45,000 litu.

Na as ir nesupratau dar karta pasisikaitykite savo isreikstas mintis zodziais :
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 08, 13:35)
Viena imone man siulo pastatyti 3-12kW inventoriu kainuojanti 7,000 euru.

Iki 2kEur galima paisimti ,,inventoriu '' inverterini SS 3-6 kW su visa automatika ir trieigiu voztuvu ir pavara .
Pas mane dirba toks 5 sezonas .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 09 kovo 2016 - 14:52
QUOTE(korida @ 2016 03 09, 15:49)
tokia uz 100 Eur Honeiwell  pavara pas mane stovi http://www.part.lt/i...7e51ee3a287.jpg
Na jau na  smile.gif  kaitinant vandeni iki 50lC su inverteriniu silumos siurbliu tikrai cop zemiau 3 nekrenta .Ta  grubiai  pasiskaiciavau sildant 200 boileri  nuo 40iki 48lC . Turiu pasistates elektros suvartojimo skaitliuka .
O i menesi pora kart padarau boilerio atkaitinima tenu ,kuris imontuotas boileryje, iki 68lC .

Negaliu sakyt ar krenta žemiau 3 COP'as ar ne, tiesiog sakiau kam mano nuomone naudojami tenai tokiais atvejais

Siaip pamastymui, o nepaprasciau laikyti boileryje kokius +52C ir prakaitinti tik koki viena karta per menesi?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 03 09, 16:55)
Negaliu sakyt ar krenta žemiau 3 COP'as ar ne, tiesiog sakiau kam mano nuomone naudojami tenai tokiais atvejais

Prie ko Jus cia smile.gif nei ka as saku Jums nei ka... . Tik kai nesamones rasineja

QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 09, 15:09)

Tai as ir sakau, kad su aukstomis temperaturomis silumos siurblys per gyvatuka toks pat ne/efektyvus lyg butu kaitinama isimtinai elektra.

tai ir pakomentavau smile.gif
Atsakyti
SS cop'as karstam vandeniui
COP grafikas (spausti ant 3-io paveiksliuko virsuj)
pvz ruosiant +55C kai is lauko konturo ateina +7C, cop= 3.17
ruosiant +55C kai is lauko konturo ateina 0C, cop= 2.5
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo well'as: 09 kovo 2016 - 16:54
QUOTE(korida @ 2016 03 09, 14:49)

Iki 2kEur galima paisimti ,,inventoriu '' inverterini SS 3-6 kW su visa automatika ir trieigiu voztuvu ir pavara .
Pas mane dirba toks 5 sezonas .

jei tiksliau tai 1.4-5.8kw biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuzs @ 2016 03 09, 23:37)
jei tiksliau tai 1.4-5.8kw  biggrin.gif

Jei dar tiksliau tai galingumas kinta priklausomai nuo surymo temperaturos ,ruosiamo termofikato temperaturos .Pvz.vasara jei laukinis konturas imerktas i pruda kuriame vanduo susyla apie 20lC tai prieatitinkamo daznio ir atitinkamos ruosiamos termofikato tmperaturos galinguma isgausime apie 7,5kW smile.gif
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2016 03 09, 13:09)
Tai as ir sakau, kad su aukstomis temperaturomis silumos siurblys per gyvatuka toks pat ne/efektyvus lyg butu kaitinama isimtinai elektra. Bet niekas nevertina silumos siurblio darbo valandu ir amortizacijos.

Kaip jau parašė, karštas vanduo ŠS pagalba ruošiamas su COP 2,5-3. Tai pakankamai aukštas COP, ir vertinant kuom geriau ruošti karštą vandenį, aš jau ne kartą rašiau, kad ŠS pagalba jau turint jį, apsimoka ruošti iki pat aukščiausių norimų karšto vandens temperatūrų.

Tačiau labai taikli pastaba, dėl "niekas nevertina silumos siurblio darbo valandu ir amortizacijos". Taip, Šiltame name, tuo labiau nedideliame iki 80m2 pločio name, kai šilumos poreikis nedidelis, investicija į ŠS iš vis yra kelianti abejonių. Kiek aš dariau skaičiavimų, tai net mano didesniame name investicija į ŠS niekada neatsipirks. Todėl ir teigiu, kad šiltam, nedideliam namui ženkliai tesingiau šildymą patikėti tiesiogiai elektrai suportinant oras-oras šilumos siurbliui (nukritus oras-vanduo ŠS kainoms, gal ir į jį verta investuoti, nesigilinau nekomentuosiu), o siekiant atpiginti karšto vandens ruošimą galima pasitelkti beslėgį saulės kolektorių už 290Eurų (pirmas pasitaikęs iš google).

Aš jau suinvestavau pinigus į geoterminį ŠS, tad niekur nedingsiu, reikia leisti ŠS atidirbinėti bent dalį suinvestuotų pinigų, tad reikia jam patikėti ir namo šildymą ir karšto vandens ruošimą, o tiems, kas dar neįsigijo ŠS, siūlau pasiskaičiuoti savo namo šilumos ir karšto vandens poreikį ir įvertinti ar investicija į ŠS tikrai apsimoka. Jei apsimoka, tai būtinai ŠS reikia patikėti ir karšto vandens ruošimą iki pageidaujamų temperatūrų. Perdarinėjimas ŠS pajungimo sistemos pagal Tėvelio(bangos forume)/Feidzios (SM forume) siūlymą yra tikrai nuostolinga. Tokiam mažam namui, net ir B energinės klasės investiciją į geoterminį ŠS tik namo šildymui yra niekada neatsiperkanti investicija. Tik su pilnu karšto vandens ruošimu gal dar ištemps iki apsimokėjimo lygio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 10 kovo 2016 - 10:07