Įkraunama...
Įkraunama...

80m2 namo sildymas

QUOTE(mintas @ 2016 02 15, 19:30)
O tai spiralinis elektrinis šildytuvas degina orą? Kaip tai vyksta?

Tiesiog apie spiralinius šildytuvus labai gajus mitas, kad degina deguonį/orą, bet, kaip ir rašei, tai dėl degančių dulkių kvapo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Giords @ 2016 02 15, 21:15)
Tiesiog apie spiralinius šildytuvus labai gajus mitas, kad degina deguonį/orą, bet, kaip ir rašei, tai dėl degančių dulkių kvapo  smile.gif

naturalu, jei yra deganciu, svylanciu dulkiu kvapas, tai realiai jos ir dega ir gero oro tas procesas kambariams tikrai neprideda. o tu iki raudinumo ikaitusiu spiraliu pavirsius tikrai karstas, net taip kaip paliuko radiatoriu, senais laikais cigaretes prisikurdavom, nieko keisto kad ant ju papuolusios dulkes sudega.
Atsakyti
Ziuriu diskusija peraugo i deguonies klausima ir zinias apie mano radiatorius smile.gif
diskutuodamas neminejau rekupo (nes jo pas mane nera), jeigu toki tureciau, manau jog pareiskimu apie radiatorini sildyma nedaryciau
Atsakyti
Gal jau laikas baigti ginčus,kas ką sudegina,kas kur išgaruoja,kas žino daug,kas nežino,kur dingsta drėgmė-kurios nėra....ir t.t. doh.gif
Visgi tema - 80m2 namo šildymas thumbup.gif . Būkime malonūs vieni kitiems blush2.gif ir pasistenkime nenukrypti nuo temos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 02 12, 21:47)
Žinokit, vis tik aš jums patarčiau labiau domėtis granuliniu katiliuku/židiniu. Apšiltinkit namą bent tais pasirinktais šiek tiek didesniais sluoksniais ir planuokit granulinį šildymą.

Rekuperatoriumi, jai nesidomėjot, tai bent pasidomėkit kas tai, gal ir juo susiviliosit smile.gif. Nors šeip tai jie brangūs.
[

Aciu, aciu 4u.gif Tikrai naudinga tema biggrin.gif planuojame ir toliau granulini rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vermouth @ 2016 02 17, 10:42)
planuojame ir toliau granulini  rolleyes.gif

Idomu kokie argumentai del granulinio? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(balamūtas @ 2016 02 17, 10:49)
Idomu kokie argumentai del granulinio? ax.gif

Mes ismasteme, kad pigiausias sildymo budas mums gaunasi, nereikalaujantis nuolatos dirbti peckuriais ir tiek. Šiaip planuojame radiatorini sildyma (nors jauciu ir sulauksiu tuoj geruliu komentaru, kad esame is akmens amziaus biggrin.gif ), ir keliose vietose grindini, plius maza katiline, kur netilptu akumuliacine backa... Jai kas tuoj sakys, kad minusas kuro sandeliavimas, tai tam reikalui turime ukinuka (garaza) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vermouth @ 2016 02 17, 12:15)
Mes ismasteme, kad pigiausias sildymo budas mums gaunasi, nereikalaujantis nuolatos dirbti peckuriais ir tiek. Šiaip planuojame radiatorini sildyma (nors jauciu ir sulauksiu tuoj geruliu komentaru, kad esame is akmens amziaus  biggrin.gif ), ir keliose vietose grindini, plius maza katiline, kur netilptu akumuliacine backa... Jai kas tuoj sakys, kad minusas kuro sandeliavimas, tai tam reikalui turime ukinuka (garaza)  rolleyes.gif

Katilinei gali užtekti 4kvm, jei protingas ir išmanus santechnikas.
O dėl radiatorių - dar pagalvokit. Kadangi esu išbandžiusi abu šildymo būdus, prie radiatorinio nebegrįžčiau. Tik už grindinį 4u.gif
Privalumai: tolygiau pasiskirsto šiluma, šiltos grindys (ypač aktualu, jei yra vaikų), dulkės tikrai nekyla tiek, kaip sakoma. Vienintelis man minusas - lėtas grindų įšilimas.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2016 02 14, 21:08)
Dėl rekuperatorių kainos nesutikčiau, kad brangu schmoll.gif Jei žiūri be navarotų, paprastą - ekonominį variantą, galima rasti padorią kainą.

Gal galite pakomentuoti plačiau? Kas yra navarotai, kurių galima atsisakyti, taupant? Galbūt turite galvoje kokį nors konkretų modelį? smile.gif Būčiau dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2016 02 17, 14:48)
Katilinei gali užtekti 4kvm, jei protingas ir išmanus santechnikas.
O dėl radiatorių - dar pagalvokit. Kadangi esu išbandžiusi abu šildymo būdus, prie radiatorinio nebegrįžčiau. Tik už grindinį 4u.gif
Privalumai: tolygiau pasiskirsto šiluma, šiltos grindys (ypač aktualu, jei yra vaikų), dulkės tikrai nekyla tiek, kaip sakoma. Vienintelis man minusas - lėtas grindų įšilimas.

Del radiatoriu jau kaip ir apsisprende esam, nes visu grindu plytelem tikrai nenoriu schmoll.gif Grindinis tik kur plyteles 4u.gif Turiu atveji, kai zmogus lupo lauk brangu laminata, nes nieko nesilde ir dejo plyteles doh.gif
Atsakyti
Įdomus atvejis pas jus tada, nes ir per laminatą sėkmingai šildo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 02 17, 15:56)
Įdomus atvejis pas jus tada, nes ir per laminatą sėkmingai šildo smile.gif

Ne pas mus 4u.gif Pas giminati taip buvo.
Atsakyti