Įkraunama...
Įkraunama...

80m2 namo sildymas

QUOTE(mintas @ 2016 02 12, 22:30)
Sorry, bet aš neskaičiavau, parašiau, kad primečiau iš akies.

tai as tiesiog perverciau i granules, is akies tai is akies -prie zodziu nesikabinejau ir rimtai nesigilinau i paskaiciavimus elektrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2016 02 12, 20:53)
Turėtų būti atvirkščiai - šilta grindų danga mąžina kuro sąnaudas, nes mažiau šilumos prarandama per grindis. O kabinti radiatorius ar dėti grindinį pas kiekvieną skirtingi išskaičiavimai.
Kiek turiu pažįstamų su grindiniu šildymu svetainėse - visi keikiasi, būtų kelias atgal tai dabar visi dėtų radiatorius.  Tualetuose, voniose - viskas gerai su grindiniais.

Ir kuo gi skundžiasi tie, kuriem grindinis svetainėj netinka? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 12 vasario 2016 - 22:12
QUOTE(gediminas_ @ 2016 02 12, 21:58)
Ir kuo gi skundžiasi tie, kuriem grindinis svetainėj netinka? biggrin.gif

Vasarą tingisi pečių kurti, o kojos šąla ant plytelių (vėsesnę vasarą)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kros: 12 vasario 2016 - 22:22
QUOTE(Kros @ 2016 02 12, 22:53)
Kiek turiu pažįstamų su grindiniu šildymu svetainėse - visi keikiasi, būtų kelias atgal tai dabar visi dėtų radiatorius.  Tualetuose, voniose - viskas gerai su grindiniais.

Pirmą kartą girdžiu tokią nuomonę. Visi sako atvirkščiai, kad susidėtų visur (ir miegamuosiuose tame tarpe) grindinį šildymą vietoje radiatorių.
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2016 02 12, 23:12)
Pirmą kartą girdžiu tokią nuomonę. Visi sako atvirkščiai, kad susidėtų visur (ir miegamuosiuose tame tarpe) grindinį šildymą vietoje radiatorių.

Vienam nuo grindinio plytelių patogu valyti šuns plaukus, bet vasarą šąla kojos, kitam vaikai truputi alergiški (nuo grindinio kyla šiluma aukštyn ir kelia dulkes), trečio uošvienei nuo šiltų grindų tinsta kojos ( kažkokia liga uošvienei), bet pagrinde visus nervuoja šaltos plytelės vasarą.

O miegamajame tikrai nerekomenduojama dėti šildomų grindų.

Kiti atvirkščiai rekomenduoja grindinį šildymą, kai yra geoterminis, kai katilas kondensacinis, kiti sako, kad radiatoriai gadina vaizdą, santechnikams patogiau ir pelningiau grindinis.

Kiek žmonių, tike nuomonių. Paliukas sako, kad jam geriau grindinis, man asmeniškai radiatoriai svetainėje ir grindys. Kažkas mėgsta basomis vaikščioti, kažkas visada su šlepetėmis Nežinau ką patarti, reikia žiūrėti pagal save.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kros: 12 vasario 2016 - 23:47
Tai buvo ištrauka iš knygos "3 mitai apie grindinį šildymą arba kaip gyvendavom, kai į grindis leidom 50 laipsnių vandenį" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2016 02 13, 00:16)
Tai buvo ištrauka iš knygos "3 mitai apie grindinį šildymą arba kaip gyvendavom, kai į grindis leidom 50 laipsnių vandenį" biggrin.gif

Knygos tokios neskaičiau schmoll.gif Bet visi žmonės realūs, visi naudoja KKK ir tikriausiai visi leidžia 50 laipsnių vandenį. Aš asmeniškai irgi naudoju KKK ir leidžiu 50 laipsnių vandenį.
Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2016 02 13, 01:03)
Knygos tokios neskaičiau  schmoll.gif Bet visi žmonės realūs, visi naudoja KKK ir tikriausiai visi leidžia 50 laipsnių vandenį. Aš asmeniškai irgi naudoju KKK ir leidžiu 50 laipsnių vandenį.

\

jo is kokio pasaulio iskrite zmones jai naujiems namams radijatorius siulo. i grindis max 30 laipsniu padavimas grindys vos siltos jauciasi, kokios ten dulkes kyla ar tinsta sanariai? Miegamajam siemet nebuvau isvis atsukes grindinio sildymo nes rekupas ora isnesioja visur ir miegamajam yra konfortiskai pora laipsniu salciau. Radijatoriai tai jie kelia dulkes su savo auksta taskine temperatura ir sildo tik viena trobos gala. ne veltui yra posakis senas kojos siltai galva saltai laikyk. tai jam tinka tik grindinis sildymas.
Atsakyti
QUOTE(Kros @ 2016 02 12, 22:22)
Vasarą tingisi pečių kurti, o kojos šąla ant plytelių (vėsesnę vasarą)

Kažkaip dėti plyteles į svetainę... schmoll.gif O laminatas vasarą visai gerai.
Atsakyti
Nebūtinai laminatas, galima dėti PVC lentas. Jos šilumą praleidžia taip pat gerai kaip plytelės, o basomis tas pats kaip ant laminato. Nors aš visai svarstau visą virtuvės ir svetainės zoną dėti medžio imitacijos plytelėmis. Dideli langai į pietus, nemanau, kad vasarą ant jų šalta bus.
Anksčiau dar turėjau abejonių dėl grindinio šildymo miegamuosiuose, bet kuo toliau, tuo mažiau abejoju, o abejoju tik dėl to, kad galbūt dar tikiu, kad grindinis šildymas sausina orą, dėl dulkių kėlimo visiškai netikiu.
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2016 02 13, 21:40)
Nebūtinai laminatas, galima dėti PVC lentas. Jos šilumą praleidžia taip pat gerai kaip plytelės, o basomis tas pats kaip ant laminato. Nors aš visai svarstau visą virtuvės ir svetainės zoną dėti medžio imitacijos plytelėmis. Dideli langai į pietus, nemanau, kad vasarą ant jų šalta bus.
Anksčiau dar turėjau abejonių dėl grindinio šildymo miegamuosiuose, bet kuo toliau, tuo mažiau abejoju, o abejoju tik dėl to, kad galbūt dar tikiu, kad grindinis šildymas sausina orą, dėl dulkių kėlimo visiškai netikiu.

kai planavau sildyma, buvau prigasdintas del miegamojo ir grindu sildymo (matomai tie patys su 50c i grindis), bet dabar pastebiu kad mazai kas leidzia >30c i grindis ir tos problemos nelabai yra.
sakyciau priesingai - i radiatorius paleidus >50c tuose kambariuose oras sauseja zenkliai greiciau
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2016 02 13, 23:17)
kai planavau sildyma, buvau prigasdintas del miegamojo ir grindu sildymo (matomai tie patys su 50c i grindis), bet dabar pastebiu kad mazai kas leidzia >30c i grindis ir tos problemos nelabai yra.
sakyciau priesingai - i radiatorius paleidus >50c tuose kambariuose oras sauseja zenkliai greiciau

Ir vis tik ką susidėjot miegamuosiuose ir ką dėtumėt dabar? smile.gif

Vyras labai pasišovęs visame name dėtis šildomas grindis, o aš vis dar neapsisprendimo kelyje galbūt dėl to mito apie sausą orą, galbūt dėl mažesnių galimybių rinktis grindų dangas, galbūt dėl nežinojimo kokie realūs šilumos nuostoliai susidėjus laminatą... g.gif
Atsakyti