Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai

QUOTE(MEŠKA @ 2005 06 03, 15:36)
Iš Italijos parsivežiau nemažą maišelį Oregano (kažkaip panašiai) prieskonių. Ten lygtai jais picas apibarsto, skonis- niam. Kadangi namuose picų kaip ir nekepu, tai nesugalvoju kam panaudoti. Gal žinot?


Labai skanu spagečius gardinti oreganu, aš jo dedu į faršą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2005 11 05, 23:56)
Žinote kąąąą..Man va iškilo klausimuks toks: prieskonius laikote jūs kur? Originaliose pakuotėse ar indukuose kokiuose? Jei juose, taikaip atsirenkat? Mintinai žinote kur kokie ar kaip nors gražia užsirašot?
Aš va prisipirkau indukų stiklinių, tai mastau - ar čia mintinai atsirinkiu supilsčius ar užrašyti ant jų  g.gif ale kaip, kad va ir patogų būtų ir gražų  g.gif  Ot va problema sau susigalvojau, ane?  biggrin.gif


turiu nuo senų laikų Santa marijos likusių indelių ir šiaip dar prisirinkus miniatiūrinių stiklainiukų, tai juose ir laikau. užsirašau visada gražiai ant popieriuko arba nuo pirktinio pakučio nukerpu užrašą ir lipnia juostele priklijuoju.

QUOTE(aitta @ 2005 11 07, 14:00)
Sveikos seimininkes. Gal kartais zinote kur rast ir issiverst prieskoniu pavadinimus i prancuzu (is bedos vokieciu) kalba? Ana diena apsidziaugiau kad citrinos rugsties radau, o ten pasirodo skonio pastiprintojas.. o as kad saltibarsciu pridariau  doh.gif ... pietavom finale restorane.. 
O prieskoniu cia pasirinkimas tikrai netoks platus kaip Lietuvoj, bet visvien daugiau nei puses is uzrasu neatpazystu.


vokiečių tai aš nė mur mur, o štai šiek tiek prancūziškų:

bazilikas - basilic
čiobrelis - thym
petražolė - persil
raudonėlis - origan
mairūnas - marjolaine
peletrūnas - estragon
rozmarinas - romarin
mėta - menthe
imbieras - gingembre
karis - cari
česnakas - ail
druska - sel
pipirai - poivre
laurai - laurier
cukrus - sucre
cukraus pudra - sucre en pudre
cinamonas - cannelle
kardamonas - cardamome
vanilė - vanille
gvazdikėliai - clous de girofle
muskatas - muscade
šafranas - safran

citrinos rūgštis - acide citrique
mielės - levure
garstyčios - moutarde
Atsakyti
Gal galėtumėtė patarti, kur gauti stiklinių indukų prieskoniams laikyti, nes parsivežiau iš Kinijos ir Tuniso, o jie tokiuose maišeliuose, tai nepatogu naudoti, norečiau perpilti. Bet akis neužkliuvo už tokio daikto? g.gif
Atsakyti
Aciu olé, puses nezinojau. Lengviau bus dabar.
Atsakyti
QUOTE(IQ69 @ 2005 11 11, 10:14)
Gal galėtumėtė patarti, kur gauti stiklinių indukų prieskoniams laikyti, nes parsivežiau iš Kinijos ir Tuniso, o jie tokiuose maišeliuose, tai nepatogu naudoti, norečiau perpilti. Bet akis neužkliuvo už tokio daikto? g.gif



Aš pirkau "Droge" ax.gif
Atsakyti
QUOTE(farfalla @ 2005 10 21, 21:02)
Atsiprašau, tik anyžių sėklų  blush2.gif



Anyžių seklų parsivežiau iš Tuniso. Man jos buvo tikras atradimas, o jomis pagardinti mėsos, vegetariški patiekalai bei siubos laaabai skanūs essen.gif Šiaip man viskas skanu, kas kvepia anyžiais. thumbup.gif
Atsakyti
Mano mama nesenai atrado ciberžolę, ji tokia geltona, ja pagardintas maistas labai gražiai atrodo, ypač virtos bulvės thumbup.gif
Atsakyti
Savo darže išsaugintus prieskoninius augalus laikau drobiniuose maišeliuose (pati pasisiuvau). Gal ir nėra labai patogu, bet virtuvę puošia tikrai. Kai turėsiu laiko dar ir išsiuvinėsiu juos.
Atsakyti
Dievinu Santa Marija prieskonius thumb_yello.gif o ypač Rasos Banzinienes (sorry, jei ne taip parašiau) ax.gif juos dedu ir į sriubas, ir į troškinius, ir į balandėlius... žodžiu kur netingiu bigsmile.gif
Mėgstu eksperimentuoti su prieskoniais.

Beje, man balandėliai skanu su citrinpipiriais (irgi iš santos marijos) mirksiukas.gif
Atsakyti
Man citrinpipiriais iš viso liuksiški prieskoniai thumbup.gif .
Tiek prie mėsos, daržovių žalių, tiek avokadui apibarstyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 05 sausio 2006 - 15:48
gal kas zinot, kur Kaune yra pirkti anyziu seklu smile.gif
Atsakyti
Neseniai atradau Santa Marijos prieskonius barščiams. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Kokie skanūs barščiai. dedu ir į kitas sriuba, bet jau kaip skaniai gaunasi
Atsakyti