QUOTE(Asta @ 2005 11 05, 23:56)
Žinote kąąąą..Man va iškilo klausimuks toks: prieskonius laikote jūs kur? Originaliose pakuotėse ar indukuose kokiuose? Jei juose, taikaip atsirenkat? Mintinai žinote kur kokie ar kaip nors gražia užsirašot?
Aš va prisipirkau indukų stiklinių, tai mastau - ar čia mintinai atsirinkiu supilsčius ar užrašyti ant jų
ale kaip, kad va ir patogų būtų ir gražų
Ot va problema sau susigalvojau, ane?
turiu nuo senų laikų Santa marijos likusių indelių ir šiaip dar prisirinkus miniatiūrinių stiklainiukų, tai juose ir laikau. užsirašau visada gražiai ant popieriuko arba nuo pirktinio pakučio nukerpu užrašą ir lipnia juostele priklijuoju.
QUOTE(aitta @ 2005 11 07, 14:00)
Sveikos seimininkes. Gal kartais zinote kur rast ir issiverst prieskoniu pavadinimus i prancuzu (is bedos vokieciu) kalba? Ana diena apsidziaugiau kad citrinos rugsties radau, o ten pasirodo skonio pastiprintojas.. o as kad saltibarsciu pridariau
... pietavom finale restorane..
O prieskoniu cia pasirinkimas tikrai netoks platus kaip Lietuvoj, bet visvien daugiau nei puses is uzrasu neatpazystu.
vokiečių tai aš nė mur mur, o štai šiek tiek prancūziškų:
bazilikas - basilic
čiobrelis - thym
petražolė - persil
raudonėlis - origan
mairūnas - marjolaine
peletrūnas - estragon
rozmarinas - romarin
mėta - menthe
imbieras - gingembre
karis - cari
česnakas - ail
druska - sel
pipirai - poivre
laurai - laurier
cukrus - sucre
cukraus pudra - sucre en pudre
cinamonas - cannelle
kardamonas - cardamome
vanilė - vanille
gvazdikėliai - clous de girofle
muskatas - muscade
šafranas - safran
citrinos rūgštis - acide citrique
mielės - levure
garstyčios - moutarde
mano ūgis 166 cm, sveikai lieknėju nuo 2005.03.27