Atsiprašau, tik anyžių sėklų
QUOTE(MEŠKA @ 2005 06 03, 14:36)
Iš Italijos parsivežiau nemažą maišelį Oregano (kažkaip panašiai) prieskonių. Ten lygtai jais picas apibarsto, skonis- niam. Kadangi namuose picų kaip ir nekepu, tai nesugalvoju kam panaudoti. Gal žinot?
as visur jo dedu... jis man patinka,tik zinoma trupuciuka. tinka makaronu patiekalams pagardinti...
QUOTE(*Saulyte @ 2005 04 15, 09:14)
...karis, cinamonas, kardamonas, imbieras ir t.t. Visus šitus paminėtus prieskonius aš naudoju natūralius (džiovintus) be jokių E..... Ir be abejo turiu Santa Marija, Saldva prieskonių.
Kur perkate džiovintą imbierą, nes aš niekur nerandu.
Vilniuje yra atidaryta nauja prieskonių parduotuvė, basanavičiaus gatvėj, priešais apariči plytelių saloną. vadinas atrodo "profesionalams"
nu ten tai visokio prieskoninio gėrio yra
supakuota kaip "santa marijos" maišeliuose. aš ten kai užeinu... viena paguoda, kad nėr brangu ten.
šiaip yra visokių japoniškų dalykų, kurių šiaip pati nenaudoju, bet gal kam bus įdomu.
pardavėja sakė, kad šiaip jie urmu parduoda restoranams, o parduotuvė kaip šalutinis verslelis.
rekomenduoju apsilankyti.
nu ten tai visokio prieskoninio gėrio yra
supakuota kaip "santa marijos" maišeliuose. aš ten kai užeinu... viena paguoda, kad nėr brangu ten.
šiaip yra visokių japoniškų dalykų, kurių šiaip pati nenaudoju, bet gal kam bus įdomu.
pardavėja sakė, kad šiaip jie urmu parduoda restoranams, o parduotuvė kaip šalutinis verslelis.
rekomenduoju apsilankyti.
QUOTE(Kozete @ 2005 10 24, 13:01)
Kur perkate džiovintą imbierą, nes aš niekur nerandu.
SALDVA pakeliuose būna visur kur prekiauja tos firmos produktais. O gali ir pasidaryti. Imbiero šaknį kai nulupi, tą skūrelę sudžiovini ir elektrine kavamale ar kuom nors sumali- daug kvapniau gaunasi.
QUOTE(olé @ 2005 05 24, 08:45)
vegetų ir prieskonių mišinių nemėgstu, man jie kažkokie visi vieno skonio. nebent būna tokie, kur be druskos ir visokių E, gliutamatų ir kitų keiksmažodžių, pvz. Provanso žolelių mišinys.
man prieskonių karaliai - bazilikas ir kardamonas
o šiaip dar patinka muškatas, peletrūnas, mairūnas, raudonėlis, karis, imbieras, cinamonas, petražolės, krapai, česnakas, rozmarinas
man prieskonių karaliai - bazilikas ir kardamonas
o šiaip dar patinka muškatas, peletrūnas, mairūnas, raudonėlis, karis, imbieras, cinamonas, petražolės, krapai, česnakas, rozmarinas
Pritariu, nes tas gliutomatas- tai konservantas, kurio vaikučiams geriau nevalgyti. O turint grynų prieskonių, tą pačią mėsą galima paversti vis nauju patiekalu. Kepu orkaitėje kiaulės nugarinę tai įdarytą slyvomis, su švelniais prieskoniais, tai pasidžiaugiu netikėtu skoniu apvoliojusi kalendros grūdeliais, pavečiu kiaulę šernu su kadagiais ir rozmarinu. Tas pats su paukštiena, kai vaisius ir prieskonius taikau vis kitokiam įspūdžiui išgauti. Muškato pabarstau ant kalafiorų ar brokolių užkepėlių. Varškės apkepai pagardinami razinomis su cinamonu ar anyžiais, kartais dar kuo nors. Prieskoniai tiek duoda erdvės fantazijai, kad visada vengiu gatavų mišinių su druska ir konservantais. Lašišą mėgstu įtrinti citrina su žievele ir nieko daugiau, o rezultatas- netikėtas.
Pastebejau toki dalyka- ruosti mesyte, ja marinuoti pagal parduotuvese parduodamus marinatus ir misinius yra nekas. Skonis gaunasi dazniausiai netoks, kokio tikiesi. o kai ruosiu mesa pati, naudodama atskirus prieskonius, gaunasi ir tada visada sulaukiu pasakymo, kad skanu, ko nepasakyciau apie tuos atvejus, kai naudojuosi misiniais...
Žinote kąąąą..Man va iškilo klausimuks toks: prieskonius laikote jūs kur? Originaliose pakuotėse ar indukuose kokiuose? Jei juose, taikaip atsirenkat? Mintinai žinote kur kokie ar kaip nors gražia užsirašot?
Aš va prisipirkau indukų stiklinių, tai mastau - ar čia mintinai atsirinkiu supilsčius ar užrašyti ant jų ale kaip, kad va ir patogų būtų ir gražų Ot va problema sau susigalvojau, ane?
Aš va prisipirkau indukų stiklinių, tai mastau - ar čia mintinai atsirinkiu supilsčius ar užrašyti ant jų ale kaip, kad va ir patogų būtų ir gražų Ot va problema sau susigalvojau, ane?
Sveikos seimininkes. Gal kartais zinote kur rast ir issiverst prieskoniu pavadinimus i prancuzu (is bedos vokieciu) kalba? Ana diena apsidziaugiau kad citrinos rugsties radau, o ten pasirodo skonio pastiprintojas.. o as kad saltibarsciu pridariau ... pietavom finale restorane..
O prieskoniu cia pasirinkimas tikrai netoks platus kaip Lietuvoj, bet visvien daugiau nei puses is uzrasu neatpazystu.
Beje vakar pasisejau baziliko i vazoneli. Laukiu nesulaukiu. O ir seklytes paruostos vazoneliui, tokiam popieriniam skrituly pabarstyta ju, tik zemem uzpilk ir lauk .
O prieskoniu cia pasirinkimas tikrai netoks platus kaip Lietuvoj, bet visvien daugiau nei puses is uzrasu neatpazystu.
Beje vakar pasisejau baziliko i vazoneli. Laukiu nesulaukiu. O ir seklytes paruostos vazoneliui, tokiam popieriniam skrituly pabarstyta ju, tik zemem uzpilk ir lauk .
QUOTE(Asta @ 2005 11 05, 22:56)
Žinote kąąąą..Man va iškilo klausimuks toks: prieskonius laikote jūs kur? Originaliose pakuotėse ar indukuose kokiuose? Jei juose, taikaip atsirenkat? Mintinai žinote kur kokie ar kaip nors gražia užsirašot?
Aš va prisipirkau indukų stiklinių, tai mastau - ar čia mintinai atsirinkiu supilsčius ar užrašyti ant jų ale kaip, kad va ir patogų būtų ir gražų Ot va problema sau susigalvojau, ane?
Aš va prisipirkau indukų stiklinių, tai mastau - ar čia mintinai atsirinkiu supilsčius ar užrašyti ant jų ale kaip, kad va ir patogų būtų ir gražų Ot va problema sau susigalvojau, ane?
Aš tai taip sugalvojau - nusipirkau Senukuose tokių nedidelių stačiakampių lipdukų. Jie specialiai skirti užrašymui, gal ant sąsiuvinių mokiniams klijuoti ar kažkas panašaus. Gal kiek ir vaikiškai atrodo, "įrėminti" su visokom gėlytėm ir pan. Na bet svarbu man patogu, kur nori ten klijuoji, ką nori, tą rašai
QUOTE(Ingėnas @ 2005 11 07, 17:49)
Aš tai taip sugalvojau - nusipirkau Senukuose tokių nedidelių stačiakampių lipdukų. Jie specialiai skirti užrašymui, gal ant sąsiuvinių mokiniams klijuoti ar kažkas panašaus. Gal kiek ir vaikiškai atrodo, "įrėminti" su visokom gėlytėm ir pan. Na bet svarbu man patogu, kur nori ten klijuoji, ką nori, tą rašai
Ačiū už gera mintį, reiks pasižiūrėti lipdukų
Nes va maniau rašyt ant popieriuko ir lipnia juosta klijuot, bet vaizdelis ne koks turbūt gautusi:)