Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai

QUOTE(egliuke @ 2004 09 14, 20:13)
Noriu paklausti tu, kurios nenaudoja visokiu "vegetu" rolleyes.gif Kokius prieskonius dedate ruosdamos zuvi? Nu niekaip nepavyksta skaniai paruosti su "grynais" prieskoniais  sad.gif

Prieskonių naudoju mažai, kad tiktų valgyti dukrytei. Žuviai naudoju druską, baziliką, džiovintus krapus ir kartais citriną. Viską užbarstau ir į orkaitę user posted image
Atsakyti
Mane mokė taip:
kad žuvis būtų skani, reikia trijų "s"(vokiškai)- 1. išvalyti,2. parūgštinti ir 3. pasūdyti.
1. Atseit esanti kokia ten liauka prie galvos, kuri kartumo priduoda. 2. Parūgštinus citrina ar actu (20-30 min.) žuvis nesukrinta, išlaiko formą ir neturi to biauraus kvapo . 3. Sūdoma prieš pat gaminimą, nes druska vandenį iš audinių ištraukia, žuvis bus sausa.
Druska, pipirai, lauro lapas, svogūnas, petražolė, morka, salieras (ne visi mėgsta) yra pagrindiniai prieskoniai. Manau, kad gatavuose prieskoniuose svarbiausia yra ta rūgštis + gliutamatas skoniui suintensyvinti.
Verdant nededama į smarkiai burbuliuojantį vandenį, o ir po to neleidžiama burbuliuot, nes žuvis suyra ir ištyžta.Man buvo didžiausia naujiena, kad užtenka 10-20 min..Užšaldyta žuvis dorojama termiškai neatitirpinus, tada nesubyra ir lieka sultinga.Tiek tų teorijų.O praktiškai - aš troškinu daržovių patale - morkos, svogūnai, poras +druska, pipirai, petražolė, lauro lapas.Vietoj vandens imu pieną, bet labai nedaug.Po 10 min. galima valgyt.Iš savo patirties galiu pasakyti - pati skaniausia yra kątik pagauta žuvis, tik druskyte pabarstyta, miltuose pavoliota ir svieste iškepta - jokiam restorane pagaminta neprisilygins
Atsakyti
vegetų ir prieskonių mišinių nemėgstu, man jie kažkokie visi vieno skonio. nebent būna tokie, kur be druskos ir visokių E, gliutamatų ir kitų keiksmažodžių, pvz. Provanso žolelių mišinys.
man prieskonių karaliai - bazilikas ir kardamonas
o šiaip dar patinka muškatas, peletrūnas, mairūnas, raudonėlis, karis, imbieras, cinamonas, petražolės, krapai, česnakas, rozmarinas
Atsakyti
Iš Italijos parsivežiau nemažą maišelį Oregano (kažkaip panašiai) prieskonių. Ten lygtai jais picas apibarsto, skonis- niam. Kadangi namuose picų kaip ir nekepu, tai nesugalvoju kam panaudoti. Gal žinot?
Atsakyti
QUOTE(MEŠKA @ 2005 06 03, 14:36)
Iš Italijos parsivežiau nemažą maišelį Oregano (kažkaip panašiai) prieskonių. Ten lygtai jais picas apibarsto, skonis- niam. Kadangi namuose picų kaip ir nekepu, tai nesugalvoju kam panaudoti. Gal žinot?

Oregano - laukinis mairūnas Lietuvoj vadinamas raudonėliu.Gali naudoti prie mėsos, žuvies, daržovių.Ypač skanu su baklažanais ir pomidorais.Aš jį beriu ir į faršą, kukulius gamindama.Pažiūrėk puslapiu atgal Bustos nuorodose (link) apie prieskonius, ten gal daugiau rasi.Skanaus!
Atsakyti
Santa marios citrinpipiriai - labai skanu i visas salotas!
Atsakyti
Mano mėgstamiausi prieskoniai Santa Maria, beveik visi good.gif, o bulvių ir šašlykų tiesiog thumbup.gif
Atsakyti
kazkur zurnale skaiciau, kad visas priskonines zoles nusipirkus ir parduotuves gerai sumerkti i vaza kaip geles, tipo po ranka visada bus ir graziai atrodys, bet man idomu kaip ilgai jos taip laikysis ???
Atsakyti
Man pamerktos prieskoninės žolės gan greit nuvysta sad.gif

Aš iš sodo parsivežus suvinioju į sudrėkintą popierių, tada dedu į celofaninį mašelį. Ir laukau šaldytuvo apatiniame stalčiuje. Va taip supakuotos žolelės tikrai ilgokai laikosi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(COSMO @ 2005 06 17, 06:39)
kazkur zurnale skaiciau, kad visas priskonines zoles nusipirkus ir parduotuves gerai sumerkti i vaza kaip geles, tipo po ranka visada bus ir graziai atrodys, bet man idomu kaip ilgai jos taip laikysis ???

jei pamerksi ir įkiši į šaldytuvą, laikysis ilgiau..
Atsakyti
Zuviai yra labai geri "KOTANYI"firmos prieskoniai ypac tie kurie griliui skirti.Ten tik zoleles ir druska su jodu ir jokiu skonio stiprikliu!(Bent taip jie raso) smile.gif .
Dar zuvi skaninti labai tinka cintrizole,melisa,ir rausvieji pipirai(tik pipirai brangus),krapai.O citrina,kaip ir druska reiktu det tik pries pat gaminant.O jei zuvi verdi tai isspausti i vandeni.Ir dar,citrina neverta det su zievelem(gaminant apkarsta)
Raudoneli dar galima panaudoti kepinant balta duona,ypatingas skonis iseina.
Atsakyti
Sveiki,

norėjau paklausti, gal žinote, kur galima nusipirkti anyžių sėklų? Ir malto imbiero?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti