Pasiskaičiau, šiandien vieną pakelį prieskonių jau išmečiau, nusprendžiau ir aš su žolelėm grynom "žaisti". Pasidariau ilgiausią sąrašą, kokių norėčiau, kai tik eisiu į prieskonių parduotuvę, tai prisipirksiu
Gal žinot, ką būtų galima iš anyžių įdomaus padaryti, be naudojimo žuviai ar arbatai? Ar prie kokios temos čia klausti?
Sveikutės, mamos
Mano vyras mėgsta gaminti, bet jis pripažįsta tik vienus prieskonius - VEGETĄ.
Aš labiau mėgstu atskirus prieskonius naudoti, nes žinau, kad be visokių E, druskos, skonio stipriklių. Vyrui išaiškinti, kad vegetos geriau nenaudoti nelabai išeina, pastoviai susibaram.
Norėčiau pati pagaminti mišinį panašų į vegetą. Ant pakelio surašyta sudėtis, bet, gal jūs moterys žinot, kokiomis proporcijomis tuos prieskonius reikia maišyti.
Bandžiau internete ieškoti, bet nesėkmingai
Mano vyras mėgsta gaminti, bet jis pripažįsta tik vienus prieskonius - VEGETĄ.
Aš labiau mėgstu atskirus prieskonius naudoti, nes žinau, kad be visokių E, druskos, skonio stipriklių. Vyrui išaiškinti, kad vegetos geriau nenaudoti nelabai išeina, pastoviai susibaram.
Norėčiau pati pagaminti mišinį panašų į vegetą. Ant pakelio surašyta sudėtis, bet, gal jūs moterys žinot, kokiomis proporcijomis tuos prieskonius reikia maišyti.
Bandžiau internete ieškoti, bet nesėkmingai
Man labai geras prieskonių derinukas: česnakas + imbieras. Abu imti šviežius, ne džiovintus, sumalti ir sumaišyti lygiomis dalimis. Dar pridėjus kokių paprikos miltelių, garam masala priesmonių ar pan. gaunamas puikus priedas mėsai. Man ypač skanu įtrinti antį arba vištą kepant.
O šiaip tai naudoju visokias žoles daugiausia, dar paprikos miltelius, ciberžolę, karį, provanso žolelių mišinį, juodąsias garstyčias (kartokas skonis bet man patinka indiškuose mėsos troškiniuose ir su ryžiais).
O šiaip tai naudoju visokias žoles daugiausia, dar paprikos miltelius, ciberžolę, karį, provanso žolelių mišinį, juodąsias garstyčias (kartokas skonis bet man patinka indiškuose mėsos troškiniuose ir su ryžiais).
O as anksciau pirkdavau pavienes zoleles, bet kai parduotuvese ju atsirado pokeliuose, nebesuku galvos. Ju sudetis naturali ir daug pigiau kainuoja nei sveriamos zoleles. Kadangi esu reklamos auka, pabandziau Kotanyi zoleles ir sriubu zalumynus - ziauriai patiko! gal kas esat bandziusios ir kitus Kotanyi prieskonius? Kuriuos dar vertetu isbandyti?
QUOTE(bonkė @ 2009 06 09, 14:22)
sveikos,
neradau kur daugiau ikist savo superinio uzkandzio/patiekalo/priedo/prieskonio recepto, tai rasau cia, nes labai i tema. reikes:
200g cesnako
200g jaunu krapu (su stiebeliais, be saknu, ilgis gali but iki 20cm)
puses litro zaliu rugsciu agrastu
viska sumalam su mesmale, sumaisom ir i stiklainiukus (nieko nereikia nusunkti). laikyti saldytuve. issilaiko apie metus. mes dazniausiai valgom taip: duona, sviestas, plonu sluoksniu sie prieskoniai ir ant virsaus pagal tos dienos nora: druska, desra, suris, sonine ir t.t.... arba nieko nededam
nepakeiciamas dalykas ivairiu mesu ir zuvies marinavimui: iprasti prieskoniai + sitas zoliu misinys
viska daryti pagal aprasyma! jokiu drusku, pipiru ar pan. agrastai tinka kaip tik sio laikotarpio - kuo rugstesni, tuo skaniau gaunasi. su prisirpusiais misinys surugs!
jei kas bandysit - labai noreciau isgirsti atsiliepimu
skanaus!
neradau kur daugiau ikist savo superinio uzkandzio/patiekalo/priedo/prieskonio recepto, tai rasau cia, nes labai i tema. reikes:
200g cesnako
200g jaunu krapu (su stiebeliais, be saknu, ilgis gali but iki 20cm)
puses litro zaliu rugsciu agrastu
viska sumalam su mesmale, sumaisom ir i stiklainiukus (nieko nereikia nusunkti). laikyti saldytuve. issilaiko apie metus. mes dazniausiai valgom taip: duona, sviestas, plonu sluoksniu sie prieskoniai ir ant virsaus pagal tos dienos nora: druska, desra, suris, sonine ir t.t.... arba nieko nededam
nepakeiciamas dalykas ivairiu mesu ir zuvies marinavimui: iprasti prieskoniai + sitas zoliu misinys
viska daryti pagal aprasyma! jokiu drusku, pipiru ar pan. agrastai tinka kaip tik sio laikotarpio - kuo rugstesni, tuo skaniau gaunasi. su prisirpusiais misinys surugs!
jei kas bandysit - labai noreciau isgirsti atsiliepimu
skanaus!
Nu va, siandien susiruosiau daryt, bet suabejojau del agrastu. rugstus, bjaurybes, kaip kazi kas, bet sonai raudoni.. tai cia jau skaitos prisirpe? o jeigu druskos idejus? gal sustabdytu rugima?
Papildyta:
QUOTE(something else @ 2009 07 18, 15:03)
bet vis tiek skonis ir kvapas - nesulyginami atrodo. ypač tai pajutau pati pradėjusi auginti prieskonines žoleles
visiskai pritariu
QUOTE(something else @ 2009 07 18, 15:03)
bet vis tiek skonis ir kvapas - nesulyginami atrodo. ypač tai pajutau pati pradėjusi auginti prieskonines žoleles
Sutinku su tavo PROTINGA NUOMONE
Kaip jūs naudojate džiovintus rozmarinus? Aš bandžiau šiandien ant kepimo maiše kepamų šlaunelių, bet paskui rankiojau tuos spyglius lauk, neatrodo jie valgomi
QUOTE(Ropyte @ 2009 07 16, 16:15)
O as anksciau pirkdavau pavienes zoleles, bet kai parduotuvese ju atsirado pokeliuose, nebesuku galvos. Ju sudetis naturali ir daug pigiau kainuoja nei sveriamos zoleles. Kadangi esu reklamos auka, pabandziau Kotanyi zoleles ir sriubu zalumynus - ziauriai patiko! gal kas esat bandziusios ir kitus Kotanyi prieskonius? Kuriuos dar vertetu isbandyti?
nepykite uz priesinga nuomone, na bet man tai Kotany neeeea
Jei jau kalbant apie gatavus prieskoniu misinius, tai yra Norfoje panasios isvaizdos pakeliai Prymat gamintojo - va ju mums kazkaip dar puse velnio kai kurie, pvz.stambiais grudais, provanso zoleliu misinys, k.k. kt.
Papildyta:
QUOTE(-Maria- @ 2009 07 22, 20:34)
Kaip jūs naudojate džiovintus rozmarinus? Aš bandžiau šiandien ant kepimo maiše kepamų šlaunelių, bet paskui rankiojau tuos spyglius lauk, neatrodo jie valgomi
keista o slauneles dar kazkuo daugiau itrynete? nes jei norejote daugiau rozmarino, ji galejote itrinti majonezu ar al.aliejumi i slauneles - kepant "rankoveje" turejo isigerti, ypac jei pries kepima leistumete pasimarinuoti....
o kokios firmos tie rozmarinai?
galite bandyti susidziovinti pati nusipirkusi ar uzsiauginusi sakele
[quote=bonkė,2009 06 09, 14:22]
sveikos,
neradau kur daugiau ikist savo superinio uzkandzio/patiekalo/priedo/prieskonio recepto, tai rasau cia, nes labai i tema. reikes
Iškilo klausimukas,dėl šio tavo pagardo,ar būtina agrastus dėti žalius?Būsiu labai dėkinga.,už atsaką
sveikos,
neradau kur daugiau ikist savo superinio uzkandzio/patiekalo/priedo/prieskonio recepto, tai rasau cia, nes labai i tema. reikes
Iškilo klausimukas,dėl šio tavo pagardo,ar būtina agrastus dėti žalius?Būsiu labai dėkinga.,už atsaką
Kokį čiobrelį reikia naudoti prieskoniams? Galima tą, kur pievose auga?
Aš,naudoju įvairų,ir,is misko ir,iš daržo{citrinini}
Bet ,manau tinka visoks
Bet ,manau tinka visoks