Aš tai trinu su kariu vištą (prieš kepant), dedu kepant į žuvies filė ir maišau su ryžiais, duoda labai gražią auksinę spalvą
Aš,naudoju indišką karį {ryžiams,mėsos,daržovėms.paukštienos patiekalams}
Man patinka jo sudėtis{jo sudėtyje yra garstyčių,aitriosio paprikos,kalendros, kardamono,imbiero.
Man patinka jo sudėtis{jo sudėtyje yra garstyčių,aitriosio paprikos,kalendros, kardamono,imbiero.
sveikos,
neradau kur daugiau ikist savo superinio uzkandzio/patiekalo/priedo/prieskonio recepto, tai rasau cia, nes labai i tema. reikes:
200g cesnako
200g jaunu krapu (su stiebeliais, be saknu, ilgis gali but iki 20cm)
puses litro zaliu rugsciu agrastu
viska sumalam su mesmale, sumaisom ir i stiklainiukus (nieko nereikia nusunkti). laikyti saldytuve. issilaiko apie metus. mes dazniausiai valgom taip: duona, sviestas, plonu sluoksniu sie prieskoniai ir ant virsaus pagal tos dienos nora: druska, desra, suris, sonine ir t.t.... arba nieko nededam
nepakeiciamas dalykas ivairiu mesu ir zuvies marinavimui: iprasti prieskoniai + sitas zoliu misinys
viska daryti pagal aprasyma! jokiu drusku, pipiru ar pan. agrastai tinka kaip tik sio laikotarpio - kuo rugstesni, tuo skaniau gaunasi. su prisirpusiais misinys surugs!
jei kas bandysit - labai noreciau isgirsti atsiliepimu
skanaus!
neradau kur daugiau ikist savo superinio uzkandzio/patiekalo/priedo/prieskonio recepto, tai rasau cia, nes labai i tema. reikes:
200g cesnako
200g jaunu krapu (su stiebeliais, be saknu, ilgis gali but iki 20cm)
puses litro zaliu rugsciu agrastu
viska sumalam su mesmale, sumaisom ir i stiklainiukus (nieko nereikia nusunkti). laikyti saldytuve. issilaiko apie metus. mes dazniausiai valgom taip: duona, sviestas, plonu sluoksniu sie prieskoniai ir ant virsaus pagal tos dienos nora: druska, desra, suris, sonine ir t.t.... arba nieko nededam
nepakeiciamas dalykas ivairiu mesu ir zuvies marinavimui: iprasti prieskoniai + sitas zoliu misinys
viska daryti pagal aprasyma! jokiu drusku, pipiru ar pan. agrastai tinka kaip tik sio laikotarpio - kuo rugstesni, tuo skaniau gaunasi. su prisirpusiais misinys surugs!
jei kas bandysit - labai noreciau isgirsti atsiliepimu
skanaus!
QUOTE(aliete @ 2009 06 13, 10:34)
česnako su agrastais dar nebandžiau
bonkė,įdomus receptukas
esu dariusi rudenį spanguoles su česnaku (viską sumali ir jokių druskų),tai gavosi geras padažiukas prie paukštienos,ar kitos mesytės (ir aišku, superinis marinatas vištai)
bonkė,įdomus receptukas
esu dariusi rudenį spanguoles su česnaku (viską sumali ir jokių druskų),tai gavosi geras padažiukas prie paukštienos,ar kitos mesytės (ir aišku, superinis marinatas vištai)
O, kokiomis dalimis dėdavai pagardus?
Gal galima būtų sužinoti?
superiniai bulvių prieskoniai - sėlenos pakepinam, sutrinam ir šiek tiek druskytės įberiam. tinka ir keptom, ir virtom bulvėm
QUOTE(Sophi @ 2009 06 14, 17:46)
superiniai bulvių prieskoniai - sėlenos pakepinam, sutrinam ir šiek tiek druskytės įberiam. tinka ir keptom, ir virtom bulvėm
:sutinkusu tavimi,kad sėlenas pakepinus gaunasi skanus pagardas,bet aš,kadangi vengiu druskos,tai sėlenas maišau su krapais ir pipiriukų nedideliu kiekiu{baltų}
QUOTE(regna @ 2009 06 16, 20:42)
:sutinkusu tavimi,kad sėlenas pakepinus gaunasi skanus pagardas,bet aš,kadangi vengiu druskos,tai sėlenas maišau su krapais ir pipiriukų nedideliu kiekiu{baltų}
Reikės išbandyti
Sveikutes
Naudoju SantaMaria prieskonius: Vidurzemio juros prieskoniu misini, Bazilika, Grustus juoduosius pipirus (man jie labiau patinka nei malti), Zuvies prieskoniniu zoleliu misini, Penkiu rusiu pipiru misini (maltus ir zirnelius), Juoduosius pipirus (zirnelius), Citrininius zuvies prieskonius, Mesos prieskonius su prieskoninemis zolelemis ir cesnaku, Lauro lapelius Vistai marinuoti labai tinka vidurzemio juros prieskoniai+grusti juodieji pipirai+druska+cesnakas+kmynai ir majonezas
Taip pat krapai, petrazoles, pipirne
Naudoju SantaMaria prieskonius: Vidurzemio juros prieskoniu misini, Bazilika, Grustus juoduosius pipirus (man jie labiau patinka nei malti), Zuvies prieskoniniu zoleliu misini, Penkiu rusiu pipiru misini (maltus ir zirnelius), Juoduosius pipirus (zirnelius), Citrininius zuvies prieskonius, Mesos prieskonius su prieskoninemis zolelemis ir cesnaku, Lauro lapelius Vistai marinuoti labai tinka vidurzemio juros prieskoniai+grusti juodieji pipirai+druska+cesnakas+kmynai ir majonezas
Taip pat krapai, petrazoles, pipirne
QUOTE(Kurapkiux @ 2004 08 23, 16:10)
"Jonažolė, paprastoji - nuodingas augalas" Įdomus puslapis.