Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai

Sveikos,
man asmeniškai parduotuvėse dar neužkliuvo už akies šie prieskoniai, bet gal kam nors teko jau bandyti? Internete pagooglinus visai nieko atsiliepimų yra... Sakau gal kas iš mamų jau irgi bandė?

user posted imageuser posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 24 balandžio 2009 - 08:18
QUOTE(alexxandra @ 2009 04 24, 09:18)
Sveikos,
man asmeniškai parduotuvėse dar neužkliuvo už akies šie prieskoniai, bet gal kam nors teko jau bandyti? Internete pagooglinus visai nieko atsiliepimų yra... Sakau gal kas iš mamų jau irgi bandė?

as tai nebandziau, bet karta uzkliuvo uz akies saldytos petrazoles is tos serijos. nu bet kaina pasirode tiesiog nenormali - 7 ar 8 litai uz labai maza kieki doh.gif o juk uz 2-3 litus galima isigyti svieziu petrazoliu istisus metus!! ta pati apie cesnakus galima pasakyti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 24 balandžio 2009 - 12:30
Sveikutės. Aš rašau diplominį darbą apie prieskonius, tad gal galite pasidalinti kokia nors įdomesne informacija apie juos. Kai gavau temą atrodė bus daug paprasčiau, o dabar... patikėkit : g.gif
Atsakyti
QUOTE(lunija @ 2009 04 24, 17:20)
Sveikutės. Aš rašau diplominį darbą apie prieskonius, tad gal galite pasidalinti kokia nors įdomesne informacija apie juos. Kai gavau temą atrodė bus daug paprasčiau, o dabar... patikėkit  :  g.gif

Gal gali parašyti,ko reikia ,tau konkrečiai?
Atsakyti
QUOTE(lunija @ 2009 04 24, 17:20)
Sveikutės. Aš rašau diplominį darbą apie prieskonius, tad gal galite pasidalinti kokia nors įdomesne informacija apie juos. Kai gavau temą atrodė bus daug paprasčiau, o dabar... patikėkit  :  g.gif

Knygynuose yra tokia visai nebloga knyga, Pochliobkino "Prieskoniai ir pagardai".. gal pagelbes smile.gif nors ji aisku nepigi, as vien del diplominio nepirkciau. taciau idomiai ir lengvai skaitosi, yra ganetinai informatyvi, pateikta prieskoniu misiniu receptu, taip kad megstancioms sukinetis virtuveje turetu patikti thumbup.gif
Atsakyti
Iškilo klausimukas,gal kuri iš jūsų esate auginusi gelteklę.
Tai yra tokios juodos šaknytės.{daugiametis augaliukas}
Valgomos žalios ,virtos,keptos,marinuotos,džiovintos.
Jas augino mano močiutė.
Pasidalinkite žiniomis apie šią prieskoninę daržovę.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 05 10, 16:25)
Iškilo klausimukas,gal kuri iš jūsų esate auginusi gelteklę.
Tai yra tokios juodos šaknytės.{daugiametis augaliukas}
Valgomos žalios ,virtos,keptos,marinuotos,džiovintos.
Jas augino mano močiutė.
Pasidalinkite žiniomis apie šią prieskoninę daržovę.



cia ne tas pats augalas kuris vadinams gelsve? Lapai sriubai suteikia grybu skoni.(jei nemaisau).mes lapus dziovindavom butent del to skonio. (tikiuosi nepainioju) blink.gif
Atsakyti
QUOTE(katyte mamyte @ 2009 05 18, 22:37)
cia ne tas pats augalas kuris vadinams gelsve? Lapai sriubai suteikia grybu skoni.(jei nemaisau).mes lapus dziovindavom butent del to skonio. (tikiuosi nepainioju) blink.gif

Gelsvė ir gelteklė yra du skirtingi prieskoniai. 4u.gif
Kartojuosiu ,kad geltekiės yra juodos šaknys.
Ir tuo pačiu noriu paklausti gal kas naudojate"katžolę"?
ja skaninami padažai,įvairiausi gerimai,arbatos.
Ji mažina galvos skausmą gydo mažakrauystę.
Atsakyti
Aš labai mėgstu išbadyti naujus prieskonius wub.gif labiausiai man patinka bazilikas, mairūnas, karis ax.gif labai patinka santa marios prieskoniai picoms. Labiausiai patinka visokie prieskoniai iš žolelių, nes yra labai daug sintetinių visokių doh.gif dar pati auginuosi pipirnes, labai tinka salotose ir ant sumuštinukų, šiaip jas mėgstu pakramsnoti biggrin.gif
Atsakyti
Gal žinote su kuo dera melisa, portulaka, baltieji bei žalieji pipirai
Atsakyti
QUOTE(lunija @ 2009 05 29, 22:03)
Gal žinote su kuo dera melisa, portulaka, baltieji bei žalieji pipirai

Portulaka dera labai su šparagais,melynuoju svogūnu.
Ji tinka salotoms,sriuboms,padažams
Melisa sušvelnina visų patiekalųskonį ,kuriems tinka citrinų aromatas,pvz.salotų,sriubų,žuvies skonį.
Melisa sumaišius su erškėčio,hibeskoar apelsininio citrinmedžio žiedų,ji įgyja vaisių skonį.
Atsakyti
sveikos mielosios, siek tiek atejus vasarai pradejome su busimu vyru daryti eksperimentus virtuveje ir abiems iskilo toks klausimas. kam yra naudojamas karis, koki skoni jis duoda? prie ko jis tinkamiausias? kokiems tikslams jus dedate ji i patiekalus?
aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti