Stai ka radau apie vaniles naudojima savo prieskoniu knygoje:
"Jei patiekalas gaminamas su vanile arba ji vartojama jo paruosimui, pvz., likeriui, tai dedamas keliu cm ilgio gabaliukas, kuris isimamas, patiekiant patiekala. Dedant vanile i tesla ar saldumynus, vaniles lazdele supjaustoma ir kartu su grudeliais dedama i stiklini inda su cukrumi. Taip gaunamas vanilinis cukrus".
Tik neparasyta i koki kieki cukraus deti ta lazdele, bet as, manau, pabandysiu deti i koki 0,5 kg.
Aš,dėl vanilės,
tikiu,kad dauguma iš mūsų žiūrėjote J.Oliverio,laidą,kai jis ruošė vanilę.
Juk,ne,kiekviena šeimininkė,gali sau leisti{naudoti ankštelę}.
O,taip pasiruošus sutaupoma yra.
Aš,esu žiūrėjusi Amerikoje žinomos kulinarės Martos laidą per televiziją.
Ji taipogiai rodė kad yra šitaip ruošiama.
Aš,galvoju,kad būtų ir ydomiau smulkinant vanilę susmulkinti ir cukrų,
Čia,priklauso nuo pačios šeimininkės norų,kiek visa tai jei yra ydomu,tai daryti.
tikiu,kad dauguma iš mūsų žiūrėjote J.Oliverio,laidą,kai jis ruošė vanilę.
Juk,ne,kiekviena šeimininkė,gali sau leisti{naudoti ankštelę}.
O,taip pasiruošus sutaupoma yra.
Aš,esu žiūrėjusi Amerikoje žinomos kulinarės Martos laidą per televiziją.
Ji taipogiai rodė kad yra šitaip ruošiama.
Aš,galvoju,kad būtų ir ydomiau smulkinant vanilę susmulkinti ir cukrų,
Čia,priklauso nuo pačios šeimininkės norų,kiek visa tai jei yra ydomu,tai daryti.
neraklaminu
more. by santa maria man patiko, smagus dalykas [attachmentid=168726]
more. by santa maria man patiko, smagus dalykas [attachmentid=168726]
Labiausiai patinka kario prieskoniai... pradėjau juos dėt ne tik su makaronais, bet ir į troškinius, sriubas šiaip bazilikas, mairūnas... arba iš norfos pirktas Provanso (nežinau ar toks tikslus pavadinimas) žolelių mišinys (sriubai)... mmm... Nu ir krapai, visur ir visada. Bet šviežas už viską skaniausias.
Ciberzole,yra nepaprastas prieskonis ji patiekalui suteikia labai gera ydomų skonį.
Man labai patinka raudonėlis,čiobrelis,mėta,muskatas,rozmarinas,bazilikas.
Nesenai įsigijau "Cigalou"-Provanso prieskoniai-skirtos žolelės žuvies patiekalams ,sultiniams.
Man labai patinka raudonėlis,čiobrelis,mėta,muskatas,rozmarinas,bazilikas.
Nesenai įsigijau "Cigalou"-Provanso prieskoniai-skirtos žolelės žuvies patiekalams ,sultiniams.
gal kas zino, kas per prieskonis yra kasija? nusipirkau prieskoniu misini imbieriniams sausainiams ir panasiems kepiniams, tai ten toks ieina..
sveikos
na as tai labai megstu saudos maltai mesa ju sudetis yra :joduota druska,svogunai,cesnakai.raudonieji pipirai,petrazole bazilikas ciberzole,morkos ir kvapieji pipiraitai man ir dar labai megstu juoduosius pipirus kadangi vyras nelabai ju daug megsta tai as ju visur prisibarstau taipat megstu ir mairuna i farsa deti ypac kaip koldunus darau
o zuviai naudoju kartais saudos zuviai o dazniausiai tai citrina pipiru druskos ir svieziu krapu tai super buna
na as tai labai megstu saudos maltai mesa ju sudetis yra :joduota druska,svogunai,cesnakai.raudonieji pipirai,petrazole bazilikas ciberzole,morkos ir kvapieji pipiraitai man ir dar labai megstu juoduosius pipirus kadangi vyras nelabai ju daug megsta tai as ju visur prisibarstau taipat megstu ir mairuna i farsa deti ypac kaip koldunus darau
o zuviai naudoju kartais saudos zuviai o dazniausiai tai citrina pipiru druskos ir svieziu krapu tai super buna
Aš visus prieskonius perku Šilainių turguje sveriamus viename kioskelyje. Patinka, kad dauguma prieskonių yra be druskos, įvairovė didelė, kioskas tvarkingas. Dažniausiai perku ne mišinius, o atskirus džiovintus maltus prieskonius. Krapus ar petražoles, imbierą ir dar kai kuriuos kitus perku šviežius. Atradau vienus prieskonius, kurie smarkiai pakeitė mano sriubas: džiovinti svogūnai. Su šviežiais ar pakepintai tokio skonio neišgaunu kaip su pastaraisiais.
Aš,virtuvėje stengiuosiu naudoti žoleles -prieskonius.
Turint didelį norą-ir pakankamai laiko galima pačiam sugrupavus pasiruošti prieskoniu.
Tuo išgaunama daugybė įvairiausių skonių,taip pasiekiama vis geresnių rezultatų,
Juk paėmus tuos pacius pipirus {juos švieziai sumalus ir sumaišius su šviežia citrinos žievele gaunamas natūralesnis prieskonis}
Turint didelį norą-ir pakankamai laiko galima pačiam sugrupavus pasiruošti prieskoniu.
Tuo išgaunama daugybė įvairiausių skonių,taip pasiekiama vis geresnių rezultatų,
Juk paėmus tuos pacius pipirus {juos švieziai sumalus ir sumaišius su šviežia citrinos žievele gaunamas natūralesnis prieskonis}
QUOTE(mama_Greta @ 2009 02 06, 22:57)
gal kas zino, kas per prieskonis yra kasija? nusipirkau prieskoniu misini imbieriniams sausainiams ir panasiems kepiniams, tai ten toks ieina..
Kasija kai kur vadinamas cinamonas, tam tikra jo rūšis.
QUOTE(Lung @ 2009 02 09, 00:03)
Kasija kai kur vadinamas cinamonas, tam tikra jo rūšis.
Aciu uz atsakyma pasirodo, po mandru pavadinimu slepiasi visiems pazistamas daiktas
merginos gal kuri zinot kur galima gauti "magi" priskoniu?
mane labiausiai domina prieskoniai cili sriubai
ju maciau tik Tom Filipse ir tai tik Vilniuje (gal Kaune),bet Klaipedoje nera
tai is Vln. urmu parsivezu-nerealus
gal dar kur yra?
mane labiausiai domina prieskoniai cili sriubai
ju maciau tik Tom Filipse ir tai tik Vilniuje (gal Kaune),bet Klaipedoje nera
tai is Vln. urmu parsivezu-nerealus
gal dar kur yra?