O, as del pipiru ir nesiginciju!! Zinoma, kad ju yra daugybe. Daugybe rusiu, daugybe atmainu, daugybe pavadinimu, ivairiausiu paruosimo budu, tiek ankstiniu pipiru, tiek grudeliu tik norejau pasakyti, jog piperinas, kuri jus pavadinote stipriausiu pipiru, yra visai ne pipiras, ir is vis ne augalas, ne prieskonis. Tai tiesiog skoni suteikianti chemine medziaga, kurios kiekis pipire lemia jo astruma, gal tiksliau kartuma.
O ankstesniame savo pasisakyme klydau - asariniuose duju balioneliuose naudojamas ko gero ne piperinas, o kapsaicinas - medziaga, suteikianti astrumo ivairiausiems ankstiniams pipirams
palaikyti diskusija apie pipirus man asmeniskai gan sunku butu, nes pas mus ju pasirinkimas - apgailetinas. ka gi gali sneketi neisbandes...
Sveiki norejau paklausti ar yra cia naudojanciu kanapiu seklas? jei taip, tai kur jas naudojate? teko girdeti, kad paskrudintos, sutrintos ir pasudytos kanapiu seklos puikiai tinka bulviu, duonos, silkes patiekalams gardinti. gal zinote dar kokiu budu?
Ir vel as dabar jau visiems bus akivaizdu, kad neapleidzia manes prieskoniu manija O cia jau kuri laika kalbama apie tai, kur isigyti viena ar kita priekoni. Manau pats laikas grizti prie priekoniu panaudojimo Ar naudojate prieskoniu misinius? esu tikra, kad dauguma nenori ju pirkti del prideto glutamato, aromatizatoriu ir kitokiu brudu.. Tad gal gaminates misinius pacios? Butu labai smagu pasidalinti jau ismegintomis recepturomis. Stai mano virtuveje prigije misinukai:
Kajeno priskoniu misinys (naudoju vistienai):
3/4 puodelio druskos
1/4 puodelio maltu kajeno pipiru (astru!!)
2 saukstai maltu baltuju pipiru
2 saukstai maltu juoduju pipiru
2 saukstai maltos saldziosios paprikos
2 saukstai svoguno milteliu
2 saukstai cesnako milteliu
Priekoniai kuskusui:
1/4 arb.s. cinamono
1/2 arb.s. paprikos
1/2 arb.s. malto kumino
1/2 arb.s. maltu kaliandros seklu
2 1/2 arb.s. druskos
Kajeno priskoniu misinys (naudoju vistienai):
3/4 puodelio druskos
1/4 puodelio maltu kajeno pipiru (astru!!)
2 saukstai maltu baltuju pipiru
2 saukstai maltu juoduju pipiru
2 saukstai maltos saldziosios paprikos
2 saukstai svoguno milteliu
2 saukstai cesnako milteliu
Priekoniai kuskusui:
1/4 arb.s. cinamono
1/2 arb.s. paprikos
1/2 arb.s. malto kumino
1/2 arb.s. maltu kaliandros seklu
2 1/2 arb.s. druskos
mamaGreta,aš pritariu jūsų nuomonei,dėl prieskonių.
Aš,nenaudoju visiškai tų mišinių,o darausi pati.Gal ,kai kurioms bus itin keista,bet čia kiekvieno žmogaus teisė rinktis.
Iš pipirų ,naudoju baltuosius,kvapenčiuosius.Visad ,perku cielus,otik ruošiant sumalu malūnėliu,juoduosius naudoju retai,nebent verdant bulves su odele,.
Juk,yra tiek daug žolyčių,kurias galima susidžiovinti,užsišaldyti.
Naudoju linų seklas,pakepinu ant tuščios keptuvės sutrinu.Kmynus,,kuminus džiovintas citrinas{aišku aš jas atsivežiau įlt.}kardamoną,imbierą,{tik natūralų}nebent milteliu dedu į kepinius,gvaizdikėlius,gartyčių grūdelius meirūną ,čiobrelį mairūną,šalaviją laiškinį česnaką,krapus agurklės žiedus,katžolę rozmarinč ,pelėtrūną,šafraną.
Atradau kuo mažiau naudoti druskos,naudoju airtiąją papriką+inbieras+žaliųjų citrinų milteliai.mango mlteliius.Gal,ką dar palikau reikpažiūrėt į prieskonių stalčių.
MamaGreta,parašykite,kur naudojate kanapių sėklytes,jainaudojate.Dėkui.
Aš,nenaudoju visiškai tų mišinių,o darausi pati.Gal ,kai kurioms bus itin keista,bet čia kiekvieno žmogaus teisė rinktis.
Iš pipirų ,naudoju baltuosius,kvapenčiuosius.Visad ,perku cielus,otik ruošiant sumalu malūnėliu,juoduosius naudoju retai,nebent verdant bulves su odele,.
Juk,yra tiek daug žolyčių,kurias galima susidžiovinti,užsišaldyti.
Naudoju linų seklas,pakepinu ant tuščios keptuvės sutrinu.Kmynus,,kuminus džiovintas citrinas{aišku aš jas atsivežiau įlt.}kardamoną,imbierą,{tik natūralų}nebent milteliu dedu į kepinius,gvaizdikėlius,gartyčių grūdelius meirūną ,čiobrelį mairūną,šalaviją laiškinį česnaką,krapus agurklės žiedus,katžolę rozmarinč ,pelėtrūną,šafraną.
Atradau kuo mažiau naudoti druskos,naudoju airtiąją papriką+inbieras+žaliųjų citrinų milteliai.mango mlteliius.Gal,ką dar palikau reikpažiūrėt į prieskonių stalčių.
MamaGreta,parašykite,kur naudojate kanapių sėklytes,jainaudojate.Dėkui.
QUOTE(regna @ 2008 11 28, 22:02)
Na, daug paeksperimentuot su kanapiu seklom dar nespejau, taciau uzsibarsciau ant duonos su sviestuku, taip pat ant silkutes. supratau, kad ju skonis gan svelnus, tad tikrai verta nepatingeti ir paskrudinti. O jei idomu, galima siek tiek pasiskaityti cia: http://www.vtv.lt/na...ir-kanapiu.html
pasirodo, kanapes seklos daznai budavo dedamos ant kaledinio lietuviu, ypac zemaiciu stalo o organizmui naudingu riebalu rugsciu turi daugiau nei zuvies taukai!!
MamaGreta,nuoširdžiai jums dėkoju užnuostabią nuorodą.
Bet ,kur įsigyjate šio nuostabaus prieskoniuko.Dėkui
Tuo pačiu klausiu ar jums teko naudoti"Chyawanprassch"-food supplement. masę?
Bet ,kur įsigyjate šio nuostabaus prieskoniuko.Dėkui
Tuo pačiu klausiu ar jums teko naudoti"Chyawanprassch"-food supplement. masę?
QUOTE(regna @ 2008 11 29, 00:45)
kur įsigyjate šio nuostabaus prieskoniuko.Dėkui
Rizikuoju vėl būti apkaltinta reklama, bet kanapių sėklų Vilniuje yra Delonoje
P.S. nuorodos šį kartą nedėsu, nes vėl ką suerzinsiu
Lung, labaai dėkui.
už nuorodą
už nuorodą
As kanapiu seklas pirkau parduotuveje "Sveiki produktai".
Regna, tavo minetosios pastos ar padazo nenaudoju, ir net nezinau, kas tai yra tiesa sakant, as is vis nesu dar tokia patyrus kulinare, kad kazkokiom egzotikom uzsiimineciau visai neseniai pamegau suktis virtuveje, tad dar tik mokausi ir eksperimentuoju su paprastesniais dalykais....
Regna, tavo minetosios pastos ar padazo nenaudoju, ir net nezinau, kas tai yra tiesa sakant, as is vis nesu dar tokia patyrus kulinare, kad kazkokiom egzotikom uzsiimineciau visai neseniai pamegau suktis virtuveje, tad dar tik mokausi ir eksperimentuoju su paprastesniais dalykais....
Norėčiau paklausti,ar jūs naudojate cukatas?
Gal kuri galite pasidalinti receptukais.
Gal kuri galite pasidalinti receptukais.
As negaliu gyvent be ciobreliu. man jie tokieeee skanus, kad tinka vos ne visur Sriubose dazniausiai buna ciobreliai, raudoneliai ir bazilikai.
QUOTE(Wilder_Wein @ 2008 11 30, 13:21)
As negaliu gyvent be ciobreliu. man jie tokieeee skanus, kad tinka vos ne visur Sriubose dazniausiai buna ciobreliai, raudoneliai ir bazilikai.
Pritariu Man ciobreliai labai patinka su grybais, net paprasciausi pievagrybiai kur kas skanesni pasidaro