Įkraunama...
Įkraunama...

Prieskoniai

O, as del pipiru ir nesiginciju!! Zinoma, kad ju yra daugybe. Daugybe rusiu, daugybe atmainu, daugybe pavadinimu, ivairiausiu paruosimo budu, tiek ankstiniu pipiru, tiek grudeliu smile.gif tik norejau pasakyti, jog piperinas, kuri jus pavadinote stipriausiu pipiru, yra visai ne pipiras, ir is vis ne augalas, ne prieskonis. Tai tiesiog skoni suteikianti chemine medziaga, kurios kiekis pipire lemia jo astruma, gal tiksliau kartuma.
O ankstesniame savo pasisakyme klydau - asariniuose duju balioneliuose naudojamas ko gero ne piperinas, o kapsaicinas - medziaga, suteikianti astrumo ivairiausiems ankstiniams pipirams smile.gif
palaikyti diskusija apie pipirus man asmeniskai gan sunku butu, nes pas mus ju pasirinkimas - apgailetinas. ka gi gali sneketi neisbandes... unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 22 lapkričio 2008 - 21:08
Sveiki smile.gif norejau paklausti ar yra cia naudojanciu kanapiu seklas? jei taip, tai kur jas naudojate? teko girdeti, kad paskrudintos, sutrintos ir pasudytos kanapiu seklos puikiai tinka bulviu, duonos, silkes patiekalams gardinti. gal zinote dar kokiu budu?
Atsakyti
Ir vel as smile.gif dabar jau visiems bus akivaizdu, kad neapleidzia manes prieskoniu manija bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif O cia jau kuri laika kalbama apie tai, kur isigyti viena ar kita priekoni. Manau pats laikas grizti prie priekoniu panaudojimo smile.gif Ar naudojate prieskoniu misinius? esu tikra, kad dauguma nenori ju pirkti del prideto glutamato, aromatizatoriu ir kitokiu brudu.. Tad gal gaminates misinius pacios? Butu labai smagu pasidalinti jau ismegintomis recepturomis. Stai mano virtuveje prigije misinukai:

Kajeno priskoniu misinys (naudoju vistienai):
3/4 puodelio druskos
1/4 puodelio maltu kajeno pipiru (astru!!)
2 saukstai maltu baltuju pipiru
2 saukstai maltu juoduju pipiru
2 saukstai maltos saldziosios paprikos
2 saukstai svoguno milteliu
2 saukstai cesnako milteliu

Priekoniai kuskusui:
1/4 arb.s. cinamono
1/2 arb.s. paprikos
1/2 arb.s. malto kumino
1/2 arb.s. maltu kaliandros seklu
2 1/2 arb.s. druskos
Atsakyti
mamaGreta,aš pritariu jūsų nuomonei,dėl prieskonių.
Aš,nenaudoju visiškai tų mišinių,o darausi pati.Gal ,kai kurioms bus itin keista,bet čia kiekvieno žmogaus teisė rinktis.
Iš pipirų ,naudoju baltuosius,kvapenčiuosius.Visad ,perku cielus,otik ruošiant sumalu malūnėliu,juoduosius naudoju retai,nebent verdant bulves su odele,.
Juk,yra tiek daug žolyčių,kurias galima susidžiovinti,užsišaldyti.
Naudoju linų seklas,pakepinu ant tuščios keptuvės sutrinu.Kmynus,,kuminus džiovintas citrinas{aišku aš jas atsivežiau įlt.}kardamoną,imbierą,{tik natūralų}nebent milteliu dedu į kepinius,gvaizdikėlius,gartyčių grūdelius meirūną ,čiobrelį mairūną,šalaviją laiškinį česnaką,krapus agurklės žiedus,katžolę rozmarinč ,pelėtrūną,šafraną.
Atradau kuo mažiau naudoti druskos,naudoju airtiąją papriką+inbieras+žaliųjų citrinų milteliai.mango mlteliius.Gal,ką dar palikau reikpažiūrėt į prieskonių stalčių.
MamaGreta,parašykite,kur naudojate kanapių sėklytes,jainaudojate.Dėkui.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 11 28, 22:02)

MamaGreta,parašykite,kur naudojate kanapių sėklytes,jainaudojate.Dėkui.

Na, daug paeksperimentuot su kanapiu seklom dar nespejau, taciau uzsibarsciau ant duonos su sviestuku, taip pat ant silkutes. supratau, kad ju skonis gan svelnus, tad tikrai verta nepatingeti ir paskrudinti. O jei idomu, galima siek tiek pasiskaityti cia: http://www.vtv.lt/na...ir-kanapiu.html
pasirodo, kanapes seklos daznai budavo dedamos ant kaledinio lietuviu, ypac zemaiciu stalo smile.gif o organizmui naudingu riebalu rugsciu turi daugiau nei zuvies taukai!!
Atsakyti
MamaGreta,nuoširdžiai jums dėkoju užnuostabią nuorodą.
Bet ,kur įsigyjate šio nuostabaus prieskoniuko.Dėkui
Tuo pačiu klausiu ar jums teko naudoti"Chyawanprassch"-food supplement. masę?
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 11 29, 00:45)
kur įsigyjate šio nuostabaus prieskoniuko.Dėkui

Rizikuoju vėl būti apkaltinta reklama, bet kanapių sėklų Vilniuje yra Delonoje biggrin.gif

P.S. nuorodos šį kartą nedėsu, nes vėl ką suerzinsiu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lung: 29 lapkričio 2008 - 00:48
Lung, labaai dėkui.
už nuorodą 4u.gif
Atsakyti
As kanapiu seklas pirkau parduotuveje "Sveiki produktai".

Regna, tavo minetosios pastos ar padazo nenaudoju, ir net nezinau, kas tai yra blush2.gif tiesa sakant, as is vis nesu dar tokia patyrus kulinare, kad kazkokiom egzotikom uzsiimineciau blush2.gif visai neseniai pamegau suktis virtuveje, tad dar tik mokausi ir eksperimentuoju su paprastesniais dalykais....
Atsakyti
Norėčiau paklausti,ar jūs naudojate cukatas?
Gal kuri galite pasidalinti receptukais.
Atsakyti
As negaliu gyvent be ciobreliu. man jie tokieeee skanus, kad tinka vos ne visur smile.gif Sriubose dazniausiai buna ciobreliai, raudoneliai ir bazilikai. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Wilder_Wein @ 2008 11 30, 13:21)
As negaliu gyvent be ciobreliu. man jie tokieeee skanus, kad tinka vos ne visur smile.gif Sriubose dazniausiai buna ciobreliai, raudoneliai ir bazilikai.  bigsmile.gif

Pritariu drinks_cheers.gif Man ciobreliai labai patinka su grybais, net paprasciausi pievagrybiai kur kas skanesni pasidaro thumbup.gif
Atsakyti