Kokoso aliejus ,naudojamas aromaterapijoje ir kosmetikoje
Kvapų namuose gali būt daugiau skirtas aliejus kosmetikai.
Gal ir gera mintis parašyti.
Aš,galėčiau tą patį pasakyti ir dėl migdolų aliejaus.
Jis žymiai skiriasi čia pirktas ir,atsivežtas.Man,dar yra ydomu,kaip tas aliejus yra apdorotas.Aš,vertinu šalto spaudimo.
Aš,tikiu,kad jūs,pasidalinsite žiniomis dėl aliejų.
Na, mano manymu stiprus aliejaus aromatas ne visuomet atspindi jo kokybe. Gal tie atsiveztiniai aliejai, apie kuriuos kalbeta auksciau, buvo dezodoruoti? O siaip aromatas priklauso ir nuo to, ar aliejus rafinuotas, ar ne. Nerafinuoti aliejai, zinoma, geresnes kokybes, taciau ju ir galiojimo laikas trumpesnis.
o siaip apie aliejus galima pasiskaityti cia: http://www.aliejus.com/aliejai/
kaip suprantu, ateity ir internetine parduotuve atsidarys
o siaip apie aliejus galima pasiskaityti cia: http://www.aliejus.com/aliejai/
kaip suprantu, ateity ir internetine parduotuve atsidarys
QUOTE(regna @ 2008 11 16, 14:12)
Kokoso aliejus ,naudojamas aromaterapijoje ir kosmetikoje
Kvapų namuose gali būt daugiau skirtas aliejus kosmetikai.
Gal ir gera mintis parašyti.
Aš,galėčiau tą patį pasakyti ir dėl migdolų aliejaus.
Jis žymiai skiriasi čia pirktas ir,atsivežtas.Man,dar yra ydomu,kaip tas aliejus yra apdorotas.Aš,vertinu šalto spaudimo.
Aš,tikiu,kad jūs,pasidalinsite žiniomis dėl aliejų.
Kvapų namuose gali būt daugiau skirtas aliejus kosmetikai.
Gal ir gera mintis parašyti.
Aš,galėčiau tą patį pasakyti ir dėl migdolų aliejaus.
Jis žymiai skiriasi čia pirktas ir,atsivežtas.Man,dar yra ydomu,kaip tas aliejus yra apdorotas.Aš,vertinu šalto spaudimo.
Aš,tikiu,kad jūs,pasidalinsite žiniomis dėl aliejų.
Gal keliaukim į aliejų temą geriau...
http://www.supermama...?...p=21453069
O gal yar tema apie rytietišką virtuvę ir joje naudojamus ingridientus?
QUOTE(regna @ 2008 11 15, 21:43)
Sveikos,
Gal teko savo virtuvėje naudoti:mango miltelius, kalindži sėklas,juodajį kardemoną, granatų seklas,ar granatų miltelius.Gal vistik teko matyti kur Lietuvoje šių prieskonių.
Gal teko savo virtuvėje naudoti:mango miltelius, kalindži sėklas,juodajį kardemoną, granatų seklas,ar granatų miltelius.Gal vistik teko matyti kur Lietuvoje šių prieskonių.
Jaksto 9 yra visu isvardintu prieskoniu! tik dabar jau mestelk koki recepteli, idomu, kur juos naudoti
Papildyta:
o gal ir daugiau kas susidomes, va ka tik atradau internetini tos parduotuves puslapi http://www.sveikiproduktai.lt/ Mane tai suintintrigavau, idomiu dalykeliu ten galima rasti
Mama Greta,Nuoširdus ačiū,už išsamią nuorodą.
Dėl tų priieskonių,aš juos naudoju įvairioms reikmėms.
Aš,pati mėgstu daryti ekspermentus. daug aš jų pasisemiu iš Giedriaus virtuvės.Tik labai man gaila,kad čia nekalbama,o,gal visa tai jau buvo ,man ,dar neesant.Mane domina indijos virtuvė,ir kitų šalių,noriu pažinti kitų šalių virtuvės paslaptis.Aš pažadu vėliau įmesiu,aš,rašiau skyrely,indų virtuvė.
Dar norėčiau paklausti gal kam teko savo virtuvėje naudoti Mango- kari,tai mango+kari+medus+cukrus+druska+žalios citrinos sultys.Arba "CURRY SAUCE" padažą,jis naudojamas indų virtuvėje
Dėl tų priieskonių,aš juos naudoju įvairioms reikmėms.
Aš,pati mėgstu daryti ekspermentus. daug aš jų pasisemiu iš Giedriaus virtuvės.Tik labai man gaila,kad čia nekalbama,o,gal visa tai jau buvo ,man ,dar neesant.Mane domina indijos virtuvė,ir kitų šalių,noriu pažinti kitų šalių virtuvės paslaptis.Aš pažadu vėliau įmesiu,aš,rašiau skyrely,indų virtuvė.
Dar norėčiau paklausti gal kam teko savo virtuvėje naudoti Mango- kari,tai mango+kari+medus+cukrus+druska+žalios citrinos sultys.Arba "CURRY SAUCE" padažą,jis naudojamas indų virtuvėje
Ne,aš,pirkau Santa Maria indely,ir jie sausi,tai man iškilo klausimas,koks efektas.O kur pirkote tą vištienos padažą-uoginį,man neteko matyt.
KIBIR.VIBIR,dėkui,kad suradai laiko pasidalinti mane dominančiu klausimu.
Kuri moteris,nemėgsta prieskonių,ta nemegsta virtuvės,
Na,mūsų tarpe tokių nera. ,aš apie pipirus,
Yra baltieji juodieji,žalieji pipirai-ne kaskita ,kaip skirtingai subrendę vijoklinio daugiamečio augalo pi-per nigrum vaisiai. ,pats aštriausias pagal skonį- piperinas,
juodieji pipirai renkami pusiau prinokę ir džiovinami sgryname ore,džiūdami susiraukšlėje ,juodieji -deginančio aštraus skonio ,baltieji pipirai -tai visai subrendę -stipraus ,aitraus skonio ,žalieji švelnaus skonio ir kvapnūs,o degina ,kaip ugnis kvapieji pipirai auga ant didelio medžio ,pimenta officinalis.,jie kvepia panašiai ,kaip cinamonas ,gvaizdikėliai,bei primena muskato riešutą ,Rosė pipirai auga auga ant piprų medzio SCINUS MOLLE,KURIO TĖVYNĖ-peru. subtilus rosė pipirų skonis tinka žuvies ,vištienos laukinių paukščių mėsos valgiams. Syčuanio pipirai- tipiškas kinišas prieskonis ,labai populiarus tarp Syčuanio provincijos kulinarų,jie mums nera žinomi tačiau kamteko ragauti Syčuanio anties ,skonio nepamirš.Syčuanio pipirų galima nusipirkti specializuotose prieskonių arba kiniškų prekių parduotuotuvėse ,Ispaniški pipirai,piperoni,čili pipirai,piri-piri,kaenos,
piperoni- įvairiaspalviai ankštpipriai,kurie parduodami marinuoti indeliuose.
Kai kurių rūšių piperoni labai aitraus skonio
MEKSIKIEČIAI SAVO GARSIUOSIUS PAPLOTĖLIUS IŠ KUKURŪZŲ MILTŲ PRIKENŠA MĖSOS FARŠO IR KONSERVUOTŲ AŠTRIŲ ANKŠTPIPIRŲ
Na,mūsų tarpe tokių nera. ,aš apie pipirus,
Yra baltieji juodieji,žalieji pipirai-ne kaskita ,kaip skirtingai subrendę vijoklinio daugiamečio augalo pi-per nigrum vaisiai. ,pats aštriausias pagal skonį- piperinas,
juodieji pipirai renkami pusiau prinokę ir džiovinami sgryname ore,džiūdami susiraukšlėje ,juodieji -deginančio aštraus skonio ,baltieji pipirai -tai visai subrendę -stipraus ,aitraus skonio ,žalieji švelnaus skonio ir kvapnūs,o degina ,kaip ugnis kvapieji pipirai auga ant didelio medžio ,pimenta officinalis.,jie kvepia panašiai ,kaip cinamonas ,gvaizdikėliai,bei primena muskato riešutą ,Rosė pipirai auga auga ant piprų medzio SCINUS MOLLE,KURIO TĖVYNĖ-peru. subtilus rosė pipirų skonis tinka žuvies ,vištienos laukinių paukščių mėsos valgiams. Syčuanio pipirai- tipiškas kinišas prieskonis ,labai populiarus tarp Syčuanio provincijos kulinarų,jie mums nera žinomi tačiau kamteko ragauti Syčuanio anties ,skonio nepamirš.Syčuanio pipirų galima nusipirkti specializuotose prieskonių arba kiniškų prekių parduotuotuvėse ,Ispaniški pipirai,piperoni,čili pipirai,piri-piri,kaenos,
piperoni- įvairiaspalviai ankštpipriai,kurie parduodami marinuoti indeliuose.
Kai kurių rūšių piperoni labai aitraus skonio
MEKSIKIEČIAI SAVO GARSIUOSIUS PAPLOTĖLIUS IŠ KUKURŪZŲ MILTŲ PRIKENŠA MĖSOS FARŠO IR KONSERVUOTŲ AŠTRIŲ ANKŠTPIPIRŲ
QUOTE(regna @ 2008 11 22, 01:57)
Kuri moteris,nemėgsta prieskonių,ta nemegsta virtuvės,
Na,mūsų tarpe tokių nera. ,aš apie pipirus,
Yra baltieji juodieji,žalieji pipirai-ne kaskita ,kaip skirtingai subrendę vijoklinio daugiamečio augalo pi-per nigrum vaisiai. ,pats aštriausias pagal skonį- piperinas,
juodieji pipirai renkami pusiau prinokę ir džiovinami sgryname ore,džiūdami susiraukšlėje ,juodieji -deginančio aštraus skonio ,baltieji pipirai -tai visai subrendę -stipraus ,aitraus skonio ,žalieji švelnaus skonio ir kvapnūs,o degina ,kaip ugnis kvapieji pipirai auga ant didelio medžio ,pimenta officinalis.,jie kvepia panašiai ,kaip cinamonas ,gvaizdikėliai,bei primena muskato riešutą ,Rosė pipirai auga auga ant piprų medzio SCINUS MOLLE,KURIO TĖVYNĖ-peru. subtilus rosė pipirų skonis tinka žuvies ,vištienos laukinių paukščių mėsos valgiams. Syčuanio pipirai- tipiškas kinišas prieskonis ,labai populiarus tarp Syčuanio provincijos kulinarų,jie mums nera žinomi tačiau kamteko ragauti Syčuanio anties ,skonio nepamirš.Syčuanio pipirų galima nusipirkti specializuotose prieskonių arba kiniškų prekių parduotuotuvėse ,Ispaniški pipirai,piperoni,čili pipirai,piri-piri,kaenos,
piperoni- įvairiaspalviai ankštpipriai,kurie parduodami marinuoti indeliuose.
Kai kurių rūšių piperoni labai aitraus skonio
MEKSIKIEČIAI SAVO GARSIUOSIUS PAPLOTĖLIUS IŠ KUKURŪZŲ MILTŲ PRIKENŠA MĖSOS FARŠO IR KONSERVUOTŲ AŠTRIŲ ANKŠTPIPIRŲ
Na,mūsų tarpe tokių nera. ,aš apie pipirus,
Yra baltieji juodieji,žalieji pipirai-ne kaskita ,kaip skirtingai subrendę vijoklinio daugiamečio augalo pi-per nigrum vaisiai. ,pats aštriausias pagal skonį- piperinas,
juodieji pipirai renkami pusiau prinokę ir džiovinami sgryname ore,džiūdami susiraukšlėje ,juodieji -deginančio aštraus skonio ,baltieji pipirai -tai visai subrendę -stipraus ,aitraus skonio ,žalieji švelnaus skonio ir kvapnūs,o degina ,kaip ugnis kvapieji pipirai auga ant didelio medžio ,pimenta officinalis.,jie kvepia panašiai ,kaip cinamonas ,gvaizdikėliai,bei primena muskato riešutą ,Rosė pipirai auga auga ant piprų medzio SCINUS MOLLE,KURIO TĖVYNĖ-peru. subtilus rosė pipirų skonis tinka žuvies ,vištienos laukinių paukščių mėsos valgiams. Syčuanio pipirai- tipiškas kinišas prieskonis ,labai populiarus tarp Syčuanio provincijos kulinarų,jie mums nera žinomi tačiau kamteko ragauti Syčuanio anties ,skonio nepamirš.Syčuanio pipirų galima nusipirkti specializuotose prieskonių arba kiniškų prekių parduotuotuvėse ,Ispaniški pipirai,piperoni,čili pipirai,piri-piri,kaenos,
piperoni- įvairiaspalviai ankštpipriai,kurie parduodami marinuoti indeliuose.
Kai kurių rūšių piperoni labai aitraus skonio
MEKSIKIEČIAI SAVO GARSIUOSIUS PAPLOTĖLIUS IŠ KUKURŪZŲ MILTŲ PRIKENŠA MĖSOS FARŠO IR KONSERVUOTŲ AŠTRIŲ ANKŠTPIPIRŲ
Na, regna, bijau, kad ne visai tiksliai cia viskas surasyta. Pirmiausia, piperinas, tai visai ne pipiras, o pipirams astrumo suteikianti chemine medziaga, alkaloidas. Jei neklystu, tai butent piperinas yra naudojamas asariniu duju balioneliuose. o va baltieji pipirai, lyginant su juodaisiais, yra kur kas svelnesi, ne tokie astrus, kadangi pries dziovinima jie yra specialiu budu apdorojami, o sio apdorojimo metu pasalinamos vaisiu pleveles, o kartu - ir padrindines skoni ir astruma suteikiancios medziagos.
mamaGRETA,
man labai gaila,kad aš negaliu įdėti nuotraukytės pipirų,bet tebūnie ,gerbiu kitų nuomonę.
Tačiau,Ispaniški pipirai,piperoni,čili pipirai,,piri-piri, kaenos pipirai..Daugybė pavadinimų,o ir skonių per 200,ant krūmų augantys aitrieji ankštiniai pipirai atkeliavo iš Pietų Afrikos,tačiau pas mus jie vadinami tiesiog pipirais.
Džiovintos raudonojo čili pipiro ankštys,konservuotos piri-piri,Sambal oelek,Šviežios raudonojo čili pipiro ankštys,Syčuano pipirai,Kaenos pipirai,Džiovintas piti-piri,Juodieji pipirai,Baltieji pipirai,Žalieji pipirai,Džiovinti rosėpipirai,Čili pipirų dribsniai,Marinuoti rūkyti čili ankštpipiriai,Ugninis piperoni,,Konservuoti meksikietiški ankštpipiriai,Švelnusis piperoni,Švieži oranžiniai ispaniški ankšpipiriai , Švieži įvairiaspalviai ispaniški pipirai.
Galima,plačiau dar kalbėti apie šiuos prieskoniukus,bet, pakaks,siai diskusijai. Būtų ydomu,jeigu pratęstume ją,juk čią tik PIPERONI
man labai gaila,kad aš negaliu įdėti nuotraukytės pipirų,bet tebūnie ,gerbiu kitų nuomonę.
Tačiau,Ispaniški pipirai,piperoni,čili pipirai,,piri-piri, kaenos pipirai..Daugybė pavadinimų,o ir skonių per 200,ant krūmų augantys aitrieji ankštiniai pipirai atkeliavo iš Pietų Afrikos,tačiau pas mus jie vadinami tiesiog pipirais.
Džiovintos raudonojo čili pipiro ankštys,konservuotos piri-piri,Sambal oelek,Šviežios raudonojo čili pipiro ankštys,Syčuano pipirai,Kaenos pipirai,Džiovintas piti-piri,Juodieji pipirai,Baltieji pipirai,Žalieji pipirai,Džiovinti rosėpipirai,Čili pipirų dribsniai,Marinuoti rūkyti čili ankštpipiriai,Ugninis piperoni,,Konservuoti meksikietiški ankštpipiriai,Švelnusis piperoni,Švieži oranžiniai ispaniški ankšpipiriai , Švieži įvairiaspalviai ispaniški pipirai.
Galima,plačiau dar kalbėti apie šiuos prieskoniukus,bet, pakaks,siai diskusijai. Būtų ydomu,jeigu pratęstume ją,juk čią tik PIPERONI