Nusipirkau čiobrelį vazonėlyje,išaugo,išbujojo. O kur jį panaudot??? Susidžiovint visada spėsiu,geriau būtų šviežią vartot. Ir dar turiu prieskonių mišinį "curry"(angliškas stilius), o kur tą???????????
QUOTE(argutiene @ 2006 05 10, 09:30)
Nusipirkau čiobrelį vazonėlyje,išaugo,išbujojo. O kur jį panaudot??? Susidžiovint visada spėsiu,geriau būtų šviežią vartot. Ir dar turiu prieskonių mišinį "curry"(angliškas stilius), o kur tą???????????
ciobrelis=mairunas. gali barstyt ant picos picos, deti i mesos, zuvies patiekalus (labai skanu koki kumpio gabala istrinti pries kepant orkaitej). tinka i padazus (pvz tradicinis italiskas pomidoru padazas spageciams) ir pan. nu ir arbatele virti
na, o karis tinka i troskinius, plova, mesos, paukstienos patiekalams. sriuboms, ryziams,padazams, netgi blynu teslai padazyt, nes suteikia ryskiai geltona spalva. siaip patarciau labai nepiknaudziauti, nes karis turi toki specifini prieskoni (mano vyras jo pernest negali). tai dek po nedaug, na nebent patatum kario kario megeja
QUOTE(lanaa @ 2006 05 11, 17:15)
ciobrelis=mairunas. gali barstyt ant picos picos, deti i mesos, zuvies patiekalus (labai skanu koki kumpio gabala istrinti pries kepant orkaitej). tinka i padazus (pvz tradicinis italiskas pomidoru padazas spageciams) ir pan. nu ir arbatele virti
na, o karis tinka i troskinius, plova, mesos, paukstienos patiekalams. sriuboms, ryziams,padazams, netgi blynu teslai padazyt, nes suteikia ryskiai geltona spalva. siaip patarciau labai nepiknaudziauti, nes karis turi toki specifini prieskoni (mano vyras jo pernest negali). tai dek po nedaug, na nebent patatum kario kario megeja
Labai ačiū Na kario aš irgi nemėgstu bet šitas mišinys,visai neblogai kvepia.
QUOTE(argutiene @ 2006 05 11, 20:51)
Labai ačiū Na kario aš irgi nemėgstu bet šitas mišinys,visai neblogai kvepia.
Galit pridėti dašio.Aplamai italų virtuvės šventoji trejybė dašis,raudonėlis, bazilikas.Tinka mėsos, makaronų patiekalams.
Man labai patiko SANTA MARIA "Barščių prieskoniai". Pagardinu visas sriubas
QUOTE(tavi @ 2006 05 17, 16:03)
Galit pridėti dašio.Aplamai italų virtuvės šventoji trejybė dašis,raudonėlis, bazilikas.Tinka mėsos, makaronų patiekalams.
a kur rozmarinas sita italai irgi intensyviai naudoja savo virtuvej. ypac prie mesos, keptos ant groteliu, orkaitej ar aliejuj keptu bulvyciu ir pan.
QUOTE(lanaa @ 2006 05 17, 17:31)
a kur rozmarinas sita italai irgi intensyviai naudoja savo virtuvej. ypac prie mesos, keptos ant groteliu, orkaitej ar aliejuj keptu bulvyciu ir pan.
Sutinku rozmarinas ir česnakas
QUOTE(Pingvinukas @ 2006 05 17, 16:13)
Man labai patiko SANTA MARIA "Barščių prieskoniai". Pagardinu visas sriubas
Man visi Santa Maria priekoniai patys pačiausi Ir spalvą, ir kvapą ir skonį suteikia labai gerą. Dažniausiai naudoju: ryžių priekonius, mėsos, vištienos (patinka jų suteikiama rausva splava i ir naudoju ne tik vištienai), citrinpipiriai, maltos miesos prieskoniai. Žuviai patys geriausi citrininiai žuvies prieskoniai. Ir visų kitų rūšių panaudoju, vis kur nors dėl aromato įbarstau biškuti
gal zinot kur naudojamas safranas drauge atsiunte tris dezutes atidariau kvapelis nelabai lyg vaistais kazkokiais kur ji panaudoti
QUOTE(london girl @ 2006 06 01, 15:20)
gal zinot kur naudojamas safranas drauge atsiunte tris dezutes atidariau kvapelis nelabai lyg vaistais kazkokiais kur ji panaudoti
Šafranas vartojamas gaminant duonos, pyrago, miltinius konditerijos gaminius, taip pat kulinarijoje, gaminant mėsos, ryžių ir daržovių patiekalus.
Plačiau apie šafraną
QUOTE(Asta @ 2006 06 01, 17:27)
Šafranas vartojamas gaminant duonos, pyrago, miltinius konditerijos gaminius, taip pat kulinarijoje, gaminant mėsos, ryžių ir daržovių patiekalus.
Plačiau apie šafraną
Plačiau apie šafraną
aciu paskaiciau,bet kad nelabai nei man nei vyrui jisai po siandieniniu pietu jisai pasake,kad daugiau niekur nedeciau to safrano
taigi gal kas nori pirkti viena dezute tikro ispanisko safrano(turiu dvi viena jau pradeta teks pasilikti)