Įkraunama...
Įkraunama...

Padėkit sužinoti augalo pavadinimą IV?

labas rytas,

kvapusis šalavijas - Salvia sclarea


QUOTE(hi (: @ 2017 08 13, 20:27)
Gal pažįstate šią? Žiedų nemačiau, minėjo, kad rausvai žalsvi, primenanys apynio spurgus.
vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti
Dėkui. 4u.gif
Atsakyti

Klausiau hortenziju temoj..paklausiu ir cia.. Ieskojau sluotelines skiepytos i kota . Radau,bet raso kad didzialape. Nu lyg ir ji.. nupirkau.. pasodinau.. dabar mastau ar tikrai cia ji ir ar ju buna tokiu skiepytu i kota butent didzialapiu..? Turesiu dangstyt dabar ziemai ja.. Foto "skersa".. neikelia kitaip kazkodel.. 5c83328f0fa84c7caace8b9687b76704659.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ...Lelyte...: 14 rugpjūčio 2017 - 23:22
Is svecių parsivežiau kambarines geles sakelių. Lapeliai mėsingi, tankūs, gula apvaliu, gražiu apskritimu, žiedeliai raudonai-oranžiniai, auga vakarinėj pusėj. Šakelių -lapukų forma ypatingai panaši į bruknių šakeles. Prišaknydinau šakelių, bet kas ji tokia..? https://http2.mlstat...51_042014-F.jpg panaši labai, tik be uogų... http://knigazdorovya...3/brusnika5.jpg
Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 08 23, 01:21)
Is svecių parsivežiau kambarines geles sakelių. Lapeliai mėsingi, tankūs, gula apvaliu, gražiu apskritimu, žiedeliai raudonai-oranžiniai, auga vakarinėj pusėj. Šakelių -lapukų forma ypatingai panaši į bruknių šakeles. Prišaknydinau šakelių, bet kas ji tokia..?


Manyčiau, kad tai nematantas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 24 rugpjūčio 2017 - 11:16
QUOTE(Ex @ 2017 08 24, 12:15)
Manyčiau, kad tai nematantas.

Labai dėkoju, paguglinau, tikrai tai ši gėlytė. Bet apie jos auginimą ne ką randu, gal kas pasidalinsite praktiniais patarimais. http://flowertimes.r...cirta_poliv.jpg http://www.rareflora.com/nemcheer.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 26 rugpjūčio 2017 - 21:01
Gal kas atpažįstate šį augalą? Pilkais švelniais lapeliais, skaniai kvepia. Labai labai reikėtų smile.gif Ar jis augų kambaryje per žiemą ar jau atsisveikint?

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti

Jei būtų žaliais lapais - panašus į rozmariną, bet pagal klausimo pobūdį įtariu, kad tai kažkokia piktžolė. Pilką kvepiantį žinau tik pelyną  :) . Turiu vieno kambarinio augalo nuotrauką, būtų įdomu sužinoti, kaip jis vadinasi. Žydi super smulkiais žiedukais, nukritę atrodo kaip juodos dulkelės :

Priedas  Viszalis.JPG   130,7KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
QUOTE(Jurkinas @ 2017 10 05, 19:51)
Gal kas atpažįstate šį augalą? Pilkais švelniais lapeliais, skaniai kvepia. Labai labai reikėtų  smile.gif Ar jis augų kambaryje per žiemą ar jau atsisveikint?

vartotojo įkelta nuotrauka



Išsiaiškinau, kas tai per daiktas.
Italinis šlamutis
https://www.sodinink...rysum-italicum/

Įnešiau iš lauko į nešildomą namo laiptinę, auga normaliai. Ir jau taip kvepia, taip kvepia, kai eini namo.
Atsakyti

Jurkinas:Gal kas atpažįstate šį augalą? Pilkais švelniais lapeliais, skaniai kvepia. Labai labai reikėtų   :) Ar jis augų kambaryje per žiemą ar jau atsisveikint?


Va, va, sakau, kažkur matytas lauke - čia apie smiltyninį šlamutį. O dar aptikau panašų augalą labai įdomiu pavadinimu: Brauno kalocefalas Bed Head, kurio 200 sėklų kainuoja 19,90 EU. Ūgis 30 cm, dvimetis augalas, nežiemoja, todėl  žiemą gali augti kambary kaip vazoninė gėlė. 

Atsakyti
Pries metus isgelbetas augaliukas, paliktas buvo prie darbo konteinerio, taciau taip ir neidentifikavau rusies. Plius visi lapai, nuo galuniu, pradeda suktis ir puti. Kas tai per rusis ir kodel nenori augti?

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Maranta

https://www.google.l...&...280&bih=918

Sakyčiau gerai perlaistyta, o ir žemę keisčiau pasiskaičiusi kokios reikia.
Atsakyti