QUOTE(Bry. @ 2016 11 19, 01:28)
Siuliau saldaini tai jis net nesureguoja,siuliau kompa ka labai megsta tai irgi nulis rekcijos.as is pradziu galvojau,kad jis negirdi.vaikas ne mano.nes jau senai buciau vezus pas gyditojus.
Papildyta:
O cia,kad vaikas priima vaizdine medziaga normalu?cia taip gal dauguma vaiku?
Papildyta:
O cia,kad vaikas priima vaizdine medziaga normalu?cia taip gal dauguma vaiku?
perskaiciau ir sekancius pastus, bet atsakysiu cia. taip, visi vaikai priima vaizdine medziaga tiek per vaizda, tiek per garsa, jie intyityviai surenka informacija is aplinkos ir megdziodami mokosi ja pritaikyti o autistiski vaikai daznu atveju TIK per vaizda. jie nesurysa daikto ir pavadinimo.
nu isivaizduokyt kad koks kinas pvz pasiulytu jums ta pati saldaini. jus matot kazka pasake. o va ka.... taip ir jie.
tai yra suvokimas. pas mano dukros suvokimas buvo nulinis, budama dvieju metuku ji nesuprasdavo nieeeeeko.
ir kol tu neparodysi pirstu i obuoli ir nepasakysi - obuolis, jis nezinos kas cia per daiktas.
gristant prie jusu klausimo apie vaiko genialuma. tikrai nieko nenoriu blogo pasakyti, gal jis mazas vunderkindas. tik norejau paaiskinti kaip mokosi autistukai. ryskios spalvos-vaizdas- garsas ir n kartu tas pats. esu maciusi berniuka kuris mokejo angliskai kelias dainas, iskaitant ta pacia abecele, skaiciavo angliskai, gyvunai angliskai. bet nei vieno zodzio nesuprasdavo lietuviskai.
Papildyta:
QUOTE(4xmama @ 2016 11 19, 10:11)
O tas vaikas priima ir garsus, kitaip abėcėlės nepyškintų. Vaizdus žiūrėdamas- nei vienas kalbėti ir kalbų neišmoktų.
net juokas sueme, atleiskit. jus cia is patirties?
as gi ir sakau, vaizdas+garsas. ka ir duoda kompas.