Sveikos mamytes, paskaiciau vakar apie musu kasdienybe... nezinau kaip jums, o man labai liudna, kad LT neturi sistemos, kaip padeti autistuku mamytems. AS lygiai taip pat esu pervargus, mano charakteris pasikeites absoliuciai, bendrauju tik su savo tevais, kartais su uosviene. Bet mano bendravimas pasidare sausas, nes prioritetas vaikai, ir ramybe namuose. Pailsiu tik darbe, atitrukstu nuo kosmaro namuose.
Draugu ir draugiu netekau, nes kai kurie aiskina , kad as turiu susitaikyti su tokiu vaiku.. ir eiti pasroviui... kitur mes patys nevaziuojam, nes pasisedeti ir pabendrauti neiseis. Skaudu, kai kiti mato mano vaiko ateiti <geriau> negu as pati, bet as niekada nepasiduosiu, negaliu pasiduot.
Truksta poilsio, atvirai sakant antidepresantu nevartoju, bet vyno taure vakare isgeriu daznai, nes atrodo, kad mano galvai bus shutdown.
Del psichologu, as kalbejau ir kmuk ir kauno rajone ir taip , kur einu klausiu. Autistams psichologas realiai padet negali. Tiesiog jie turi sakyti, kad terapija reikalinga. Bent jau mano vaikui autoritetai, yra tv, youtube, ta bloga autoriteta, galiu pakeisti tik kitu autoritetu. Kiekviena prasyma, turiu pateikti gudriai, apgalvoti, rasti motyvacija.
Skaiciau, kad jusu vaikai ilgai sedi kompe, o tai kaip su regejimu? Jis pas mus prasteja, as negaliu leisti. Dar prie visko ir zlibas bus, isvis kosmaras.
Kas mano vaikui su padejo, tai alfa lipoine rugstis. Apie tai pasiskaiciau amerikos autistu forume. Dingo kai kurie uzsispyrimai, pradejo dometis daugiau aplinka. As skaiciau, kad atseit buna pilnu isgijimu. Bet kaip raso, ji tinka ne visiems.
Zodziu kapstomes kaip galim, nes realiai Lt nepadeda niekas, turi toki vaika, pati kalta.
Papildyta:
Man irgi panasu, i normalu. Ne visi vaikai yra @kompanijos sielos@. Yra vaiku ir tylesniu, stebetoju. O kaip tokio amziau jusu vaikas visai nemazai pasako, ir komandas vykdo. Bet jei neramu, gi galit vel uz puses metu nueiti pas daktara. Pas mus autizmo bruozus pastebejo tik nuo 3 metu ,o as pati maciau pokycius, mazdaug nuo 2.5 metu. Buvo hiperaktyvus, nuolat begdavo. Nebendraudavo, bet kokia veikla buvo daugiausia 5 min. Mego tokius efektingus darbus-taskyti vandeni, metyti ka nors, skriausti suni, vista.
QUOTE(Erdene @ 2016 11 07, 08:35)
#
Labas vakaras mamytės,
paskaičiau šią temą ir taip nemažai straipsnių ir labai laukiu jūsų patarimų, nes ne tik, kad naktimis nemiegu, bet jau ir depresija tuoj bus.
Sūnui 1 m. 9 mėn. kalbėti nekalba, pasako atia (supranta šio žodžio prasmę), atiū (ačiū, paprašytas pasako) , tiate (teta,paprašytas pasako), o tią o tią o tia tia (daina o pą o pą apapa augo žirnis ir pupa), brrrrr (kai su mašinytėm žaidžia) bzzzz (kai lėktuvas skrenda) pamatęs katę ar šunį atitinkamai au ar miau ir viskas. kai vienas žaidžia kalba savo kalba, bet nugirstu aiškių trumpų žodių (bet retai). buvom pas neurologę, diagnozė: kalbos raidos sutrikimas. patarė po pusmečio ar metų (man buvo toks.šokas, kad net tiksliai nepamenu) pasidaryti raidos testą. sakė akių kontaktas yra.
atrodo vaikas viską supranta, gyvūnus atpažysta tiek kiek aš pati, vaisius daržoves taip pat. Šiukšles į šiukšlinę nuneša, namie būti nemėgsta, nori kažką veikti, net į darželį nuo rugsėjo išleidau, kad turėtų ką veikti, dabar labai nepatenkintas, kad jo miegoti nepaliekam, o pasiimu po pietų, bet...
darželyje nedaro darbelių (.auklėtoja ramina, kad normalu);
darželyje buvo gimtadienis, kiek mačiau nuotraukose jis ant kėdutės sėdi ir neina pvz prie klouno.;
nešoka su vaikais darželyje;
nori labai į darželį, bet kai būna atsiskyrimas verkia( nori, kad aš akrtu eičiau) po kelių sekundžių niromsta, bet atsiskirti nemoka.
nemuose nenori vienas žaisti turim kartu (apskritai namuose būti jam ,,kančia" toks vaizdas)
pvz vakar, buvom ikea yra vaikų žaidimo stalai, noriai žaidžia su žaislais, bet su vaikais neužmezga kontakto, arba ypatingai minimaliai.
ir apskritai jis toks labai nedrąsus, toks jausmas tarytum nepasitikėtų savimi.
ar tai jums pažįstama ir panašu į autizmą???