QUOTE(Atvirksciai @ 2016 10 21, 09:21)
Sveiki,
aš auginu 11 metu autistuką. Daug visko prirašta apie mazyčius, bet apie paaugliukus labai mažai. Labai įdomūs man Kitokia9 žinutės. Tų ožiukų pas mus irgi yra. Paskutinis požiukas, nerašo į sąsiuvinį jei nėra langelių. Mes tik šiemet einam i 5 klasę. 4 klasės buvo namuose, nes mokytojai taip buvo patogu. Nors aš skaitau, kads mums tai labai pakenkė.
O tas drabužių pasirinkimo užsispyrimas visada? ar tik paauglystėje?
aš auginu 11 metu autistuką. Daug visko prirašta apie mazyčius, bet apie paaugliukus labai mažai. Labai įdomūs man Kitokia9 žinutės. Tų ožiukų pas mus irgi yra. Paskutinis požiukas, nerašo į sąsiuvinį jei nėra langelių. Mes tik šiemet einam i 5 klasę. 4 klasės buvo namuose, nes mokytojai taip buvo patogu. Nors aš skaitau, kads mums tai labai pakenkė.
O tas drabužių pasirinkimo užsispyrimas visada? ar tik paauglystėje?
visada, bet paauglystės laikotarpiu išmoko savo nenuotaikas išlieti tiesiai šviesiai iš proto veda kai bandai kažką paaiškinti, prikalbinti - tyla, po kelių valandų gauni atsakymą NE ir toliau tyla. Daug pasikeitimų buvo, pakeitėm mokyklą, lanko pamokas su visais vaikais ir kankinamės su vyru.. Klasiokai - valio, tolerantiški, draugiški, jokių patyčių kol kas, bet.. lankydamas pamokas susivokė, kad buvusioje mokykloje nieko neišmoko, žinių realiai - nulis sėdėjo paskutinius metus su juo vienu ir nesugebėjo vaikui žinių duoti. Na man taip sukasi galvoje
tai vaaa.. 20-24val. prasideda namie dramos - matematikos namų darbai.. MB pervargęs po darbų sėdi kantriai kas vakarą, visais būdais bando padėti, bet po kelių minučių prasideda "tu man nedaryk namų darbų, aš turiu pats ruošti", tada sėdi, pusvalandis tylos, tada viskas nustumiama "nemoku, nesąmonė" ir vėl iš pradžių visas veiksmas. Prisirinko neigiamų pažymių, kasdien ašaros, kad išmes, galų gale rytais susišviečia, kad į mokyklą neis, nes: 1 variantas tėtis nelaukė ir jo nenuvežė, 2 variantas nepadarė namų darbų (nesvarbu, kad tik matiekos neparuošė, bet išbraukia ir kitus dalykus), ko ten eiti, 3 variantas tyla be jokių paaiškinamų priežasčių. Tada aišku ieško auklėtoja, ilgi pokalbiai su ja ir t.t. aš jau nuleidau rankas, noriu atsiimti ir lai sėdi namie, pasiduodu, auklėtoja nenori jo palikti likimo valioje, bet kaip jam padėti kai jis tą pagalbą atstumia?.. ir šiaip priešiškumas suintensyvėjo, jau kartais ir bijau jo, vis tik mane praaugo ūgiu, tad taip lengvai kažko atimti nepavyksta, išstumia iš kambario kai ateinu kambario aptvarkyti ir pravėdinti, mažuosius muša ir erzina