Sveikos mamytes,
Reikia man jusu pagalbos ir patarimu, nes baigiu jau save suesti, nei valgau, nei miegu, tik stebiu liguistai savo mazyli, vyras sako, kad man reikia pagalbos, o ne musu berniukui...
Taigi, musu treciajam dabar 1 m. 11 men. Nepatinka man jis, o viskas del jo kalbos, is kurios isplaukia ir visi kiti mano pastebejimai, kurie mane vis nuveda prie autizmo pozymiu.
Kalba labai menkai, jo zodyne tik 20 zodziu: noriu, nenoriu, lelia, tete, mama, kajau, nori ( suns vardas), du, trys, baba, tete, teta, didelia, lyja, dega,kur tu, as cia. Ir tie patus ne visai taisyklingi... Lyg pradejo jungti i dvieju zodziu sakiniu, kaip pvz: noriu niamu, noriu lialia, nenoriu niamu. bet skurdi labai ta jo kalbele. ypac kai lyginu su anais mano dviem vyresniais suneliais, su jais viskas daug anksciau buvo. Nuo dvieju leidome i darzeli jau kaip didziausius vyrus.
Griztant nuo gimimo:
Jis tik uzgime ir eme rekti, sunkiai imdavo kruti, kol prisitaikydavau, kad paimtu, maudomas klykdavo, vezimuko, loveles neprireike, nes nebudavo juose, vaziuoti masinoje katastrofa, nebuna keduteje, o jei saule sviecia tai is viso sunku, vos parvezu iki namu. Kieteja viduriukai nuolat, neimanoma sugirdyti skystu vaistu, isplauti nosi juros vandeniu, iskart apsivemia. visi sie pastebejimai jau man isplauke po to, kai pradejau skaityti ir dometi autizmu, visur stebiu panasumus...
Del to jo neramumo gulejome 2 men. klinikose, dare EEG, nieko nerado, toks vaikas, nieko nepadarysi, gerem zoleles, maudem melisoje ir visokiu kokiu gereme miksturu, niekas nepadejo, vis laukiame kada taps ramus, bet kolkas negalime atsipusti, nuolat kaprizinasi, zyzia. Labai nevalgus, ijungti turime teletabius, masa ir loki, kad pavyktu sauksta kita ikisti. Siaip mielas, meilus, bet tik mums, svetimu nenori, nesiglausto, tik mes ir broliai, mociute kartais. nesupranta zodzio ne, gal lepinamas labai, visi dievina pagranduka, isterikuoja jei ko neduodi. bebaimis, anksciau, tik pradejes vaikscioti yra sokes nuo palanges, spinteles. Dabar jau bijo, supranta, parduotuvese neprognozuojamas, griebia zaislus visus, siaip parduotuveje butu, nebijo, neimanoma isvesti, mes pasikavojame, o jam vienodai, atia, ir pedina sau vienas. Juk neturetu taip buti. Siaip zaidzia labai su masinytes, bum bum, supranta prasme, nori labai lego delioti broliu. megsta mozaika deti, bet visur palieka betvarke, ismeo viska, nespejame rinkti, knygutes noriai varto. pasako kaip karvyte, suniukas daro, pauksciukai. uzstrige kad megsta su puodais zaisti, is ju stato pilis, is visko megsta statyti, deda ant didesnio mazesni, gali nesioti letai zaislus po viena i lovele suguldyti, megsta krapstytis smulkiu daiktus. ant puodo niekaip, pasedi ir salia pasisioja, o dabar jau ir nepasodiname. Siaip labai reikia vaiku, broliu, kavotiniu gaudyyniu zaidzia, krykstauja supranta kaip reikia tai daryti, gydytoja sako laukiame lygiai dvieju metuku ir tada pasirodysime logopedui... neramu man, nerandu vietos, vyrui jis tipo normalus atrodo, tiesiog hiperaktyvus, ir tt. ar pazistate mergaites savo vaikiukus, ar yra kazkas panasaus buve jums? susibaigsiu jauciu, kol nerasiu ats i klausimu. i darzeli keliausime nuo rudens, kaip jis ten, neisivaizduoju, vlgyti bando pats, nori, bet geria is buteliuko, nori ir is puoduko....buciau dekinga, jei pakemontuosite.