QUOTE(Simbulis @ 2016 01 18, 08:59)
Mano vaikas eina i paprasta bendrojo lavinimo darzeli, kuriame nera jokiu psichologu, spec. pedagogu, tik logopede (rekomenduota lankyti logopedini darzeli arba logopedine grupe), tai kai ateinu jo pasiimti, jis is karto bega prie manes, tiesiog soka i glebi ir buciuoja buciuoja, kitos mamos ziuri taip keistai, kai jis pradeda sneketi, ir sneka daug, bet "savo" kalba... Matau ju zvilgsnius, grimasas, ne karta yra klause ar jis turi grupe, ar yra neigalus ir kodel jis neina i spec. darzeli, o eina i bendrojo lavinimo darzeli su normaliais vaikais. Suprask, mano kazkoks ne toks ir neturi teises jis ten būti... Ne karta teko iseiti su asarom akyse is to darzelio del tokio kai kuriu tevu poziurio, aisku ne visi taip galvoja, bet yra keletas tokiu mamu, kurios tik rade proga pradeda panasia sneka...
Kaip suprantu Jusu vaikas jau didelis. Mes su balansiniu 2 vasaras vazinejom, sia vasara gal jau bandysim pirkti su pedalais, nes balansinis jam jau kaip ir nebeidomus...
Maniskis irgi kokias pora dienu gali vien duona ar batona valgyt, kita kokia diena pik-nik surio lazdeles, dar kita kiausinius arba bananus... O be to darzelyje maistas pagrinde su pienu (ar jo produktais) buna - pieniskos koses, sriubos, varskeciai, ir pan., o dar uzkandziai - surelis, jogurtas...
O Jums neaiskino, is kur pas vaikus atsiranda visi sie sutrikimai? jei seimoje ju nera, nes nei pas mane nei pas vyra nera kas turetu autizmo bruozu ir siaip kokiu elgesio sutrikimu? PPT darbuotoja bande aisinti, kad cia sutrikimas sako gali būti nuo genetiniu veiksniu, nestumo eigos ir pan.
Kaip suprantu Jusu vaikas jau didelis. Mes su balansiniu 2 vasaras vazinejom, sia vasara gal jau bandysim pirkti su pedalais, nes balansinis jam jau kaip ir nebeidomus...
Maniskis irgi kokias pora dienu gali vien duona ar batona valgyt, kita kokia diena pik-nik surio lazdeles, dar kita kiausinius arba bananus... O be to darzelyje maistas pagrinde su pienu (ar jo produktais) buna - pieniskos koses, sriubos, varskeciai, ir pan., o dar uzkandziai - surelis, jogurtas...
O Jums neaiskino, is kur pas vaikus atsiranda visi sie sutrikimai? jei seimoje ju nera, nes nei pas mane nei pas vyra nera kas turetu autizmo bruozu ir siaip kokiu elgesio sutrikimu? PPT darbuotoja bande aisinti, kad cia sutrikimas sako gali būti nuo genetiniu veiksniu, nestumo eigos ir pan.
pavasari mano kavalieriui 9 metai bus. mano vyras autistiskas, labai daug bruozu pas ji tai kazkaip nurasau jog i teti vaikas man gyd sake jog oro tarsa dadeda tu sutrikimu. nestumas mano sunkus buvo, toksikoze nesibaigianti. po skiepo labai neramus pasidare apie metuku tada buvo. manau viskas taip ir susidejo