QUOTE(Retra @ 2016 01 15, 22:25)
O kokio amziaus jusu vaikas, kiek laiko laikotes sios dietos ir kokie teigiami pokyciai?
Laikomes beveik metai, bet mes dar nelabai esame isvale dieta. T.y. duodame dar dauguma vaisiu ir dazoviu, kuriu siaip nereiketu duoti.
Viska ememe is
http://autismhelper.ru/
Ten yra vienos mamos ilga istorija apie tai, kaip ji savo dukra gyde nuo autizmo, dieta ir papildais is biciu produktu, o ne sistetika visokia.
Pirmiausia ka pastebejau tik pradejus dieta, kad vaikas tapo zymiai ramesnis, jokiu pyksciu ir isteriju. Daugiau supratimo atsirado, geriau vystytis pradejo ir t.t. Aisku visa laika papildomai dirbame su logopedais, ergo, mankstos ir t.t.
Ka butinai siulau pradeti tai sensomotorines mankstas www.galiava.lt
Tik geriausios rekomendacijos is visu mamu, kas tuo uzsiima su savo vaikais.
Mano vaikui tuoj bus 6 metai.
Papildyta:
[quote=Simbulis,2016 01 18, 09:59]
Mano vaikas eina i paprasta bendrojo lavinimo darzeli, kuriame nera jokiu psichologu, spec. pedagogu, tik logopede (rekomenduota lankyti logopedini darzeli arba logopedine grupe), tai kai ateinu jo pasiimti, jis is karto bega prie manes, tiesiog soka i glebi ir buciuoja buciuoja, kitos mamos ziuri taip keistai, kai jis pradeda sneketi, ir sneka daug, bet "savo" kalba... Matau ju zvilgsnius, grimasas, ne karta yra klause ar jis turi grupe, ar yra neigalus ir kodel jis neina i spec. darzeli, o eina i bendrojo lavinimo darzeli su
normaliais vaikais. Suprask, mano kazkoks ne toks ir neturi teises jis ten būti... Ne karta teko iseiti su asarom akyse is to darzelio del tokio kai kuriu tevu poziurio, aisku ne visi taip galvoja, bet yra keletas tokiu mamu, kurios tik rade proga pradeda panasia sneka...
Mes irgi einame i paprasta ir man nusisvilpt kas ka sako, nes visi nori savo darzeliuose tureti tik patogius vaikus
Tada visi tylekime ir nekalbekime apie socializacijas ir integracijas jokias. Integruokime tik kalinius ir cigonus i visuomene
Reikia sukaupti visas jegas ir buti uz savo vaika.
Maniskis irgi kokias pora dienu gali vien duona ar batona valgyt, kita kokia diena pik-nik surio lazdeles, dar kita kiausinius arba bananus... O be to darzelyje maistas pagrinde su pienu (ar jo produktais) buna - pieniskos koses, sriubos, varskeciai, ir pan., o dar uzkandziai - surelis, jogurtas...
Darzelyje galite bandyti tartis su valgykla ir butinai turi atsizvegti i vaiko maitinimo poreikius. Tegu seimos gydytoja paraso, kad vaikas alergiskas gliutenui ir pieno produktams.
O Jums neaiskino, is kur pas vaikus atsiranda visi sie sutrikimai? jei seimoje ju nera, nes nei pas mane nei pas vyra nera kas turetu autizmo bruozu ir siaip kokiu elgesio sutrikimu? PPT darbuotoja bande aisinti, kad cia sutrikimas sako gali būti nuo genetiniu veiksniu, nestumo eigos ir pan.
Dar siaip jei PPT darbuotoja pasidometu, tai suzinotu, kad tai skiepai sukelia, tik pas mus LT siuo metu skiepai ypac ginami ir propaguojami. Na ne tik pas mus manau. Tai visiskai ne genetine liga. Kaip sakiau, tai susije pagrinde su virskinimo sutrikimais. Bet skiepu itakos as tikrai neatmetu.