Labai jus suprantu. Ir man tas pats. Bet dabar kažkiek jau lengviau.
Ir taip pat, matant šalia "normalių" vaikų, tikrai kartais širdis plyšta. Bet iš kitos pusės, man tas vaikas stebuklingiausias iš visų, tokių dalykų iš jo išgirstu, sužinau ar elgesio patiriu, kokių nemačiau nei iš vieno sveiko vaiko arba tai itin reta. O ir kiekvienas menkiausias pasiekimas sukelia begalę džiaugsmo, o kur jau ten, kai per kokią šventę sako savo žodžius, dar geriau, nei dalis grupės (nes yra tokių iš "sveikųjų", kur žodžio nepralemena), apsibliaunu iš karto, taip širdį suvirpina, oi... Galvojau, kad jis niekaip neišmoks pats suptis ant sūpynių, nes niekaip nesuprasdavo, kaip ten reikia siūbuotis, bet va, aną pavasarį, berods, ir išmoko, ir taip smarkokai įsisiūbuoja. Gal kam atrodo menkniekis, o man tai toks pasiekimas, tiek laimės, pasakyt negaliu
Dabar tikslas kažkaip išmokti važiuot su dviračiu dviem ratais. Bet neįsivaizduoju, kaip tą padaryt. Pagal jo amžių dviračiai su galiniais ratukais per maži (bet vis tiek pirkom, kad nors kiek judesio ir džiaugsmo būtų), o pagal ūgį jau dideli, sunkūs, gerokai sunkiau suvaldyti, jis jiems dar tikrai per mažas (amžiaus ir gebėjimų prasme, ne ūgio), o ir prie tokių ratukų nebebūna. Tai aną pavasarį-vasarą galvos skausmas buvo, visi prekybininkai nesuprato, kam mums tie ratukai, tipo didelis jau vaikas, visi tokio amžiaus važinėja jau be ratukų
, šiemet bus dar blogiau, nes turimas bus visiškai per mažas, o didesni - per sunkus iššūkis dar tikrai...
Maniškis irgi prigalvoja superinių žodžių, ale kokie jie tikslūs būna
Pataisiklis pvz. Arba, ne pašildyk, o pakarštink! - šaukia man, kai klausiu, ar pašildyti maisto
Nes gi ne šilto, o karšto reikia, viskas logiška
O ypač sugalvoja naujų žodžių, kai savo žodyne, kuris pakankamai skurdus, neranda tinkamo tam, ką nori papasakot, tai sukuria savo, ir viskas aišku, ką norėjo pasakyt.
Tai vis mažiau nervuojasi, kai neišeina papasakot, ką nori, suranda išeitį.
mes dvirati 5 metu nupirkom (dabar 8), irgi ieskojom su ratukais, tai viena pardaveja labai nusistebejo kaip cia taip 5 metu vaikas nemoka dviraciu vaiuoti ir jam reikia tu papildomu ratuku. pamenu kaip brolis su zmona uzsipuole ta pardaveja, jog komentaru jos maziausiai norim. bet va sia vasara nuemem ratukus ir tiesiog nuvaziavo. nei mokinti nieko nereikejo, tiesiog eme ir nuvaziavo. pavasari ieskosim didesnio dviracio
ir paspirtuku spraigyt ismoko, o dar pernai nenulaike lyksvaros. zodziu tobulejam
Tai imanoma tik maistui neisrankiems vaikams. Jei vaikas isrankus, tai misija neimanoma.
pritariu. maniskis buna savaite vien batona valgo ir jei nori is kailio issinerk kitko neikisi