QUOTE(Madeine @ 2016 01 10, 13:27)
Nesuprantu kodel jus taip gincijates kas ir kur ka dare.
Na va yra, matyt, žmonių, kuriems bile papuldinėt kitus, jei ne pagal juos viskas. Kitokios patirtys ir nuomonės yra negalimos.
QUOTE(Kitokia9 @ 2016 01 10, 18:48)
tai F84.5
VRC nustatė? Mums viena psichologė Druskininkuose sakė, kad įtaria, jog gali būt, bet nieko neparašė, o kitur tokių kalbų nebuvo.
QUOTE(4xmama @ 2016 01 10, 13:16)
Simbulis skundėsi, kad DISC turi padarytą, bet neturi diagnozės - jai patarėte.
Elentari: "Žinot, Simbulis, regiistruokitės į Santariškes pas neurologę (gal į privatą parašusiu kokią, jei nueis žinutė) ir, kol laukiat kitur, manau, jums gali pritempti F83"
Aš rašiau, kad neurologai F diagnozių nestato, nes tyrimų (DISC, vekslerio, autizmo) neatlieka.
Tai va, taip ir nepacitavote, kur aš parašiau, kad Santariškėse atlieka DISC tyrimą. Nes taip ir nesakiau. Ir apskritai, ta žinutė buvo skirta ne jums
Mes F diagnozių turim visą krūvą per neilgą gyvenimą, dvi iš jų parašytos tik neurologo Santariškėse (gal ne visos F diagnozės paremiamos DISC tyrimu, o gal būt užteko įvertinti vaiko būklę ir jau atliktus tyrimus, šito nežinau ir man tai nėra svarbu. F diagnozių yra labai labai daug ir visokių). Ir nei vienos iš šių diagnozių neparašė psichiatras. Kodėl? Klausimas tikrai ne man. Tokį teiginį, kas rašo F diagnozes, išgirdau po kelių metų, kai jau turėjom bent kelias, ir dar nebuvę pas psichiatrą.
Ai, ir patį pirmą DISC tyrimą atliko logopedė poliklinikoje, ne psichologė.
QUOTE(4xmama @ 2016 01 10, 13:16)
Gal neskaičiuosime kiek kas susidūrę su gydytojais ir pvz. turi. aš remiuosi daugeliu, Jūs tik savo išskirtiniu.
Tai kad jūs pati ir pradėjot skaičiuotis
Bet kokiu atveju, tai tik jūsų kažkoks įsitikinimas ir tiek. Užsiciklinimas dėl nesuprantamų man priežasčių. Ir pavyzdį pateikiau, beje, pasisakyta tos mamos buvo SM neįgalumo temoje, ir štai jums iš karto atėjo dar dvi mamytės su tais pačiais teiginiais, kad neįgalumus tvarkė psichiatrai, ir čia tik keli, taigi, mūsų atvejis nei kiek neišskirtinis, kaip kad bandote įtikinėti. Tik nežinau, ką, save, mane, ar kitus. Nes manęs tai neįtikinote niekuo, tik kad jums patinka kelti konfliktus lygioj vietoj.
Gal verčiau pasidžiaukit, kad žmonės susitvarkė tuos popierius, o ne aiškinkit, kas ką privalo, ir kas netvarko (nors tvarko) ir t.t. Nes tai yra absoliučiai beprasmiška ir tik nuotaikos gadinimas visiems. Nebent jūsų toks tikslas. Asmeniškai mano - dalinimasis patirtimis ir informacija apie visus galimus variantus. Siūlau nuo šiol mano žinutės ignoruoti, lengviau gyvensis, visiems
QUOTE(veiducka @ 2016 01 11, 11:12)
visus 3 kartus verkiau...
Labai jus suprantu. Ir man tas pats. Bet dabar kažkiek jau lengviau.
Ir taip pat, matant šalia "normalių" vaikų, tikrai kartais širdis plyšta. Bet iš kitos pusės, man tas vaikas stebuklingiausias iš visų, tokių dalykų iš jo išgirstu, sužinau ar elgesio patiriu, kokių nemačiau nei iš vieno sveiko vaiko arba tai itin reta. O ir kiekvienas menkiausias pasiekimas sukelia begalę džiaugsmo, o kur jau ten, kai per kokią šventę sako savo žodžius, dar geriau, nei dalis grupės (nes yra tokių iš "sveikųjų", kur žodžio nepralemena), apsibliaunu iš karto, taip širdį suvirpina, oi... Galvojau, kad jis niekaip neišmoks pats suptis ant sūpynių, nes niekaip nesuprasdavo, kaip ten reikia siūbuotis, bet va, aną pavasarį, berods, ir išmoko, ir taip smarkokai įsisiūbuoja. Gal kam atrodo menkniekis, o man tai toks pasiekimas, tiek laimės, pasakyt negaliu
Dabar tikslas kažkaip išmokti važiuot su dviračiu dviem ratais. Bet neįsivaizduoju, kaip tą padaryt. Pagal jo amžių dviračiai su galiniais ratukais per maži (bet vis tiek pirkom, kad nors kiek judesio ir džiaugsmo būtų), o pagal ūgį jau dideli, sunkūs, gerokai sunkiau suvaldyti, jis jiems dar tikrai per mažas (amžiaus ir gebėjimų prasme, ne ūgio), o ir prie tokių ratukų nebebūna. Tai aną pavasarį-vasarą galvos skausmas buvo, visi prekybininkai nesuprato, kam mums tie ratukai, tipo didelis jau vaikas, visi tokio amžiaus važinėja jau be ratukų
, šiemet bus dar blogiau, nes turimas bus visiškai per mažas, o didesni - per sunkus iššūkis dar tikrai...
Maniškis irgi prigalvoja superinių žodžių, ale kokie jie tikslūs būna
Pataisiklis pvz. Arba, ne pašildyk, o pakarštink! - šaukia man, kai klausiu, ar pašildyti maisto
Nes gi ne šilto, o karšto reikia, viskas logiška
O ypač sugalvoja naujų žodžių, kai savo žodyne, kuris pakankamai skurdus, neranda tinkamo tam, ką nori papasakot, tai sukuria savo, ir viskas aišku, ką norėjo pasakyt.
Tai vis mažiau nervuojasi, kai neišeina papasakot, ką nori, suranda išeitį.