Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

QUOTE(Kitokia9 @ 2016 01 10, 18:48)
jau žinokit susimaišiau..  doh.gif
tai F84.5 gali ir šeimos gydytoja sutvarkyt neįgalumo visą bla bla? ta prasme nereiktų trenktis pas psichiatrę (vėl visokie testai, konsultacijos ir t.t.)? neprisikabins, kad ko aš čia nuo pavasario apsigalvojau ir noriu neįgalumo popierius tvarkytis? klausinėju, nes vėl kryžiaus kelius eit per visokias įstaigas, tai eina sau.. o ir vaikas tikrai užsiklyks, kad "vėl testai, vėl lys man į smegenis" doh.gif

tie testai kuri laika galioja - jums ko gero reiks israsus susirinkt is ten, kur jie daryti, psichiatres isvadas gauti - o jau viska supildyt gali ir seimos gydytoja, aisku jei ji tuo bus suinteresuota... O del to - "persigalvojau" - manau 80% tevu apsigalvoja, nes pradzioje dauguma atmeta ta galimybe, bet paskui blaiviai apsvarsto, pasitaria su panasaus likimo zmonemis - ir susitaiko su situacija... Cia labai didelis psichologinis barjeras... Pirmas - pripazinti, kad KAZKAS ne taip su vaiku ir kreiptis tyrimams... Antras - gauti diagnoze - ir su ja susitaikyti - bet kol ji tik medicininiuose dokumentuose - taip baisiai neatrodo, dar yra vilties - kad GAL apsiriko, gal keisis ir pan... Ir va trecias - gauti neigalumo pazymejima... Cia jau kaip stampas, pripazinimas - VISKAS, kitaip nebus, siuo metu yra taip, kaip bus po 1-2 metus - bus matyt, bet dabar jau yra taip... Drauge kai gavo pati pazymejima, net apsiverke - nors ir zinojo ir susitaike su situacija - bet kai matai dokumenta su vaiko foto... Bet cia pirma karta tik taip - veliau viskas lengviau ir paprasciau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2016 01 08, 01:38)

Pasikartosiu - tvarko. Mūsų šeimos gydytoja netvarkė neįgalumo dokumentų. Gal kiekvienoje įstaigoje kitaip, gal priklauso nuo diagnozių, nežinau, sakau faktus, o  jūs kažkodėl nuneiginėjat  g.gif . Atvejis mūsų buvo ne išimtinis. Šeimos gydytojo buvo paprašyta užpildyti tam tikrą anketą ir viskas.

mum visada neigaluma tvarko psichiatre, tesem jau 3 kartus
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2016 01 10, 19:00)
  Drauge kai gavo pati pazymejima, net apsiverke - nors ir zinojo ir susitaike su situacija - bet kai matai dokumenta su vaiko foto... Bet cia pirma karta tik taip - veliau viskas lengviau ir paprasciau mirksiukas.gif

visus 3 kartus verkiau... ta diena pasilieku sau kai pasiimu dokus. kitaip negaliu. visada nuvaziuoju prie juros ikvept oro, bunu viena. paskurini karta kai negalia pratese 11 metu jauciaus ziauriai..
Atsakyti
Man, kaip pakankamai naujai šiuose reikaluose (dukrytei 2 su puse metų dabar), sunkiausia emocija ne tada, kai nuverkiu posmelį kitą. Tada kažkaip išsižliumbiu ir reikia judėti toliau... Sunkiau, kai ji būna užsiėmimuose su sveikais vaikais. Pvz. lanko yamaha, ir šiandien man toks džiaugsmas, kad kai kuriuos veiksmus ji pati pradėjo noriai kartoti. Ir nesvarbu, kad truputį šleivai, norisi iš džiaugsmo šokinėti. Bet tuo pačiu matau kaip šalia jaunesni vaikučiai daug daugiau daro natūraliai ir dar vienas per kitą stengiasi mokytojai papasakot ką su sniegu veikė... Ir tie užjaučiantys kitų mamų žvilgsniai... Toks jausmas, kad pavogė iš manęs nuoširdų mano džiaugsmą savo vaiku verysad.gif Žinau, kad reiktų tiesiog nekreipti dėmesio, bet dar neišmokau.
Atsakyti
QUOTE(Retra @ 2016 01 11, 21:20)
Man, kaip pakankamai naujai šiuose reikaluose (dukrytei 2 su puse metų dabar), sunkiausia emocija ne tada, kai nuverkiu posmelį kitą. Tada kažkaip išsižliumbiu ir reikia judėti toliau... Sunkiau, kai ji būna užsiėmimuose su sveikais vaikais. Pvz. lanko yamaha, ir šiandien man toks džiaugsmas, kad kai kuriuos veiksmus ji pati pradėjo noriai kartoti. Ir nesvarbu, kad truputį šleivai, norisi iš džiaugsmo šokinėti. Bet tuo pačiu matau kaip šalia jaunesni vaikučiai daug daugiau daro natūraliai ir dar vienas per kitą stengiasi mokytojai papasakot ką su sniegu veikė... Ir tie užjaučiantys  kitų mamų žvilgsniai... Toks jausmas, kad pavogė iš manęs nuoširdų mano džiaugsmą savo vaiku verysad.gif Žinau, kad reiktų tiesiog nekreipti dėmesio, bet dar neišmokau.

Nepaguosiu, to ismokt neimanoma, galima ismokt dziaugtis kitkuo, galima ismokt neparodyt savo emociju - bet matant kitu vaiku elgesi ir saviskio - visad sirdis krauju sruva...
Atsakyti
Dvieju su puse dar visai mazute, nedaug apskritai vaikuciu gali kazka pasakoti.
Atsakyti
Kad skaudu, tai ne tas žodis. Man nei su sveikais vaikais neina jo lyginti,džiaugtis, bet ir su savo likimo draugais, kai būna jie kartu- tas dar baugiau atrodo.
Bet tik iš saviškio sužinojau, kad debesys turi uodegas, kad galima mirti iš laimės prisivalgius cepelinų (jo žodžiais), kad mes abu nestoruliukai, o tiktakai (saldainiukai)biggrin.gif
Tai tik prisiminus jo kitokį požiūrį pasidaro miela. Pvz. šnd ryte susitarėm kalėdų eglutę laikyti iki Velykų, nes lemputės gražu. Vat 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(4xmama @ 2016 01 11, 22:27)
Kad skaudu, tai ne tas žodis. Man nei su sveikais vaikais neina jo lyginti,džiaugtis, bet ir su savo likimo draugais, kai būna jie kartu- tas dar baugiau atrodo.
Bet tik iš saviškio sužinojau, kad debesys turi uodegas, kad galima mirti iš laimės prisivalgius cepelinų (jo žodžiais), kad mes abu nestoruliukai, o tiktakai (saldainiukai)biggrin.gif
Tai tik prisiminus jo kitokį požiūrį pasidaro miela. Pvz. šnd ryte susitarėm kalėdų eglutę laikyti iki Velykų, nes lemputės gražu. Vat  4u.gif

o zinai kas yra "smeigliukai"? - as jau zinau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeine @ 2016 01 10, 13:27)
Nesuprantu kodel jus taip gincijates kas ir kur ka dare.

Na va yra, matyt, žmonių, kuriems bile papuldinėt kitus, jei ne pagal juos viskas. Kitokios patirtys ir nuomonės yra negalimos.

QUOTE(Kitokia9 @ 2016 01 10, 18:48)
tai F84.5

VRC nustatė? Mums viena psichologė Druskininkuose sakė, kad įtaria, jog gali būt, bet nieko neparašė, o kitur tokių kalbų nebuvo.

QUOTE(4xmama @ 2016 01 10, 13:16)
Simbulis skundėsi, kad DISC turi padarytą, bet neturi diagnozės - jai patarėte.
Elentari: "Žinot, Simbulis, regiistruokitės į Santariškes pas neurologę (gal į privatą parašusiu kokią, jei nueis žinutė) ir, kol laukiat kitur, manau, jums gali pritempti F83"

Aš rašiau, kad neurologai F diagnozių nestato, nes tyrimų (DISC, vekslerio, autizmo) neatlieka.

Tai va, taip ir nepacitavote, kur aš parašiau, kad Santariškėse atlieka DISC tyrimą. Nes taip ir nesakiau. Ir apskritai, ta žinutė buvo skirta ne jums mirksiukas.gif
Mes F diagnozių turim visą krūvą per neilgą gyvenimą, dvi iš jų parašytos tik neurologo Santariškėse (gal ne visos F diagnozės paremiamos DISC tyrimu, o gal būt užteko įvertinti vaiko būklę ir jau atliktus tyrimus, šito nežinau ir man tai nėra svarbu. F diagnozių yra labai labai daug ir visokių). Ir nei vienos iš šių diagnozių neparašė psichiatras. Kodėl? Klausimas tikrai ne man. Tokį teiginį, kas rašo F diagnozes, išgirdau po kelių metų, kai jau turėjom bent kelias, ir dar nebuvę pas psichiatrą.
Ai, ir patį pirmą DISC tyrimą atliko logopedė poliklinikoje, ne psichologė.

QUOTE(4xmama @ 2016 01 10, 13:16)
Gal neskaičiuosime kiek kas susidūrę su gydytojais ir pvz. turi. aš remiuosi daugeliu, Jūs tik  savo išskirtiniu.
Tai kad jūs pati ir pradėjot skaičiuotis smile.gif Bet kokiu atveju, tai tik jūsų kažkoks įsitikinimas ir tiek. Užsiciklinimas dėl nesuprantamų man priežasčių. Ir pavyzdį pateikiau, beje, pasisakyta tos mamos buvo SM neįgalumo temoje, ir štai jums iš karto atėjo dar dvi mamytės su tais pačiais teiginiais, kad neįgalumus tvarkė psichiatrai, ir čia tik keli, taigi, mūsų atvejis nei kiek neišskirtinis, kaip kad bandote įtikinėti. Tik nežinau, ką, save, mane, ar kitus. Nes manęs tai neįtikinote niekuo, tik kad jums patinka kelti konfliktus lygioj vietoj.
Gal verčiau pasidžiaukit, kad žmonės susitvarkė tuos popierius, o ne aiškinkit, kas ką privalo, ir kas netvarko (nors tvarko) ir t.t. Nes tai yra absoliučiai beprasmiška ir tik nuotaikos gadinimas visiems. Nebent jūsų toks tikslas. Asmeniškai mano - dalinimasis patirtimis ir informacija apie visus galimus variantus. Siūlau nuo šiol mano žinutės ignoruoti, lengviau gyvensis, visiems biggrin.gif

QUOTE(veiducka @ 2016 01 11, 11:12)
visus 3 kartus verkiau...

Labai jus suprantu. Ir man tas pats. Bet dabar kažkiek jau lengviau.
Ir taip pat, matant šalia "normalių" vaikų, tikrai kartais širdis plyšta. Bet iš kitos pusės, man tas vaikas stebuklingiausias iš visų, tokių dalykų iš jo išgirstu, sužinau ar elgesio patiriu, kokių nemačiau nei iš vieno sveiko vaiko arba tai itin reta. O ir kiekvienas menkiausias pasiekimas sukelia begalę džiaugsmo, o kur jau ten, kai per kokią šventę sako savo žodžius, dar geriau, nei dalis grupės (nes yra tokių iš "sveikųjų", kur žodžio nepralemena), apsibliaunu iš karto, taip širdį suvirpina, oi... Galvojau, kad jis niekaip neišmoks pats suptis ant sūpynių, nes niekaip nesuprasdavo, kaip ten reikia siūbuotis, bet va, aną pavasarį, berods, ir išmoko, ir taip smarkokai įsisiūbuoja. Gal kam atrodo menkniekis, o man tai toks pasiekimas, tiek laimės, pasakyt negaliu wub.gif Dabar tikslas kažkaip išmokti važiuot su dviračiu dviem ratais. Bet neįsivaizduoju, kaip tą padaryt. Pagal jo amžių dviračiai su galiniais ratukais per maži (bet vis tiek pirkom, kad nors kiek judesio ir džiaugsmo būtų), o pagal ūgį jau dideli, sunkūs, gerokai sunkiau suvaldyti, jis jiems dar tikrai per mažas (amžiaus ir gebėjimų prasme, ne ūgio), o ir prie tokių ratukų nebebūna. Tai aną pavasarį-vasarą galvos skausmas buvo, visi prekybininkai nesuprato, kam mums tie ratukai, tipo didelis jau vaikas, visi tokio amžiaus važinėja jau be ratukų doh.gif , šiemet bus dar blogiau, nes turimas bus visiškai per mažas, o didesni - per sunkus iššūkis dar tikrai...

Maniškis irgi prigalvoja superinių žodžių, ale kokie jie tikslūs būna biggrin.gif Pataisiklis pvz. Arba, ne pašildyk, o pakarštink! - šaukia man, kai klausiu, ar pašildyti maisto biggrin.gif Nes gi ne šilto, o karšto reikia, viskas logiška biggrin.gif O ypač sugalvoja naujų žodžių, kai savo žodyne, kuris pakankamai skurdus, neranda tinkamo tam, ką nori papasakot, tai sukuria savo, ir viskas aišku, ką norėjo pasakyt. thumbup.gif Tai vis mažiau nervuojasi, kai neišeina papasakot, ką nori, suranda išeitį.
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2016 01 12, 00:53)
VRC nustatė? Mums viena psichologė Druskininkuose sakė, kad įtaria, jog gali būt, bet nieko neparašė, o kitur tokių kalbų nebuvo. 

KMUK vaikų psichiatras, bet tik tada, kai naglai su neviltim nuvežiau su siuntimu, pasakiau, kad tegul galutinai man pasako ar aš durna ir prisigalvoju (išvesdavo taip iš kantrybės, kad vyrui rėkdavau, jog nebegaliu, tegul veža jį kur nori, kad tik nematyčiau) ar vaikui tikrai kažkas negerai. Nepatikliai žiūrėjo, požiūris, kad pasipinigaut noriu, skyrė daug testų ir tada pripažino, kad aš ne durna, o vaikui nustatė diagnozę biggrin.gif

maniškis raudoną spalvą iki 5m. kiek pamenu vadino karšta spalva wub.gif vienu metu galvojau, kad jis daltonikas, nes spalvų nerodydavo kai prašydavau, pavadinimai visokie buvo doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kitokia9 @ 2016 01 12, 09:43)
KMUK vaikų psichiatras, bet tik tada, kai naglai su neviltim nuvežiau su siuntimu, pasakiau, kad tegul galutinai man pasako ar aš durna ir prisigalvoju (išvesdavo taip iš kantrybės, kad vyrui rėkdavau, jog nebegaliu, tegul veža jį kur nori, kad tik nematyčiau) ar vaikui tikrai kažkas negerai. Nepatikliai žiūrėjo, požiūris, kad pasipinigaut noriu, skyrė daug testų ir tada pripažino, kad aš ne durna, o vaikui nustatė diagnozę  biggrin.gif

maniškis raudoną spalvą iki 5m. kiek pamenu vadino karšta spalva  wub.gif  vienu metu galvojau, kad jis daltonikas, nes spalvų nerodydavo kai prašydavau, pavadinimai visokie buvo  doh.gif  lotuliukas.gif
Skaudu tiesiog tokias patirtis skaityti... Mums tai kaip tik buvo viskas atvirkščiai. Kreipėmės dėl vienų dalykų, nei minties tokios neturėjau, kad su raida kažkas ne taip, kad gali tokie sutrikimai būti, ėmė pripaišinėt, tai ilgokai ir pati nesutikau, sakiau, nesąmones šneka, vaiko gydytojai irgi negalėjo patikėt, matydavo mus dažnai, raida buvo labai patenkinta ir pediatrė, kiti, tai buvo baisus šokas. Bet tada, kai pradėjau pagalbos ieškoti, ir nebuvo realiai išryškėję viskas, o po poros metų kelio pradėjo vis labiau ir labiau skirtis, pradėjo kalba stot ir t.t.

Susirašinėkit tokias įdomybes, paskui bus smagu visokius pavadinimus, žodžius ir naujadarus ateityje prisiminti. O jūsų vaikas ir teisus gi, karšta ta raudona spalva tikrai thumbup.gif Svarbu, kad buvo įmanoma suprasti, apie ką vaikas šneka.
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2016 01 12, 09:58)
Skaudu tiesiog tokias patirtis skaityti... Mums tai kaip tik buvo viskas atvirkščiai. Kreipėmės dėl vienų dalykų, nei minties tokios neturėjau, kad su raida kažkas ne taip, kad gali tokie sutrikimai būti, ėmė pripaišinėt, tai ilgokai ir pati nesutikau, sakiau, nesąmones šneka, vaiko gydytojai irgi negalėjo patikėt, matydavo mus dažnai, raida buvo labai patenkinta ir pediatrė, kiti, tai buvo baisus šokas. Bet tada, kai pradėjau pagalbos ieškoti, ir nebuvo realiai išryškėję viskas, o po poros metų kelio pradėjo vis labiau ir labiau skirtis, pradėjo kalba stot ir t.t.

Susirašinėkit tokias įdomybes, paskui bus smagu visokius pavadinimus, žodžius ir naujadarus ateityje prisiminti. O jūsų vaikas ir teisus gi, karšta ta raudona spalva tikrai  thumbup.gif Svarbu, kad buvo įmanoma suprasti, apie ką vaikas šneka.

as nuo gimimo mačiau, kad kažkas ne taip, ištisai verkdavo, susierzindavo dėl smulkmių (mano akimis), vengė bendravimo su bendraamžiais, ką kalba kažkiek suprast mes šeimoj pradėjom tik virš 3m. ir t.t. Šeimos gydytoja vis ramino, kad tai berniukas, normalu, kad vėliau, išaugs, išlepintas. Prasidėjus paauglystei viskas labai suaktyvėjo, jau nežinojau ko griebtis, gi sakė normalus, tai išvados kyla - išsidirbinėja vaikas, tada barniai namie iki ašarų. Kai išsiaiškinom problemą, suvokėm, jog kitaip nebus, reikia priimti tokį koks yra, nereikalaut auštumų, tapo paprasčiau bendraut, pavyko sutvarkyt problemas dėl mokslų
Atsakyti
Merginos,

ar bandete savo vaikams taikyti dieta be gliuteno ir be pieno. Rekomenduoju. Nuorodu jokiu nededu, nes jei noresite pilnas internetas info visokiom kalbom.Sekmes!
Atsakyti