Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 8

QUOTE(mariuzs @ 2015 11 11, 10:13)
Jei apie naujienas, tai matau Saldą išleido naują plokštelinį ir gavo PHI sertifikatą: Smarty 3X P

bus konkurentas renovent excellent aparatams

Komplektacija atrodo neblogai. Neaišku tik kiek bus išdirbtas valdymas.
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 11 10, 20:02)
http://www.komfovent.lt/rego-600-u-rhp
gal kas jau ir buvo paminejes
Gal kam mazo energetonio poreikio namu savininkams bus aktialu

Aš mieliau statyčiau kanalinį ŠS kontūrą su recirkuliacija nei naudočiau šį produktą, kaip Bangas minėjo, dėl tos pat priežasties, kad namo vėdinimo intensyvumas nebūtų pririštas prie namo šildymo poreikio.

Atsakyti
Kad nepapaultu dulkiu i vamzdynus statybu metu ir susimazinti pertekline dregme ...
https://www.dropbox.....26.54.jpg?dl=0
P.s.Cia vienam niekuo netikinciam krikscioniui ...
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 11 17, 12:00)
Kad nepapaultu dulkiu i vamzdynus statybu metu ir susimazinti pertekline dregme ...

Gal galima paaiškinti plačiau? Kas ten užkišta? Ir koks užkišimo eiliškumas: pirma tas neaiškus dalykas, tada difuzorius ar visai difuzoriaus nedėti tik tą paraloną?
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2015 11 17, 12:00)

manau vamzdynas turėjo būti nemažai užterštas dulkėmis, kadangi nuotraukoje matosi tarpai, kur nėra sintepono...
Atsakyti
Zinau, kad is cia esamu forumieciu naudoja Amalvos rekuperatorius, pas mane konkreciai REGO 400VE, ar cia rekuperatoriaus brokas, bet man jis visas kondensuojasi, ta prasme fasade, kur yra uzrakinimo uzraktas visas apsikondensaves, ir praktiskai visos siules, kur yra priekines ir galines dureles, ties gumom, ar cia tik maniskio gamiklinis brokas, ar ir pas kitus ta pati problema?kaip ja sprendet?
Kokie pas jus silumograzos rezultatai? prie -2c , namuose 20.2c pagrazina 16.0c, naudingumas 79%, amalvos deklaruojami 92% tik pasvajoti, idomu kaip bus kai bus -15c. Del elektros suvartojimo tai puse velnio, 28w dirbant 35% nasumu
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 11 02, 22:46)
Ed@as apie tokį oro kiekį žmogui sakė, kad jį greičiausiai "prastūmė"  tik tam, kad naujus sandarius daugiabučius galima būtų priduoti. Realiai tai jau turi trūkt oro. Beje, ir PN instituto rašliavoje minima, kad nors lėktuve prie 15m3 oro kiekio žmogui savijauta pakankamai nebloga, gyvenamose patalpose reikėtų užtikrinti ne mažesnį nei 30m3 oro kiekį žmogui, kitaip jau bus jaučiamas diskomfortas. Tiesa, šis oro kiekis skaičiuojamas visam namui, kuriame gyvena tie žmonės, o ne vienai kuriai atskirai patalpai, ir pagal PN normas oro kaita patalpose turi būti ne mažesnė nei 0.3 karto per valandą.

Kitokia nuomone girdejau is vieno vedinimo meistro. Kadangi pas mane namo kubatura 600m3 tai jis sake, kad tokiame name vedinimo nereikia. Nesiaiskinau kokiu pagrindu. Bet pas mane rekuperatorius istisai varo diena 5x10m3 ir 5x30m3 nakti. Tai miegamiesiems reikia, o svetaine pas mane 90m2 tai joklio skirtumo su rekupu ar be jo.
Pas mane pozeminis oro paemimas su kanalizacijos d160 vamzdziais. Tai gaivumo nera. Pasalinio kvapo taiop pat niekas neuzjaucia.

PS
Triuksmo neimanoma isgirsti. Triuksmu slopintuvo nera. Yra vienas nedidele "vedinimo kamera" is kurios iseina 6 ordakiai. Tai statmenai padavimui i ja paguldziau neatsimenu kokia sugeriancia medziaga. O gal ir nieko nedejo, bet tokie ketinimai buvo
Atsakyti
QUOTE(Orginalus @ 2015 11 25, 10:07)
Zinau, kad is cia esamu forumieciu naudoja Amalvos rekuperatorius, pas mane konkreciai REGO 400VE, ar cia rekuperatoriaus brokas, bet man jis visas kondensuojasi, ta prasme fasade, kur yra uzrakinimo uzraktas visas apsikondensaves, ir praktiskai visos siules, kur yra priekines ir galines dureles, ties gumom, ar cia tik maniskio gamiklinis brokas, ar ir pas kitus ta pati problema?kaip ja sprendet?
Kokie pas jus silumograzos rezultatai? prie -2c , namuose 20.2c pagrazina 16.0c, naudingumas 79%, amalvos deklaruojami 92% tik pasvajoti, idomu kaip bus kai bus -15c. Del elektros suvartojimo tai puse velnio, 28w dirbant 35% nasumu

Pasigooglink, euras.blogspot.com, livinprojects.lt man rodos tą pačią bėdą turi
Atsakyti
QUOTE(FIEDZIA @ 2015 11 25, 10:30)
Kitokia nuomone girdejau is vieno vedinimo meistro. Kadangi pas mane namo kubatura 600m3 tai jis sake, kad tokiame name vedinimo nereikia.

Tas meistras gyvenime nebuvo susidūręs su sandariais namais. Greičiausiai standartas, kaip ir name, kuriame testavo namo sandarumą prieš mane, oro kaita per valandą 5,5 karto. Mano name ir su priverstine ventilecija, oras keičasi mažiau kartų nei čia "natūraliai".

Faktas, kad ne sandariuose namuose namo vėdinti papildomai per šalčius ar vėjuotą dieną nereikia, nes prasivėdina per visus nesandarumus.

Kitas faktas - jei namas sandarus, be priverstinės ventiliacijos neišsiversi.
Papildyta:
QUOTE(Orginalus @ 2015 11 25, 09:07)
bet man jis visas kondensuojasi, ta prasme fasade,

Pas mane absoliučiai tas pats rekuperatorius, tai kai name buvo daug drėgmės, tai ant jo pastoviai kondensatas laikėsi prie panašių temperatūrų. Bloge ir nuotraukas įdėjau su kondensatu.

Dabar, kai name nėra tiek daug drėgmės, prie tokių temperatūrų kondensato ant rekuperatoriaus nėra. Aišku, kai bus gilesnis minusas, kad kondensato ant rekuperatoriaus rasiu 100%, todėl planuose turiu rekuperatorių apšiltinti, panašiai, kaip kad honda apsišiltino.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 11 25, 14:17)
Pas mane absoliučiai tas pats rekuperatorius, tai kai name buvo daug drėgmės, tai ant jo pastoviai kondensatas laikėsi prie panašių temperatūrų.

Dabar, kai name nėra tiek daug drėgmės, prie tokių temperatūrų kondensato ant rekuperatoriaus nėra. Aišku, kai bus gilesnis minusas, kad kondensato ant rekuperatoriaus rasiu 100%

Pasirodo, kad siusioja ne tik plokšteliniai, bet ir rotaciniai rekuperatoriai.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2015 11 25, 14:17)
Tas meistras gyvenime nebuvo susidūręs su sandariais namais. Greičiausiai standartas, kaip ir name, kuriame testavo namo sandarumą prieš mane, oro kaita per valandą 5,5 karto. Mano name ir su priverstine ventilecija, oras keičasi mažiau kartų nei čia "natūraliai".

Faktas, kad ne sandariuose namuose namo vėdinti papildomai per šalčius ar vėjuotą dieną nereikia, nes prasivėdina per visus nesandarumus.

Kitas faktas - jei namas sandarus, be priverstinės ventiliacijos neišsiversi.
Papildyta:
Pas mane absoliučiai tas pats rekuperatorius, tai kai name buvo daug drėgmės, tai ant jo pastoviai kondensatas laikėsi prie panašių temperatūrų. Bloge ir nuotraukas įdėjau su kondensatu.

Dabar, kai name nėra tiek daug drėgmės, prie tokių temperatūrų kondensato ant rekuperatoriaus nėra. Aišku, kai bus gilesnis minusas, kad kondensato ant rekuperatoriaus rasiu 100%, todėl planuose turiu rekuperatorių apšiltinti, panašiai, kaip kad honda apsišiltino.

Ar čia geriausias rotorius rinkoje?
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 11 25, 14:51)
Pasirodo, kad siusioja ne tik plokšteliniai, bet ir rotaciniai rekuperatoriai.

Maišai, tai kondensatas visai kitose vietose. Pas plokštelinius drenažas daromas iš šilumokaičių, nes iš ten "varo" kaip turi būt, o rotoriniuose kondensatas susidaro tik ant prastai apšiltinto korpuso (nieks nesako, ked to pačio nebūna ant plokštelinių įrenginių papildomai prie "sisiojimo"), o ant korpuso iškritusio kondensato kiekis - mizeris, tik tiek kad vanduo nesveika metalui iš kurio pagamintas korpusas.

Aš pačiame kondensate ant rekuperatoriaus nematau absoliučiai jokios problemos, o kondensatas tik rodo apie blogo rekuperatoriaus apšiltinimo problemą, kurios gamintojas nesugebėjo tinkamai išspręsti, todėl tą problemą reikės spręsti pačiam, kaip kad padarė Honda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 25 lapkričio 2015 - 15:00