QUOTE(funtikas2999 @ 2016 08 29, 12:29)
Ir nenaudojus galima pasakyti, kad tikrai bus geriau nei, kad be jo... bet ar bus gerai tai neaišku
Skersvėjį padarius pro atidarytus langus, gal ir daugiau praeitų, bet skersvėjis žiemą ar kitu vėsiu sezonu tai ... ir kitas dalykas ne visur dar ir skersvėjį įmanoma padaryti, net ir atidarius langus priešingose buto pusėse... tuo labiau palikt atidarytus langus kai nesi namie...
Klausimas, kaip ten geriau. Pvz., aš vis dėlto atmečiau minirekuperatoriaus variantą dėl to, kad man neaišku, koks jo efektas bus stipresnis - vėdinimo ar vėsinimo
pas mane bute centrinis šildymas, negaliu sukinėtis šilumos taip, kaip patinka. Plius valdymo galimybės labai ribotos: išjungus jį, jis veiks kaip ventiliatorius, o jeigu norėsi, atjungti šią funkciją, reikės jį užkišti.
Naudojant vasarą OK, jokių problemų. Bet man jo reikės žiemą. Tad klausimas, ką daryti šaltą žiemos naktį: palikti, kad burgztų (erzins), palikti tik ventiliatorių (eis šaltis), užkišti (kam tada iš viso kišti pinigus į tokį daiktą, jeigu jo nenaudosiu, kai labiausiai reikės?). Išeinant iš namų, jei nenorėsiu, kad be reikalo eitų šaltas oras, reikės kaskart užkišinėti, o grįžus namo atkišinėti. Aš neturiu tiek kantrybės ir noro žaisti. Tad žadu arba darytis normalų rekuperatorių, arba nedaryti nieko. bet pas Jūsų draugus naujos statybos butas, galbūt ir šildymą jie gali reguliuotis, tad gal minirekuperatoriukas visai variantas.