QUOTE(pasiutes @ 2016 08 19, 10:48)
oro išmetimo iš rekupo nerekomenduoju vesti i garažą ar kita patalpą su mintimi kad tas oras pašildys auto, žiemos metu drėgmė ir šaltis daro šitai: oro išmetimo grotelės žiemą
Papildyta:
kuo ilgesnis nuotolis tuo dideja oro slėgio nuostoliai ortakyje, didesnio našumo ventiliatorius, didesni įrengimo ir eksploatacijos kaštai, manau kad tai neatsiperkantis reikalas jei neturime "nemokamos" dt 15-20'C energijos
Papildyta:
kuo ilgesnis nuotolis tuo dideja oro slėgio nuostoliai ortakyje, didesnio našumo ventiliatorius, didesni įrengimo ir eksploatacijos kaštai, manau kad tai neatsiperkantis reikalas jei neturime "nemokamos" dt 15-20'C energijos
Kaip įdomu. Nieko net panašaus pas mane nevyksta - gal būtent dėl to, kad išmetimas į garažą, o ne tiesiai į lauką, nesusidaro toks didelis temperatūrų skirtumas.
Tiesa, panašiai atrodė, kol namas nebuvo išdžiūvęs po statybų, bet jau šildomas. Buvau palikęs tyčia angą pastogėj.
Rekupo tada nejungiau, nes labai pritraukia statybinių dulkių.
Dėl nuotolio - teisingai, vamzdžiai kuo trumpesni, tuo geriau, kas ginčijasi? Bet dėl to gal nedarytumėt išmetimo šalia paradinių durų ar už metro nuo paėmimo? Arba paėmimo ten, kur žiemą šildot mašiną (nebent nešildot vairuojat Nissan Leaf, iš kur man žinoti) ir dar po stogine?
Tiesa, dėl įdomumo esu pasidaręs du paėmimo taškus - vieną pietinėj namo pusėj, kitą - šiaurės vakarų, amžinam pavėsyje. Sezoniškai perjungiu.
Papildyta:
QUOTE(korida @ 2016 08 19, 09:34)
O is garazo kaip pasisalina pripustas dregnas oras ? Pro nesandarumus? Ar kai lauke didesnis minusas nesarmoja tie nesandarumai ,neprisala garazo vartai ?
Taip.
Ne.
Bet pas mane didelė kubatūra tiek namo, tiek garažo, po garažu rūsys ir t.t. mažam pasyviam namukui tai gali ir netikti.