Įkraunama...
Įkraunama...

Vėdinimas 8

QUOTE(cibulis @ 2016 08 16, 21:49)

Nors man ir labai patinka Paul, bet mano name bus Zehnder ComfoAir Q350 apartas. Turėjo jau šį mėnesį sumontuoti, bet reikalai nusikėlė į rugsėjį. Tikėtina, kad mano name bus paleistas viešas šio rekuperatoriaus monitoringas. O jei ir nebus, aš paviešinsiu visą informaciją. Tiesa, nepasakiau, kad turėsiu entalpinį Premium daikčiuką, t.y. absoliučiai maksimalios komplektacijos.

3000eur?
Atsakyti
Ar teisingai suprantu, kad rekupo ismetima padarius i nesildoma patalpa (pvz. priestata prie namo), pastaroji bus sildoma ismetamu oru ir tos patalpos temperatura prie tam tikru aplinkybiu (nesant didelio salcio lauke) susilygins su namo vidaus temperatura?
Antras klausimas. Uz vienos katilines sienos - atvira stogine automobiliui, uz kitos - apsiltintas, taciau nesildomas priestatas. Kokios rekomendacijos padavimui/ismetimui? Padavima daryti po stogine kiek pabijojau, kad rytais nebutu itraukiamos auto ismetamosios dujos, bet kita vertus, matyt daigiau logikos itraukinet ora is lauko, o ne is patalpos?
Atsakyti
QUOTE(Raituzas @ 2016 08 16, 22:13)
Todėl rekomenduojama, jei gartraukį jungiame prie rekuperatoriaus penktos atšakos, tai gartraukis turi būti be ventiliatoriaus.

Didelis dėkui už atsakymą.

Dabar tik klausimas, kur gauti gartraukį be ventiliatoriaus smile30x30.png. Nesinori mokėti už brangiausią gartraukio dalį, kurią vėliau vis tiek išmetinėsi.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 08 16, 23:08)
Dabar tik klausimas, kur gauti gartraukį be ventiliatoriaus smile30x30.png. Nesinori mokėti už brangiausią gartraukio dalį, kurią vėliau vis tiek išmetinėsi.

Kažkada Aereco tokius turėjo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 16, 23:49)
Ar tikrai geras sprendimas? Aišku pinigus taupys, bet klausimas - kiek? Tikriausiai labai mažai. Galbūt kaip tik geriau nustatyti, kad nesant namuose dirbtu kokiu 20 proc. našumu. Tarkime gainiotų kokius 80 kubų oro, jei namo vidinis tūris apie 400 kubų. Man atrodo, kad pačiam namui sveikiau. Ypač jei kalbame apie tikrai sandarius namus, kurių sandarumas 0,6 ir mažesnis.

QUOTE(Raituzas @ 2016 08 16, 23:13)

Ką mums duoda kai rekuperatorius yra išjungtas? Be abejo, padeda taupyti

Pas mane Renovent Excellent 400 prie 100m3/h oro apykaitos siuo metu (reiktu keisti filtrus) momentiskai rodo ,kad ima 15Wh . Tai jei paroje 8val isjungsim 15x8=120. Per men. 30x120=3600Wh=3,6kWh .
Piginais pe menesi sutaupytumem 3,6x011=0,396Eur/men . smile30x30.png Ar verta?

Skrudzai Makdakai smile30x30.png

Tv momentiskai isjungtas ima 6w/h , geoterminis -10w/h ,... , tai juos irgi isjunginejam is rozetes del taupumo ,kad sumazinti eksplocijos kastus ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 17 rugpjūčio 2016 - 09:07
QUOTE(mintas @ 2016 08 16, 23:08)
Didelis dėkui už atsakymą.

Variklis nėra brangiausia gartraukio dalis...viso labo 15-20€.
Ventiliatorių galima panaudoti garaže oro ištraukimui smile30x30.png
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2016 06 21, 23:41)
Problema ta, kad Domekt serijos rekuperatorius stengiasi ne palaikyti užduotą temperatūrą, o  kelti aukščiau nei užduota ir temperatūrą kelti nusoja tik tuomet, kai viršijama 45C laipsnių temperatūra.

O perjungus i vasaros rezima neturetu buti atviksciai - uzduota t tai auksciausia ribine ir esant lauko orui uaksciau jos - jungia rotoriu, o esant zemiau - by pass'a mastau.png
Atsakyti
QUOTE(korida @ 2016 08 17, 08:59)
Pas mane Renovent Excellent 400 prie 100m3/h oro apykaitos siuo metu (reiktu keisti filtrus) momentiskai rodo ,kad ima 15Wh . Tai jei paroje 8val isjungsim 15x8=120. Per men. 30x120=3600Wh=3,6kWh .
Piginais pe menesi sutaupytumem  3,6x011=0,396Eur/men . smile30x30.png  Ar verta?
Skrudzai Makdakai  smile30x30.png

Sutinku, kad šiuolaikiniai EC tipo ventiliatoriai suvartoja pakankamai mažai elektros energijos ir ne visad verta žaisti įrenginį išjungiant. Tačiau nepamirškit, kad rekuperatoriaus efektyvumas nėra 100%, todėl veikiant rekuperatoriui tada, kai nėra poreikio, mes prarandam papildomai šilumos energijos, o ne vien variklių eikvojamą el.energiją (kalbu apie žiemos režimą).
Atsakyti
QUOTE(darius333 @ 2016 08 17, 17:16)
O perjungus i vasaros rezima neturetu buti atviksciai - uzduota t tai auksciausia ribine ir esant lauko orui uaksciau jos - jungia rotoriu, o esant zemiau - by pass'a  mastau.png

aš ir taip maniau, todėl mano namai ankščiau ir perkaitinėjo. Po to, kai išsiaiškinau, nors labai temperatūros ir nesekiau, bet namie neužfiksavau aukštesnės t kaip 25C.

Problema ta, kad komfovento inžinieriai nesugebėjo valdymo interfeise mygtuko, "atjungti pašildymo teną", tad "vasaros režimas" iš esmės yra žiemos režimas su atjungtu tenu, o vasaros režimo, komfovent domekt serijos rekuperatoriai iš vis neturi.
Papildyta:
QUOTE(Raituzas @ 2016 08 17, 19:49)
Sutinku, kad šiuolaikiniai EC tipo ventiliatoriai suvartoja pakankamai mažai elektros energijos ir ne visad verta žaisti įrenginį išjungiant. Tačiau nepamirškit, kad rekuperatoriaus efektyvumas nėra 100%, todėl veikiant rekuperatoriui tada, kai nėra poreikio, mes prarandam papildomai šilumos energijos, o ne vien variklių eikvojamą el.energiją (kalbu apie žiemos režimą).

Pritariu ir iš praktikos galiu patvirtinti, kai namo nešildai, temperatūros kritimas nuolatos vėdinant, net mažiausiu intensyvumu, labai jaučiasi. Bet net siekdamas energijos taupymo aukštumų niekad neišjunginėjau rekuperatoriaus ir nežadu to daryti. Kol dar nebuvo pasibaigus garantija, buvau atidavęs savo rekuperatorių į remontą. Neturėjau jo nepilną savaitę, bet net po pirmos dienos drėgmės kiekis taip užkilo, kad net išėjo už komforto ribų, o po tos nepilnos savaitės vidaus oro kokybė buvo tokia, kokią turėjau iki rekuperatoriaus pajungimo.

Jau geriau mano name būna didesnės energijos sąnaudos, bet ne drėgmė.

Aišku galima išjungti o vėliau intensyviau vėdinti, bet iš esmės turi tą patį, tad renkuosi nuolatos nors ir mažiau intensyviai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 17 rugpjūčio 2016 - 20:13
QUOTE(Raituzas @ 2016 08 16, 22:13)

Be to, esu ne vieną rekupą ir kito gamintojo čiupinėjęs, todėl išsakau tik savo nuomonę be jokio fanatizmo

Ratuizai, tu tik nedink iš forumo. Tavo info be fanatizmo tikrai čia pravers. Labai svarbi tema, reikia rimtų žmonių joje. Ačiū už nemažai info!
Atsakyti
QUOTE(Dzūkiška pirkia @ 2016 08 17, 23:14)
Ratuizai, tu tik nedink iš forumo. Tavo info be fanatizmo tikrai čia pravers. Labai svarbi tema, reikia rimtų žmonių joje. Ačiū už nemažai info!

Tik prisiregistravęs naujokas kalą į klyną. Rimta dzūkiška pirkia. Samanės bus? Tik ne varyk čia savo panigirykos. O jei jau reikia tokios išskirtinės informacijos, tai visada galima kreiptis ir tiesiai. Ir ne tik į Raitūzą, bet ir į bet ką.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2016 08 18, 00:23)
Tik prisiregistravęs naujokas kalą į klyną. Rimta dzūkiška pirkia. Samanės bus? Tik ne varyk čia savo panigirykos. O jei jau reikia tokios išskirtinės informacijos, tai visada galima kreiptis ir tiesiai. Ir ne tik į Raitūzą, bet ir į bet ką.

Ramiai Cibuli. Viskas tvarkoj. Skaitau foruma seniai, bet vat atsirado priezastis truputi profili pakeisti. O del Ratuizo - gali būti ir kiti dalyviai, ar net suinteresuoti žmonės, tiesiog, kad informaciją naudongą pateikinėtų. Krripsimės į visus, dabar renkama tik info.
Atsakyti